Dec 15, 2007

Nörd moses


Jag är hos richard och ser kabeltv. Jag och pappa har druckit rökig whisky på bishop arms. Jag har gått upp två kilo på en vecka. Yess. Nu spelar richard sista wow och jag kollar natioanal geografic. (Jag sa ju att det var en buskis dag.)

Dom bara neeeej



Julebord på hai



Penis på åhléns


Pffff någon har skrivit penis, jag undrar vem. så jävla omoget.

Bonusbild från versus


Tre ölsirener.

Sen lunch på johan p


Röding med äpple, fänkål och apelsinsås.

ÅH NEJ JAG ÄR PÅ DET HÄR HUMÖRET IDAG!


regi

jag vaknade just eh till en jättefin dag. jag drömde att jag blev uttagen i regigruppen på min skola, som ju uppenbarligen måste varit en filmskola. och jag blev otroligt glad och stolt. ska jag alltså plugga film? det känns ju lika hopplöst som journalistik? jag har velat bli regissör sen jag var liten men så kom sofia coppola och då tänkte jag att jag inte behövdes längre. jag hade en sån där dockteater när jag var liten och gjorde egna dockor och kostymer, så fick mamma eller pappa sätta sig framför med en påhittad fjärrkontroll och byta kanal så hade jag olika tvprogram och filmer i den lilla teatern.

Versus





0. tjonki
1. max a, jag och jesper
2. jag, camilla och karin for the dork/WIN ok win.

Dec 14, 2007

the prom itune


ok jag och moa ska spela in en THE PROM låt, men jag kommer inte ihåg vilken vi kom överens om för vi pratade om det när vi var fulla och spelade skivor på brudar & bärs på restaurang möllan? men det kommer bli jätteroligt om vi gör det!

vem ska du ringa?

(varför har jag satt in en gigantisk bild på en häst här nedan?)

i alla fall - pappa fick en inflyttningspresent till sin nya lägenhet i hammarby sjöstad. det var en porslinsdelfin som HOPPADE.

nu luktar det stekt kött i lägenheten men jag har inte gjort något, kan det vara mitt doftljus? det stod klart och tydligt att det skulle lukta CINNAMON, men de kanske tog fel?

go titties go ass (sjöng de nu på låten jag lyssnar på)


hej dagboken, hör och häpna vad förvånad jag just blev när min gamla sthlm rumskompis tillika spray-kollega daniel bergqvist ringde! han är i malmö så vi tänkte det var bäst att festa. det blir versus ikväll på c/o. daniel är annars känd som datageni tillika klubbgeni med sin klubb SLICK i stockholm. stay tuned for party detaljer!

kram/tessan

hai i mitt hjärta

åh maten var så god. jag tog en vegetarisk sushi (big bejitarian) med shiitake, avokado, gurka och friterad tofu + en lax&vitlöks nigiri (shake/ninniku nigiri) och en gunkan maki med flygfiskrom, tonfisk och vårlök (sparkling tuna gunkan maki). det var som en dröm. vi beställde även bord till deras julbord imorgon. jag kan knappt bärga mig.

om sushi var en kille skulle jag fria direkt. speciellt om han var en shake/ninniku nigiri eller gunkan maki.

lund??


konserten igår på smörrebröd var helt okej. det var en tjej som såg ut som frihetsgudinnan och en kille som såg ut som en rysk jägare. jag var där med andreas haugaard och snk som för övrigt heter per, och jag var helt nyvaken eftersom jag hade däckat i sängen av trötthet bara en timme innan konserten. men det var trevligt och vi drack öl och andreas var jättefint klädd, och sen gick vi till brogatan där per köpte whisky åt oss innan han var tvungen att springa till sitt lund-tåg. sen hängde jag och andreas med en tjej som såg ut som hilary swank och var snuskig, sen gick jag hem och åt räksmörgås till nattamat.

gunkan maki


jag ska äta sushi med pappa på hai vid fem, och jag vill inte äta något intill dess eftersom jag vill bara ha sushi inte något annat. jag kan knappt bärga mig. jag är på väldigt bra humör just nu. jag håller på att städa och har just pantat burkar på konsum. det var mycket spännande. jag fick två cola flaskor av en tanta som sa "du kan behålla panten", jag bara swish. sen köpte jag blomdoftande diskmedel och chattade med erik och max L och lyssnade på madonna "vogue" (erik HATAR madonna, det är det roligaste jag vet).
jag tittar på hais hemsida och funderar på om jag ska ta sashimi den här gången eller gunkan maki? sen ska jag förmodligen till rundgång på konsert och sen på versus på c/o.

helgens metro tips

Julfest på Rundgång
Skivnördar loves x-mas

Ta på röda trosorna och Peter pan bootsen för det är dags för Rundgångs årliga julfest! Räkna med bra musik, skivnördar och ftw-tunes. James Ausfahrt & Spit spat black cat (Fd. Insrumen) spelar live och som om inte det vore nog din tönt så bjuder de på glögg och pepparkakor.
Lör, Rundgångs årliga julfest, Rundgång, Kristianstadsgatan 14, Malmö, 17.00, fri entré

Norrländsk punkrock
Från Norrland med kärlek och vänskap kommer Randy leverera bästa livegiget tillsammans med förbandet JohnDoe. Ni som sett Randy (fem år i rad) på Hultsfredsfestivalen vet att det är ett liveband att räkna med. Dessutom är de KILLAR. Boyband rules ok.
Fre, It's a trap, Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22 sedan 80 kr

Söta technodjs
Matthew Dear aka False / Jabberjaw spelar ikväll live på C/O under namnet Audion. Matthew Dear är som dj världens svar på Jason Bourne – han har massor av identiteter och är en gentleman med mad skills. Bonus: Djungeltrumman, Emil Broomé, Qlint, Oscar Villata, Karachi + Vj Scott Sodén.
Fre, Versus, C/O bar, Spångatan 38, Malmö, 23-03, 100 kr

Jonas for the win
Jonas från Bad cash quartet är inte bara känd som en av landets bästa batterister, han frontar även ett popband. Imorgon kan du kolla in Jonas Game på Debaser. Fuck Moneybrother, Jonas rules ok!
Lör, Jonas Game, Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22 sedan 80 kr

XXXpop julfest
Djs från Pop goes the world, Neon och Neostalgia träffas ikväll för en stor julfest. Tro dock inte att det blir en massa lam julmusik – det blir bara det bästa från 80-, till 00-talets electro/ pop/italo. Quelles Paroles kör live på scen.
Julfest, Deep, Amiralsgatan 20, Malmö, 23-04, 40 kr innan 01.00 sedan 80 kr

god jul


jag ska skriva min önskelista till jul nu. jag har bara köpt en julklapp och det var till pappa. han ska få den idag till sushin. jag tror jag ska önska mig kläder från monki, en ny dörrmatta till hallen, en digitalkamera, fred på jorden och en normal kille.

big GULP nervös


jag vaknade och var helt sjukt nervös! jag vet varför men jag kan inte prata om det än. jag darrar lite så nervös är jag. GULP. BIG GULP. pappa ringde just, han är och tankar på något ställe som jag inte kan upprepa eftersom det var så magiskt försvinnande litet. han kommer halv fem och ska bo på hotell, och vid fem ska jag hämta honom för sushi på hai (han har sushimadness som jag). sen ska han se hockey - malmö mot oskarshamn - men jag fick inte följa med för pappa sa att jag bara skulle bli förbannad för att det var så dålig hockey. och jag litar på hans ord. richard ringde också, han har fortfarande njursten men var trött på att ha tråkigt och ont hemma så vi kanske ska hitte på något i helgen. sen såg jag kristofer utanför fönstret, först tänkte jag "hmm den medelålders mannen hade en snygg gubbrock"........"meh det är ju krille". så roligt.

jag sov som en hitchcockgubbe igen, fast denna gång tätt med katterna. jag drömde något så långt att jag inte kan skriva ut det, men det var någon sorts kärlekshistoria som var gömd.

Kamera


Det är fantastiskt ljus här inne nu men deprimerande eftersom jag inte har en ordentlig kamera att fota det med. Ni får fantisera.

själv är bäste dräng?

det negativa med att vara solo är att man inte kan säga extra mycket fina komplimanger till någon, inte gå hem till någon med frukost och blommor, inte hålla i någons finger när man sover, inte snurra någons hår, inte få hjälp med att bära den tunga kattsanden, inte ha någon att göra våfflor eller dumplings till som man själv är allergisk mot och inte ha någon att vardagsleva med. jag älskar att vara själv, men idag när jag bar kattsanden och kattmaten från hemköp till lägenheten kände jag mig som en twat. det jag gillar bäst med relationer är det altruistiska draget - att man är på samma sida och hjälper varandra för att den andre, och därmed man själv, blir glad av det. jag saknar att säga "jag gillar dig", till någon utöver mina vänner.

jag kommer säkert ångra att jag skrev detta inlägget men jag har feber och är trött.

tootsie


för oss nattugglor är det nu "tootsie" med dustin hoffman, jessica lange och bill murray på tv3. jag borde bli deras nya programchef och handplocka nattuggleprogram som dessa.

jag kanske kan berätta något spännande imorgon. jag får se hur det går. jag har dock fått feber igen, men det var inte det som var spännade.

elton john - im still standing

Dec 13, 2007

mitt coffe table



mätt



jag blev så mätt av lunchen att sumot flabbade åt mig.

dagens tips: flickorna fläderblom







jag blev bjuden på ekologisk superlunch på Flickorna Fläderblom av moa som en del av min tvåstegsraket födelsedagspresent (jag fick även en skiva med bröst på omslaget). det var mycket gott. man kan ta bussen dit ifall man gillar att ha trist, men vi promenerade vilket tog ca 30 minuter (det är som från slussen till skanstull och är inte ett dugg långt din jäkla gnällspik). vi tog varsin FANTASI TALLRIK vilket betydde att man fick plocka ihop vad man ville. moas tallrik är till vänster och hon tog avokado- och vitlökssås, tuppbröst, stor cous cous, bovete, morotsbiff, champinjoner, marinerad sparris och massa mer. jag tog grönsallad, tomatsallad, två olika bönröror, morotsbiff, teriyaki champinjoner, ananas, papaya, jordgubbar, rostade rotsaker och groddar. de hade dessutom massor av gluten- och laktosfria alternativ samt ekologisk folköl. och mycket tupp also known as NOBEL COCK. swish! på väg hem gick vi in på röda korsets second hand där jag fyndade en julklapp till pappa, en abstrakt vas samt en oversize blå kofta.

Flickorna Fläderblom finns på köpenhamnsvägen 40 på väg mot limhamn och är inget för mattias kroon. kolla mer på flickornafladerblom.se

gissa tessan




både max l och josefin trodde det var jag på bilden här ovan när det i själva verket är christina ricci i "prozac nation" (boken som blev film om en ung deprimerad tjej skribent som äter antidepressiv medicin ehh). nu ser ni skillnaden för det är jag här under när jag är skribentdeprimerad.

eko lunch

moa ska snart bjuda mig på lunch på något fantastiskt ekologiskt ställe som jag nu glömt bort namnet på. det kommer bli trevligt. sen ska jag på möte halv fem och om jag hinner hoppas jag kunna gå på roky erikssons soundcheck. ikväll ska jag se de danska banden på klubb smörrebröd på debaser och sen ska jag sova för imorgon kommer pappa på besök wOOt (wOOt blev just upptaget i den engelska ordboken). så jag hoppas helgen blir full av bio, mat och hockey.

jag fattar dock inte det nya dataspråket. jag gillar ftw dock.

och jag har finnar idag för att jag åt kött igår. så FULT!

yello - i love you



åh vad fint med lunch-youtube! det här är en av mina favoritlåtar. jag och krille skulle göra en dans till den här och yellos "oh yeah". ("oh yeah" dansen var för övrigt GRYM.)

art of noise - paranoimia med max headroom

istanbul (- not constantinopel)

godisfärger




nej till mardröm

såhär sov jag inatt. tätt tryckt intill väggen. fast jag sov väldigt dåligt och bara några timmar för jag hade väldigt mycket mardrömmar, vilket jag alltid får när jag ätit kött. jag drömde att jag var ensam i vårt hus i uppsala (konstigt nog drömmer jag ofta om huset i uppsala), och det var natt och det var en som hade följt efter mig och stod utanför dörren och drog i handdtaget och började skrika in genom brevinkastet och jag var jätterädd och ringde pappa att det var någon utanför, och så hörde jag att han klättrade upp och försökte ta sig in via fönstret och jag blev livrädd och sa till pappa att ringa polisen, sen sprang jag i det mörka huset och vaknade med hjärtklappning. sen hade jag en till mardröm som började lugnt då jag träffade massa malmöfolk och jonas grönlund hade sålt en butik och skulle åka till frankrike, jag bara "pratar du franska?" men jag kommer inte ihåg vad han svarade. jag kommer ihåg att det var en snygg jacka i den butiken dock. sen var jag i en lägenhet eller något och min mamma blev galen och hennes ögon var som fiskar och jag kunde inte kontakta henne och hon försökte strypa mig och ingen lyssnade och jag var så ledsen men så fick jag och syrran smink från body shop och mamma togs in och det var jättekonstigt och jag vaknade ledsen.

det är så absurt att vakna som om man sprungit, med hjärtat i halsgropen och ståpäls, bara för att man drömt. det är så svårt att somna om.

Dec 12, 2007

bästa butikerna i malmö

ripley shoppar monki


jag älskar monki. och jag älskar ripley. naturligtvis såg jag nu på bilder från "alien" att ripley också älskar monki. kolla hon har de gråa "kerstin" byxorna (de som jag har i rosa), oversize t-shirten och hängslen.

cock sausage (pfffffffHAHAHAHA)

hahaha jag pratar TUPPKORV med erik moroder och kom på att det heter COCK SAUSAGE på engelska. tänk att de åt det på nobelmiddagen och ekonomipristagaren till sin bordsdam bara "excuse me, what is this that were eating?" och hon bara "i believe its SAUSAGE of the COCK". jag DÖR. det är som en benny hill-sketch.

luciatips från Metro

TIDENS ANDA - det vi pratar om just nu: Hämta gratis kondomer på P6 expeditionen på 4e våningen i AF-borgen i Lund mellan 10-12 och 14-16. Det är faktiskt lucia. Man vet aldrig var hon och stjärngossarna har varit.

Lucia likes it easy
Lucia likes AC/DC

Strykrock med Switchblade + slömangel med Kongh + skånsk aprock med Babian + punkrock med Pretty whores of manhattan = Luciakväll på Debaser. Kongh har dessutom blivit nominerade till årets rock/metal pris i P3 guld, så passa på att se dom innan de blir stora i Japan och Tyskland och får rubriker som ”det nya Hives”. Kom ihåg att du får entrén tillbaka om du äter på Debasers diner mellan 19-22. Starta kvällen med en Debaserburgare och ett par ordentliga öronproppar.
Lusserock, Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, 60 kr

Lucia på Hellnight
Pepparkakor, fri entré och stans hårdaste rock-djs har samlats på Adelgatan 2 för Hellnights årliga lussevaka. Det blir hårdrock, vanlig rock, svartrock, dödsmetall, black metal, punkrock, heavy metal, psychobilly och industri. Neonperuk, luciakrona och nu grave kläder är kvällens snyggaste Lucia-look.
Hellnight lussevaka, Adelgatan 2, Malmö, 22-03, fri entré

One Night Of Passion med The poodles
Rockbandet The poodles slog igenom i förra årets melodifestival med låten ”One Night Of Passion”, sen dess har de turnerat dygnet runt, sålt platina och varit förband till Hammerfall på deras europaturné. Nya albumet heter ”Sweet Trade”, där bland annat Peter Stormare är med på ett spår. Eller som Twisted Sisters skulle säga ”- What do you want to do with your life? – I WANT TO ROCK!”
The poodles, Kulturbolaget, Bergsgatan 18, Malmö, 20-00, på scen 21.00, 195 kr, 13 år

Psykpop på Metro
Psykedeliska 60-tals popbandet The Mad Mans Moustache spelar ett litet öldoftande kroggig på Metro. De verkar rara för de är killar och så har de Blonde Redhead, Forest & Crispian, Monoton, The Works, Procol Harum och Dungen som vänner på Myspace. Om det säger er något alltså. Kolla in dom själva på myspace.com/themadmansmoustache.
The mad mans moustache, Metro, Kristianstadsgatan 14, Malmö, 22-01, fri entré

Stonerrock
På Bodoni har de ny meny som går under namnet Castros Kitchen varje onsdag till lördag. 10 kronor per gäst går till de hemlösas julfest och tanken är att man även i fortsättningen ska samla in pengar till välgörenhet genom den mat man säljer. Du kan bland annat äta hamburgare med kött, kalkon eller vego, vegetarisk soppa, pannkakor och massa olika röror med pommes. Efter 22.00 är det sedan klubb Green Doom med stoner-psyk-rockbandet Black Hole på scen.
Green Doom, Bodoni, Bergsgatan 20, Malmö, fri entré mellan 18-22, sedan 60 kr mellan 22-03

present: gwar

skriv ut och färglägg. förlåt att jag var gnällig dagboken.

ångest


den här dagen blev inte roligare. och den blev inte roligare än jag gjorde den heller. jag känner mig ful, tjock och pank (inte oälskad dock för min bästis sa i love u på dataspråk på msn) och jag hatar alla de tre känslorna. jag har en hårig tröja på mig, ful frisyr och hopplös disk och ekonomi. jag blir bara så trött på mig själv ibland. jag funderar på att gå och träna men det är sent och jag skulle bara bli rånad eller något eftersom jag inte har någon tur idag. bjäbbjäbb bjäbb. farmor skulle säga "MEH NU Å TJOLLER!". så jag ska sluta fåna mig nu. jag menar, jag har ju inte en jävla alien i fejjan direkt.

partnerskap äktenskap


både moa och caroline ska gifta sig med sina respektive karlar i sommar. det är mycket fascinerande. moa och erik funderar på olika lokaler och det verkar himla mycket att tänka på. fast både moa och caroline fixade sina bröllopsklänningar först såklart. jag undrar hur det skulle vara att bli friad till. jag kommer förmodligen svimma. jag höll på att skita knäck en gång när kristofer gick ner på knä, men han skulle bara retas. jag gillar goofy frierier, som när det kommer ett flygplan med en banderoll där det står "svensson, gift dig med mig", eller andra töntromantiska saker. tänk vad fint om min framtida man la diamantringen i en glutenfri munk. det är så spännande.

moas julvideo - on christmas day!



barnkaninerna i himlen, synttomten och den rörliga bruegeltavlan är hysteriska, loves it!

ingen vinstlott



jag köpte en trisslott när jag handlade glutenfritt knäckebröd på hemköp för jag tänkte det skulle vara trevligt att ha pengar. men jag vann inte. jag fick dock fika med mattias kroon på kaffebaren på möllan då vi pratade om dygnsrytm, baconsmörgåsar, det där matprogrammet som visas på tv4 vid halv sex på morgonen och media. jag sa att jag funderade på att bli lärare eller sushikock för jag blir så trött på media ibland. det som är positivt med mediajobb är samma saker som gör det negativt. sen gick vi till möllans ostbutik där mattias köpte kött och jag köpte en liten påse med babysalami som jag sedan fick ont i magen av. men det var så sött och perverst på samma gång att jag var tvungen att äta upp alla ändå.

bunny opera



jag gillade det här bugs bunny opera-avsnittet när jag var liten.

i just called to say i love you


det ringde just och det var mamma och först var det tyst, och jag bara "hallå!" och så kom ett litet kvidande ljud och det visade sig att mamma hade tappat rösten men tyckte att hon inte hört av sig på länge så hon ville ändå ringa och säga hej. jag skrattade och sa att vi kunde smsa och att hon skulle vara tyst och dricka te istället för att kvida i telefonen.

när jag blev ihop med richard fick jag en tomattelefon i present och han köpte en uggletelefon till sig själv. jag skulle gärna vilja ha garfieldtelefonen, banantelefonen och klackskotelefonen. i själva verket hatar jag att prata i telefon, vilket alla känner till som försökt ringa mig.

det finns faktiskt bild&textbaserade internet, mms och sms.

the prom nördbilder uppe nu!


kolla vad fin nördbal vi hade 30 november!!! jag kan inte fatta att jag aldrig hånglat på the prom när det är en sån fantastisk publik. idiot-jag.

theswedishprom.blogspot.com

gott äckligt

öh ångest. jag har just ätit kött (salami från möllans ostbutik) och fick jätteångest. det var så gott men så äckligt men det är just det äckliga jag både gillar och hatar.

1. bert 2. debaser

jag hade konstiga drömmar inatt. först drömde jag att jag var med barn fast min mage var rätt liten och jag tänkte att det var bäst att inte hoppa omkring. sen sa jag till killen (jag kommer inte ihåg vem det var), att det var helt sjukt att vi var tvungna att tänka ut namn. och jag visste att det skulle bli en pojke så jag ville att han skulle heta BERT efter ernie & bert, men jag ville inte att han skulle förknippas med bert karlsson så jag visste inte riktigt. sen kramade jag barnet och kände jättemycket kärlek och förundran (nej jag är inte gravid). nästa dröm handlade om debaser och de hade gjort om där inne, och jag drack coca-cola och fick en piggelin, och han som har after church satte fram vegetarisk mat och en skål med vad jag trodde var lingon, men det var det inte. sen hade de flyttat scenen till en annan vägg, och jag gick någon sorts kurs där jag skrivit en novell, och läraren kom fram och skulle läsa den men jag hade stavat allt fel och vissa ord syntes inte alls fast när jag höll upp pappret mot ljuset syntes det lite svagt. sen satte de upp två tältsängar för en som jobbade i baren skulle sova där eftersom hans föräldrar skulle gå och lägga sig tidigt, och långe daniel från gymnasiet var där och ett elakt ex som hade en röd rock, och så stod jag bredvid mattias kroon och skrek "ÅH DAVID BECKHAM!" och pekade ut genom fönstret, men det var inte david, bara en småfet skejtare.

sova


jag har vänt på dygnet. jag gick och la mig till ingen nytta för jag låg bara och vred mig. såhär sov jag häromnatten. som en fallande hitchcockgubbe.

Dec 11, 2007

stephen jones









stephen jones gör de bästa hattarna, och jag älskälskar hattar och hattdiadem.

spaghetti alla pescatora

eftersom det är mattema idag på dagboken kommer här länken till mitt bästa matprogram, solens mat. ni kan se det HÄR. det är en skånsk gubbe som pratar italienska och charmar skynkena av bondegummorna i italien och andra medelhavsländer. här är ett bonusrecept från programmet:

Spaghetti alla pescatora
Tillagningstid: ca 30 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
300 g torkad spaghetti
500 g spättafilé eller torskfilé
3 dl fiskbuljong
8 st körsbärstomater
1 st chalottenlök
0,5 dl vitt vin
2 msk extra jungfruolja
salt, peppar

Gör så här:

Fräs löken i olivoljan. Häll i vinet och låt koka ner. Halvera tomaterna och lägg i pannan. Häll på fiskbuljongen och låt det småputtra.

Skär fisken i 3 cm stora bitar och lägg ner i buljongen (OBS! Det får inte koka). Koka upp 1 liter vatten med 10 g salt. Lägg i pastan och låt oka 4 minuter.

Slå upp pastan i durkslag och spara lite av kokvattnet. Lägg över pastan i pannan med buljong och fisk. Späd ev. med lite kokvatten. Låt pastan koka med ca 4 minuter eller tills den känns färdig med tuggmotstånd. Servera direkt från pannan på tallrik.

sluta med duandet i reklam, eller vad skulle magdalena ribbing säga?


jag gillar inte när de säger DU i reklam. som "när du fick diarre imorse", eller "när du leker vill du ha en blöja som hänger med i ditt tempo".

  1. om jag skulle ha diarre vill jag inte bli utpekad
  2. jag är inte en bäbis och bäbisar kan dessutom inte handla sina egna blöjor så de är fan värdelösa konsumenter

sista new york posten för idag

apropå new york så visade det sig att jag har gamla vänner & bekanta där! emil arvidsson och marit bergman bor där, så när jag åker dit kommer det bli fun guide gånger två! och jag är inte säker, men jag tror min brittiske kompis andrew har flyttat dit också.

leder alla broar till new york alltså?

snyggt omslag: new york times blir science retro

tre flugor i en smäll: nymag, agyness deyn och mat


som ni vet älskar jag new york magazine, hattar långt bak på huvudet, agyness deyn och mat, så här är en artikel från new york magazines fantastiska grub street om de två sistnämnda:

Model Agyness Deyn Is No Longer Weirded Out by Pancakes With Scrambled Eggs

Agyness Deyn — a Manchester, England, native who is the face of Armani and who last month appeared on the cover of Vogue when the magazine named her one of “The World’s Next Top Models” — got tired of crossing the pond for work and, as of a few weeks ago, is now a full-time New Yorker. It has taken some adjustment: “It kind of freaked me out at first how much everyone eats out,” she says. “At home we’d go out for food one night on a weekend. Here I’m eating out every single meal. It’s really bizarre.” To find out just how bizarre, we asked her to recount everything she’s eaten recently.

Thursday, May 31, 2007

If I have to go to a shoot, I’ll have breakfast at home. I had cornflakes. For lunch I had cheese and ham dumplings with apple sauce from Veselka. It’s at the end of my block. Even though New York is so big, you have real community spirit. I already know all the people in the shops on my block. For dinner I had beans on toast from Tea and Sympathy, with English tea. I go there when I’m feeling a bit homesick and I want a good cup of tea. It’s totally spot-on English.

Wednesday, May 30

I had granola and fruit from Veselka, and coffee and orange juice. For lunch I had sushi on St. Marks Place. I had California rolls, miso soup, and sashimi. For dinner I had a margherita pizza at Stromboli. Pizza is my favorite food — the thinner the crust, the better. My step-dad works for a company in England that makes pizzas. As a kid we used to invent the flavors; we’d all sit around and eat the pizza and do a questionnaire afterwards.

Tuesday, May 29

I had pancakes and scrambled eggs from Veselka. My friend and I were discussing it the night before when we were drinking. I was like, “That’s such a weird combination— it’s so gross.” He was like, “You can’t comment on it until you try it.” The next day we went in and had it, and it was really nice!
For lunch I had a Cobb salad at home. I live on my own, so when I eat on my own it’s quite simple. If I’m having friends over, I kind of like making shepherd’s pie and chili con carne. That night I had pasta pesto at home with friends. We had strawberry-cheesecake ice cream from the vegan place Atlas. The desserts there are so amazing.

Monday, May 28

At home I had mixed berries and yogurt. For lunch I had a vegan crêpe with mixed vegetables from Angelica Kitchen. I have a lot of vegan friends, so I eat at vegan restaurants a lot.
Dinner was a slice after a movie.

Sunday, May 27
I had fruit and yogurt and a Starbucks coffee.
Later I was with Louie, my booker; I took him to Atlas, and he was shocked about how great it was. I chose all the ingredients for my salad — goat cheese, cranberries, and walnuts. The homemade lemonade is really light — it’s vegan, so it’s not very sweet. I had the Sunday roast dinner at Tea and Sympathy. Yorkshire pudding, roast beef, vegetables, stuffing, gravy, and roast potatoes. It’s exactly what you’d go to your grandparents' house to have.

Saturday, May 26

For brunch I had eggs with Canadian bacon and home fries from Veselka. Good old eggs and bacon. Except I don’t really like Canadian bacon — when it came I was like, “Where’s my bacon?” The waitress said, “That’s what it is.” I was like, “I’ve been cheated.” Then I ordered a sausage to compensate for not having the bacon.
Later I had couscous salad from Atlas — it was couscous, chickpeas, onions, peppers, herbs all mixed together and dolloped on a plate. They also have tofu frozen yogurt, and you can add stuff — we added peanut butter and chocolate.