May 12, 2007

Powermiddag


Rosa schlagersallad Backstage, alla rusar omkring, jag super och har fem pass kring halsen. Sverige!

Live blogg från finland


The ark på scen jag står här live i publiken och jobbar direkt för radio trycket är stort sverige trycket är STORT.

Jeriko party.nu



May 11, 2007

housewives

jag laddade ner housewivesmixen igår från deras sajt och den är bra, mega house, filthy beats och dirty dancing a la mr oizo lover. lyssna själva:

housewives mix!

whos gonna take you home tonight?

"drive" av the cars är bästa låten. det är liksom en romantisk låt om en slinka som bara "gudetärsåmångakillarvemskajaggåhemmed?!". älskar the cars.

(fem minuter senare)

okej nu låste jag låttexten noga och det handlade visst om en indiekille som skrev en text och han bara buhu det är så synd om dig för du inte gillar någon kille så du borde ta mig för att annars är det synd om dig. eller? vad är poängen jag förstår inte sånt här om det inte är en teckning av två svanar med ett hjärta emellan.

Who's gonna tell you when,
It's too late,
Who's gonna tell you things,
Aren't so great.

You cant go on, thinkin',
Nothings' wrong, but bye,
Who's gonna drive you home,
tonight.?

Who's gonna pick you up,
When You fall?
Who's gonna hang it up,
When you call?

Who's gonna pay attention,
To your dreams?
And who's gonna plug their ears,
When you scream?

You can't go on, thinkin'
Nothings wrong, but bye,
Who's gonna drive you home, tonight?

Who's gonna hold you down,
When you shake?
Who's gonna come around,
When you break?


tönt.

Dance tshirt och the cars



jättebra tolva med the cars tio kronor på rundgång och dance tshirt från nkotb på ferséns väg!

Dagens inköp: party



kepa och örhängen från nkotb, cider från systembolaget. HONK IF YOURE HORNY.

What?!


Nkotb affären rules!

tips

Oskar sa...

Tip! Halva Diskobox spelar tillsammans med Funkyard på Retro på lørdag... :D

//Oskar från Diskobox

lipstick alert!


jag fuckade ju upp det med loreal glam shine läppstiftet eftersom de hade slutat tillverka det, men här kommer bästa mac läppstiftet i alla fall: mac lady danger: Vivid bright coral-red (Matte). sjukt bra. jag hade det på våra pressbilder och läste nyligen i nylon att det var christina aguileras favorit och agyness deans. plus att tjejen på modette gillar det också. se där vilket mediahoraläppstift.

Inredning



nu får det bli såhär. jag kan inte flytta runt möblerna mer. det måste bli färdigt. jag kör på hotellinredning med sängen vid fönstret, klädstänger och klädsnurran vid vänstra väggen, bokhyllorna vid kortsidan och så soffan mittemot sängen typ och skrivbordet vid fönstret.

p.s jag fick femma i bild.

dialekt övning 1

jag träffade ju richard för säkert tre år sedan så igår gav han mig mycket ret för att min dialekt ändrats så drastiskt sista tiden. jag brukar prata stockholmska med västerbottnisk (aka skelleftebondska) brytning, men det senaste året har jag morfat in någon slags småländsk skånska så allt låter jättekonstigt. richard hade skrattat åt mitt och moas inslag för att jag pratade så fult. han sa att han skulle skicka mig på dialekt training camp i norrland. men nu när pappa var här pratade jag normalt igen, ibland nästan ren västerbottniska. och igår ansträngde jag mig för att prata som jag brukar. jag sa inte ens skånska "ja", utan stockholmska "ja". men jag börjar alltid prata som de jag pratar mycket med. det är larry och k´s fel.

nöjesguiden model search

just fan, jag ska fixa modeller till ett modejobb också. jag tänkte fråga rajter och marie. får se vad de säger.

TODAY is the greatest hits day of the week

dagens schema:

*trycka flyers
*träffa moa och gå på spons-möte (inte AA alltså)
*köpa persienner på åhléns
*gå förbi rundgång och kolla nördkillar
*flytta möbler i lägenheten
*bleka håret (ja igen, det går fan inte ändra färg på mitt hår jag svär till gud så resistent är det)
*supa
*gå på jeriko och dansa till beppe loda, jag älskar namnet beppe loda
*krautfyllesomna i fosterställning

ikväll: PARTY! imorgon storgatan spelning

ikväll blir det megahitremixitalosuperparty på jeriko med italodiscodj beppe loda, revk och wilsson soto. det blir nog bitchin. jag ska ha rygglös guldklänning med limegrönt linne och vans och vara megafull och tokdansant. eller okej inte megafull för på lördag mellan 13-16 ska jag och moa spela skivor på storgatans galleria så kom förbi och peka finger och nys på oss eller om du hellre vill kan du ge oss diamanter och smuggla in öl åt oss. JA! om någon smugglar in öl åt oss får ni vip-inträde till vår klubb the prom okej?!! OKEJ!

dagens skiva: fleetwood mac "rumours"

indiebarbie

igår på debaser satt det två brillnördindies och åt hamburgare ihop, det var som en dröm. i limhamn finns det tydligen ett blint par som brukar åka buss ihop. också som en dröm. det är som de där svanporslinsfigurerna där halsarna formar ett hjärta - så romantiskt är det. igår på debaser var det mycket ungdomar med tygpåsar och fransiga halsdukar och lång lugg på killar. utanför stod det en grupp riktiga cpn och tittade in. jag gillar inte det här när 20-åringar ska ha huva på sig inomhus a la hoxton för tre år sedan. på stureplan hade kidsen det förra året och jag erkänner att jag hade det när jag spelade skivor på spy bar förra sommaren, men som jag sagt: snark för scarfsen och huvan, det är flugan och solskärmen som är roligast i år.

shout out louds

igår flyttade jag en säng och den gick inte sönder. sen gick jag och åt smögenräksalladen på debaser som var mycket god men lite väl dyr (120 kr),jag kastade bokstavligen ett getöga (NEJ DET GJORDE JAG INTE HAHAHA LURAD) på detektivbyrån som var förband till shout out louds men jag fattade inte dealen. sen gick jag till tempo och tog en brun leffe för den är god och snygg och pratade lite med stilige snickaren och richard. ullis från fritzs corner spelade skivor och hade veckans mest dashing outfit: jeansklänning, gula tights, 80tals sportjacka och sned tofs i håret. pontus alv var också där för han gillar tjejer. vi gick till metro sen och tog en hoegaarden och träffade rajter och hans arKiteKt-kompis, och han försökte få mig att tro att han hade en bror men jag sa "men jag har alltid trott du var ensambarn" (vilket var sant), men tydligen brukar rajter och harald luras att de är syskon. richard trodde det men jag sa att det var irrinformation. sen gick richard hem och jag också. richard ser ut som en ung tom cruise och körde 80tals top gun-tema igår med skinnjacka och frän frisyr. sen blev han arg när han såg två andra killar som också hade 80tals skinnjacka.

May 10, 2007

Korv


Finesm.

stickad overall

det regnar fortfarande ute. min mardröm när jag var yngre var att äta saltad ketchup i en stickad overall medans det regnade.

date break

jag skriver och kollar band och djs samtidigt på www för bokning. det är svårt. man vill ju ha allt. och så vill jag flytta klart i lägenheten och testa mitt nya gula praply så jag tror jag ska gå ut och handla lite middag snart.

svensk lugg

jag ser ut som lily allen med lugg.

veckans bekännelse: glömsk

det sämsta med mig och det jag jobbar med är att man träffar och pratar med många människor men jag är så fruktansvärt disträ och glömsk att jag aldrig kommer ihåg namn och ansikten. och jag vill inte verka oartig men fan det är så dumt när jag inte kommer ihåg.

scarfen är dör länge leve flugan

flugan och slipsen ser jag framemot att se på herrar nu när scarfen gjort sitt. en kille i trean hade en blinkande fluga på klassdiscot. sån ska jag köpa till alla mina killkompisar i julklapp.

May 9, 2007

koka kola

här är jag och syrran på sunset i la i juli förra året, jag svär till gud att det blivit ett kolanäste sedan dess för inte fan såg vi till något koks när vi var där men det kanske är för att vi drack så mycket öl för jag fattar inte hur de andra kunde festa så mycket, dricka så litet, och samtidigt vara så smala och galna.

hurra!!

min gamla kompis charlie ringde just och sa att han och hans bror kommer ner för att gå på vår klubb!! åh vad roligt! jag brukar alltid hälsa på honom när jag är i stockholm men nu har jag ju inte varit där på ett tag. det blir en reunion! charlie, tommie, maina, anna och yvonne kommer! det är så bra.

featuring SÄNG

jag tror jag ska inreda min lägenhet som ett hotellrum. pappa var inne på samma sak. det är ju lika stort som en minisvit plus att svensken inte värdesätter sängen eller garderobsutrymmet lika mycket som våra västliga vänner. därför har jag nu bestämt att sängen ska ta huvudrollen och sen får soffan stå där det får plats. soffa är gay. säng är discogay.

dålig nyhet

hon jag bytte lägenheten med var galen och hade hennafärgat hår så hon tyckte inte det räckte med att vi skrubbade lägenheten med stålull och fem sorters frätande cilit BANG rengöringsmedel - hon ville att det skulle bli "rent" så jag får betala en städfirma. jag bara "eh men hur ska de göra det renare?" hon bara "ja men det vore ju bra om det blev rent". jag sa inget om att hon själv inte har städat speciellt bra i sin lägenhet, det är smutsränder på fönstret, tvålrester kvar i badkaret och luktar illa om frysen. sen vet jag fortfarande inte hur jag ska inreda. och så hade jag sönder ett sängben eftersom jag trodde jag kunde lyfta sängen på egen hand. det kunde jag inte.

god nyhet

jag fick fler saker att skriva i nöjesguiden. och det regnade inte idag. och jag dricker folkölsversionen av snakebite medans jag jobbar.

update

*nu ska jag till lägenheten och leta efter adaptern till pcn. sen ska jag hämta sista nyckeln och sen ska jag göra middag till matti och förhoppningsvis lura honom till hångel.
*daniel novakovic ska ha nytt namn/ny klubb, det kommer bli bra. jag och moa föreslog "alla får hångla" men jag vet inte om han köpte det.
*emil, revk och harry white ska ha sommarklubb på co-bar.
*min katt har fått antibuggmedel i öronen.
*pappa har åkt hem till stockholm där hans granne trodde han var konstnär för att han sätter upp konstiga saker i fönstret.
*jag längtar tills fredag (!) då det är superitaloparty på co-bar och sen är det sista moroder på lördag aka sjukt kul helg.

dialektmongo

varför pratar jag typ smålandsdalmål eller något på youtube-klippet? drack jag dalapils? jag måste sluta härma de jag pratar med.

the prom - a night to remember

lisa c rules

lisa corneliuson är den coolaste tjej som bor i stockholm.

garfield

garfield är min idol. jag ska köpa en garfield telefon till lägenheten nu när jag har hemtelefon och garfieldörhängen och garfieldtshirts. ni kommer spy på mig om ni ser mig för om jag får som jag vill ska jag ha minst tio garfield tröjor och ha på mig dem hela tiden.

romance was born


design alert! romance was born har (bla) gjort en snygg kollektion inspirerad av filmen "weird science". fantastiskt mongonocturnalpartyclowngirliekläder.

romance was born!

hej då

haha jag pallade programmet om bajskalsonger men bytte till P2 när det blev annika lantz.

bromsspår

men ÖH nu handlar det om bromsspår i recyclade sjukhuskalsonger på P1. men öh. jag älskar tvättmaskiner.

inventarier



vi fixaDE (vafan caps lock igen, jag sitter på en liten laptop mac så jag är ovan vid tangentbordets storlek) upp mycket i lägenheten igår. vi gjorde en runda på åhléns och handlade besticklåda och limegröna skärbrädor, på bolagret köpte vi rosa salladsbestick och på lagerhaus blev det en soptunna och en kasse med en skrikande man på. sen köpte vi ett gult parra på H&M, åt vi på min favoritrestaurang smak och tog bilen till ikea där vi powershoppade resten. efter ikea åkte vi till willys och handlade mat. jag hade tydligen grav proteinbrist för jag plockade på mig så mycket kyckling- och kalkonkorv att pappa stod bara och skrattade. det blev en del bönor, kaffe och råris också. och ketchup och senap. måste ha ketchup och senap. som bonus fick jag en gul sportvattenflaska där det stod THERESE i stora svarta bokstäver. innan vi åkte tillbaka till min lägenhet körde vi förbi djuraffären akvarietjänst på st knuts torg där den hårdrocksfriserade mannen i kassan gav mig lyxkattsand och lyxkattmat alldeles gratis för att jag köpte en ny hi-tech kattsandlåda. det var coolt.
efter några timmars meck i lägenheten blev ungefär det här klart: badrummet med det schackrutiga golvet har limegrönt duschdraperi, tvål, handdukar och tandborstkopp och så har jag orange handdukar också. hallen har en nalen-taklampa, träskåp och stor dörrmatta. köket är mintgrönt med orange kakel och där har jag ett mintgrönt köksbord, trådiga stringstolar och en stringhylla. sovrummet/vardagsrummet har jag soffa+fåtölj, bokhyllor, säng och klädstänger. tror jag ska ha vita mattor och ljusbruna persienngardiner. jag tänkte ha en rosa matta men den var för dyr och jag kommer bara spilla på den, så jag ska köpa en vanlig vit familjematta från ikea istället som är lätt att spola av. k sa att han skulle barnsäkra min lägenhet så jag inte dödar mig själv av misstag. då fnös jag. HÖGT.

smart

plånboken på P1 haNDLAR (oj caps lock) nu om ett nytt matmärkningsystem vid namn SMART. de försöker förklara systemet nu. det verkar handla om miljö, hälsa och hur mycket energi varan krävts för att hamna på tallriken. jag älskar sånt.

UPDATE: och jag är alltså fortfarande laktos+glutenintolerant annars skulle ni sett mig på pizza hut svullandes så mycket pizza med hjälp av bulimifjädern att de skulle gå i konkurs. men det är så tråkigt mobbat att hela tiden skriva tex vego gluten- och laktosfrihamburgare med sallad istället för pommes och ostfri nachos. eller sojagräddecarbonara med kalkonbacon och glutenfrispaghetti. det låter ju science och det älskar jag. men ibland är jag trött i hjärnan och fingrarna.

May 8, 2007

pizza race

jag åt nachos med salsa och guaca och en ananashamburgare på vinylbaren. jag åt nästan snabbare än pappa. när vi tävlingsåt på pizza hut buffén en gång åt han 6 bitar och jag 7. men jag hade gett mig fan på att jag skulle äta en mer än honom oavsett hur många bitar det blev. i baren på vinylbaren träffade vi mattis kroon. han tog en öl på väg hem från jobbet.

kylie minogue

pappa tyckte också jag var lik kylie sedan jag klippt mig. detta är inte logiskt eftersom jag klippt mig som en indian. jag sa "det är väl för att hon fick cancer och blev tjock".

Skrik i natten


Vi ska äta på vinylbaren och det kom just in en äcklig dansk och spelade gitarr akustisk med rockigt gelehår och bara svängde emoriff. Så här mycket ångest fick vi då.

Blåmärken



om jag var en i heroes skulle jag vara cheerleadern som är en jävla klant men aldrig kan dö.

tablett

jag skulle ta en vitamintablett imorse men tappade den i botten av vattenglaset och vattenglaset var enormt men jag var tvungen att dricka upp allt vatten snabbt så inte vitamintabletten upplöstes så nu mår jag helt illa.

May 7, 2007

Summerat ikväll


Skrev på kontrakt, jiddrade lite, skulle inreda men bara satt där blank i huvudet utan en idé om hur jag ska göra. Träffade pappa och k på restaurang möllan och åt laktosfri forell. Övertalade alla om att snakebite var gott och så gick pappa till sitt hotell och jag och k hem till honom. Jag får jobba analogt ikväll för jag hittade inte pc adaptern. Hepp.

Woho


B-)

dagens ikon: farrah fawcett



allergibild

näring

jag förstår varför k är så smal - han blir så lätt distraherad när han äter. när vi äter så han bara "å jag ska visa det här, spela den här låten och berätta om det här". sen är maten kall och han mätt och uttråkad. boys. i love boy function. och igår rakade han sig dessutom och blev sjukt hett lammkött. han tror fortfarande inte att han är en dork.

"ständigt dåligt samvete för att inte lyckas med sin uppgift"

citat från P1. vet inte vad det är för program (jo, det handlar om sekter!). nu ringde just pappa, han har checkat in på retros hotell. jag ska powerskriva metros fredag nu, sedan gå till min nya lägenhet på falsterbogatan, skriva på kontrakt, ringa pappa, få hjälp med att fixa iordning, äta middag, dricka bira på möllan, metro eller tempo. i går när jag och k drällde omkring på stan i en post-flytt-koma träffade vi harald s och sofie, ett av stans trevligaste och snyggaste par (andra är moa+erik, jessika+marcus, hanna+emil, de andra känner jag inte) och de hakade på oss till debaser där vi drack vin och öl och åt gazpacho (mycket god) och drack hallonmilkshake (sjukt god enligt uppgift). sen var vi dekade och pratade om astrologi, månen, tidvatten, klubbar, galna tjejer, flygresor och lägenheter. det var kul. sen gick de hem och vi tog ett till glas vin, pratade med söta sara berg från dyngan och sen knallade vi hem. vi gjorde en jättegod middag med räkor, avokado/papaya-sallad och bovete. det var jättegott. sen gick vi tillbaka till folkets park medans vi lyssnade på doobie brothers, satte upp en bredspårig manchesterfilt på gräsmattan och korkade upp en till flaska bubbly. vi hade på oss hattar, ray bans och konstiga kläder och pratade om fantastiska ting och kom på att vi sporrade varandra till weirdo aktion. bra dåligt, perfekt.

debaser malmö

1 : to lower in status, esteem, quality, or character
2 a : to reduce the intrinsic value of (a coin) by increasing the base-metal content b : to reduce the exchange value of (a monetary unit)

Synonyms DEBASE, VITIATE, DEPRAVE, CORRUPT, DEBAUCH, PERVERT mean to cause deterioration or lowering in quality or character. DEBASE implies a loss of position, worth, value, or dignity "commercialism has debased the holiday". VITIATE implies a destruction of purity, validity, or effectiveness by allowing entrance of a fault or defect "a foreign policy vitiated by partisanship". DEPRAVE implies moral deterioration by evil thoughts or influences "the claim that society is depraved by pornography". CORRUPT implies loss of soundness, purity, or integrity "the belief that bureaucratese corrupts the language". DEBAUCH implies a debasing through sensual indulgence "the long stay on a tropical isle had debauched the ship's crew". PERVERT implies a twisting or distorting from what is natural or normal "perverted the original goals of the institute".

i lexin står det att debaser betyder debattör. intressant. debaseröppningen i torsdags var i alla fall mycket angenäm. jag kom dit efter att ha tokstädat lägenheten och mötte upp cake moa och sassy erik. såklart hade jag och moa omedvetet klädkoordinerat oss; hon i en cyanfärgad shortsdräkt och jag i en cyanfärgad jerseyklänning. det roliga var att jag hade exakt likadana strumpbyxor som moa hade på sig fast i en annan färg. jag hade dom dock inte på mig för mina hade revor så jag slängde dom. ingen trodde på oss när vi sa att vi inte hade ringt varann innan och koordinerat. coolt. det var fri bar och buffé och jag körde den gamla "hej jag dricker två stycken samtidigt eftersom jag är för lat/effektiv för att stå i baren". jag drack skumpa och öl och vin och åt kycklingspett, grillade rotfrukter och sallad. buffén var god, massor av god vegetarisk tortilla, chevrepaj, knaprigt bröd, fluffigt börd, ostar och annat gott. jag, moa, erik, mattias kroon och harald stjerna satt och pratade i en soffgrupp på uteserveringen (uteserveringen kommer bli mitt stammishak, jag har redan varit där tre gånger sedan i torsdags och dessutom kommer de ha trådlöst internet så jag tänker sitta där och jobba). piotr och hans tjej kom också förbi och var bleka och beerloving och sen gick vi in och jag bytte kläder till en svart/metallicrosa klänning med vitrosa blus och så blev vi intervjuvade på toaletten och sen dansade vi med anna storåkers och de andra rock/klubb-brudarna till mina bästa pojkdjs från klubben DRAMA. jag bytte nummer med dem, drack mer öl, pratade med jossan och swim fast club och sen kom k och vi drack mer öl och gick runt och fotade.

i fredags fortsatte flyttpackandet, sedan spelade jag och moa skivor på debasers uteservering från 15 till 22. christian falk var kul och tyckte vi spelade bra musik. jag och moa har aldrig spelat så länge ihop förr men det gick sjukt bra och blev en jättebra kombo. vi kör på samma dansanta cpbeats med förkärlek för 60talet och åren 78 till 87, och moa spelar mer cute girlie och jag kör hårdare. men hon är ju ms prom och jag mr prom och hon har rosa corsage och jag blå så det passar ju perfekt. och när hon kör bossanovig fransk popjazz så kör jag bossanovig europeisk/amerikansk exotica. perfekt mix på en solig uteservering 2007. åtminstone med en öl i hand, gott sällskap, välfylld mage och solglasögon på näsan. bra bra ok. efter skivspelandet åt jag en pad thai på råå och gick hem och sov för att gå upp 5 och flytta klart.

väderrapport

kiruna har 0 (NOLL) grader! hos mormor aka momma i jämtland, har snön fortfarande inte smält. och när mamma hälsade på (hon bor i stockholm) var hon mest fascinerad över hur fint väder vi har. hon bara "åhhh det är så varmt, säkert två månader före oss, åh det är som semester, kontinenten!" jag bara oh la la, malmö rules ok annars skulle jag ju inte bott här duh.

resume

okej jag har inte datat på ett tag (!!!????) för att det har varit debaserparty och flyttning. och OJ GRATTIS TILL DIG som hädanefter slipper höra mitt gnäll om flyttningen för nu är det äntligen över. jag tänker dock lägga upp ett foto på alla mina blåmärken som jag fick - jag har ett extra snyggt på armen efter att jag tappade sängen - men jag kan inte använda min mobilkamera än för jag har packat ner sladden på något extremt smart ställe. men lägenheten är fin, cute, bra storlek, weird planlösning och grungig. precis som jag. man ser pariserhjulet från fönstret och köket är mintgrönt. jag ska ha efterfest efter alla the prom i lägenheten. alla är välkomna. jag ska skriva ett hemligt password här på nätdagboken så det blir extra hemligt. eller inte. i förrgår flyttade jag och k från 5 på morgonen till elva på kvällen. till vår hjälp hade vi baby cake moa, harald s, anders och rajter och jag kommer sätta dem på piedestal resten av mitt liv så snälla var de. men vi bar och bar och körde och körde och packade och åt på vietnamesiska restaurang asien (bredvid oss satt två halvtjocka svenska män med basröster som bjöd deras thailändska damsällskap på öl) där vi frossade i färska vårrullar och stekta risnudlar. sedan fick vi passa oss för paltkloman så vi fortsatte flyttstäda och sedan blev vi klara, åkte hem till k, duschade, satte på oss joggingbyxor och korkade upp en flaska rysk champagne och drack i fosterställning.

noll ett

ja! mina tre ord skulle ju vara kåt cool tjej. glömde.

YOUNG BOLD AND AGGRESSIVE

..så beskrev sig madonna när hon intervjuvades för tidningen smash hits på 80talet. själv skulle jag kanske säga eh nej nu kom jag inte på någonting. i mitt horoskop stod det profound, erratic och unpredictable. jag vet inte vad jag ska säga om det så jag gör något oförutsägbart och lägger in en irrelevant bild.