Dec 1, 2007

Retro ftw



Dyngan


Jag, nkotb-markus och krets-cindy.

jag är 29 och pratar med min 23åriga syster

jag: har du facebook cornelia?
cornelia: nej.
jag: fan, det är skitballt!

ikväll: the rumble + ich robot

THE PROM NÖRDBILDER












åh det var som en dröm igår. en massa brillmongos, indies, presenter, jättebra musik av dennis och ich robot och en kille som hade vattenkammad mittbena och "kick me" skylt på ryggen som jag blev kär i. jag fick jättemycket fina presenter! praliner och en vattenmelonsformat tuggummi som smakade vattenmelon av max alm-norell och hans vänner, ett par cyborg solglasögon av jonas grönlund, en x-ray skiva av moa plus en ölpresent från anna. jag delade ut kakor med the bunny dip, och pratade bland annat med mattias kroon, tor billgren, camilla, joakim borda och erik som var jock och skulle mobba alla nördar. sen dansade jag med richard och moa och drack öl med jonas och max L som fotade. sen gick jag hem och åt en glutenfri knäckebrödmacka innan jag somnade.

Plan



vi visar "the nutty professor", "cant buy me love" och hitchhikers guide to the galaxy bbc versionen.

Nov 30, 2007

The prom nörd party nu!

med äkta sär skrivning och matematik!

REVENGE OF THE NERDS SKOLDANS!!


OKEJ jag har ätit sushi, druckit coca-cola, ätit alvedon och är redo för kvällens nördfest! jag och moa har pyntat med girlanger (en gick sönder hela tiden) och tittat lite på soundchecken, som lät mycket bra! http://www.myspace.com/saltypirates. jag ska vara never been kissed nörd, moa forskare och anna storåkers bibliotekarie. ta med TESTTUBERNA SNART SPRÄNGS VI.

p.s innan 22 är det fri entré och bandet börjar 23! DJs är Dennis Lood (rundgång) + Promqueens + Ich robot megadance party.

jag hånglar med alla ikväll som fått ett nobelpris då.

Sko på mani


För liten!

Nov 29, 2007

Blommor


Från eg blommor på triangeln. I love Eg. jag har en rödgul ros i köket som jag tänkte ljuga och säga att den är från min rika miljonärskille som är i arktis och forskar om geologi. sen kommer jag säga "ja SKÄMTA" och skratta åt mitt eget skämt.

missing in action


SVENNEFEST blir det ikväll. jag har hängt upp serpentiner, lyssnar på m.i.a och har satt ut blommor: liljor i en knottrig vas i vardagsrummet, en ros i köket, en en i fönstret och en sån där julväct som är liten och luktar i badrummet. jag blev bjuden på jättegod sushi på musashi av max L, sen har jag varit glad, jobbat och tänt ett KANEL-ljus och handlat ett orange ljus i form av en UGGLA. så kul är det att vara 29. ikväll är det black mountain på debaser. ska nog göra svennefest middag till min familj. pallar inte kolhydratchocken av en våffeltårta, så det blir kyckling med portabello, sockerärtor, färsk spenat och råris. jag vill dansa hela natten, men eftersom jag är sjuk och har the prawn imorgon får jag nog dämpa mig lite. hittills är det är skitrolig födelsedag. jag träffade space between erik och lykke li men jag fick ingen present av dom så de LÄR ju inte få komma på the prawn imorgon (skoja), men jag fick ett par rosa svampörhängesmycken av max L som han hade gjort själv. och av mattias ska jag få "weird science" singeln och jag önskade WHAM av dennis lood på rundgång men han sa att han inte hade den så jag gick. en gång hoppade jag ur en tårta för en kille jag var ihop med för tre år sen. jag hade släckt ner i lägenheten, sagt åt honom att komma EXAKT halv sju, och så spelade jag modern lovers som han gillade, och hade gjort våffeltårta med handvispad grädde + hallonsylt med tomtebloss i, och så hoppade jag upp i en röd 60-tals baddräkt med långt franskt hår och svarta tights och högklackat. det var så SJUKT imponerande, men han blev inte impad så jag gjorde slut efter några veckor.

jag funderar på följande kläder imorgon:
rosa upprullade byxor med vit tshirt nedstoppad, glasögon, ho-heels och mushatt.

alternativt:
rävdräkt

p.s kan timbaland sluta pajja m.i.a låten eller

åh george


jag önskade den här av dennis på rundgång. den är SÅ ROMANTIC.

ja till snäll


det är just vinyl day idag, men eftersom jag inte har någon stärkare kan jag för tillfället inte avnjuta mina platta runda grejer, så jag fick dispens att spela via datorn. jag tänkte gå ner till rundgång och önska skivor där dock. och ÅH! jag ska få "weird science" låten på singel av mattias kroon! I LOVE FRIENDS! och jag tog paus med en killkompis igår för det är så konstigt för han är snäll ena sekunden, och ibland är det som att vi gillar varann och nästa sekund är det högstadiemobbning. det blir skitkonstigt. jag fattar inte elakhet. så vi är inte vänner just nu då.

idag ska jag:
köpa ingredienser till våffeltårta
vara cute (duh det går ju per automatik)
färga håret
panta burkar
kopiera nyckel till min familj
köpa stickade tofflor på lindex

kom just på att jag inte gjort någon önskelista till i år. men jag blev ju bjuden till skellefteå av pappa, och mamma och syrran kommer ju ner på besök så det är ju bättre än vilka presenter som helst. till jul tänkte jag önska mig chanels parfym COCO (såklart) eller en stereo.

rhythm nation at the prom imorgon då!

all i wanna do is take your money


Igår var jag på kort möte på nöjesguidenkontoret för jag var inte så kvick i huvudet eftersom jag var sjuk så jag gick rätt snabbt. sen gick jag till solde och hämtade en skiva från johan, sen förbi musikbörsen där jag handlade miami sound machines första skiva, tiga och janets jacksons "rhythm nation". fatta bra musik ni kommer få höra på the prom imorgon? som om någon släppt en bomb i ett dj flickrum. sen gick jag hem och började storstäda, jag bytte ut knopparna på köksskåpen i mitt mintgröna kök (knopparna var i fult trä, nu är de rosa porslin), dammsög, diskade, flyttade om, städade spisen, satte upp tavlor, möblerade om i hallen, hängde upp halsband och fixade min sminkhög. max L kom förbi och fotade medan jag städade och vi drack glögg och pratade om the prom och santo ställde sig på bakbenen som en jävla cirkusbjörn och nexxor hoppade upp i max famn och höll hans hand. de är som små hundar med skillnaden att man inte kan gå ut med dom. jag testade en gång när jag och yvonne bodde i årsta men dels så är det skittråkigt för de hoppar antingen upp i ett träd och sitter där, eller så står de och luktar på ett grässtrå i en halvtimma. dessutom ser man ut som en tönt om man är ute och går med katt i koppel och jag vill ju låtsas vara ball. fast det vore roligt ifall de lärde sig gå ute normalt. de kan några kommandon, som "kom" och "stopp" och "ner".

undra om jag får en kille i födelsedagspresent? det vore som en dröm. det var länge sen jag firade födelsedag utan pojkvän. förra året hade jag k, året innan dess m, året innan dess r, året innan dess ingen och åren innan det var jag sambo i stockholm. å andra sidan är jag förkyld och ska laga födelsedagsmiddag åt min fina familj som kommer ikväll. jag funderar på att göra kalas med majsvåffeltårta med ljus och serpentiner och ballonger. eller råris med fisk och grönsaker. fast det äter jag ju varje dag iofs.

mima julsång

ÅH DET ÄR SÅ KUL ATT FYLLA ÅR att jag inte kunde sova inatt för jag var så exalterad och fick "rudolf med röda mulen" på hjärnan och började tänka på när jag och ida skulle vara med i luciatåget i sjuan, för ingen av de andra brudarna i kören ville vara tomtemor och tomtefar eftersom man skulle se töntig ut, så vi fick öva julsånger med kören, tills en kort tjej med stora pattar räckte upp handen och sa "fröken, måste therese och ida sjunga, kan de inte mima?". så fick vi mima julsånger. sen tänkte jag på om någon skulle komma ihåg min födelsedag men gissa om jag blev glad när jag hade jättemånga meddelanden i mobilen när jag väl vaknade några timmar senare. bless the lord för era fina hjärtan och stjärtan (jag var tvungen).jag kollade i spegeln om jag såg något annorlunda ut nu när jag är 29 och snart 30 (denna drömålder), och jag hade lite mer utväxt så jag ska färga håret men annars var jag ju döcute precis som vanligt. jag hade dock nivea q10 nattkräm + ögonkräm eftersom jag fick panik av ett program som hette "vem åldras värst".

Nov 28, 2007

7 synder

jag har sju saker på min att-göra-lista. det mesta är saker med städanknytning eftersom min familj kommer imorgon och vi ska bo på en liten yta av 42 kvm. det blir intressant att se hur vi ordnar sovarrangemanget. nu ska jag ta en firefly juice till lunch med mattias kroon som jag för övrigt åt middag med igår.

ta det onda med det goda

jag är nog lite sjukare idag men det var middagen på svea värd. vi fick ju gubbröra, sill, hummersoppa, kalvlever anglaise, oxford gold, risotto med mandel och pumpa och sorbet med apelsin och choklad. en gång sa min förra pojkvän "man kan inte alltid ha kul", men jag vet inte om jag tror på honom.

Nov 27, 2007

Gubbröra


Åh jag fick Gubbröra utan bröd till förrätt förresten vilket alltid är en smakeufori. Fint namn dessutom. Gubbar har så fina rätter, förutom änklingar som äter potatisen i glasburken.

Svea


Jag är mätt men glad. Jag har en stickad steve coogan tröja och dricker oxford gold. Min tumme blöder av okänd skada men jag mår mycket bättre och har pratat om stenåldern och fettsyror.

sluta jävla morsor, ni sabbar för alla unga damer som vill ha självständiga karlar som kan klara sig själva

varför ger mammor kalsonger till sina söner? varför är mammor rent generellt så töntiga med sina sönder? varför tvättar killar sin tvätt hos sina mammor och tror att de ska få en självständig flickvän? pappor ger inte trosor till sina döttrar för det är CPSKADAT.

nu har jag jobbat klart. jag har översatt modetext till engelska och sovit av mig halva febern. har jag tur får jag äta på svea ikväll.

dagens chat: konfekt


jag ligger i sängen och är sjuk och har ätit ärtor och msnat med en kompis och vi pratade om att vi inte visste vars vi ville bo (jag kollade utbildningar på umeå universitet, skellefteå och montreal och köpenhamn är uteslutet för jag fattar inte danska och gillar inte korv eller hasch), och jag sa att jag inte ens visste vilken sorts man eller yrke jag vill ha, och då sa han "finns män i olika sorter?" och jag sa "ja" och han sa "som godis?" och då sa han att jag var djungelvrål, som han är allergisk mot, och ett gelehjärta för att jag är len. jag tyckte att han var en lakrits som är rörformad med rosa i. som en bassettkonfekt.

sjuk

N_E_J_! jag vaknade och var förkyld och blödde näsblod. jag blir väldigt sällan sjuk, men där fick jag för att jag var ute och sprang igår i för tunna kläder. så oerfaret av mig. jag brukar vara väldigt duktig på att klä mig varmt och ordentligt. jag ringde just pappa och sa "pappa jag är sjuuuueeeekkkkk" och gjorde gnälljud så han började skratta. nu får jag dricka te, msna med richard och läsa bok hela dagen. jag kan max vara sjuk tills på torsdag för då fyller jag år, mamma, syrran och johan kommer och så ska jag se black mountain och på fredag är det promnight och på lördag ska jag ju vara bakis.

Nov 26, 2007

jag behöver mer koskälla

Jösses gymnasiet 97



oj jag hittade en kasse med bilder från gymnasiet som jag fick från mamma. jag gick i sollentuna fria gymnasium som enbart hade yrkesverksamma lärare (de var fantastiska) och det var bara teater-, dans-, media- och musikprogram på skolan. som bonus åt vi på restaurang varje dag istället för i en matsal (som konsekvens blev alla mysfeta), samt jobbade för lokala produktioner vad gällde radio, tv, teater och vad som nu än var aktuellt för varje utbildning. ska fan facebook googla. det är jag i mitten och så två kompisar som jag hade ett band med i en vecka eller så. jag spelade bas och var sämst. p.s vi var inte hippies, men några på teater var.

tessan does christmas v.07


jag har just gjort något jag aldrig gjort förut. jag har köpt mitt livs första julskiva (!). eller egentligen fick jag en julskiva förra året (phil spector) av k aka tessans boyfriend vintersäsongen 06/07 men den gills inte för jag köpte den inte själv. nu var jag på hansa och köpte nostalgic 40´s christmas album med bing crosby och nat king cole. jag är så gammal. jag har en fantastisk vit plastgran som jag bar hem förra julen från öppna hjärtat second hand. den har vackra blå kulor och mörklila och gröna spiraler. jag längtar tills jag får sätta upp den igen. min mamma annika, lillasyster cornelia och hennes pojkvän johan kommer hit på min födelsedag på torsdag och stannar över helgen. jag tänkte att deras födelsedagspresent till mig kunde vara att 1. komma hit (check), samt 2. hjälpa mig pynta i lägenheten för jag orkar inte bära en säng själv utan att tappa allt på benet och hamna på akuten fatta län.
jag hade tänkt fira jul själv och sen träffa richard men han ska till typ gstaad eller något annat och lukas undrade om jag ville komma till hollywood och fira jul i deras hus, vilket är jätterart men jag vet inte. kalla mig svenne men jag gillar SNÖ inte PALMER plus att jag är fattighjon. jag kanske ska hänga med hampus familj på julafton. det vore roligt. hans mamma gör tydligen fantastisk vegetarisk julmat. sen ska jag fråga anna storåkers om jag får spela skivor litegrann på debasers julbaluns den 25e december. jag kan ta med min gran om jag får. jag kanske bjuder ner min lilla mamma. syrran ska fira jul med öl och sin snälla pojkvän. pappa ska gå på bio, äta sushi och dagen efter resa på scoutjobb för boston bruins (det är alltid junior VM i hockey under mellandagarna så det är ett av årets måsten för NHLs talangscouter).

dagens kap: muppögon



dagens kap är dessa broderade örhängen samt miss-piggy-ögon-örhängen från tjallamalla. ögonens pupiller snurrar runt precis som i äkta muppögon.

vegetarisk köttbullesallad med portobellosvamp & sockerärtor



jag fick god middag AKA lönedagsmiddag:
1. stek skivad portabellosvamp och quornköttbullar med svartpeppar och salt.
2. blanda en sallad på rucola och färsk spenat på en tallrik.
3. när svampen och köttbullarna i stort sett är klara lägger du i sockerärtskidor + hackad chili + solrosfrön tills allt blivit varmt och fått färg.
4. snabbt KLART! blanda allt på en tallrik och ringla över balsamicovinäger och ät.

ok? ok. jag gillar färsk mat som tar tio minuter. ginger ale är gott till. och man kan naturligtvis skippa chilin och ha i färsk basilika eller fetaost eller något annat svennigt modernt.

!TÄVLING!


ok jag glömde köpa glögg och ägg, men ni kan rita av truman capote så länge och maila bilden till min mailadress som är stamcellforever@gmail.com. vinnaren bjuder jag på öl och inträde till the prom nu på fredag då.

det är så spännande jag DÖR! p.s moa du får inte tävla.

peruk offer

den där lila peruken på bilden här under ligger nu förresten i en hög i hallen doftandes öl och hangar trance.

vietnam zinkensdam


igår vaknade jag vid två, gick på möte tre, åt middag vid sex med mattias kroon på lily anh. vi pratade om abisko kontra arjeplog, köttbuljong och det kokta fläsket som mattias hade ätit i spanien. jag tror inte jag skulle älska kokt fläsk. men jag älskar restaurang asien och lily anh. jag tror dock jag föredrar asien för de har en fenomenal förrättssoppa som jag brukar äta med tre färska små förrättsvårrullar. fast fisksåsen är godare på lily anh. kommer ni ihåg när petter skulle vara street och rimma vietnam med zinkensdam? HAHAHAHAHA.

en lektion i hyfs



i lördags gjorde jag en gustav svensson och gick på alla klubbar i hela stan. jag gjorde dock en therese svensson och tokfestade samtidigt. först drack jag rysk vodka och spelade SSX tricky, sen kom max L förbi för han hade smitit från en parmiddag där han var femte hjulet och sen gick vi ner till drama där hampus hookade upp med oss för han hade smitit från en tråkig 30års fest. där träffade jag hanna h och sofia som drack saker ur gigantiska glas och så pratade jag med lite folk och så gick vi vidare till pastell där jag drack öl (VA) och hampus blev skitfull och skulle vira in mig i någon rosa tyll som hängde från taket (pastell), och så pratade jag med en darling tjej som var fantastisk och sa att jag var fantastisk och jag blev helt lycklig och varm och jag fattar inte varför inte alla säger mer fina saker till varandra, speciellt killar som är så otroligt dåliga och på sin höjd smsar "du är söt" när det är så enkelt. nästa jag dejtar måste anstränga sig. jag brukar bara bli ihop med folk av bara farten, men nu är måttet rågat. jag står i telefonkatalogen, man kan faktiskt skicka laktosfria praliner.

foto av jesper berg från i love + pastell!

i met him at the candy store / gravschackt

idag år 1922 öppnade howard carter kung tuts grav. graven är därför alltså skytt. tommie jönsson fyller år idag, kristian kattunge kornhag imorgon och jag på torsdag och för sjuttsingen, vem var det som fyllde år 12 december nu igen? jag var ihop med en skytt en gång och det var helt outhärdligt. helt plötsligt förstod jag varför mina pojkvänner kunde bli helt galna på mig för jag blev helt galen på att vara ihop med en skytt. iofs var alla hans negativa sidor som en extrem version av mina, men det var en SEDELÄRANDE upplevelse. jag har mest dejtat vågar. de är diplomatiska, lugna och härdade.

observera att jag pratat om kung tut UTAN att lägga in steve martin sången. mattias kroon igår: "hur ofta har du lagt in den videon?", jag bara "tio biljoner?".

research

det ringde en tjej imorse och ville ha en mailadress till tidningen darling, jag sa "men vi la ner den för flera år sen" och så la hon på.

Nov 25, 2007

söndagstv christopher guest






jag måste skaffa christopher guest boxen. om det nu finns en sådan. best in show och spinal tap är magnifika.

Drama rules