Sep 8, 2007

sudden death

meh apropå mats sundin så läste jag just det här på min pappas hockeyblogg:

"Har nu flyttat från Sofo (So f-ing overrated), till Östermalm. Blev sugen på en sallad ikväll. Tar på mig jackan och går ner på Karlavägen för att leta nåt ställe som har sallader. Ut ur en port kommer han. Fulla famnen med kläder. Vi kolliderar nästan. Hans nya flickvän hack i häl också med famnen full av kläder. "Ehh, va!? Bor du här?" utbrister han leende. "Va..? Vad gör du här?" svarar jag. En annan av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna. Han och hans nya flickvän Josephine har hyrt en lägenhet under sommaren på Karlavägen. Sen har han ett sommarställe utanför Kapellskär också. Han håller på och packar ihop för att snart resa över till Toronto. Fick hans nya mobilnummer så jag kan hälsa på när jag åker till Toronto nästa gång. Hur tog han inte över Börjes roll och tog hand om en när man kom till Toronto. Hur kul har vi inte haft på "Börje Salming Hockeyskola" för många år sedan. Han kom alltid upp till Kiruna. Passade på att fiska med sina bröder samtidigt. En toppenkille som verkligen bryr sig om sina vänner! Hans namn, Mats Sundin."

klubb crosscheck

tisdag den 25e september ska jag ha trevliga vardagsklubben crosscheck på debaser. det blir hockeyspel, rockdokumentärer, film, benny hill, loungig psykrock, krautpop och old skool rock. och så ska man tilltala varann efter efternamnet och ha buskishumor. jag ska försöka få mats sundin som gäst dj. håll inte andan. på bilden är det pappa svensson som mörschar in folk i ett mål.

plinga

vänta, jag har en plinga i nappen? satte mina föräldrar den där för att höra var jag var? måste fråga pappa. för övrigt kallade vi napp för tutte i norrland så jag fick ändra sen så det inte blev kulturkrock. det är massor av andra uttryck jag fått ändra när vi flyttat för att inte missuppfattas. ska tänka och skriva en lista. en annan sak att flytta och byta skola ofta var att jag fick lära mig extra mycket om historia (dinosaurie-delen), men missade rymd-delen. det är kanske därför jag i vuxen ålder har ett livligt intresse för allt med prefixet "astro".

david shrigley: mattias kroon therese svensson på plats

såhär rolig är jag: jag önskar jag kunde göra en klon av mig själv för att jag är så rolig. vi skulle bara sitta hemma och skratta och slåss om alla killar.

Sep 7, 2007

im just hanging around

nu lyssnar jag på stranglers och har just satt på extra mascara och ska ner till hiltons after work och poweräta med marcus mckinley och jessica, mattias kroon och tor billgren samt kristofer matti du dricker kaffe latte. jag har just superfyndat en kastrull på öppna hjärtat för 17 kronor. samt (i en annan second hand butik) en ljusblå kuvertväska + blommig tygpåse + ljus jeansjacka + aprikosfärgade MC hammerbyxor + en tavla på en synth i solnedgång + en illustrerad 70-tals tavla på en snuskig tjej som nästan visar rattarna = allt för 140 kronor! vilken dröm för fattiglappar! sistnämnda megakap för 140 kr hittade jag på min bästa second hand butik ever som jag kanske avslöjar mot en muta.

holy crap! pastorn is back!

en god nyhet för alla damer och dålig för alla herrar: jag och den skivspelande grafiskt designande pastor kristofer har börjat dejta igen. japp, det är sant! alla mödrar, ni kan släppa ut era söner igen, gatorna är återigen trygga.

zappa north station

igår såg jag och richard bland annat en dokumentär om porrstjärnenamn och de drog den där gamla skrönan om att man skulle ta sitt första husdjur + gatan man växte upp på. mammas första katt hette zappa, efter frank såklart, och eftersom vi flyttade så ofta är är norra stationsgatan i skellefteå den enda gata jag kommer ihåg. jag skulle alltså heta zappa station som porrnamn. det är, ironiskt nog, rätt talande.

dagens krönika i metro

Hur vet man när man blivit vuxen?

//Therese Svensson//

Hej jag är 28 år gammal och skytt och började därför inte bli vuxen förrän förra månaden. Kolla: Jag går till gymmet istället för krogen. Jag vill inte längre hångla runt. Jag lägger mig innan elva. Jag tycker höstluften är frisk. Jag tycker om bönor och rosépeppar (alla vet att rosépeppar är 50+), och slutligen vill jag ha kammat hår och stickade tröjor istället för muppfrisyr och magenta tshirts. Hey! Wha Happened? skulle någon sagt ifall jag levde i en amerikansk film, men det gör jag ju inte så frågan är vad som pågår. För jag menar, hur vet man när man blivit vuxen? Jag tycker det är vuxet med ett välfyllt kylskåp och att göra saker i tid. Det är också vuxet att säga saker som ”ja det är ju ändå en dag imorgon också”, och ”jag tänkte ta en frisk promenad”. Men jag är pepp på allt vad detta innebär. Speciellt relationsmässigt. Jag är chockerande nog intresserad av en långvarig relation med hela paketet; friluftssemestrar, gemensam parabol och söndagsmiddagar, istället för kravlösa booty calls. När min kompis Richard hörde detta utbrast han ”NEJ du är sjuk! Du måste bli frisk!”, men jag tror tvärtom – jag kanske har blivit frisk från min tonårssjuka.


+ Garfield har den bästa grafiska profilen. På ebay har de 80-tals Garfield-telefoner för en handfull dollar, först till kvarn blir lyckligast i stan.

- Baskern är ju snygg, men jag har bara sett två personer i hela mitt liv som kan bära upp den. Till hösten förespråkar jag därför i all enkelhet den röda dykarmössan.

alexander wang vår -08





jag gillar alexander wang. den här gången hade han blivit inspirerad av filmen "working girl" och armanis bisneskvinnor 1987 när de är lediga.

när du inte orkar jobba längre:

comedy central videoarkiv!

Sep 6, 2007

Bananblogg


Så små som miniminipenisar! söta men räcker bara två tuggor. precis som minipenisar.

medelklass drömmiddag


jag och richard har lagat fantastisk svennemiddag och ser på avancerad kabel-tv - det är programmet "cheaters" där white trash methjunkies skickar cheatersteamet på sina sunkiga partners och sen kastar saker och blir ihop igen. sen är det dokumentärer om fbi i japan och porrstjärnors namn. jag är så lycklig. och vi får tofuline chokladglass och nötter till efterrätt. svimmar? observera tomathögen på min tallrik - det är EN tomat ok. mutanttomat. vi åt ekologisk majskyckling med getostcreme, aioli, sockerärtor, sallad och äkta svensk rösti. åh vad vi är svensk medelklass.

ofödelsedag

på allmän begäran skriver jag en önskelista eftersom jag fyller år om 3 månader:
  • skinnkjol
  • senapsgul jacka
  • en stereo
  • en digitalkamera
  • en scanner/skrivare
  • nya vans
  • diskmaskin
förresten: det här var den magiska önskelistan som bara gud eller en löneförhöjning kan uppfylla. egentligen önskar jag mig en öl eller en bit färsk ananas.

what would pizazz wear? från nöjesguiden


Hjältar i kvadrat
- I Pizazz väska
//Therese Svensson//

Jem and the Holograms var tv-serien som underhöll oss på 80-talet med dess klassiska saga om ont versus gott. Fast den här gången var det i form av två tjejrockband: Jem and the Holograms mot The Misfits. De var snygga, promiskuösa och spelade bra musik. Fast när Jem and the Holograms var poppiga och höll på med föräldralösa barn och att hopplöst tråna efter den manliga slampan Rio, var Pizazz och hennes rockband The Misfits mycket mer intressanta. De hade motorcyklar i form av gitarrer och snodde alla priser de kom över. De hade dessutom mycket bättre klädsmak med sina neonfärgade tights, nätstrumpbyxor, snorgröna hår och pälsaccenter. Det här är vad man skulle hitta i Pizazz väska. ”Welcome to the jungle” som hon själv skulle säga.

Medsols från botten:

Blå skinnväska, Tjallamalla, 180 kr
Neongröna nätstrumpbyxor, second hand
Lacktights, Gina Tricot, 199 kr
Metallicmascara Maybelline Volum Express ”Black chrome”, 89 kr
Agent Provocateur Maitresse väskparfym, 395 kr
Rosa tight klänning, ebay.com, 12 dollar
Gummiarmband, H&M, 39.90 kr
Grönt kubikarmband i plast, second hand
Neongrönt nagellack Viva la Diva nr 56, Åhléns, 29 kr
Isadora ögonskugga ”Pool Cocktail”, 99 kr
Ljuslila ögonskugga Maybelline dream mousse eyeshadow ”Divine lilac”, 89 kr
Nitörhängen, H&M, 49.50 kr
Mörklila läppstift ”Orchid”, Make up store, 110 kr
Grön ögonskugga ”Lime”, Make up store, 120 kr
Ceriserosa ögonskugga “Playful”, M.A.C, 130 kr
Turkos bikinitopp, Weekday, 99 kr
Royal Trux “Cats and dogs”, Black Sabbath “Paranoid”, The Cars “Heartbeat City” från 99 kr begagnat på Skivesset

Svarta solglasögon från Boston Bruins med klistermärken, ebay.com, 7 dollar
Snorgrön matta från IKEA, 249 kr

jordgubbsspagetti från new york

Sfoglia’s Spaghetti with Strawberries

1 pound good-quality dried spaghetti (like Setaro)
4 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for finishing
1 pound ripe strawberries, cleaned and halved
2 tablespoons good aged (eight-year-old) balsamic vinegar
1 cup San Marzano tomato purée
4 ounces reserved pasta water
Sea salt and freshly ground black pepper to taste

Cook the pasta in rapidly boiling salted water until al dente. (1) In a large sauté pan, warm the olive oil and half of the strawberries over medium heat. Cook until the strawberries start to release juice. Add balsamic and reduce by half. (2) Add tomato purée, the rest of the strawberries, and the reserved pasta water, and reduce by half again until the sauce thickens. Season to taste. (3) Toss with spaghetti. Finish with olive oil and black pepper.

mina gladaste bilder





sådär ja, nu är jag glad igen.

tillbaka till framtiden

fanken min zoloft är snart slut. jag förstår inte varför de inte bara kan skicka den hem till mig direkt i ett litet brunt kuvert tack. åh vad fint det skulle vara ifall apoteket kunde skicka hem saker till en. jag skulle bli så glad. det skulle vara lika fantastiskt som om det skulle finnas en magisk framtidsmaskin som diskar ens disk åt en.

nylonstrumpa y-kei


jag gillar nylonstrumpan i sandalerna. det var som om en tant från framtiden stylat.

UPDATE: eller vänta, visst hade väl prada hudfärgade strumpor i skorna i deras höst -07 visning. jag glömde. nu måste jag skära mig i låret.

marchesa vår -08



jag fattar inte. style.com lägger inte upp från modeveckan i new york? vad händer?? ÄR INGET HELIGT LÄNGRE???!! new york fashion week är min favorit. jag har kollat showerna och det verkar som att fjuttiga småtjejer i romantiska kalasklänningar är väck och en sci-fi goth bisneskvinna som gillar makt och böcker tagit hennes plats. till och med marchesa som jag inte gillar hade gjort lite fint. jag bara VA!

alexandre herchcovitch vår -08




jag tänker låtsas att alexandre är tjeck istället för brasse. jag gillar färgerna på catwalken.

farbror resande mac

de visade just fragglarna på dansk tv. när jag bodde i ängeholm fick vi in dansk tv och jag tittade alltid på fragglarna och mupparna. det är förmodligen exakt samma band jag såg nu som för 22 år sen. jag önskar det fanns en site med farbror resande macs samlade brev.

jag vaknade halv åtta idag. richard sa igår "jag vet inte om jag klarar av att du är online när jag loggar på. min världsbild imploderar." idag ska vi titta på richards alla tvkanaler och laga middag ihop. jag kan knappt bärga mig.

Sovmask

Jag tog på gelesovmasken. Jag är vaken efter midnatt. Så jag lär ju inte gå upp innan nio imorgon.

Sep 5, 2007

shorty

pyjamas och egenklippt hår. observera min dåligt fejkade katolska skuld när jag böjer ner huvudet på grund av min passionerade affär med min tröga nagelsax som jag klippt mig med i tio år. eller så var det en hård blixt.

Gjorde om



jag la om möblerna. igen. jag ska klä om soffan och fåtöljen i lila. jag är för fattig och klok för att köpa nya. jag måste bli ihop med en mad man alternativt skriva en kioskvältare. vilket är svårast?

meerkat bevis

richard hittade just den här bilden från vår safarisemester i sydafrika för ett par år sedan. ni ser det tydliga meerkat-spåret.

kort kort hår

okejokej så jag sa jag skulle spara till långt (also know as "till käken"), men det var trist och växte ut skevt så jag klippte det igen, så nu har jag återigen kort-kort. jag tror inte jag vill ha långt hår mer. jag vet faktiskt inte varför någon - förutom 60/70talets led zeppelin - skulle vilja ha långt hår? det är död materia som är torr och fadd. dessutom säger ofta tjejer "åh jag önskar jag kunde ha kort hår, jag har alltid velat klippa av det". men kolla: det växer ut. i london finns en frisörshop som heter "IT´LL GROW BACK". det är simpel materia - det är inte tarmar eller fingrar. det växer garanterat ut.
bilden kommer för övrigt från www.collective.se för tror ni jag skulle:
  1. orka ladda ner photoshop
  2. skriva med det typsnittet

www is my boyfriend / spoiler

eftersom jag är ihop med internet samt populärkultur, med en stor grov dos information som älskare, vet jag således vem som vinner top model och project runway. men jag gillar att veta. jag tycker inte om spänningsalstrande böcker, tvserier eller filmer för jag tycker inte om att inte veta. dessutom gör de allt så fult när de redigerar program och film så det ska bli spännande. jag får fan magsår. jag gillar total ovisshet ELLER total visshet. om ni vill ha en spoiler på vem som vinner top model och project runway så läs INTE kommentaren för där skriver jag det ok! OK!

i love you. I KNOW.

det är "I KNOW" delen som är bra.

månadens omslag; gammal mad

det är jag som djur.

vilket djur är jag richard?

Richard sa:
du är den där savann coolingen som står på 2 ben och spanar, fast du har kommit från din flock och kommit på andra lösningar. du bor inte i håla i marken utan typ bor i träd. sen ibland kommer du på att du vill vara med flocken, men får ångest och börjar bo i ditt träd istället.
trish sa:
ahhh
trish sa:
jaaaa den brukar somna stående också!
trish sa:
den här? meerkat?
Richard sa:
exakt
trish säger:
reklam wtt?

galandriel

jag såg just att på den här bilden ser det ut som att moa är galandriel alvdrottningen och jag en hobbit. det är sjukt roligt.

dagens site: the gentleman scientist


the gentleman scientist!

fett science rock

med tanke på det undre inlägget tänkte jag tvärtom "jaha men gillar du feta vetenskapsmän som gillar rock eller?". och det var väl sant. christer fuglesang ska förresten spela in cosmic rock.

vote no on pop

jag älskar min granne. han spelar alltid bra hårdrock. en gång spelade han black sabbath "paranoid" på repeat. det var som en dröm. nu låter det som att han spelar accept. en annan gång hade en annan granne fått en svår sjukdom i hjärnan och spelade suede på skithög volym tills halv sex på morgonen. jag funderade på att väcka dom på morgonen men orkade inte. jag kanske skulle fått en ögoninfektion om de öppnade dörren och var spinkiga popkids med utväxt svartfärgat hår och humanistböcker och tekoppar på golvet.

bra fredag

jag har en bra fredag planerad: jag ska först på hiltons nya after work, sedan på david shrigley vernissage på malmö konsthall och sen avrundar jag min pretentiösa kväll med jazz på svea bar & bistro. jag ska ha på mig pälsjacka, tshirt och kanske byxor.

balbilder!

wooo, nya balbilder på theswedishprom.blogspot.com!

the prom!

mad men

vi åt middag igår. kristofer gjorde rårörda lingon med quornfilé och glaserad svamp. jag gjorde råriset. det var jättegott. vi drack rödvin, snackade på salta pumpafrön och tittade på nya tvserien "mad men" som handlar om reklambyråerna på 60-talets madison avenue. det var stiliga kostymer, driftiga unga hemmafruar, kurviga sekreterare, slickade frisyrer, cigaretter och massor med reklamsnack. som extra bonus fyller kvinnorna tidstypiskt ut sina kläder på ett voluptuöst sätt. HOMINA HOMINA. extra roligt är det eftersom tidningen mad startade som en satir till madison avenue reklammakarna så det är kul att se typerna som hängs ut i mina gamla mad.

christopher

vad heter han killen i nalle puh igen? christoffer martin?

*googlar*

ah! christopher robbin!

GAY. eller INDIE.

det är frågan.

Sep 4, 2007

Barn apa



här är min kompis lukas och jag då när vi åker bil. lukas och jag har liknande feromoner och skulle kanske kunna vara syskon ifall lukas hade varit lite snyggare eller jag lite fulare. jag drömde att lukas skulle ha barn och berättade det för richard idag när vi tog en kaffe på st knuts torg, och vi skrattade och sa shit, lukas skulle bara glömma barnet på tåget någonstans eller när han köpte en tidning. sen pratade vi om vem av våra vänner som, förutom lukas, skulle vara den mest osannolika föräldern.

fylld

om en halvtimma är det en macgrej i macbutiken, men jag är fortfarande trött efter träningen och ska äta quorn med ananas och råris tillsammans med kristofer och se top model 8, (och nej, det var inte jag som skrev om idol eller krypa upp med te i soffan, jag har redan blivit ironiskt retad två gånger idag), jag vill i alla fall ta tillfället i AKT och rekommendera macs plushglass. det är ett i stort sett olagligt lip gloss som fettar upp läpparna i upp till två dygn. jag har färgen "fulfilled". det ser ut som att man har hånglat en hel natt jagsvärtillgudok.

wes anderson

jag gillar wes anderson. han är en nörd och gör inte så noga som han skulle kunna, eller så är det det som är hans trick. jag gillar regissörer som får med allt - musik, foto, skådespelare, manus - när allt är på samma nivå. sofia coppola och quentin tarantino brukar vara andra bra exempel. jag ska se wes nya film "the darjeeling limited" när den kommer. han har även en kortfilm som förspel vid namn "hotel chevalier" där den här bilden är ifrån. jason schwartzman kanske är en av de mest intressanta unga manliga skådespelarna. som bonus är han jude, och natalie portman är rätt trist men åtminstone korthårig så man kan ju stå ut.

barnmat


saker jag gillade att äta när jag var liten:
  • skivad leverpastej (bredbar är gay) med bortpillad tryffel
  • kall korv
  • fiskbullar
  • fil och flingor
  • aprikosyoghurt
  • polarbröd med ost och kaviar
  • o´boy
  • tortellini med grönmögelostsås och ärtor
  • banan
  • rutiga smörgåskex
de två sistnämnda har jag förresten hållt på att kvävas av flera gånger. tugga var tråkigt så jag satte allt i halsen. på pastejkökets hemsida kan man gå med i deras vip-klubb för leverpastej.

bönsoppa

jag tränade och gjorde en bönsoppa när jag kom hem, såhär kolla:
stek hackad lök och veggo bacon eller vanligt svennebacon i en kastrull. mixa en burk stora vita bönor (zetas är godast, men hemmakokta bönor är bäst) med lite vatten tills det är en slät smet och häll det i kastrullen. koka upp med peppar, salt och en snutt balsamicovinäger. servera med hackad bladpersilja och färsk citron.
jag fotade den inte för den såg ut lite som kräks.

redo

yesssssssss, klar med helgens metro. nu ska jag ta en lunchkaffe med richard och sen ska jag träna och göra tråkigt administrativt pappersarbete. jag är i stort sett sveriges svar på reportern fletch.

sex out!

jag vaknade tidigt igen. jag hade en konstig dröm men jag kommer inte ihåg vad det handlade om. nu är det beverly hills på trean, det är avsnittet där kelly slutat knarka och ångrar att hon var taskig buhu och steve inte låg på 12 timmar och alla hade en sex out! tshirt som donna sålde.

Sep 3, 2007

mamma ahh!

åh jag har gjort en blooper - jag glömde bort mammas födelsedag! jag skrev grattis till henne i metro den dagen hon fyllde år, men glömde bort att ringa eller skicka en blomma. så dumt av mig. jag är mycket dålig på datum och födelsedagar - än mer nu när jag skriver metro-kalendarium och man har helt andra dagar i huvudet än den det egentligen är. idag skriver jag till exempel fredag - söndag. då glömmer jag bort att det är måndag. måste ringa henne sen. på bilden äter förresten mamma surströmming. det är från förra årets surströmmingsskiva. vi har inte haft någon i år, jag blir mycket deprimerad bara jag tänker på det. om ni tittar på bilden ordentligt ser ni min plats bredvid mamma där jag har en kartong med glutenfria knäckebröd. man ska ju egentligen äta hårt tunnbröd från norrland, och mammas släkt i jämtland har ett eget tunnbrödbageri (de skjuter ju sin egen mat och bakar sitt eget bröd), och tydligen gör de även glutenfritt tunnbröd så LO AND BEHOLD att jag blev mäkta glad. det kan betyda att om jag övertalar mormor så kan hon skicka ner ett lass glutenfritt tunnbröd samt getmese, vilket är mesost gjort på getost. åh vilken fest. mattias kroon skulle svimmat. men jag ska berätta mer om mamma, mamma är helt galen och var sömmerska och go-go dansare i kiruna (inte den snuskiga sorten) och blev ihop med den snyggaste hockeyspelaren i lappland aka pappa svensson. när jag var kring ett år, skelögd och med en lytt fot, gifte de sig på en äng i jämtland (där min mormor nu har sitt vita hus med rosa knutar). sen tröttnade mamma på pappa, sa "gawd", skilde sig och så bodde vi ett tag i stockholm, tror jag, där hon pluggade på textilakademin. sen var hon ihop med en läkare men det enda jag kom ihåg av honom var när han och mamma bråkade en kväll när jag kanske var 3-4 år och hade gått och lagt mig (fast han var tydligen jättesnäll - jag mindes det bara tydligare än annat), så de gjorde slut och så blev mamma och pappa kära och ihop igen som en äkta romantisk meg ryan film och så levde vi lyckliga i nästan alla våra dagar och min lillasyster föddes 6 år efter mig i ängelholm dit vi hade flyttat för att pappa tränade rögle, och sen flyttade vi till uppsala, västerås och därefter stockholm där alla blev vuxna och flyttade hemifrån och började tugga tuggummi, slänga i dörrar och dricka öl. men jag älskar dom. och mamma bor kvar på herrgårn med syrénbuskar, partytält, supergrill, kabel-tv, katter, golden retrievern fjant och en parfymflaskesamling på byrån i hallen.

åh boys

ironiskt nog var det hampus som fick mig att fundera över min och kristofers relation. eller okej, jag skulle funderat på den i vilket fall som helst, men ändå. vi har umgåtts rätt mycket på sista tiden, jag och kristofer, och vi funderar på hur vår relation är eller skulle kunna se ut. jag vet i alla fall att jag är trött på impulsiva korta relationer och nästa gång vill jag ha något ordentligt med någon omhändertagande, driftig, trygg och stimulerande. jag är trött på att driva och bestämma, jag vill ha någon som gör det istället för mig. jag är trött men kräsen och med i lovefilm.se så jag vill inte göra något förhastat den här gången.

svett

i natt sov jag under ett duntäcke och blev så svettig att det var som att jag var under vatten. jag bara gled omkring som en säl alternativt madison i "splash" och sov rätt dåligt. jag kommer inte ihåg vad jag drömde men det borde rimligtvis handlat om en sval pool.