Jul 25, 2008

Vapnet i helsingborg



Vapnet är mitt nya topp fem svenska favoritliveband. De levererade pop av bästa sort hårt och bra. Berättar mer sen.

Jul 24, 2008

Dösjebro


Vad är det för namn? Jag sitter på tåget till helsingborg och fotar saker. Ska se vapnet ikväll och leka sightseeing med sax-killen som är dj innan konserten.

Taxen!



En till!


Det är ett tecken?

Där är den!


Jag skulle kunna vilja ha en folka cab.

Jul 22, 2008

Golden girls!


dåliga nyheter. estelle getty i golden girls har dött vid den hedervärda åldern 84. golden girls var det finaste programmet med tanterna som var 80talets "sex and the city". estelle spelade den äldsta av damerna i säkert 20 år och var ab fab.

bästa 80tals serierna:
  • golden girls
  • whos the boss
  • A-team
  • dynasty
  • transformers (robots in disguise)
  • mannekängerna

Journalist skjortan



Jag gjorde upp en eld för dig och nu brinner hela skogen. Förlåt. Jag är så retro och du vet att jag säger *uh* till det. alltid. Familjens skiva är (ännu mer beröm), förvånansvärt bra att skriva till. Jag har jobbat sen halv elva i förmiddags till den och tror inte jag tänker sluta skriva än. Ibland är det inte så stor skillnad på partymusik och jobbmusik. Jag tror det är det egentligen kan klassas som science rawk, oavsett om det är elektroniskt eller klassiskt eller indierock. viss musik går bara utmärkt att tänka till oavsett genré. vad tycker du?

built to spill


Nu ska jag fan se dom, mitt gamla lo-fi ungdoms favvoband built to spill. de spelar i oktober på debaser medis så nu ska jag inte ligga och hångla med nordis på parkeringen som sist när jag skulle se dom -98 på lollipop eller vad det hette och missade hela alltet (men cornelius såg jag).

familjen - det snurrar i min skalle



familjens album är, fortfarande efter två år, bästa skivan som kommit ut i sverige.

första pris


första pris äntligen! jag ska beställa en sån här brosch från min namne ladyluckrulsok där det ska stå tessan rulesok. (eftersom jag är så modest)

the dark knight


jokern ser ut som din average manliga modejournalist i nya batman-filmen - fast som om han kom från sollentuna istället för saltsjöboo.

Jul 21, 2008

sommarens fynd





allt är från monkis superrea, förutom den sista vita klänningen som är från h&m rean (den har en dragkedja hela vägen ner i ryggen och är jättefin). sen fick jag ett par svarta och ett par vita spetsstrumpbyxor på indiskas rea också. skitbra deal.

lyssnartips: tre tjejnördar diskuterar Lady Chatterley’s älskare


Klassikerrummet – Lady Chatterley’s älskare av D H Lawrence

Lady Chatterley’s päronformade stjärt och hennes äventyr i skogvaktarens koja höjer fortfarande pulsen hos läsarna. Men av vilken orsak?

När D H Lawrence skrev sin bok trodde han på Rousseau, naturen och blodets röst som den sanna vägen för mänskligheten. Romanen trycktes 1928 men blev omedelbart förbjuden i England för de erotiska avsnitten. ”Lady Chatterley’s älskare” fick rykte om sig att vara en obscen och omoralisk bok - helt i strid med den moralistiske författarens avsikt. Så sent som 1960 väcktes åtal mot Penguin Books för dess utgivning av boken i ocensurerat skick. Maarja Talgre och hennes gäster Maria Edström och Anna Karin Palm har läst romanen.

skytten - en glömsk figur

jag ska till kjell & company och begära resning för mitt konstiga batteri, men så läste jag detta i dagens horoskop så nu måste jag tänka efter noga innan jag går:

skytten
Din iver att få komma iväg hemifrån är så stor att du glömmer bort viktiga saker som borde avslutas innan du ger dig iväg. Risken är att du får vända om och åka hem igen.

yesterday all my troubles seemed so far away


vad ända in i? är det extra solprotuburanser eller vad det heter för alla mina batterier verkar lägga av. databatteriet beter sig opålitligt och lägger av ibland, och det nya batteriet jag köpte till mobilen går inte att ladda så det var nöd och näppe att jag kunde kommunicera med max L igår som jag skulle träffa. men det gick väl och vi sågs på debaser och drack öl och louise var där och allt var roligt som vanligt och sen gick jag hem och åt ett ägg med örtsalt på. hela dagen var förresten rätt bra, eller den var jättebra. jag reashoppade jättefint med sara, satt på st knuts torg ett slag, hejade på kristofer som kom förbi, sen gick jag hem och åt mat, raderade kristofers nummer för det var lika bra, sen kollade jag lite internet, facebook-chattade med sax-killen, kollade på beavis&butthead, stängde fönstret när magnus uggla gick på scen och gick så till sist till debaser. dock missade jag konserten jag ville se min lilla idiot, eftersom den var tidigt på eftermiddagen så den inte skulle krocka med ljudet från hellström och uggla, jag bara MEH ÅH. och just ja, så ringde pappa och han var på semester i skåne så han ska hälsa på på onsdag, och på torsdag ska sax-killen spela skivor i helsingborg så jag funderar på att göra en groupie och åka dit och busvissla.

Jul 20, 2008

tecknar tools rules







oj titta vad rolig den här sajten var där man kan göra om sina foton till olika teckningar:
http://morph.cs.st-andrews.ac.uk/

varför har jag så ledsna ögon?? det är inte meningen.

EVA FANDOM / bangles - walk like an egyptian



såhär glada var jag, anna och louise när eva började på jobbet. nu är vi en komplett girl group fer sure!

breeders - "driving on 9"



jag.måste.åka.på.roadtrip.

you could be a shadow. beneath the street light. behind my home. driving on 9. i sure miss you.

BOY TOY SKÄRP


Uh madonnasskärpet är så gott som mitt.

p.s om jag gifter mig, ska jag se ut sådär fast istället för boy toy ska det nog stå min hubbies namn då för det är nog mer romantiskt.

audioångest hellström


*NEJ* just nu spelar håkan hellström i folkets park utanför mitt fönster, sen följer horrornummrena moto boy och magnus uggla = audioångest. måste stänga fönstret och ha hörlurar?

Pink


Jag och sara är färgkordinerade och ska handla strumpbyxor.