Apr 3, 2008

new scientist kan sånt du redan visste men behövde bakgrundsfakta till


new scientist är som bekant en kär källa med trivsamt laboratoriemys. man kan bland annat få en snabbkurs i de senaste studierna om:


"When you first fall in love, you are not experiencing an emotion, but a motivation or drive, new brain scanning studies have shown. The early stages of a romantic relationship spark activity in dopamine-rich brain regions associated with motivation and reward. The more intense the relationship is, the greater the activity. The regions associated with emotion, such as the insular cortex and parts of the anterior cingulate cortex, are not activated until the more mature phases of a relationship, says Helen Fisher, an anthropologist from Rutgers University in New Jersey."

"Such “mate choice copying” can pay off. If it is difficult to choose the best mating material, or takes a lot of time and energy, it makes sense to go with what works for the other girls.(...) Ben Jones at the University of Aberdeen in Scotland, and colleagues, showed 28 men and 28 women pairs of male faces and asked them to rate their attractiveness. The photos had been already been rated by 40 women as of about equal attractiveness.(...) Women found the men who were being smiled at suddenly more attractive, while men who apparently elicited no such smiling approval were pronounced less attractive."

tart


Gypsy Rose Lee (1911–1970)

When most burlesque dancers and prehistoric strippers were awkwardly ripping off their garters, Gypsy Rose Lee was making a name for herself at Minsky’s Burlesque with her casual, witty send-up of the striptease. She owned the stage there for about four years, where she was often arrested in police raids; eventually Lee went on to make a few Hollywood films, sleep with some men of import, and write a memoir that earned her the devotion of theatergoing gay men the world over.

MJAOU!

läs mer om historiska new york city tarts i new york magazine.

medeltid v 2.0 eller: jag lackar ur


såhär ser veckans fiende ut. rhinoviruset. det var så länge sedan jag var förkyld att jag blev skitarg av att komma ihåg hur det var: andas eld, hosta slemlunga, anfåddhet, allmän fysik som hos en 80-åring. det är så dumt! jag kan inte förstå att vi inte eliminerat såhär menlösa sjukdomar än. vi kan ju som sagt åka till månen, odla öron på möss, klona får och genetiskt ändra olika arters egenskaper, ska vi inte då kunna kunna slippa ett simpelt virus? det enda man kan göra är att vila och äta rå lök och vitlök så man inte bara är sjuk utan även stinker. det är så neo-medeltid.

saker vi behöver uppfinna nu:
  • botemedel
  • svävar-skejten
  • chips man kan operera in i armen som gör olika saker vid behov - som nattseende, automatisk spf, utsöndra bot när man är sjuk, eller näring när man inte kan äta. som en biofunktionell palm-pilot man kan programmera själv.
  • kroppsskydd mot yttre påverkan på fler ställen än i ens kläder och krämer. som inopererade extra skydd mot exempelvis öron- och knäskador.
  • uppdaterade förlossningsalternativ. det är så banalt att bara kunna föda vaginalt eller kejsarsnitt.

Apr 2, 2008

fan i .
jag har feber och är sjuk. detta är inte alls okej. jag vilade ju förra veckan just så jag inte skulle bli jätteförkyld. höll ju inte alls.

Apr 1, 2008

Nocturnal skadargirl



jag har förvånansvärt lågt immunförsvar just nu. förmodligen för att jag varit stressad över en privatsak och varit psykiskt låg. då får jag alltid lågt immunförsvar. annars aldrig. jag tror jag skulle överleva pesten om jag kunnat undvika att bli stressad och fått ångest (vilket i sig verkar omöjligt omkring pesten så det där föll på sig självt). förra veckan hade jag oregelbunden huvudvärk och ont under ögonen (vad finns under ögonen? KIND??). sen tog jag ny allergimedicin, sov till tre varje dag, ignorerade det hela och blev normal igen. idag har jag blivit anfådd av en trapp och hostat fastän jag druckit ingefärste och ätit tranbär. detta är så högst suspekt. man borde experimentera på mig för psykosomatiska sjukdomar. jag har förmodligen hittepå-allergier också.

egentligen skulle jag med max l till alnarp och tittat på nya växter efter jobbet, men jag hittade inte bussen. jag förstår aldrig busshållsplatser. nu är jag hemma och skäms med min mushroom soy istället. bussarna i geneve (där jag gick privatskola en bisarr termin i sjuan) är förresten skitweird.

arkitektur



veckans kyrka är markuskyrkan i björkhagen, ritad av Sigurd Lewerentz. strängt artikulerade tegelformer gör unga kvinnor som jag bananas.

det finns inget som piggar upp som lite bröst och good old rysshat



sabrina -"my chico"
(observera den bisarra texten uppe till vänster i videon)

snobbar som jobbar



jag måste tvätta och inventera min garderob. jag har misskött den och bara tagit det som legat överst i högen. ok fint då har jag ett projekt annat än att diska. jag pratade med lukas imorse när jag vaknade för han gick just och la sig, och jag visste inte vad man ska göra på fritiden förutom att sitta vid datorn, träna och göra matlåda. det är så litet? lukas sa att det var så det var. men nu har jag i alla fall ett garderobsprojekt. alltid något. ska ju avsluta mammas mp3-projektet också. jösses vad det krävde många timmar i excel.

det handlar om lur


just ja det är första april idag då får man ljuga utan att betala för konsekvensen. det ringde någon till ad-henrik innan och sa att go-cart tävlingen som han var kvalificerad till var inställd. detta kunde varit ett skämt från en konkurrent men jag misstänker att svenskar inte är så alexis carringtoniga som detta skämt hade krävt. jag ska ljuga mig hela vägen in i någons hjärta idag. jag vet inte vems dock. och jag vet inte vad jag skulle ljuga om heller. det skulle säkert handla om nån ponny som vanligt. jag hittade på mycket när jag var liten så jag tror jag brände hittepå-krutet för resten av mitt liv.

*nu kom just red-louise och tyckte vi skulle lura någon men jag sa att jag just skrev att jag hade problem med det men ska i alla fall fundera på det*

vi kanske kan ha ett snöre kring en plånbok och dra i den när en person ska plocka upp den. jag och min kompis linda brukade spela döda på en väg i uppsala när vi var 11. det var rätt kul. ibland när det var varma sommardagar satte vi på oss så många pälsar och vinterkläder vi kunde tills vi föll omkull av tyngden och så låg vi där och såg hur länge vi orkade utan att få värmeslag.

snille och smak



jag har inte tänkt på det innan. men saob har akademikransen SNILLE OCH SMAK.

its saob bitch

RATA-RATA-RAAAA


jag och max-a-dolph på versus

Mar 31, 2008

bonusbild: elmo supersuper


jag hade inte tidigare noterat elmo midjeväskan men helt plötsligt får allt mening.

*godnatt sverige vars du än är!*


godnatt nu går jag och lägger mig med santo, ismasken, och top of sweden abisko tröjan.

resumé lördag




helgen var ok. i fredags tog jag det lugnt och sov, i lördags var det technogalej på drama och versus. fast jag blev aldrig så galej, mest halvdan, men trevligt var det. jag hängde med camilla ö-l och hennes nya KILLE och pratade med daniel a, drama-staffan, max-a-DOLPH och jesper berg om saker jag inte kommer ihåg så noga men det var kul och involverade säkert saker som kamerablixtar och öl. på drama pratade jag med cindy lee om det fina plastpynt hon gjort som patrick bateman skulle älskat. yuppiepynt is for keeps. camilla ö-ls katt hade för övrigt vunnit en skönhetstävling i jönköping och det var så magiskt att jag knappt trodde det var sant. santo och nexxor måste deffa ifall de skulle ha en chans. sen var det ipod-battle på allianza men jag visste att jag var för trött och skulle gå vilse så jag gick hem och åt en smör-gås och somnade.

S.o.s matdöden heter mrs cheng och jag åt den med vilje


efter träningen har jag alltid sånt urge for purge på protein samt socker. idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut, mao en mat-oskuld togs, OK *GULP*:

JAG KÖPTE MRS CHENGS MUSHROOM SOY FÖR JAG VILLE ÄTA DEN

(?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

detta är alltså något nytt för jag har alltid ihärdigt och ståndaktigt mobbat den för lång och trogen tjänst mot den goda smaken. mrs chengs mushroom soy med uncle bens ris och findus wokgrönsaker har varit min mesta bermudatriangel vad gäller kost, men LO AND BEHOLD vad jag just åt: strimlade kycklingfiléer med skogschampinjoner, färsk spenat, sojagrädde, frysta wokgrönsaker från kina center livs på möllan SAMT mushroom soy. jag sänder bildbevis. jag lutar generellt åt att ändra åsikt om saker eftersom jag är en undertryckt dum forskare och har inget annat att forska på än mig själv. vanligtvis tröttnar jag på saker om jag fastnar i samma spår. det är därför jag brukar om-testa olika saker. det behöver inte vara något negativt - även om jag tycker om någon behöver det inte att jag om-testar att hata den personen, det är väl mest att jag inte vet varför man kan fastna i samma tanke angående något, eller ta något för givet. jag hatar när jag tar något för givet. jag tycker exempelvis inte om att bada badkar, men någon gång vartannat år testar jag ifall jag börjat tycka om det igen (det gör jag dock aldrig. det är bara blött, kallt och långsamt).
andra saker jag om-testat är:
  • relationer
  • att vara lösaktig (det ligger (överraskande nog) inte i min natur)
  • sneakers
  • den mjölkfria puck-osten
  • gary numan
  • fysik
  • guld
  • fiskens tecken
  • midjeväska
  • kandinsky


det här lät så dumt nu.

Stretch


jag var på skitdåligt humör idag när jag gick från jobbet för jag skulle träna, diska och laga matlåda och sen inget mer. jag ringde pappa och sa hur tråkigt jag hade och hur upprörd jag var över det, men efter träningen kändes det naturligtvis mycket bättre. på vägen dit fick jag dessutom en blommig jävla brudväska så jaha nu har jag inget att gnälla över längre.

PUSS HEJDÅ DAGBOKEN ÅHGULLI

(varför vill jag lägga till ordet Armstrong i rubriken?)

ond same

på samiska nyheterna på P2 idag sa de att lappvandaler hade kört runt runt en ren tills den hade dött av stress. jag blev jätteupprörd.

jag säger bara

jag tror jag sätter mina pengar på killar med touchpad än på de utan.

Mar 30, 2008

Qu'est-ce que c'est?


avdelning: a bout de soufflé bonuscitat:

1.
-
Qu'est-ce qui est le plus moral, d'une femme qui trahit ou d'un homme qui abandonne? (What is the most moral, between a woman who betrays and a man who gives up?)
- La femme qui trahit... (The woman who betrays)

2.
- Vous n'avez rien contre la jeunesse ? (You have nothing against youth?)
- Si, moi j'aime bien les vieux (I have, me I like old people)