Feb 16, 2007

80tals bon bon träsk


jag drunknar i nostalgi och lyssnar på falcos "rock me amadeus", tears for fears "shout" och "der kommissar" med after the fire. tror jag ska spela the shamen, yello, prince, ESG (se bilden hur bra de är) och första miss kittin ikväll. jag fick lova k att inte spela art of noise eftersom vi bägge älskar den skivan. men k köpte den först så han har första tjing på låtarna. visserligen skulle han bara spela två låtar från den och jag börjar spela redan 23, så egentligen skulle jag kunna fula mig och spela någon lugn låt innan han börjar spela vid halv 2. men jag sa att jag inte skulle spela skivan överhuvudtaget så jag får väl spela något annat istället.
nu ska jag sortera skivor och äta, kolla outfits och sen dra till maria och käka middag med resten av kvällens I LOVE! och sen bär det av till jeriko. jag kanske borde ringa mina vänner! (mina vänner betyder typ richard och mattias kroon som för tillfället är i london.)

var är stylisterna?!


nu funderar jag på om jag ska ha en guldstickad klänning med öppen rygg och rosa strumpbyxor ikväll, men i så fall måste jag köpa gaffatejp så jag kan tejpa fast brösten eftersom man inte kan ha bh i plagg utan rygg. eller så ska jag ha en vit tshirtklänning med CMYKfärgad scarf och guldhalsband, svarta höga vans till och en vintage halvmatt bombarjacka med paljettbroderier av cocktailglas och högklackade skor. vad göra?

scarlett johansson är också en tysk pojke



jag har ett fotografiskt alter ego vid namn den tyska pojken claus. bilden här ovan är första gången jag såg att jag ser ut som en tysk pojke som heter claus. det var i somras när jag var i los angeles. jag är på hotellrummet och dricker whisky och äter nötter med min lillasyster cornelia när jag plötsligt ser att jag är claus så syrran fick ta ett kort. claus dyker oftast upp när jag är osminkad och har tvättat håret med balsam och det liksom ligger helt 40-tals slickat mot huvudet.
jag såg idag att även scarlett johansson verkar ha ett tyskt pojk alias. det ser ut som om hon är den tyska pojken rolf.

lee miller & tom ford


jag gillar reklamen för black orchid. det blir förmodligen nästa parfym jag köper. jag gillar att tom ford kör klassisk stil i bilden samt att modellen är carine roitfelds dotter julia.

afternoon delight

jag och k tog en rast (vi jobbar hemma hos mig idag), och dansade ibizadansen (dvs plocka-äpple-dansen) till "echoes of frozen faces" med propaganda. sen tog jag på mig min guldbody och ett svart linne över och k tog på sig mina neonrosa spandextights och en stickad tröja till och sa att han skulle ha det ikväll när vi spelar skivor. jag sa att han skulle få tio spänn om han gjorde det men han lär ju banga. sen blev det varmt så vi tog av oss kläderna och hade sweet lovin. tur för mig. sen satte jag på kaffe och då ringde moa och undrade när jag skulle börja spela skivor ikväll (23.00) och vilken outfit jag skulle ha (vet ej än). moa hade i alla fall bestämt sig att ha sina röda ho heels och det var ju en väldigt bra början.
nu sa k "ameh ska du skriva allt! då tänker jag skriva att vi låg med varann på min blogg och att jag var jävligt grym!" hahaha.

nu är kaffet klart.

en kyss i natten


jag drömde om sex men när jag vaknade visade det sig bara att jag var kissnödig.

två fantastiska nyheter

på tiden att ätstörningar uppmärksammas. alla har fan haft en.
ätstörningskampanj!

och ett nytt rör som reparerar skador har upptäckts av svenska forskare!
hjärnrör!

kalfjället

nu är det vädertjänst på P1, de säger att det kommer bli hård vind på kalfjället i jämtland. där har jag varit, det var jättetråkigt och jag var hela tiden rädd att det skulle komma en älg eller björn. jag är för övrigt rädd för björnen och när jag var liten och bodde i norrland hade jag skräckscenarion i huvudet där en björn bröt sig in i huset och trashade min kropp i tusen små 8-åriga bitar.

tantunderkläder



jag gillar idén med tantunderkläder som ytterplagg. jag skulle nog inte ha det själv men jag är ju helt för när folk anstränger sig och gör saker roligt oavsett om det blir fult eller snyggt. vet för övrigt inte riktigt om jag tror så noga på fult eller snyggt. allt ändras ju hela tiden.

Feb 15, 2007

levervarning och gnäll

nu är jag inte på speciellt bra humör. jag åt den äckligaste middagen jag kanske någonsin ätit. den här matdagen har lätt kvalat in på topp5 sämsta någonsin. först åt jag de där ledsna embryo-råa äggen på bodoni, sedan blev jag matförgiftad av salmonella spenaten och sen fick jag matchockångest och magont av äcklig kycklinglever (är min hjärna trasig idag?), så att jag nästan begick frivillig bulimi men ångrade mig i sista sekunden.
sen försökte jag installera ett bildprogram på min dator men det gick inte heller men till SLUT efter hur länge som helst så verkade det funka när jag höll fast alla sladdar eftersom de verkade glappa. och sen hällde jag upp ett glas vin och skulle se lee miller dokumentären på svt men då började programmet fan inte förrän 23.50 eller någon annan idiotiskt sen tid. och vad visas på tv innan dess? typ hej vi bygger om ett medelklasspars lägenhet på söder alternativt ett program om snabba bilar för idioter med kreditvänlig skitekonomi.

nu ska jag lunga ner mig och lyssna på eldorado. och nu kom precis k och satt sig i sängen och webbar med mig så jag tror jag ska strunta i den här dagens matdilemman nu och låta mig förföras av trevligare saker istället.

snälla ät inte lever.

okej blade runner kane


okej. jag tror jag förstår nu. det här är delar ur christopher kanes höstkollektion 07. han tar techno promqueens till medeltidens blade runner värld. i like. han lär ju vuxit upp med en skulptris till mamma samt en onyttig fascination för sci-fi och serier som x-men.

snyggt smink.

kane & saunders: ravecocktail



rachel alexander i rosa bär christopher kane spring 07 och blondie nedanför har jonathan saunders fall 07. sjukt lika. jag skulle trott det var samma designer om jag inte hade style.com till hands. bägge är designer rookies som kör ravecocktailsklänningar / 010101bloggpromqueens. måste plugga mer kane och saunders.

new kid on the block alexi wasser



okej kolla kopparblonda tjejen ovan. hon heter alexi wasser. hon gör en biroll i bästa filmen "factory girl" samt diverse småroller i indiefilmer och tvserien "dirt". jag tror på henne som den nästa zooey deschanel. och jag älskar zooey deschanel.
du läste det här först.

veckans pinsamma bekännelse: cobrasnake


*jag tycker cobrasnake hunter är snygg jag bara öh"

jag gillar lydia hearst



lydia hearst är galen, tät och naken och hennes mamma patty blev kidnappad på 60-talet, stockholmssyndromad och började hänga med sina kidnappare på diverse terrorattacker, blev räddad och började skådespela i john waters filmer som "pecker" och "cecil b demented" när hon blev äldre. mediamogulfamiljen hearst står bland annat bakom publikationer som harpers bazaar, cosmopolitan, esquire och oprah magzazine.

liftits

detta är det sjukaste jag sett idag: klistermärken man drar upp brösten med. jag kan se den filmen hur många gånger som helst och ändå inte fatta. jag måste köpa.

liftits!

mix tape


lyssnar på nylons mix tape med bland andra favoriten james chance, four tet och battles. jag trodde nog aldrig jag skulle gilla sånt jag gillar nu. detta inkluderar saker som dansmusik, sallad, näringslära, te, gå upp tidigt, en kille som är fisk, PC, högklackat, ceriserosa läppstift och bjärta accentfärger. fast visserligen har jag ju gillat saker som lett fram till detta. så tja. så går det.
i said its better than pleasure.

nylon mix tape!

I LOVE! to love


vi spelar skivor imorgon på I LOVE! men jag vet inte vad jag ska ha på mig för kläder än, och dessutom har inte alla mina ze records skivor kommit. jag frågade k vad han skulle ha på sig och då sa han "ja men det är ju musiken som är viktigast" varpå jag sa "men det är ju lugnt, man spelar ju de skivor man spelar och byter låt hundra gånger, men du kan ju bara ha en outfit!". jag funderar på vit tshirtklänning med mörkblått 80-tals rockylinne över och svarta vans alternativt svart långt linne med guldbodyn från gina tricot under samt svarta tights. det dumma med att spela skivor är att man inte kan ha diadem eller örhängen eller annat pyssel i håret. det får bli backslick för mig.

(brudigtbrudigtbrudigt.nu)

bedårande prom klänning


hanna hade fyndat denna på ebay men den hade inte funkat irl, så jag fick hem den idag för att prova om den passade mig. jag har dock inte provat än eftersom jag fick matförgiftningschock och inte riktigt kände för att vara fashionable. jag återkommer när jag prövat den.

matförgiftning

efter mötet köpte jag bröd till k och knallade hemåt för att käka lite mer frukost (två ägg mättar inte så noga). kristofer gjorde en macka med avokado och färsk spenat och jag åt hallonkräm, sojamjölk och en tallrik spenatsallad från igår. tyvärr fick vi båda akut magknip ungefär en halvtimma efter frukosten när vi tittade på en dokumentär (bra) om frank gehry. det gjorde ont, så vi sov ett tag och vaknade just. nu sitter vi i sängen med våra laptops och webbar och lyssnar på rinder and lewis och läser metro och dricker ginsengte. jag dricker även ett glas rosévin med sprite och lime. så kosmopoliskt. nu pratar k med harald stjerna i mobilen, han säger att de kanske ska ha maskerad! JAAAA! vi har bestämt att eftersom k är pastor och jag ibland ser ut som en tysk pojke vid namn claus ska k klä ut sig till präst och jag en liten skolpojke. så kan vi hångla med varann.

frukostmöte the prom




mötet gick mycket bra. vi åt frukost på bodoni som var fullt av män i blå arbetaruniform. det fanns stekt korv, stekt ägg, extremt löskokta ägg, gröt samt bacon och kaffe. jag åt två ägg och drack svart kaffe som en jäkla new york brud på diet (i själva verket är jag laktos- &glutenintolerant så jag är på en kronisk paleolitisk diet med tofu, råris och pommes som speciella gäster).

Feb 14, 2007

hoppashoppashoppashånglahånglahångla

åh hoppas pastorn är salongsberusad så jag kan förföra det lilla stycket. han har ju spelat skivor hela dagen, ätit grandios middag, fallit i paltkoma samt är helt inne i tvtittandet (han har ingen tv hemma hos sig så han tar igen det när han hälsar på hos mig). jag tror jag kan få honom att RISE to the occasion dock (som victoria silvstedt skulle uttryckt det).
detta kommer nog k att censurera när han läser, för han läste mitt "sexy times" inlägg innan vi åt middag och jag vet inte om han var missnöjd eller generat smickrad men han sa att han inte visste än om han ville att jag skulle ta bort det.

(KILLAR)


(loves it)

Executive sweet

nu har jag varit driftig och skrivit klart för fredagens metro, så nu ska jag återigen passionerat förena mig med pastor k som sitter i vardagsrummet och sippar rosévin i min magenta/svart harlequinrutiga tröja (UFF fynd två se nedan), som han säger sig ha FÅTT men det är LJUG för han tyckte den var så SNYGG men det är ju självklart eftersom det var JAG som köpte den. så jag sa att han kunde låna den när han ville. diplomatiskathereserulesok! fredagens metrokrönika kommer för övrigt handla om könsorgan för jag kom inte på något att skriva om och jag hade överskridit deadline med en timme redan så det fick bli det jag hade tänkt på innan jag somnade igår. äh, ni får se själva, jag lägger ut texten här på fredag. det är naturligtvis stoff för stora jounralistpriset (haha jag kunde inte ens stava det). obs jag är väldigt självironisk. jag är skytt.

Mongo kola outfit


Tjugonio kronor på gina tricot. Ska gå på aerobics på hiltons gym klädd i detta.

Heteromiddag


Observera att jag inte tagit bort min vita julgran än.

Skivfest på gallerian



GAH

jag var långsam att jobba och nu stänger systemet om tjugo minuter! måste rusa men FÖRST måste jag ta på illrosa läppstift eftersom det är valentin. cant live without lipstick.nu
/brudigathereseruleok

Prom klänning



Ebayfynd för 12 dollar blev valet för gårdagens fotografering för vår klubb The Prom. alla var jättefina. moa hade en laxrosa virgin suicides klänning och caitlin en bedårande blommig långklänning. margret hade en jättefin vit 60-tals klänning med svarta prickar och jättesnyggt mörkt läppstift. jag hade denna vita draperade klänning med öppen rygg, rosa strumpbyxor, lila handledsblombukett/corsage samt svarta ho heels. sjukt roligt med ballonger, flams, stela leenden och allmänna brud-upplopp. älskar att vara tjej.

Uff fynd tre



Uff fynd två



Uff fynd ett



skivspelande goes i fördärvet

jag borde jobba men jag vill hellre gå ner till storgatans galleria där pastorn spelar skivor som en del av valentin-jippot de har där. jag tror jag ska skriva till klockan 17 och sen dra ner med en flaska rosa skumpa och leda honom i fördärvet. mitt andranamn är fördärv. eller egentligen är det ann therese pernilla fördärvet svensson, eftersom mina föräldrar inte vet vad de sysslade med och dessutom döptes jag på menlösa barns dag. jag älskar det.

sexy times

det är valentin idag och han lär ju varit en romantisk slinka om man går efter denna dags allrådande tema med love, fjäsk, rosa och handhållande. jag och pastor k sexade in valentindagen inatt och sen imorse försökte jag get it on igen men då blev jag cockblockad med orden "älskling, jag har ont i hälen." haha. sjukt roligt. sen försökte jag en gång till med den extremt romantiska frasen "vill du ligga?", men det gick inte då heller.

Första kaffet på två veckor! Love kaffebaren!



jag har inte druckit kaffe på två veckor eftersom jag gjorde en hälsomakeover som var mycket välbehövlig. jag har sunkat väl mycket under hösten vilket bland annat resulterat i fem fettokilon extra så jag får inte plats i många av mina kläder längre. jävla foie gras att lura mig i fördärvet. det är mattias kroon och andreas haugaards fel med deras fabulösa middagar och extravaganta mat-tips. loves it. så nu blev det återgång till min vanliga stil med fisk och grönsaker, spirulinasmoothies till frukost och gym 3 gånger i veckan. mycket skönt. moa frågade om jag också hade slutat med alkohol eftersom jag drog ner på kaffe-stimulantian men då sa jag "nej herregud jag är ju alkis, jag sköter mig till 95% men resterande tid lägger jag på öl, cocktails och en enstaka fylletallrik med pommes."
men kaffe var fantastiskt. jag satt på kaffebaren med brittiska harpers bazaar och läste om gud vet vad eftersom jag var så inne i kaffet så resten kvittade. sen gick jag raka vägen till kaffeshopen i trangeln och köpte nymalet espressokaffe. fuck kaffeabstinens.

Frukost med guds heta slinka



Feb 13, 2007

MEHÅHHHHHHHHHHHH

meh typiskt vi ska ta pressbild till vår klubb ikväll och jag har finnar och nu när jag just vaknade från min tupplur så har jag sovränder i hela ansiktet och mina ögonfransar står som ett mongo åt alla håll eftersom jag brukar sova på fejjan.

Cosby fynd x tre!




Monki tröjan



Uff fynd



alexander wang

ysl does debbie harry = xxx

nylon i mitt hjärta


imorgon kommer nya numret av nylon. äntligen. annars älskar jag new scientist, allure och japanska magasinet mini. när jag var yngre tokläste jag smash hits och tyska bravo - inte för att jag förstod tyska men jag tänkte alltid att det skulle lösa sig när man fick ha språk som tillval i skolan. när den tiden kom så sprack dock idén om att kunna läsa bravo. tidningen i sig var rätt kass och pappret är ju av katastrofal kvalité, och dessutom blev jag aldrig riktigt bra på tyska trots 6 års studier. se där. 6 år. det är lång tid. jag hade kunnat bli kirurg under de åren istället. världens yngsta kirurg. det hade varit fint.

afternoon delight

jag funderar på om jag ska ta en tupplur eftersom jag är så trött fast egentligen borde jag jobba, städa och gå till konsthallen med revk. jag måste dock bege mig ut på stan någongång idag eftersom jag ska lämna tillbaka en tröja jag köpte på monki igår. den var fin, men jag tror mest jag köpte den för att jag var uttråkad. jag tror jag ska sova och sen gå till pastorn för lite afternoon delight.

the prom / debaser / sydsvenskan


"En annan klubb på Debaser heter The Prom och bakom den står fyra kvinnliga journalister: Moa Eriksson (Dygnet Runt), Margaret Atladottir (Punkt.se) och Therese Svensson och Caitlin Mooney (Nöjesguiden).
– Vi är inspirerade av balerna i 80-talets collegefilmer. Tanken är att man ska våga klä upp sig så mycket man vill och gärna komma i sin glittrigaste balklänning, berättar Moa Eriksson."

buns of steel


jag och moa tränade imorse på vårt gym. vi var väldigt trötta. jag brukar ha p2 som väckarklocka men denna morgon hade de någon obskyr klappa-händerna-på-knäna konsert så det var svårt att vakna eftersom jag först bara trodde det var vanligt radioknaster. vad det nu än var så var det inte bach i alla fall. och inte fick jag buns of steel heller, men en väldigt god brunch efteråt.

alan alan alan partridge forever


A-HA

åh sweetness, jag älskar perfect.


filmen "perfect" är ett ultimatum i god smak. du må hata den men i så fall är du bara för bakfull för att inse storheten i cyanfärgade-tights, svettiga dansscener i gym-miljö samt filmhistoriens största förbrukning av jerseytyg. dans, musik, snygga kläder, ambivalenta rolling stone journalister, känslomässiga dilemman samt john travolta i sitt livs roll (förutom pulp fiction) gör "perfect" till en fantastisk film. att den dessutom är av slaget "klassisk 70-80-tals rolling stone journalist som gör manus av sitt knäck" gör ju bara saken bättre.

Feb 12, 2007

nutrition fur alles

förresten, jag är ju näringsfysiolog på fritiden - det är min passion, jag pluggade till det en gång i tiden (och jag ville dessutom bli fysiker och parfymör, men det är två helt andra historier). jag brukar ge folk tips och en customized (eh gratis/eller bjud på en öl) kostprofil och anpassade tips, så säg till om ni vet någon som är sugen för nu har jag fri tid för NUTRITION. min förra klient är klar, så jag vill ha fler.

kram/nutricious trish stamcellforever@gmail.com

min vän andrew vill inte kunna svenska

Den 12/2/07 14:53, "Therese Svensson" <stamcellforever@gmail.com> wrote: hej jag gjorde en bildblogg, xoxxo/therese rules OK! http://thereserulesok.blogspot.com/

Den 12/2/07 skrev Andrew Creighton <andrew@viceuk.com> wrote: Swede

Den 12/2/07, "Therese Svensson" <stamcellforever@gmail.com> wrote: but you like it

Den 12/2/07 skrev Andrew Creighton <andrew@viceuk.com>:
Its ok

Den 12/2/07 skrev "Therese Svensson" <stamcellforever@gmail.com> wrote: i love alan partridge. do you?

sill


jag åt salt sill med kapris, olivolja och rödlök på brogatan med mattias. jag fick öl till. det var mycket delikat. smårätter är underskattat. det jag gillar bäst med medelhavsländerna är just deras fabläss för smårätter. oliver, ost, vin, sval öl och vinbladsdolmar i solen eller varför inte i en mörk bar. tres bien.

en som liknar en annan: HANNA AHH!















godiströjan.

en som liknar en annan: MARGRET



HET upphöjt i två.

en som liknar en annan: MOA







okej VEM är moa? jag vet!

en som liknar en annan intro

jag är junkie av bilder och kultur så det är klart jag alltid tänker vilka samband och skillnader som finns mellan saker jag ser. så det är rätt naturligt att det härmed kommer en bildserie vid namn EN SOM LIKNAR EN ANNAN. håll inte andan, men det är ändå döspännande.

the prom - klubben


klubben the prom kommer bli så bra tror jag. idag var jag på blomsterbutiken och beställde fyra handledsbuketter till mig, moa, caitlin och margret för pressbilden vi ska fota imorgon. jag ville ha i CMYKfärgerna, men svarta blommor fanns tydligen inte så det blev följande smash hits färger:



  1. CERISEROSA

  2. BRANDGUL

  3. KNALLBLÅ (eller kleinblå om man är anal)

  4. samt ARISKVIT

Jag älskar data, hur pratar man annars med folk?


Simon säger:
hey..länkade upp dig på deluxe...snällt va
trish säger:
åh vad du är RAR BITCH tack
trish säger:
jag lovar att ha uppe många fina bilder
trish säger:
jag älskar bilder
Simon säger:
inga fiskbilder bara
Simon säger:
gillar inte fiskbilder
trish säger:
varför?
trish säger:
har två (2!) roliga fiskbilderanekdoter bara för det.
Simon säger:
du vet stolta fiskare som visar upp sin jävla karp som det vore nån vinst
trish säger:
jag har ingen fiskelycka. syrran har dock FLYT med FISKEN
trish säger:
har du någon mix eller något som du kan maila eller som du lagt upp på din sajt?
Simon säger:

trish säger:
LIVE THE DREAM dansmusen, live the dream
Simon säger:
yes...köpte nu högtalare idag sp nu dunkar jag bas i skallen på grannarna...
trish säger:
åh vad fint
trish säger:
vilken sorts?
Simon säger:
dom töntigaste jag hittade på netonnets gigantiska varuhus i arlöv...woooooa säger jag vilket ställe
trish säger:
åhhh älska netonet
Simon säger:
det var som ikea fast för tekniknerds
Simon säger:
helt folktomt oxså..
Simon säger:
nu ska jag försöka kontakta mitt inre...see ya
trish säger:
HEJ DÅ

Ho heels från uff - nej myrorna