Nov 3, 2007

grace du är solskenet i mitt liv


nu är det den bästa bondfilmen på tv3 - levande måltavla med grace jones som mayday och christopher walken som zorin. yessssssssss. jag fick filmen av kristofer förut när han hade läst att jag gillade den i dagboken. åh män. gotto love them.

sojaburgare



det blev bara sojaburgare till middag, jag orkade inte gå och handla. jag gjorde sojabiffar med chili, vitlök, olivolja, lite citronskal och rosmarin. så åt jag med riven vitkål med rosévinäger och riven cheezy cheddar veganost + senap och ketchup. det var gott men jag önskar jag hade tomat och rödlök också för alla vet ju att man inte kan äta burgare utan tomat och lök. det ser inte mycket ut för världen (älskar det uttrycket) men jag blev så mätt att jag bara orkade den ena burgaren.

sojaburgare/biffar:

stavmixa två burkar zeta sojabönor i en bunke tillsammans med ett (eller två) ägg, lite olivolja och lite maizena (eller vetemjöl) tills det blir en bra smet. sen smaksätter du med vad du vill, tex fetaost & oliver / chili & örter / tomat & purjo / getost eller någon annan ost som cheddar eller mögelost. nästa gång ska jag göra med färsk mynta och äta med stekt aubergine och sallad. jaha och så saltar du och pepprar och har i lite rivet cirtronskal och mixar allt en gång till och så gör du små bollar som du plattar ut till biffar och steker i olja tills de är gyllenbruna. klart. det tar typ femton minuter.

soppdags


jag tänkte göra en broccolisoppa idag som jag såg på tv. det är så äkta hemmafru att laga mat efter ett tvprogram. fast jag ska byta ut en del av broccolin mot kålrot. och så ska jag inte ha creme fraiche för creme fraiche är fan sjukt. och jag ska inte göra sådär töntigt och ringla saker över soppan. igår kokade jag sojabönor så jag ska även göra sojabiffar och smaksätta några med mynta (som blir gott tillsammans med stekt aubergine och tomat) och några med chili som jag kan frysa in.

Broccolisoppa från Niklas mat
Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Dela broccolin i bitar och häll i. Låt koka tills broccolin blivit mjuk, ca 5-10 minuter.

Hacka chilifrukt och blanda med räkorna. Tillsätt limejuice, olivolja och peppar. Gröp ur gurkans innanmäte och hacka därefter resten av gurkan. Häll ner i räkblandningen.

Mixa broccolin med lite av kokvattnet. Tillsätt creme fraiche, salt och peppar och mixa ytterligare en kort stund. Servera omedelbart med räkblandningen på toppen.

starlet sideburn


nu har jag på tipslördag på tv4 i bakgrunden. de hade just gjort ett best-of-tipslördag-medley och tjejen log och sa "ja där ser ni, vadsomhelst kan hända i tipslördag", men det kan det ju inte. och varför heter hästarna så fult? när jag ser de gamla bilderna på my little ponys kan jag exakt känna deras lukt och hur deras kläder liksom kittlades när man tog i dom.

last christmas i gave you my heart but the very next day you gave it away

igår skulle jag festat med tjejer men jag höll på att kriga om min obelisk så jag blev jättesen. hampus kom förbi med en alkoholfri öl och godisnappar och var jättesnäll men sträng med att jag inte skulle dricka så mycket öl, och sen gick han vidare, och jag gick ner till volym och hejade på space between mattan och erik som spelade skivor. det var mycket folk som vanligt, men jag har aldrig förstått hur man ska hänga på volym eftersom sittplatserna och möblerna är så konstiga och stolarna gör ont och man liksom glider av dom. men god mat har de. sen gick jag upp till max l och drack mörk rom i hans kök och så gick vi ner till debaser och dansade med moa och pratade med johan och kristian kornhag som spelade skivor. vi missade peter jöback.

waynes world




waynes world är min roligaste film. jag önskar jag kunde se den nu. jag har den på dvd men jag vet inte var. har jag otur har jag glömt den hos kristofers föräldrar.

OBS! KLICKA SÅ DANSAR DOM!!!! FUN!

j.low


det här var det minst fula i cavallis H&M kollektion. jag ångrar jag inte köpte viktor & rolfs bröllopsklänning. det hade varit så roligt att sova i en bröllopsklänning. det är som att äta glass och gråta samtidigt.

cavalli

Nov 2, 2007

davs!


men för jösses, jag fick just grepp om dataspelet age of empire men höll på att förlora slaget om en obelisk så jag tänkte att det var rätta tillfället att pausa och sätta på lösögonfransarna - TYVÄRR var så inte fallet då jag fick in LIM i ögonen TRE gånger och fick gnugga med tvål, och jag hatar ju tvål och lim i ögonen så ni förstår mitt dilemma. just ja, jag förlorar mitt egyptiska imperium också samtidigt som jag sitter här och kisar med blanka labbkaninögon.

drömmen


ok jag vaknade med hjärtat i halsgropen eller vad det heter och jag undrar just varför man vaknar när man drömmer vissa drömmar för seriöst vad beror det på för frän hjärt-hjärnfrekvens som jag inte förstår mig på? i alla fall så handlade drömmen om att jag låg och sov med en liten pojkvän (jag tror det var kristofer) och det började blåsa och jag hörde demonstrationer/larm utan det öppna fönstret - och det var så hotfullt och mörkt och jag fick ingen tröst och först var det något höger och sen något vänster och sen larmade det jättemycket och jag sprang ut i vardagsrummet som var svart och blåsigt och så kom det in en skugga från det öppna fönstret och det var ett riktigt hot och jag kröp ihop istället för att försvara mig och det var då jag vaknade med hjärtat i halsgropen. jag har bara drömt så talande drömmar sista tiden. jag har varit rätt kaotisk sista tiden, men nu har jag börjat gå upp i tid, träna, vara utomhus och bjudit ner min familj till min födelsedag. jag tror verkligen jag behöver min familj? jag har ju flyttat hela mitt liv och det var min enda fastna punkt, behöver jag dom inte då fastän jag ska vara independent? jag fattar ju ingenting fastän jag läste utvecklingspsykologi fer sure.

kitsune loves therese

kitsune records bor på 1 rue Thérèse, 75001 Paris. och i göteborg finns en gata som heter therese svenssons gata. men det är en backe så jag har inte orkat gå på den.
http://www.kitsune.fr/therese

Mupprawk


Kewl

Gym


Såhär exalterad är jag över att gå till gymmet. Det var thomas tengby på ring p1 idag, han är så dålig. Jag vaknade av en symbolisk dröm jag ska berätta sen.

Nov 1, 2007

heaven is a place on earth


jag har just varit och tränat. jag var lite fundersam och behövde få upp dopamin-nivån för jag funderade på ifall jag någonsin verkligen älskat någon av mina pojkvänner. hur kan man veta?om jag hade gjort det hade jag väl varit ihop med någon av dem fortfarande eller? när jag var liten såg jag en tecknad film från Japan där det var en kyrka som bara spelade ifall bröllopsparet som gick in i kyrkan kände sann kärlek. annars var den tyst. jag hade sån oro för det. eller så kanske jag bara aldrig har trott på någon relation, eller så kanske det är samma sak? jag vet inte om jag tror på det där med att vara dökär, jag tror man blir kär av andra skäl. som att man har roligt ihop och kan prata och det är viktigare än första-ögonblicket-passion som bara verkar menlös i längden. idag var jag dock sugen på ett riktigt yrke och en riktig man. så vuxet av mig.

OBS! KLICKA PÅ DELFINERNA SÅ PUSSAS DOM.

decor

jag skulle vilja ändra om i min lägenhet oftare. men det är så dyrt och omständigt. egentligen vill jag ha följande:
  • en skåpsäng som man fäller upp i väggen
  • en futon soffa
  • en futon fåtölj
  • ett stort runt soffbord
  • vita väggskåp som är bokhyllor
  • massor av tavlor
  • stor ljusrosa matta
  • en rosa pantern lampa
  • hårlösa katter för det är mer science

sämst vs bäst



ehhhhhhhhhhhh det här var britney spears halloweenkostym. kanske den sämsta jag sett. den andra är den bästa kostym jag sett.

this just in: tessans salong


okej jag vill ha ett handgripligt yrke förutom att skriva, något jag kan göra med händerna, så jag tänkte jag skulle söka till frisörskolan.

rymden i källaren



det var jättemycket folk på debaser vilket var roligt. jag drack en öl och var klängig på hampus och gick sen vidare till freakz som körde klubb nere i källaren. jag var i space between rummet och tittade på en liveakt. sen blev jag hungrig, köpte chips och gick hem.

Oct 31, 2007

lookalikes


säga vad man vill om ed banger, det är i alla fall finstämd slapstickhumor att köra lookalikes på scen.

freakz a hoy!

jag ska gå på debasers "en afton med nico" ikväll med min kompis men om det låter som proggpop drar jag till freakz på inkonst och sen går jag nog hem och äter en riskaka som jag spyr upp i all bakisness. liggachans 73%.

WEIRD AL FANDOM



eat it!

eat it lick it snort it fuck it

Eat It, Lick It, Snort It, F--k It

Add to My Profile | More Videos

jag ska börja säga "its tessan bitch".

föl vs kattunge



kristian kornhag valde ett djur jag var då och jag blev ett jävla föl. jag tyckte han var en fluffig kattunge, kolla.

pick of the week

Titta vad roligt, jag fick göra pick of the week på myspace.

-------

MYSPACE PICK OF THE WEEK
//Therese Svensson//

Fem färgglada humörhöjare

Hösten bedövar allt med sin geggiga gråskala, kolla in följande Myspaceadresser för att få en välbehövlig technicolordos.

1. Collabo
http://www.myspace.com/collabolovesyou
Collabo är dj/art/klubb/mode-kollektivet som bjuder på de bästa festerna i södra Sverige. De mixar olika medium för att få maximal partyeffekt – det kan hänga installationer från taket medan alla festar sönder sig till bästa dansmusiken från 80-talet och framåt. Lätt bäst klädda och roligaste klubbpubliken ever. På deras sida har de TTCs låt ”Travaillier orgasmic” vilket gör även den mest depressiva goten glad igen. Snart öppnar de butik.

2. Steed Lord
http://www.myspace.com/steedlord
Steed lord är ett gäng videokonstnärer från Island som nu gjort en art print kollektion för H&M. De gör färgglada after ski-tights, hoods och tshirts. Naturligtvis är allt i chockfärger så det bör bäras på dansgolvet tillsammans med solglasögon och nån jävla visselpipa eller något.

3. Radio LXMBRG
http://www.myspace.com/radiolxmbrgband
Radio LXMBRG är kanske Sveriges bästa band (efter The Knife?) och låter som norrsken on the european dancefloor. De bor i Stockholm och jag har hört att en av gruppmedlemmarna pratar skelleftebondska… Bästa musiken till allt – samlag, party och städning.

4. FREAKZ!
http://www.myspace.com/freakzarecool
Freakz! Är klubben med så mycket färger på sina flyers att man blir blind av glädje. Deras slogan är ”Break up- and get drunk & crunk!”, vilket faller i god jord hos alla vi som gått på deras fester. I Oktober hade de en tvådagarars minifestival med Tommy Sunshine och Stinkmitt, och nu senast gästades de av Purple Crush och Yacht.

5. SOM
http://www.myspace.com/sommusik
Elektroniska gruppen SOM blandar det bästa av alla genrér - skör sång, Joanna Newsom folktronica, DAF beats och isländsk euro. Ibland låter det som Kylie möter Radio Dept möter The Knife möter fransk retropop. Det vill säga hårt, mjukt och jävligt bra. Du kommer älska det. Sångerskan Sophia älskar dessutom färgstarka byxor.

PERSONLIG INFO:
Therese Svensson

Jag är 28 år, skytt, klubbredaktör på Nöjesguiden i Malmö + klubbarrangör för klubb The Prom på Debaser i Malmö som går av stapeln sista fredagen varje månad.
Myspaceadress: http://www.myspace.com/theswedishprom

steed lord


som ni vet älskar jag H&M. sista tiden har jag mest handlat på killavdelningen. nu har videokonstnärerna steed lord gjort lite kläder. jag köpte det här. jag fattar inte varför folk gnäller om H&M. det är bara roligt om någon har likadana grejer.

ett rafflande reporterliv

det ringde en tant just och bara "hej i dagens metro står det ordet hunka, vad betyder hunka?"
jag: "åh det är slang för 100 kronor, jag ber om ursäkt ifall det var oklart."
tant: "ja jag gissade på antingen hundra eller tusen kronor, men tänk på det i fortsättningen!"

lyxsemester


den 16 november ska jag på välbehövd höstsemester till skellefteå för att hälsa på farmor. det kommer bli jätteroligt. jag ska flyga dit och möta upp med pappa, sen ska vi skotta snö (förhoppningsvis har det snöat), äta surströmming, hälsa på folk och dricka stora norrländska öl, tugga tuggtobak, skjuta ren och annat man gör i norrland.

dream boat

min drömman är han i tvserien "medium". han tar hand om sin tjej patricia arquette, barnen och arbetar som forskare. han är så förstående och brunett. jag skulle gifta mig med honom på en gång om jag hittade honom.

Oct 30, 2007

lalalalala

dyngan fotade the prom häromveckan, kolla här simeons bilder från kvällen.

aom


så jag köpte age of mythology och började spela igår men det är skitkonstigt. jag fick en bonde att bära ett lamm men sen var allt menlöst. jag ville vara egypten som slog ner romarna, vad gör jag?

present


stardust jazz i P2

Oct 29, 2007

ett cp försöker föra fram bevis

kunaki, donki, piki och sånt är namn eller ord jag alltid väljer. jag kollade upp piki och det betyder persika på hawaiianska. jag VISSTE jag var adopterad från asien! bevis:
  1. jag tål ingen svennevästerländsk mat
  2. jag gillar ord som låter som glori, piki, popoki, molake
  3. jag rymde när jag var fem år gammal för jag trodde jag var en bortadopterad kinesisk prinsessa

Weird science!


Vi är läkare utan gränser. eller nej men vi fotar ny pressbild för the prom - revenge of the nerds prom night.

buttericks ftw

nu ska jag och moa snart ta nya bilder till the proms novemberkväll. det är nördtema. jag tror vi kommer leva upp till våra roller.

Oct 28, 2007

upp the butt


rod stewart peruk

den här vill jag ha.

Jerky


Katterna älskade ironiskt nog den veganska jerkyn. Fast santo hetsåt den första biten, spydde upp den och ville äta den igen men det satte jag p för.

what happens on the dancefloor stays on the dancefloor


det var kul igår på the rumble. isla i purple crush som juckade på golvet fyllde år på EXAKT samma dag som jag (fast vi hade olika ascendenter), och jag gjorde baklängesdansen på scen med babydoll, gabriela och my. det var megabitchin. sen drack jag ljummen öl och gick hem och åt lessna riskakor med avokado till nattamat som jag kräktes upp imorse.

a day of fun med hampus och therese


vi köpte vegetarisk beef jerky på astrid men den var så äcklig att jag fick spotta ut den och lägga den i soptunnan. hampus vägrade smaka för han tyckte det luktade kattbajs. vi tog en promenad och jag frös och åt en sallad på nova och drack en blåbärssmoothie så jag blev så mätt att jag inte kunde stänga jackan.