Jun 14, 2008

Spain this is for you

rodeo festen / function







jag hade fan rouge igår men fick inte hångla. SICK! men det var kul, jag gjorde såhär då: först var jag på jobbet och tittade på bilden av christian the lion, sen gick jag hem och gjorde en absurt god tomatsoppa som jag åt upp fast den var så varm att jag nästan brände tungan. sen sov jag lite och vaknade vid nio, lyssnade på digital emotion och gick förbi debasers uteservering där mina kollegor satt och hade druckit öl sedan fyratiden, de är så duktiga! jag tänkte ju att jag skulle göra tvärtom denna gång - att vila först och SEN börja dricka öl. vanligtvis på fredagar går jag med kollegorna på after work och ölar men då blir jag ju trött och vill sova vid niotiden. alltså tänkte jag att jag skulle göra viceversa och börja dricka vid nio istället för att sova vid nio. och det funkade. efter ett glas vin på debaser samt samtal om plastic bertrand med en it-tekniker, gick jag till rodeos champagnekalas på jeriko men det var rätt tomt så jag satte mig i hörnan och läste deras tidning och såg töntig ut i mittbena. sen kom kristofer och slog sig ner och vi pratade om ralph laurens pastellfärgade chinos, tidningen elles fisk-horoskop och om min vita linnekavaj som jag tror är mer labbrock än miami vice så jag funderar på att färga den ljusgul eller ljusrosa. sen kom det fler folk och jag drack champagne och pratade penisar med sara berg och sen blev stället snabbt fullt och jag hängde på uteserveringen ett tag med de två stiliga brunetterna rick och kristofer och sen blev jag jättefull av champagnen för man fick så MYCKET och det gjorde mig så GLAD och jag pratade med en darling tjej som kom fram och berättade att hon läste min blogg och hon var fantastiskt rar och jag blev så glad och blyg och jag älskar alla tjejer de är så bra att jag nästan svimmar när jag tänker på dom. sen tror jag att jag drack lite mer med rick för jag hade tydligen fotat hans ASS ALLRIGHT TESSAN, och ballade ur med i love-emilia och maria och fick röda pupiller på alla bilder och sen stötte jag på ett litet stycke utan framgång tror jag för jag vet inte hur man gör längre eftersom jag är ett ringrostigt asberger-barn, och sen gick jag hem och åt chips och somnade på fejjan som vanligt. LOVE LIFE PONY DOLPHIN GIRL FUN BAG GOLD BOW CAVE FINDER

Mean Streets Filmfestival #3 på söndag!!

Mean Streets Filmfestival #3 (aka Liket Lever)
Söndagen 15 juni på Panora i Malmö
.

12.00 They Live (1988), regi: John Carpenter
"I have come here to chew bubblegum and kick ass... and I'm all out of bubblegum"
Rowdy Roddy Piper, Uzis, solglasögon, Aliens, fantastiskt fåniga fightscener, ett försök till politisk satir från Carpenter och ost massor, massor av ost!

14.00 Blast of Silence (1961), regi: Allen Baron
Länge ansedd som en av de stora bortglömda Noir-pärlorna, Allen Barons debutfilm är inspelad på plats i New Yorks gränder, klubbar och slitna lägenheter. Det är sällan staden kännts så här äkta och "på riktigt", "Silence" är som en osnuten lillebrorsa till Jules Dassins klassika Naked City. Baron spelade själv rollen som Frank Bono, en yrkesmördare som kommer från Cleveland för att utföra en "hit" på en lokal gangster. Bono akompanjeras av ett fantastisk jazz-soundtrack av Meyer Kupferman, och en mörk och nästan beatnik-aktig voiceover (skriven av Waldo Salt och framförd av Lionel Stander som båda var svartlistade under McCarthy-eran).

15.30 Dark City (1998), regi: Alex Proyas
Från Film Noir till Modern Noir. Alex Proyas följde upp den olycksdrabbade filmatiseringen av The Crow med vad som i mitt tycke är den bästa Sci-Fi filmerna sedan Blade Runner och ett av de stora filmverken de senaste 20 åren. John Murdoch är efterlyst för mord, men han har själv inget minne av varken dem, sin fru eller någonting överhuvudtaget. Vad är verklighet, vad är illusion och vem är The Strangers?

17.15 CROWS ZERO (2007), regi: Takashi Miike
Miike tar sina gamla Young Thugs-filmer, kör dem genom en MANGA-adaption, ger dem en extreme makeover och skruvar upp det till 101! Någon beskrev den som Volcano High med hjärna och ryktena säger att den ska vara minst lika bra som den härligt galna SUKIYAKI WESTERN DJANGO!

20.00 The Machine Girl (2008), regi Noboru Iguchi
Ord är överflödiga:
Pris: 50:-/film eller 200:- för hela dagen.
Det går att köpa biljett på plats mellan 11.30-12.00 och 5 minuter innan varje visning.

Jun 13, 2008

ölpicknick PACK











jag, copy-anna och red-louise var som bekant på picknick igår med darling laban och karin, några galanta kulturherrar och en hund vid namn egon. vi ölade till kroatien-tyskland i folkets park och ett tjockt barn höll på att sparka en fotboll på oss hela tiden vilket oroade mig och anna som var rädda för att få en fotboll i huvudet eller i vår öl. sen satte sig en burksamlare vid oss och hetsade oss att dricka snabbare eftersom han ville ha burkarna till pant, sen flyttade han sig närmare och närmare och frågade discobelle-kristian varför han var så smal. det var jättetrevligt men jag, anna och louise vet inte hur man dricker på vardagar längre så vi blir alltid jättepackade och överexalterade efter tre öl och sen däckar vi. efter golden gick jag hem och låg packad i sängen och åt glass och smsade med en handfull killar och rätt var det var så vaknade jag vid 4-tiden imorse och trodde jag skulle gå upp till jobbet men kom på att jag var coco och förmodligen fortfarande var full och gick och la mig igen och när jag sen vaknade vid 7 var ögonfransarna krokiga så jag tror jag sov på fejjan. jag sov åtminstone på fjärrkontrollen till tv så det var väl sak samma.

idag åt jag, anna, louise och eva lunch på plockepinn som är min nya lunchfavorit. de tog ricotta- och spenatfylld tortellini med parmesan som enligt allas utsago var som en dröm, och jag tog kycklingen som också var god men jag ångrade ändå att jag var glutenintolerant. idag ser jag ut som marty mcfly eller dylik amerikansk ungdom då jag har rosa byxor, PEZ t-shirt och fluffigt hår.

Jun 12, 2008

Ikväll: Merrymaking ölpicknick!


åh titta vad roligt jag och redaktör-louise ska gå på ikväll (vi blev så glada av christian the lion att vi måste fira):

Sista kvällen med gänget för Merrymaking och till säsongsfinalen ikväll kommer Kristian från DISCOBELLE för att hjälpa till med the usual Torsdagskaos. Så hoppa i de stentvättade och dra på dig Bill Cosby tröjan för kvällen till ära blir det ett maraton av vårens bästa låtar. Vi börjar kvällen redan klockan 18 med att ha PICKNICK i Folkets Park, söder om näckrosen men norr om tropikariet. Sen vallfärdar vi till billighetsölens förlovade land för en grym kväll.

SES DÄR BITCH!

i heart christian the lion



den här videon har jag och tjejerna på jobbprojektet kollat på sju gånger nu, christian the lion blir så GLAD. vi har tejpat upp bilder på christian the lion på en pelare vid våra skrivbord. om jag får en son ska han heta christian the lion svensson (forever).

regn-boyfriend

nu regnar det så jag vill ha en pojkvän idag för då kan man hångla framför tvn medans det smattrar mot fönsterrutan. det borde finnas någon service av typen "rent a boyfriend". eller det gör det ju kom jag på men den uthyrningen brukar mestadels vara av den penetrerande sorten.

bra slogan Estland!

från wikipedia:
Estland marknadsför sig gärna som nordiskt, "Nordic with a twist".

spartansk


jag och anna försökte komma på ett ord att beskriva bodoni med. vi kom inte på något som inte lät tillräckligt positivt; simpel, enkel, spartanskt höll vi på och funderade kring varpå vi blev betuttade i ordet Spartansk. det är så bra och användbart! vi tänkte att om man ligger med någon som var en Dålig Idé kan man säga att det var spartanskt (och sen skrattade vi och sa "mmmmmm spartansk!"), men så såg vi att det även betyder sträng, så om man säger "spartansk penis" kan det lika gärna vara något positivt som negativt. intressant.

spartansk - enkel, torftig, asketisk, avhållsam; sträng, hårdför

journalisthögskolan

man kan egentligen bara printa ut inlägget nedan istället för att gå på journalisthögskolan.

dagens mail från kollega: journalistik

1. RECOGNIZE! BOOST EXPERIMENTATION! REDUCE RISK OF FAILURE!!!



2. THUMB - INDEX FINGER - MIDDLE FINGER COORDINATION! VERY IMPORTANT!
ALIGN COPYWRITER DIGITS ACCORDING TO RECOMMENDED XYZ-AXIS!



3. REMEMBER TO KEEP FIT! BODY BUILDING FOR FINGERS IS RECOMMENDED!

Dagens MSN direkt från Hollywood


Lukas (Phone) säger:

jag sitter pa chateau marmont med drew barrymore pa bordet brevid. coolt va?
trish säger:
JÄVLA SVIN
trish säger:
TA BILD

Jun 11, 2008

youre the one / hej tv!


det svt inte fattar - eller det svenska produktionsbolag kanske uppenbarligen inte förstår - är att de måste utnyttja kulturinvesteringarna i sina projekt bättre. exempelvis att de borde (åter-)använda en populär bifigur i en tv-serie till nämnda series nästa säsong. som att till exempel låta den mest populära och karismatiska (men ratade) tjejen i serier som "frusna män söker kärlek" vara den som styr skeppet i nästa säsong. såsom de gör med "bachelor/bachelorette"-serien i usa. måste maila någon där ordet "THE" ingår på visitkortet.

stockholm resumé

jag glömde säga om stockholm: det var kul men gick så snabbt. nationaldagen var rolig och jag vet inte varför men jag tänker att det var midsommarafton eftersom folk var lediga och somriga och vi satt i vitabergsparken och drack öl och sen gick jag och skäggige brunetten till en hemmafest och sen till en bar på söder dit även en massa andra samt THE tommie jönsson satt och ölade, men jag var inte riktigt bra på att tacka nej till öl så jag såg lite suddigt där och sov över hos skäggige brunetten och spillde rödvin i hans lägenhet och sen vaknade jag såsmåningom morgonen efter och brunchade med syster cornelia på åhléns caférestaurang (mest underskattade stället i stockholm, vi går alltid dit - de har tacobuffé och vegetarisk buffé och vin och så kan man prova smink och parfym sen fatta glädjen). mamma dök upp när vi var på parfymavdelningen för vi hade bestämt familjedate och jag luktade jean-paul gaultier sommarparfym och agent provocateur och burberry london och så gick vi till urban outfitters och letade efter ett par solglasögon som inte hade kommit in än, och mamma blev kär i en blommig kjol och jag i en sparkdräkt med obskyrt stora ärmhålor. vi provade ett par spionglasögon som var genialiskt roliga för de hade spegel på insidan av glasen så man kunde stå med ryggen åt någon och ändå kolla vad de gjorde. perfekt på baren att gå fram till en snygg kille och ställa sig med ryggen mot honom och titta. vi handlade inget eftersom allt är dyrt och rätt fult där, så vi gick till kulturhusets takbar där vi satt vid räcket på gräsmattan, drack god öl och pratade. jag var på rätt asocialt humör hela helgen när det kom till mamma och pappa av diverse skäl så jag var rätt avig och höll mig på min kant. jag litar väl inte på dom och är väl rätt besviken på något sätt antar jag, men det fixar sig. sen mötte vi upp med pappa på thank god its fridays uteservering i kungsan och drack cocktails och åt sallad och allt annat. det var jättekul, sen tog jag och cornelia tunnelbanan till hammarby där hon bor och kollade på "the thing" med kurt russell och åt chips med dip. det var som en dröm. i söndags skulle jag egentligen åka in till stan (syrran jobbade i videobutiken så jag var ensam), men det var så skönt i hennes lägenhet att jag satt på balkongen och läste hela dagen istället. på kvällen for jag och pappa till mamma och grillade och sen tog jag flyget till skåne. naturligtvis glömde jag min favorit talking heads-kavaj hos skäggige brunetten men jag fick i alla fall med mig den högklackade skon (så jävla askungen att tappa bort bara EN sko) jag hade glömt hos honom sen i vintras. jag fick även en randig ernie&bert tröja som var för liten för honom. det är så viktigt att bara träffa killar som har samma klädsmak och storlek som en själv.

Vi ritar!



tecknade porträtt är i stort sett nästan alltid roligare än fotografiska. förmodligen också för att de är svårare att göra och därför också svårare att komma över. om jag hade pengarna skulle jag anställa en illustratör som ritade av mig och det jag önskade - istället för att använda kameran. det skulle vara fint med en illustratör i staben för annars skulle det se ut som den undre bilden eftersom jag är en megaloman och tänker att jag skulle kunna rita lika fint som den person som ritade av kylie men det var ju ljug och jag vet inte ens hur man använder en blyertspenna längre vilket är dålig stil för vad hände med alla saker man kunde förritiden, som att veta åt vilket väderhåll myrstacken låg, hur man skuggade bäst med blyerts, hur man gjorde kullerbyttor eller vad blåbären växte.

(a: NUTIDEN MED DINA BEKVÄMA FRESTELSER ÅHHH DU DIN! jag vet att det är du som gjort det.)

vad hände med folk-rapen egentligen?


beck är veckans dreamboat.

Jun 10, 2008

everything she wants / var passar nyckeln


jag vet inte riktigt vad som är sant eller riktigt så noga längre för jag läste en gång i tidningen att hjärnan inte kan skilja på fysisk sanning och hittepå och jag vaknar varje natt jag sover hemma och kallsvettas av rädsla och går runt och ser mig omkring i lägenheten om det brinner eller luktar gas och det funkar inte för jag kan inte bli (nu gjorde sverige ett mål i fotboll för alla skriker noga här nu medans jag lyssnar på mina dåliga datorhögtalare eftersom jag är för dålig för att köpa en stereo) och sen så ja sen gick jag till terepeuten som sa att det var ok att jag var var hård, (något jag för övrigt misstänkt varit en svaghet eftersom folk (läs: dåliga pojkvänner) sagt det till mig), eftersom det hjälper när man typ lever och det jag kommit in i nu är att "det händer inte mig, för det händer alla INKLUSIVE mig"- och det är svårt för man kan inte gå omkring och tänka att det ska hända mycket hemska saker hela hela tiden och då vill man egentligen inte vara på för att det blir för svårt hårt eller jag vet inte. jag behöver ett knogjärn och jag har slutat vara hungrig och otydlig. jag vill inte bli övertagen av rädslan i alla fall det är det sämsta. jag vill ha tid och jag vill *något verb jag inte kommit på än*. sen något annat men jag vet inte vad. sist på systembolaget när de bad om mitt leg sa de inte "ta det som en komplimang" utan "grattis" och jag fyller inte ens år.



alltså gör jag om allt.

allt allt allt.

kanske inte allt.

Fem versioner av en av tidernas bästa låt - "Brazil"

Geoff Muldar - "Brazil" BAILE DISNEY VERSION!!!!

Carmen Miranda - "Brazil"


Från Terry Gilliams film "Brazil" 1985:
1) Kate Bush - "Sam Lowry's 1st dream / Brazil"

2) Geoff Muldaur - "Brazil"
3) Michael Kamen - "Bachianos Brazil Samba"

stockholm här har du

LUNCH I HÄSSLEHOLM MED PAPPA NÄR VI ÅKTE FRÅN MALMÖ HAN ÅT NACHOS

PÅSE

PÅ VÄG TILL BAD

MISSTAGSBILD PÅ FYLLAN

JESUS ÄLSKAR GHETTOT

MAMMA PEKAR VAR HON SÅG ETT VILDSVIN FÖR PAPPA OCH DÖV HUND

GRILL

BALLÖGD KATT MED MONGOPÄLS

G DAWG


jag glömde ta bilder på det viktigaste: syrran, charlie, tommie jönsson samt skäggige brunetten som numera heter anders för palla 18 pseudonymtecken när jag kan skriva 6 riktiga. JAG SKA FÖRSÖKA HITTA (oj caps lock) andra bilder.

böcker jag vet litet om men älskar mycket



jag läste ut jonathan safran foers bok "extremt högt och otroligt nära" på flygbussen till malmö i söndagsnatt och det kom nesliga tårar för att den var bra och för att det tog slut och jag visste igen att alla är ensamma men likadana och jag hittade ytterligare en anledning att vänta vänta vänta tills jag, eller någon lik mig, någonsin skulle komma på att formulera fram en bok av okänt slag. jag hade tappat farten i den sedan våren och därför lagt den lite på hyllan, men så efter bomben ville jag läsa igen och den var så bra med allt som hörde till maj - med explosionen och familjeljuget och ångesten och sömnbristen och allt. jag rekommenderar den faktiskt. detta är en av få romaner jag rekommenderar, jag tycker nämligen det är svårt att tillgodose mitt dåliga romanbehov som uppenbarligen fokuserar sig på olika skrivtekniker blandat med olika tider och personas med liten farstu. och jag vet sällan folk som har samma smak, men när jag kommer på någon så brukar jag säga dessa för de är välskrivna och tillräckligt udda för en tappad medelklasssvenne:


JAG VET DET: åh jag är ett töntbarn som ingen kommer älska någonsin.

we molded our asses

det här är humor:

"We molded our body parts and gave it to him, and he ate them all. I molded my ass, so I could call it 'chocolate starfish. It was white chocolate, and I put a dark chocolate little thing right in the middle. You'll see it on the show coming up."

sa kendra om hugh hefners födelsedagspresenter från hon och de andra två. jag förstår dock inte det där med "so i could call it chocolate starfish"?

dagens e-mail: ITALO 4-EVER

"http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp


4 LIFE!




men de fick stryk med 0-3 mot Holland. de är svaga och förtjänar att dö."




Mitt svar på ovan nämnda mail var:

Jun 9, 2008

Avd: Killar



Varför killar vill bli kända.

Kära Tiki!


I sven a. Kirstens bok "the book of Tiki" kan man bland annat läsa följande: Tiki: a phallic symbol. Indeed the maori lore Tiki was the name for the procreative power and sexual organ of the god tane, creator of the first woman. In the austral islands south of tahiti, Tiki-roa was the nickname for the penis, and Tiki-poto endearingly designated the clitoris. For a word that holds such creative powers, it does not surprise us to find another meaning on the marquesas islands: Tiki - god of the artists.

I heart ZED

jag vill att ni ska veta en sak:

Jan Terri - "I dont want to lose you tonight"



Från wikipedia:

Early Life
Terri graduated from Columbia College in 1983 with a degree in broadcast communications and arts and entertainment management. While at Columbia, she interned at a recording studio in Hillside run by a country bar band called the Windy City Cowboys. Terri became their backup singer, performing at the Melrose Park honky-tonk, The Possum Pub, as well as at various weddings.

By 1992, Terri was working as a limo driver when she planned to return to making music. She recorded a collection of songs, and eventually had several music videos filmed to help promote them. Still working as a limousine driver, Terri would give copies of the videos to her clients in an attempt to drum up interest in her fledgling singing career. These became cult favorites in advertising and marketing circles for Terri's earnest but unschooled singing style and the videos' amateur production quality.

Rise to Fame
In the late 1990s, Terri's career finally enjoyed an upswing. A copy of the video eventually made its way to rocker Marilyn Manson, who was intrigued. He had Terri perform at one of his parties, and was impressed enough with her sincerity to allow her to open for one of his concerts. Some footage of her can be viewed in Manson's God Is In The TV collection. Terri's second album, High Risk, was finally released around this time, and she enjoyed a cult following in Chicago for a few more years. She used to frequent the Chicago club Bandalonis. John Willman of Iowa City, IA is her unofficial biographer.

Jun 8, 2008

Årets grillbild


Bbq hos mamma! Jag grillar lax och grönsaker och så dricker vi vin och äter melon och myntasallad till, Homina Homina! Jag tar flyget till södern vid tio Och imorgon ska jag börja jogga innan jobbet. Det är så new york av mig att träffa en terapeut och jogga innan jobbet. Snart måste jag börja dejta en jude också. Då ÄR jag new york.

Mlp


Jag gillar nu rave ponnyn som är gul med Neonhår.