Feb 23, 2007

Knufr betyder loves it



Mattan bara tusen kroonor



Flytta nålen baby flytta nålen



Goter franska



Revk och göteborgs anders


I love boys. Vi super på rasoir. Hej då jättehjärnan. Vi ses i morgon. Jävlä versaler!

OK.NU

nu ska jag dra till rasoir och käka med revk (revk är k´s märkvärdiga jobbnamn), tiaz, emil, göteborgs-anders + damsällskap samt mattias kroon. det blir roligt. sen ska jag och kroon och eventuellt någon mer hooka upp med I LOVE damerna och gå till oh babys ettårsfest på jeriko, sedan klubb kollo på kb, sedan fylleligga, sedan däcka, sedan chips till frukost.

i love you the chaplin band.

I LOVE! marias bilder från igårkväll

tiaz


mattias kroon


i love maria

i love emilia, kroon


oh baby i love H&M

jag sprang in på H&M också såklart eftersom de hade 20% rabatt på jeans idag. där stötte jag på oh baby i like it raw jonas och oscar som spelade musik för shoppande ladies and gents. det var tur för dels hade jag en jättetung kasse med skivor så jag lämnade av den hos dom och dels var det bra musik. jag fyndade en kort svart shortsoverall, grå jerseytröja, vitt linne med neongröna ränder samt ett par mörkgrå jeans med ljusgrå fläckar. tres bien. sen tog jag min kasse och tackade de rara herrarna för en förhöjd shoppingupplevelse och gick vidare. på vägen hem köpte jag tre diadem (ett magenta, ett silver och ett svart), cider samt senaste numren av allure och nylon. så nu sitter jag här framför datorn och lyssnar på cosmic musik, dricker cider, msnar med daniel sparr och har mitt fina nya magentadiadem, magentaläppstift, magentarouge och T+O örhängen! mycket mycket dopamin i min hjärna nu.
ikväll bär det av till rasoir, i like it raw och klubb kollo på kb. ska ringa mattias kroon, emilia och maria och kolla vad som är dealen för kvällen för deras del.

freitags dimensionen

jag sprang omkring på stan efter fikan med yvonne - först stack jag hem till k som låg sjuk och var ömklig, rödögd, mager och febrig. jag gjorde en kopp lakritste till honom (bra för slemhinnorna), åt en snabb lunch och läste dygnet runt. k fick emil broomé att hoppa in för honom som dj på kvällens after work på rasoir. men mellan 20-01 så ska k strunta i att han är sjuk och bege sig ner till rasoir och spela skivor med göteborgs-anders (uppåt framåt), så jag sa att jag skulle vara hans stöd och ta med mitt fenomenala kinesiska ingefära/honungs-te som gör under för trötta stunder. eh. sen gick jag en sväng till rundgång där jag köpte 23 vinylskivor och två örhängen i genomskinlig plast med bokstäverna T och O. för jag heter Therese och jag rules Ok.

cornelia det här är du


min lillasyster cornelia ger mig lite peaches geldof-vibbar. jag ska tipsa henne om den här peaches klänningen på webben.

peaches geldof klänningen!

jag älskar webben.

knullungar

k låg hemma och var sjuk. han fick ju inte sova med mig inatt eftersom jag var drama queen. men jag hade kul ändå. min la kompis lukas ringde och gav mig det senaste hollywoodskvallret och sen tittade jag på family guy på datorn till halv fyra. imorse vaknade jag av att min gamla kompis yvonne ringde så jag stack ner till fiket där hon satt med sin fina dotter sylvie och trevliga fästman jonas. sylvie var sjukt het för att vara en bäbis och hon var tyst och rar och tittade nyfiket på allting. så jag grattade dom för att de varit sjukt duktiga på att para sig och så drack vi kaffe och satt och snackade om lite allt möjligt men mest om inredning, kaféer med dålig musik (på fiket där vi satt spelade de sjukt dålig mix av johnny cash, leila k och för diskantad techno, jag bara öh), om råå var bättre än krua thai (jag höll på råå, de höll på krua), och hur jävla värdelös pernilla wahlgrens unge är, och alla andra musikalungar som blir mobbade bara för att en gäng svennevuxna ska sitta och säga "ahhhh" och tycka att de är söt tvunderhållning varje fredag när det är dags för chips, brieost, läsk och veckans ligg. förutom sånt är ju lattemorsor så pinsamma att fenomenet i sig är det bästa preventivmedlet någonsin.

grattis! det är lönefredag


lotus 80s skor!

dagens snyggaste pumps är på rea på asos.com. grattis.

merde

jag älskar att jag kan skriva vad jag vill och svära. det går vanligtvis inte för sig i annan media. det är därför jag gillar det. jag skrev nätdagbok när jag var yngre. det var en som hette sven som blev ihop med mig för att han ville vara med i dagboken. solde jonas har en likadan tatuering som honom. jag ska peka på den nästa gång. hårt. nu kan bara en sak rädda mig - tv.

plankton ser ut som ett marc jacobs armband

listan över saker jag gillar

forever and ever:
  • internet
  • el
  • p2
  • evolutionsteorier
  • ebay
  • H&M
  • fysik
  • stor säng
  • element
  • centralvärme
  • apoteket
  • berusning
  • palmer
  • hångel
  • att inte ha strumpor
sen är det massa fler saker. men allt som allt vill jag bara säga att jag älskar el och den är så fin och gör mig mätt, varm, underhållen och trygg från trollen (eh).

boys boys boys im looking for a good time

jag är lite sur på min kille nu. kanske minus tio poäng ligger han på. vi bråkade lite om ämnet sexy time och allt jag kan säga är att jag är skytt och han är fisk. man bara eh, skytten äter fisk till frukost, och fisken äter vadå, typ PLANKTON?? i rest my case.

now, ratatat, I LOVE!

now

emil broomé

mattias kroons kermittröja

ratatat

kroon, i love maria, i love emilia, revk, tiaz

emilia, kroon, jag, maria

Feb 22, 2007

Jag bara now



Fest på inkonst


Now, whisky, brillmongos och öl. Jag är i himlen! men jag hatar när mobilen startar varje mening med stor bokstav. Gemener rules ok!

bara för att HAN dricker öl!

snälla gud ge mig öl

jag är på rätt labilt humör nu för jag är väldigt ölsugen men det finns ingen öl i sikte så långt ögat räcker. k sa "det gör det ju visst! på inkonst!" och började massera mig SKITHÅRT. men jag är ju pank så det var ju värt. what a girl to do som christina sjunger.
men snart är det ratatat och now. hoppas de har gratis ölbong på tjejtoa.

lunchmöte med the prom

jag lunchade med the prom idag på kaffehaket på storgatan. det var väldigt varmt i lokalen och moa höll på att få värme tuppjuck eftersom hon hade buntat på sig ordentligt med fyra lager kläder och en duffel eftersom hon trodde det skulle vara kallt. jag var cirka 15 minuter sen eftersom jag halkade fram en meter i timmen med mina hala stövlar. jag har ett par snowjoggers som haft varje vinter sedan jag gick i sexan, men de är kvar hos mamma eftersom det faktiskt inte brukar snöa speciellt mycket här på sveriges riviera (dvs malmö). sen gick vi runt och petade på saker vi tyckte var fina på make up store. jag testade en snorgrön ögonskugga, tuggummirosa läppglans och ljusgrönt glitter som fastnade i hela ansiktet. inte så lyckat. jag är som en 5 årig flicka som fastnat i en kvinnokropp när det kommer till smink (läs: jag är en idiot som fattade mascara när jag var 26). sen gick vi till monki och pillade och caitlin och moa köpte varsin jättefin vinterjacka och jag köpte ingenting eftersom jag är ett häftigt fattighjon.

snö

det är så dumt. och samma visa år efter år. hur ofta ska vi bli förvånade över att det snöar i sverige?? det är ju helt absurt. vi beter oss som om vi bor i södra italien och vi blir alltid helt chockade och lamslagna när det snöar. jag menar, det är inte ens snödrivor ute. jag frågade k om det fanns vinterdäck till försäljning i skåne, och han sa ja. jag fattar inte problemet i så fall? i resten av landet är det fan 5 meter snö och det hindrar ingen från att leva som vanligt. galet. det borde finnas studieresor till kiruna för alla som gnäller över dessa lessna 2 centimeter snö.

no fat chicks

jag och sandra vill göra tshirts med texten "all this and brains too". så ska vi dela ut den till snygga genier. eller ja jag vet inte hur många heta genier vi känner till så vi får se. k´s favorit tshirt tryck är "no fat chicks".

storm i ett ölglas

jag och k sågs på solde vid fyra där även rasoir jonathan och jaily johan drack kaffe, och efter en dubbel espresso och en genomgång av k´s senaste vinylfynd gick vi till weekday där jag fick två jättefina jackor. sen var det dags för puben där vi drack hoergaarden. bredvid satt två damer som pratade sån, ursäkta mig nu, ful skånsk dialekt att vi fick hjärnmens och flyttade till baren där solde jonas och first flight lars satt och åt hamburgare. vi satt och snackade ett tag och drack mer och mer öl och en av ölen hette youngs double chocolate stout eller något liknande, och den var riktigt fin, och rätt som det var blev vi lite fulla och tog bussen hem till mig. hela eftermiddagen var en regelrätt kulturprefixfest blandat med snöstormfylla.

Feb 21, 2007

mix


göteborgsklubben stations (uppåt framåt) mixar!

revks mix del 1!

revks mix del 2!

kunglig skärmsläckare

hahahaha, fick just ett vykort från i love maria med motiv på kungafamiljen från svensk damtidning. jag älskar tantkultur! jag prenumererade på hemmets journal i flera år, den är helt fantastisk. tror jag ska börja prenumerera på den, nylon och allure för att fira in våren (som bör komma snart).

svensk damtidnings kungliga skärmsläckare!

gladporr - görs sånt längre?


tydligen inte. allt jag hittade på webben var gammal gladporr samt en artikel vid namn "gladporr för feminister" på svd med en bild på två syrsor som parar sig (??).

dagens bekännelse: salt

*jag älskar gott salt. jag har nog 7 olika salter och ska bygga på min kollektion med ett rökt salt som finns på emorys eller vad det heter på gågatan. igår köpte jag nytt moldansalt och åt både till lunchen (lax+kål) och middagen (kyckling+selleri), sen slickade jag på fingret och åt rent salt direkt från fatet. jag borde ha en sån där saltsten på väggen som jag bara kan gå förbi och slicka på. jag bara öh.*

i love dataväska

jag ska ju såklart ha en sandqvist dataväska! de är smarta, slitstarka, ordentliga och stiliga (precis som jag gillar mina män).

sandqvist!

den i canvas är snyggast men jag behöver en med ryggsäcksfunktion. de finns på tjallamalla och designtorget så jag ska gå dit någon dag i veckan och kolla in utbudet.

ström

jag är ledig idag så jag sitter i min gigantiska 210 centimeters säng med en kopp nybryggt kaffe och läser mina webbtidningar och lyssnar på ström på P2. det snöar ute och jag har två discs med family guy och heroes att gå igenom. mycket trevligt.

ström!

jag har inte lyssnat på ström än fastän jag är ett stort P2 fan men nu är det dags. jag återkommer med en recension.

nyhetens behag

det snöar ute vilket är fantastiskt om man vuxit upp i norra norrland och blir en sentimental lover varje gång temperaturen går under noll och marken blir vit. jag började dagen med att gå till gymmet med moa. vi styrketränade och körde kondition som vanligt. vi pratade om ronnie sandahls nya bok, burlesque akter och musik. jag sa att jag var sugen på att gå ut och dansa till helgen och undrade vad moa skulle hitta på. fredagen skulle hon vara i lund på middag och då ska jag till rasoir och klubb kollo (vill försöka klämma in teater terrier någonstans där också), men lördagen hade vi inget uppbokat så då skulle vi se om det var discotajm någonstans. och imorgon är det ratatat på inkonst, det blir roligt, i love brudarna skulle också dit så jag och k ska ta en drink med damerna ifråga innan konserten. jag älskar malmö. det skulle dock vara trevligt om stan var större dock för då skulle det finnas mer nytt. nyhetens behag är min grej. detta har tyvärr lett till att jag tappat motivationen lite för just träningen. jag har gymmat i två år nu och tröttnat lite det senaste halvåret så jag funderar på om jag ska lägga till någon aktivitet som jag måste hålla mig i form för att klara av - typ tennis eller boxning. då blir ju tävlandemomentet en motivation. för att gymma för att vara het räcker fan inte som motivation för det är jag ju redan.

Feb 20, 2007

baby paste


cocktaildags

heterobråk alert!

alla heteropar jag gick förbi idag på stan bråkade sådär jobbigt som bara folk gör när de egentligen inte tycker om varandra eller har något gemensamt överhuvudtaget. jag bara gud gör slut snälla och vred upp volymen på min mp3-spelare som någon annan stereotypisk 80-talist (jag är i själva verket en stereotypisk 70-talist så här var jag alltså sublimt självironisk). jag kom hem och välkomnades av nya harpers bazaar på hallmattan och åt kyckling med rönnbärsgelé och sparris&tomatsallad till middag och multitaskade med myr-dokumentär på tv och harpers bazaar i knät.

H&M och 01010101

idag vandrade jag runt på stan ett tag. jag fick ett kärleksbrev från H&M där det stod att jag fick 20% rea på ett par jeans 23-24 februari på storgatan. det lät ju fint tänkte jag och knallade ner till H&M och kollade om de hade något fint men jag vet inte. jag hittade två fina jeans i alla fall men allra helst skulle jag vilja ha en fin klänning och en riktigt stor slitstark väska som jag kan kränga runt min laptop i. dataväskan jag har nu fick jag av pappa och den är fin och ordentlig med nhl-logo och allt men den har bara ett handtag så den är rätt tung att bära omkring på. jag vill ha en dataväska med handtag, ryggsäcksfunktion samt att man kan hänga den snett kring kroppen - jag kommer inte ihåg vad såna väskor heter. men ni vet vad jag menar. (axelremsväskor heter de ju.)

arkeologiskt fynd

jag städade just en liten byrå i badrummet. detta var vad jag fann:
  • ett pizza hut presentkort från 1998
  • en liten leopardväska från kenzo som jag fick till (min första) parfym kenzo jungle
  • ett ögonfransfärgningkit (som jag naturligtvis genast provade och irrade sen omkring blind i lägenheten i 30 minuter med slutna ögon)
  • lite gammalt hår (??)
  • igentorkat urban decay nagellack som jag köpte i san francisco för 8 år sedan
  • metallicsilvernagellack (detta var ett bra fynd)
  • en klocka med "charlies angels" motiv
  • en illustrerad karta över det forntida egyptiska templet luxor från national geographic
  • neongrön och neonrosa hårfärg

månadens tshirts





ladies love deadlines

såhär glad är jag nu för jag blev just klar med sista texten till fredagens metro, så nu är jag ledig resten av dagen. jag lyssnar på gamla rolling stones skivor hos k och det stramar lite i ansiktet när jag ler för jag hade k´s killkräm i ansiktet. jag frågade moa om hon ville ha en girls day out snart när vi går runt i affärer (hon känner till en massa bra), och lunchar martini. det är så roligt. jag och sandra brukade göra sånt när vi var it-kids i stockholm på det glada 90-talet. när sandra bodde här förra våren då hon jobbade på svt syd, gick vi alltid ut och shoppade och tog en cider på bullen efteråt. sen lärde hon mig dricka riktigt starka drinkar också så en eloge till henne! hoppas det ordnar sig med hennes arschlechefer och att hon kommer och hälsar på snart. när jag är i stockholm och hälsar på familjen brukar jag och syrran alltid börja vår girls day out med öl på åhléns underskattade takrestaurang som är mitt bästa fik eftersom den har en lång folktom takbalkong med utsikt över hela torget och dessutom har de en massa god tjeckisk öl och (svindyra) sallader. annars gillar jag fredsgatan 12s stenterass som påminner om trapphänget i gamla high school filmer. jag tror björn från rasoir-baren jobbar på fredsgatan 12 nu.
nu är k i duschen så jag funderar på om jag ska göra en coup detat eller vad det heter och göra ett hångelöverfall när han kommer ut. igår blev det inget hångel för vi var trötta och hade jobbat från 9 till midnatt, och så sa k att jag såg ut som den tyska pojken claus och så sa han "sluta blogga börja jogga" så jag sa "nej du tycker jag är FET" vilket är den roligaste repliken någonsin. fast jag sov dåligt inatt, allt jag tänkte trycktes i times 12 punkter och till slut blev allt en enda typsnittsröra av ord som var svåra att stänga av. men jag somnade till slut, och vaknade tidigt till P1 och snoozade in deras prat i min dröm. de pratade om döden och spöken och när jag vaknade på riktigt berättade jag för k om spökaktiga saker som hände när jag bodde hemma hos mamma på hennes gamla herrgård utanför stockholm. det har hänt en del där, och huvudherrgårdshuset är byggt på en gammal kyrkogård, och gården heter hargs säteri vilket ska betyda "offerplats" på fornnordiska. jag återkommer med spökhistorierna. nu kom k ut ur duschen så jag ska ta honom!

hämnd


nu har jag just jobbat klart med en artikel om ätliga växter och sitter med datorn i sängen och msnar med min fantastiska vän sandra som hatar sina chefer, jag hatar också hennes chefer så jag föreslog alla möjliga sorters äckliga hämndakter.
k sitter vid sin dator och vi lyssnar på eldorado. vi åt middag ihop och jobbade sedan som två små duktiga askunge-möss/90-tals IT-slavar. nu ska vi snart se en film innan vi går och lägger oss. imorgon ska jag skriva metrogrej, ringa runt lite och sen ska jag ut på stan och kolla om det finns några snygga saker och på kvällen tänkte jag kanske gå och se "marie antoinette" på spegeln och smuggla in en flaska skumpa och sen gå och se nörddrömmen tom bugs och pistol disco på inkonst. wow vilken dag. undra vad jag ska ha på mig? ÖH nu är det svensk proggmusik på eldorado, måste stänga av, de sjöng just "deras munnar var som öppna sår av ensamhet".

guld är den dyraste färgen

hur bra är inte selma blair i blond synthfrilla? som bonus har hon guldklänning. GULD.

guld är den dyraste färgen.

Feb 19, 2007

push up

jag var på H&M och kollade underkläder häromdagen men allt de har är push-up bhs för fjortisar, jag fattar inte är det fortfarande inne med pattknull? är snorta kokain och ligga runt i pastelliga push ups det enda barn gör nu för tiden?

batman darling


hahaha, jag pratade med min chef daniel sparr om maskeraddräkter på msn och jag berättade att jag hade massor av olika dräkter som jag haft till olika fotojobb och annat nördigt som att jag klädde ut mig till drottning amidala på star wars 1 premiären (detta är en väl dold nördhemlis som jag inte outat i malmö än).

här hittade jag ett fotojobb vi gjorde på darling när jag var utklädd till batman på naturhistoriska muséets fladdermus-utställning.

batman!

metro krönika

"tits, dicks and ass för alla."

16 feb metro krönika!

danielle scutt rimmar inte på prutt





danielle scutt missade jag helt på new york fashion week, jag vet inte varför. hon gör ju magnifika power-slut executive alexis dynasty power glamazon kolaparty outfits som passar alla dagar i veckan. FAGULOUS DARLING! jag vill ha en snygg kortbenad overall till våren, samt metallicbyxor i kort modell. jag har sett ett par i guld på H&M som faktiskt liknar de rosa här ovan, men jag vill jättehjärna ha någon annan färg. jag kollade igenom visningarna igår igen och stockholm och köpenhamn är ju rara och så men fan trista jämfört med de riktiga modestäderna. stockholm är safe, duktiga och praktiska och whyred och nakkna är ju innovativa men ändå. och köpenhamn är fortfarande så bohemiskt. man bara eh om sienna miller börjat ha pucci och gucci kanske ni kan komma över bohemtrashet också girlfriends MM-HM! (och så knycker jag med huvudet sådär coolt när jag säger det här).
nu ska jag gå och låtsas vara sportig på gymet.

dreiklangs dimensionen av stickat

giles deacon

scott ramsay kyle st martins

myself kai kuhne