Oct 31, 2008

tips! klockor


butiken som ny har fått in jättesnygga klockor för 50 kronor styck!

avdelning: ikeas bisarra gosedjursnamn


vadå MINNEN RÅTTA? vems minnen?? pestens??

Oct 30, 2008

80-tals horrorspecial med fragglarna "den otäcka tunneln" och garfields halloweenspecial

DEL 1


DEL 2



DEL 3


åh gud nu hittade jag det klipp jag var räddast för när jag var liten! Fragglarnas avsnitt "den otäcka tunneln" I DIE: här är fragglarna, titta på egen risk jag kommer inte göra det.

det andra jag blev skräck traumatiserad av var garfield halloweenspecialen där han och odi hamnar på en öde ö när de tigger godis och gömmer sig i ett gammalt övergivet hus och så kommer döda piratspöken och hittar dom. filmen bernard & bianca var också trauma - föräldralös flicka är kompis med möss och bender upp käkar på blöta skelett i grottor.

garfields halloweenspecial i tre delar:
del 1 http://www.youtube.com/watch?v=kh9jjjbTt_8
del 2 http://www.youtube.com/watch?v=I-WggLrCASs
del 3 http://www.youtube.com/watch?v=YRj1NpEllQk

mer halloweentv: Disney Silly Symphony - "The skeleton dance"



tecknad horror från 1929. när jag var liten var jag fruktansvärt rädd för skelett under sängen som skulle dyka upp och titta på mig vid sängkanten.

Bobby Boris Pickett and the Cryptkickers- "Monster Mash"



jag ska prata med horrordialekt på halloweenfesten på lördag, när man darrar sådär på rösten och pratar lite för högt. jag ska också göra skelettdansen här ovan!

Oct 29, 2008

Beck - "Gamma Ray"

Beck - Gamma Ray


Beck är ferouch-o-saurus rex och chloe sevigny är go-go flicka i hans nya musikvideo. folkgrungetech är roligast. och jag älskar musikvideokultur.

(p.s videon kommer efter att tjejen snackat ball los angelska i 10 sekunder)

november önskelista








glasögon från fabulous fannys, handskar, kavaj och byxor från topshop boutique, skor från dinsko + simple minds skivor & mary kate och ashley boken "influence" SÅKLART: olsen tvillingarna är bäst.

jag var på rundgång på lunchen häromdagen och köpte en no wave kavaj/kofta och ett par bjärta örhängen och sa att min höstlook skulle vara en raffig tant på party, som om alexis carrington åke på finlandsfärja och låg med james black och hela blondie och raggade yngre män genom att säga "kom med här, jag har gröna hissen i min hytt!!"

avledning från förra inlägget / hunddräkter




äckligt om yodahunden eller donuthunden börjar jucka mot ens ben.

avdelning: vad är det för fel på folk?




igår när jag sökte bilder till en halloweenartikel hittade jag dessa utklädnader som var så djupt störande på så många sätt att jag bara tänkte "vad är det för FEL på folk?".

Oct 28, 2008

rymddräkt

observera hundens handskar. jag måste övertyga åke om att klä ut sig till rymden i kvadrat.

Oct 27, 2008

månadens idoler - strawberry switchblade (bästa stilen i die)



strawberry switchblade var tjejbandet som ofta hamnade på efterkälken i blaskor som smash hits på 80-talet. de var som bananarama på spunkmaskerad med lera i håret och hårsprej i ögonen och såg ut som en mix av house of holland, brenda walsh, kleopatra, lolita goth, harajuku och häxorna från eastwick.

Strawberry Switchblade - "Who knows what love is"

Strawberry Switchblade - "Let Her Go"

Oct 26, 2008

ingen förbindelse

asså, jag var just ute och skulle handla ägg, lax och kattsand på hemköp, men så funkade inte korten i kassan, så skulle jag till bankomaten, den var trasig, gick till nästa, där stod det att förbindelsen med banken var nere, gick till ica på möllan ochgjorde ett sista försök att ta ut pengar där, men det funkade inte heller... jäkla handelsbanken! det tog över en timme.

stackars hemköpspraktikanten som får ställa tillbaka mina varor.

en trestegsraket även känd som helgen


FREDAG









LÖRDAG














SÖNDAG




det var en jättetrevlig helg - pappa kom ner för att talangscouta så vi har skvallrat och ätit och druckit jättegott hela helgen. i fredags åt vi på mrs saigon nere vid lilla torg då jag tog nummer 6 - en fenomenal rätt bestående av färska rullar med lax, sallad, koriander, ris och chiliolja. pappa tog en lerkruksbakad lax med sidfläsk och det var väldigt gott det hela. på fredagskvällen mötte jag upp med babydoll caroline och gick till madeleines och sannas klubb freaks n geeks på debaser där the dø spelade live, och jag och carro hade tvillingklätt oss i röda buttericksperuker, svart tshirt-klänning och algfläckiga tights från h&m. jag fick en jättefin brosch av top cat-katten som carro hade gjort, och hon hade även gjort en snygg basketbadge i äkta GULD till sig själv! på debaser träffade vi dricki som sstod och var sitt vanliga soliga jag, så vi trakasserade honom eftersom han ber om det, och sen gick vi alla till babel där I LOVE BRENDA WALSH hade klubb och vi tokdansade och hade jätteroligt eftersom alla vet att tjejer gör de bästa klubbarna. när jag skulle beställa i baren började en kille prata med oss och carro berättade någon lång historia om att vi var halvsyskon så det körde vi på resten av kvällen. när babel stängde ville vi inte sluta festa så vi gick förbi deep där rundgångarna spelade skivor men dricki skulle jiddra i dörren så han och carro gick till smutsiga södern efterfesten istället men det pallade inte jag för jag var inte sugen på mer untz utan mer krautz. så jag gick in på deep och pratade och dansade med kinski och dennis lood och vi berättade för varann hur god öl det fanns och att vi var tvungna att dricka upp allting och sen gick jag hem och åt chips i sängen innan jag somnade.

i lördags träffade jag pappa och åt frukost på hans hotell - jag åt 6 mackor för elite hotels frukost är gudabenådad med en hel låda med gluten- och laktosfria produkter, så jag åt tills jag nästan tuppade av. på kvällen drack vi innis & gunn och veteöl vid brasan på the bishops arms och pratade om olika sorters öl, flirtandets do´s and dont´s, tecknade hanna barbera katter, jeansjackor med tryck och matlagning. sen gick vi till mello yello på lilla torg som pappa gillar och jag åt en sallad som var förvånande god - mellos kycklingsallad som i själva verket var en ceasarsallad med kyckling och bacon fast med mer vitlök i dressingen. till dessert tog vi en drink i baren, pappa tog en fruktdrink och jag tog en varm grogg med varm äppeljuice, sprit, kanelstång och lime. den var god och skön att värma händerna på för vi hade suttit ute och ätit (jag bara SVERIGE NOVEMBER UTESERVERING WHA HAPPENED KLIMATET?). vi tog en till drink på centiliter & gram för pappa ville kolla vad det var för ställe och jag skämdes å mitt köns vägnar då samtliga tjejer på stället envisades med att beställa strawberry daiquiris gång efter gång. sen knallade pappa tillbaka till hotellet och jag gick hem, bytte kläder till sailortema, tog på röda peruken och mötte upp carro som var sailor-ariel i lilla sjöjungfrun. vi gick till queerbase på bodoni där carro för kvällen hade gjort dekoren som var fina takgirlanger med ankare och hjärtan och i sann form hade vi ritat ankaretatueringar på våra armar. efter ett tag gick vi till inkonst där skånes ljudpark klubbade för fullt hus. när vi senare kom tillbaka till bodoni och skulle hämta våra jackor för vi var trötta och ville gå hem, så fick inte carro ut sin jacka för personalen är idiotisk, så rara slacker-marie fick hämta ut den åt henne och så begav vi oss hemåt och svor åt äckliga 90-tals killar som var fulla och ropade eller skulle peta på oss. jag sa STAFFANSTORP NÄSTA till en idiot som skulle knuffa mig och sen pratade vi skit om killar tills vi kom hem. som tur är bor vi grannar så vi kunde dryga oss rätt länge.

imorse åt jag frukost med pappa igen på elite hotel savoy. det var så gott men nu orkade jag bara två frallor (FRALLOR!!! JAG FÅR ALDRIG ÄTA FRALLOR JAG ÄR SÅ LYCKLIG) och två toasts. det var som en dröm. sen åkte pappa hem till stockholm och jag gav katterna mat.

skyltning





humana second hand (gamla uff) på friisgatan är som bekant en av mina favoritbutiker, i veckan hade de genial skyltning och jag gick dit när de släppte skyltningsplaggen - babydoll caroline var också där och köpte den fantastiska stentvättade jeansjackan som jag annars hade lagt labbarna på! så hot i die.

månadens kap från humana second hand på friisgatan



blå kakmonster/alexis kofta, musse pigg t-shirt, tröja med ladytryck, stentvättad jeanskjol, stråkuvertväska, chanel-scarf och quiltad handväska allt från uff humana.

outfit: streetcosby


skinnkeps, skinnkjol med dragkedja och cosbytröja från öppna hjärtat second hand