Jul 14, 2007

Tjejband äter kräftor


Jag spelar lead gitarr.

Tjejband


Vi är på ngkontoret och ska äta kräftor. Vårt band heter the onions då.

baby baby why cant we just be together OH OH OH OH OH OH

halv nio ska jag på kräftskiva/förfest på ngkontoret. sen ska jag till kb och spela skivor, det ska bli kul. jag ska spela megapartymix, kom kom!

Bakisbyxan


Ändå från hawaii.

mupprock

jag älskar mr oizo!

drama!

dj revTS

haha oj vad roligt, kolla tori spelling är dj revTS! så himla bra.

bra igen

det är bra nu och jag och k har pratat i telefon och jag ska hämta mina saker så fort jag har en bil till hands så nu är allt bra igen hurra. jag trodde saker var på ett annat sätt än det egentligen var.

veckans bekännelse: balett

det här trodde jag aldrig att jag skulle säga men jag ångrar att jag inte fortsatte dansa balett när jag var liten.

gentlemän föredrar blondiner

yessss. nu är det bästa scenen i "gentlemen prefer blondes" på tv4! när ska jag få en diamant!? flickornas armar dignar ju av diamanter i filmen.

låt mig äta kaka

jag är glad igen MED MINUS FÖR att jag är 1. bakfull och 2. hungrig men har inget hemma förutom följande:
*sill
*vitkål
*ett kilo rödlök
*två frysta bananer (!??)
*hallonsylt
*senap

nu ska jag handla mat och låtsas att det är foie grasen jag åt igår. adde hade en champagnekyl. den var helt galen, mattias gick bananas!

mäsk

vad arg och besviken jag blev igår på k. han var en knöl. igår stod k för knöl. men eftersom vi inte bråkat eller något sen vi gjorde slut så var det väl dags? jag borde vetat bättre än att dejta en fisk, liksom skytt och fisk? jag äter inte ens plankton. (hahaha) men äh struntsamma jag är ju sjukt glad så sjukt ofta så då gör det inget att bli ledsen ibland.

x-faktor

som om jag bryr mig. det enda jag vill ha är mina saker i hans källare men jag var rar och fuckade upp det och gav honom nycklarna, utan att han gav tillbaka mina. min IDIOT
I
D
I
O
T


jag hatar öl. jag blir så dum.

do not do this at home

bli ihop

Lagbild


Laget heter Bitchin!

Jul 13, 2007

Toppmiddag


Jag och kroon är hos adde och äter och dricker nice. Jag åt en grej jag var allergisk mot men jag grät för att det var så gott så det var det värt. Clarityn och alvedon botar allt hoppas jag? 10 min senare = Eller inte för nu har jag sjukt ont i magen.

Middag med mästare


Vi har redan fått foie gras och champagne. Jag började nästan gråta av smaklycka.

party harty

japp jag släppte sargen och kom in i matchen igen. nu ska jag till adde haugaard och äta middag med herrn i fråga samt mattias kroon. det kommer bli jättetrevligt. vi ska äta torsk. jag ska få olivolja. jag har köpt öl från västerbotten. sen blir det nog tempo/metro/debaser och oh baby. jag har tvättat håret.

morning dew

nu har jag spelat luft-slapbass till nazareth för jag är glad och ska utnyttja min nyfunna energi genom att flytta möblerna. IGEN.

gåtan löst

hahaha! det var ett gammalt pressutskick jag mailade till cecilia på expressen fredag med min och moas pressbild när vi skulle ha aerobicsdisco på the prom, och så blev vi veckans läsarstil. jag sitter nu och rodnar framför datorn. veckans läsarstil rawks. jag ska ligga med någon på alla tidningar i stockholm (har jag nästan redan gjort) och bli bäst klädd i hela sverige. jag är sjukt bra på att hångla i know i can do it.

cameo i expressen fredag

va?!!!! jag fick det här mailet från tara!

"Hallå!
vad fina ni är i dagens Expressen Fredag! Verkligen supersöta! Moa, Therese OCH Martin Kellerman i samma tidning - kan det bli bättre?
kärlek från Tara."

vad betyder det?? jag ringde en källa som är ute på stan som fick ordern att köpa tidningen.

kaffesnack

freitag

richard ringde just och undrade ifall vi skulle hitta på något ikväll. egentligen skulle jag vara en nucka och sitta hemma med mina böcker och bli irriterad över inredningen, men det låter onekligen mycket trevligare att gå till metro&tempo&debaser&jeriko. men jag LOVAR att inte dricka mer än 4 öl. nu ska jag gå till gymmet.

fredagskrönikan i metro

30-års kris är en liten gris
//Therese Svensson//


Jag trodde att jag hade fått en 30-års kris (jag tar ut mina ålderskriser ett år i förskott), så jag freakade ur och bara "JAG KAN JU INTE FÅ EN 30ÅRS KRIS - HUR GÖR MAN?!" och frågade min pappa och han bara "meh ta inget så allvarligt" och jag bara "men det är väl det som är meningen att jag ska göra" och sen började han prata om något annat så jag sa hej då. Jag har varit lite förvirrad sista tiden och tänkte att om jag hade en 30-års kris så var allt normalt. Jag bestämde mig för att fråga mina vänner över 30 om de hade haft en kris för de borde ju veta. Några fick jag inte tag på, men R och jag åkte ut till Ica MAXI och storhandlade som terapi (funkade), men när jag pratade med L jävlades han och sa att jag var galen och skrattade åt mig så då blev jag arg, och kände mig genast mycket bättre (funkade också). Ilska klarar jag, det är förvirring jag inte tål. Men det verkar ju väldigt udda att jag skulle få en 30-års kris till att börja med – jag är faktiskt inte speciellt intresserad av att ha ett strikt livs-schema tio år framåt och har aldrig varit. Så jag bestämde mig bara för att jag behövde börja jogga och hångla. Dessutom fanns inte 30-års kris på wikipedia så då är jag safe.

- Modernista gör så fantastiskt dåliga bindningar på sina pocketböcker att man nästan ger upp.

+ André Agassi och Tony Hawk klädde sig fantastiskt under 80-talet att jag svimmar. Cykelbyxor under shorts, grälla färger och öppna hawaiiskjortor är 100 poäng.

anropar inredningsarkitekter

jag är inte nöjd med inredningen. jag vill ha en ny soffa, kökssoffa och mindre säng. det är så hackigt just nu. men jag vet heller inte vars de möbler jag har ska stå. inget stämmer. jag får ögoninfektion för att det inte ser ut som jag vill. OCH VADÄRDETHÄR?! jag har "i dont need a man" med pussycat dolls på hjärnan? måste dricka mer kaffe.

gummiband

jag har ett gummiband runt handleden för jag kom ihåg att det är ett psyk-trick man kan använda för att omvända ett tankemönster. jag drar ut det långt, släpper och låter det smälla mot huden varje gång jag blir sugen på fest. jag är ju på rehab nu och dricker thé och tränar och har två designerade partydagar per vecka - inte två partyn per dag som förut. jag läste någonstans att det visst var svårt att få tag på en ny lever så det är bäst jag börjar ta hand om mig.

LÄSkigt

när jag hamnar i en läsperiod sover jag alltid för lite. jag läser fyra timmar istället för att lägga den ifrån mig och sova och så vaknar jag försent (som idag), eller så är jag supertrött (som igår). just nu läser jag jenna jamesons biografi (värdelös bindning modernista - jag har haft sönder boken för att kunna läsa den), truman capotes "med kallt blod" och jonathan safran foers "extremt högt och ovanligt nära". jennas är sämst skriven men intressant, truman är bitchin och jonathan skriver utan spärrar men är lite tråkig i längden så då föredrar jag hellre paul auster och john irving som har samma schtick. jag vill läsa snabbt som vinden så jag hinner men om det är riktigt bra läser jag i samma takt som jag pratar. nu irriterar det mig att jag ibland byter dialekt i huvudet till den där konstiga näsetskånskan/småländskan/stockholmskan som jag lagt mig till med härnere.

Jul 12, 2007

Joey macintyre


Fantabulous byxor!

jurassic falsterbogatan

det är insektsattack här. jag har aldrig sett så mycket spindlar som jag gjort under denna sommar. är det för att det är så fuktigt ute att de måste flytta in i intet ont anandes mediahorors lägenheter? idag var det en spindel i sängen (BARF!!!!), en trollslända i fönstret och en spindel till i cdväskan. som tur är var de väldigt små. MEN ÄCKLIGA. de ska bo ute, när ska de fatta.

I love donnie!


Jag tippar av glädje över pinset jag fick från ebay idag.

som ett brev på posten


eller snarare; som en fil via skype fick jag just den här från k som förklarade hans jobbvecka. dilbert RULES. det här var förresten spiken i kistan på k´s nerd in denial - skickar man dilbertserier är man fan megadork.

kaff

jag är riktigt riktigt trött idag. jag drack kaffe till lunch med socker i men det hjälpte inte så mycket. jag somnade sent och skedade med alf så när jag vaknade till P1 var jag inte riktigt utsövd. jag har läst massa om bad&kök till en text jag ska skriva men jag är hemskt dålig på det. jag har ju hyresrätt och vet inte hur man diskar. nu har jag cilit bang i en kastrull där jag bränt fast tomat&linssoppa. hoppas det funkar. snart ska jag på möte. är så trött, hoppas jag inte behöver prata.

hittade från harvard: hungersmärtor

Hunger pangs: what are they and what do they mean?
When food is present in the stomach, peristaltic or wavelike, muscle contractions sweep through the walls of the stomach and help to mix food with gastric juices. However, another kind of intense muscle contraction, called hunger contractions, occur when the stomach has been empty for several hours. Hunger contractions are peristaltic contractions, mainly restricted to the body of the stomach. They can often be particularly strong, resulting in a contraction that lasts for two to three minutes! Hunger contractions are usually most intense in young people, who often have a higher degree of gastrointestinal "muscle tone" than older people. In addition, these contractions are increased by a low level of glucose in the blood, which usually occurs when an individual has not eaten for several hours.
///Textbook of Medical Physiology, ninth edition, by Arthur C. Guyton and John E. Hall.

dagens googling

jag låg och tänkte igår på när man har ont i magen för att man har ätit för mycket - är det för att magsäcken fysiskt tänjs, och när man är hungrig och har ont i magen, är det för att magsäcken krymper då? jag har ju bränt mina sista pengar på de där fina kläderna jag hittade på beyond retro, så nu har jag inga pengar till mobilräkningen eller mat DOH så jag äter konstiga saker som sill på riskaka, kål med ananas och rökt böckling men bönor och linser. väldigt äckligt. GI sucks.

grisen

på ring P1 är det är norrländsk man som skulle prata om mat och veganer och jag bara "nej vad tjatigt", men så var han FÖR växtprodukter som föda och tyckte att eftersom människor är djur och vårt genom är så likt bland annat grisen och apan är det absurdt att driva industri för att äta våra likar. nu frågade programledaren "har ni animal planet?". vad var det för följdfråga?

i know, deep in my heart, that im a pussycat doll

nej nu asia blev den nya pussycat dollen.

Jul 11, 2007

råttor på ngkontoret

hyacinth säger:
vi är under attack nu therese, en stor råtta härjar i köket.
trish säger:
attack?!
hyacinth säger:
det är obehagligt
trish säger:
haha, ring anticimex
hyacinth säger:
martina pratar med dem nu. vi behöver en tiger eller något.
trish säger:
helt galet med råttor, vad är det medeltid eller?
hyacinth säger:
nej "det är vasastan" enligt cmo. vi bara "det är ett kontor!" har ni råttor i malmö?
trish säger:
jag såg en råtta i januari på ett torg men den var faktiskt söt
hyacinth säger:
en i halvåret kan man stå ut med
trish säger:
vi har inga mygg heller, men harkrankar. jag hade en harkrank i mitt sovrum igår. de är äckliga och jag vet inte ens vad de äter?
hyacinth säger:
de äter inte blod i alla fall
trish säger:
nu måste jag googla harkrank
hyacinth säger:
googla hur man får bort råttor också
trish säger:
fällor? har ni testat fällor?
hyacinth säger:
ja, det hjälte inte. vi hade fällor i kylskåpet. där dog två.
trish säger:
åh det är så glamoröst i mediabranschen
hyacinth säger:
eller hur! jag ska filma, åka till mediegymnasium och varna!
trish säger:
ja faktiskt. de gånger jag har föreläst om media har jag varnat dem.

kb lördag

jag glömde nästan bort men jag ska spela skivor med heavenly joakim på kb på lördag. jag ska spela följande:

*yello - oh yeah
*right said fred - im too sexy

om och om igen.

i was a teenage unicorn

det blev visst mer än en öl igår. det blev kanske fyra? efter metro gick vi till tempo där jag träffade fredrik edin (!!!!!!!!!) som jag inte sett på flera år. vi var vänner och jobbade ihop i stockholm för länge sen. jag gick fram och knackade honom på axeln och bara "fredrik edin FER SURE? det är jag, therese svensson!" och han bara "!", och så drack vi öl med emil broomé, en cool tjej vars namn jag inte kommer ihåg men hon var på förra promnight, och så moa, erik och mr kosa. sen gick vi till charterklubben aya napa på plockepinn och jag blev glad i hågen/öl och sen gick jag hem.

i met him at the candy store

...tänker grace jones.

update: 30års kris

men jag hade ju inte tillstymmelse till 30års kris. tydligen är det när man bara "åhherregu vad har jag gjort av mitt liv, jag har inte hunnit med det jag ville göra och nu har alla skaffat barn och villa och inte jag". jag bara BARF. och inte är det en "hej jag har 40års kris och har rynkor och är ful"-kris heller. jag har faktiskt ingen kris alls. det var mest att jag undrade vad jag ska göra härnäst för jag har gjort allt jag har velat göra. så nu då? jag har dock alltid velat flyga helikopter på hawaii, åka till månen och sparka ner amerikanska flaggan (den är så DRYG man kan inte äga månen jävla cpn), och jobba med the muppet show på 70-talet. två av dessa är rätt svåra att uppnå eftersom jag är för dum för att bli astronaut och jag levde inte 1974, men jag har faktiskt kollat upp pilotutbildningar fast jag vet inte om jag är för gammal. krigsreporter då? nyhetsankare vore något.

like fer sure! totally bitchen!


frank zappas valley girl!

jag ska starta en klubb som heter valley girls och så ska mitt valleynamn vara mint julip allison amber.

Jul 10, 2007

Stephen hawkings


Glöm inte labbrockklubben på jeriko på torsdag fast idag är det ju aya napa på plockepinn. Jag och Moa pratar om klubbtema för augusti och dricker öl.

reverend TS

det här är jättekul. tori spelling har blivit pastor. hon heter reverend ts. det är hilarious, hon måste vara sagittarious.

/ts

relax

det blir bara finare och finare i min lägenhet och jag bar upp en tung flyttlåda själv från källaren. jag fick knuffa upp den steg för steg men det gick snabbt ändå. jag har en hålla-fast-mackapär på väggen som k skruvade upp (han fick ett bj samtidigt) för att jag skulle ha mitt lypsyl där (jag tappar bort det hela tiden), men nu har jag veckans läppstift där istället. det är roligt om jag under natten tar på läppstift i tron att det är lypsyl och vaknar med rosa fnasksträck i hela fejan. halv nio ska jag träffa moa på metro, det ska bli skoj. och jag fikade med richard i västra hamnen efter vi hade varit på ica MAXI så jag har social guldrusch idag. han sa att två herrar kollade in mig men jag sa att det var för att jag såg ut som ett spärrmongo med stubb, teddybjörntröja och stentvättade jeans. "även om jag ville skulle jag inte få en kille" skulle mitt brev till "bullen" heta. (JAGSKOJAJAGÄRSJUKTHET)

Storhandla


Jag hade bara 200 kronor så jag storhandlade rökt böckling, blåbärsthe och sojabönor. Richard köpte allt det andra i butiken.

ja hej det är lena

nu är jag ju normal igen för att jag blev till sist arg igår. jag blir fan alltid normal så fort jag blir arg på något. det är bara förvirring jag inte tål. jag menar vad är poängen? jag och richard ska åka bil till ica maxi idag och ekonomihandla och prata kriser. sen ska vi fika i västra hamnen och så ska jag konsultera honom angående en taklampsladd som jag behöver installera. men jag är både för kort och ointresserad för att veta hur man gör. eller tja, så är jag ju dessutom för kort. jag är 168.5 cm och 86-68-86. det är så praktiskt.

yessssssssss

Richard säger:
missade dig igår
trish säger:
ja tydligen!
Richard säger:
vi får snacka 30 kris på MAXI idag!
trish säger:
haha ja gud så fint
Richard säger:
kan du gråta ut vid en bal toapapper
trish säger:
haha
trish säger:
nej jag är ju inte bölig
Richard säger:
tyckte det bara var en rolig bild
trish säger:
haha ja

månadens smink; valentino




så bra. det är som en blandning mellan -91 cindy crawford, alexis carrington och jerry hall på en och samma gång.

Jul 9, 2007

wine and a moan

men så trodde jag att jag hade fått en 30-års kris (jag tar ut mina ålderskriser i förskott), så jag freakade ur och bara "JAG KAN JU INTE FÅ EN 30ÅRS KRIS; HUR GÖR MAN?!" och frågade pappa och han bara "meh ta inget så allvarligt" och jag bara "men det är väl det som är meningen att det är dags" och sen började han prata om något annat så jag bara hej då och så skulle jag fråga mina vänner över 30 men jag fick inte tag på richard eller mattan och larry var helt knäpp och bara jävlades och sa att jag var galen och skrattade så då sa jag att jag skulle slå honom i huvudet med luren om han hade varit här fast då hade jag ju använt knytnäven och så blev jag arg och kände mig mycket bättre. jag tänkte att om jag hade en 30års kris var jag normal istället för att bara ha en formsvacka där jag ifrågasätter vad jag ska göra. men för sjuttsingen. jag bestämde mig bara för att jag behöver ett ordentligt hångel men det kan jag ju glömma. jag ska börja jogga igen. det är det bästa alternativet när man inte ligger.

UPDATE: slog upp 30års kris på wikipedia men det fanns inget.

ny frisyr

här är min nya frisyr. jag får den nog till våren. mitt hår växer mycket snabbt. min systers likaså. hon hade lika kort hår som jag för ett år sedan och nu är det långt. man får klippa sig väldigt ofta. det är därför jag klipper mig själv, annars skulle jag vara ruinerad.

solid as a rock

jag ska skriva fredagskrönikan men nu sitter jag här helt utan en endaste liten idé. och som vanligt är mitt anteckningsblock på rymmen. det hjälper inte ens att jag lyssnar på musiken till "ghostbusters".

UPDATE: jag kom på och har skrivit klart nu.

pixie geldof


mop top frisyren är finast. fan jag har frossa och vill junka gaba, men jag får skärpa mig. måste jobba och sen städa. ogaba.

funky town aka MALMÖ

nu ska jag luncha med richard på st knut. de har inget jag kan äta så det var tur jag har förlunchat på lax och råris. JAG ÄR ETT ALLERGISKT GENI. jag ska ha min nya hawaiiskjorta på mig. jag kommer DÖ för att jag ser så dashing ut i den!

ångest X 2

ångest 1: åh fy fan, jag lyssnar på radio studio då och de spelade 70tals disco och bob marley efter varandra, jag fick ringa sos psykakuten igen fast den här gången var det negativt. jag gillar inte det där vanliga 70tals disco, det låter så...SVAGT, som pop. jag blir bara provocerad och arg. jag gillar konstig disco.

ångest 2: jag ska träffa k idag. det är så jävla lamt efter man avslutat en relation. jag tycker verkligen inte om det. men jag dödar honom om han inte vill vara vänner för vi är så bra vänner och tycker om att klä ut oss. jag älskar folk som klär ut sig, gillar musik och är snälla och k är den snällaste person jag träffat i hela mitt liv, därför är jag frustrerad och har bitit sönder kinden och ont i käken eftersom jag gnisslar tänder när jag är stressad. men jag kan inte vara tillsammans när det inte finns något kvar av mig till någon annan än mig själv. det är inte rätt. 100% eller inget. jag har checkat in mig på rehab idag. jag har duschat, gjort en riktig arbetsplats, ätit lunch och inte druckit öl till. mycket bra. jag är lättad men vemodig. vad är det för mood i myspace? typ "working"?

bananaland

min knäppa amerikanska kompis snake (det är hans fräna alias), som jag blivit kompis med via lars, bor i los angeles och lever helt bananas. han grillar i laurel canyon, producerar musik, blir bjuden på mischa barton-fester, surfar på hawaii, fotar och filmar musikvideos, äter middagar med max martin, reser till roliga ställen med jobbet och går på prince-konserter. han är som min personliga utlandskorre som ger mig roliga historier och insidergossip. det är bananas och jag älskar bananer.

webbradio

pappa hade på den här radion när jag bodde hos honom i stockholm, de spelar bara madonna, culture club, bronski beat, yazoo och duran duran, så bra att jag svimmade tusen gånger om och pappa fick köra mig till psykakuten.

radio studio!

charterparty!

nästa the prom, fre 27 juli, har 80tals charterparty tema! vi spelar exotica, 80s bon bons och charterdisco tills öronen trillar av och ni får solsting av sangrian. jag är helt inne på tony hawk/andre agassi/turist -86 looken och duran durans sommarhits.

Outfit fyra; turist



hawaiiskjorta från beyond retro, solglasögon H&M och cykelbyxor från cheap monday/weekday.

Outfit tre; beach fun



shortsdräkt från beyond retro, gamla solglasögon från någonstans.

Outfit två; calling debbie gibson



klänning från beyond retro, candy telefon från telia målad med nagellack.

Outfit ett; my name is rio



bermuda tshirt och hawaiibyxor från beyond retro, kepa från k´s vind.

Jul 8, 2007

Hej pappa

Nu är jag hemma i malmö och är trött men jag hade fått ett new kids nattlinne från ebay så det var tur.