Jul 21, 2007

im too sexy for this song

det var kul igår. men WEIRD ett tag när jag spelade mellan 0-1. det kom fram små flicksyntgother på 18 bast som rabblade upp 40 bandnamn som jag aldrig hade hört talas om (eller jo ett - KENT), och sen kom det en finnig smal kille som sa "jag är född -83, spela något jag känner igen". jag bara "jag spelar toxic med britney spears då haha" men då såg han så sårad ut att jag snabbt la till "JAG SKOJA!". men det var så dumt sagt. vadå så man kan inte känna till musik som skapades innan man var i tonåren? idiotiskt. men det gick bra och jag hade roligt och spelade yello, art of noise, technotronic, chaka khan, right said fred och vanilla ice. megafun happy itunes med andra ord. jag var ledig en timme så jag stack till i love! och dansade med emilia&maria, josefin, snyggmartin, jessica och marcus, kristian och alla andra. det var trevligt. sen stack jag tillbaka till deep och spelade sista passet och gick sen hem och somnade på min kökscamping.

Mmm banana split!



inte riktigt en banana split men gott ändå. jag gjorde en veganköttgryta som var god, GI och mycket mättande: stek rödlök, veggo kebabbitar, veggo bacon och vitlök. ha i sojagrädde, rödvin, salt & peppar och puttra litet. strimla zucchini så den ser ut som tagliatelle och häll såsen över så är det klart. jag är tomatjunkie så jag måste alltid ha extra tomater över allting. det var gott och ordentligt.

Partyraket


En fin gåbortpresent som tommie och maina ska ge ett par i registrerat partnerskaps present. det är ett kille-tjej par som registrerade sig som partners istället för att gifta sig. det tyckte jag var fint. men hur friar man? "vill du bli min partner?" föreslog maina, jag tänkte "registrera mig?".

Frukost


Välförtjänt gott på metro.

Marry me!


acute cute

Snyggast


Kolla!

Deep i halsen


Jag spelar the cars och dricker öl. Rara sara berg var här och höll mig sällskap.

Jul 20, 2007

pop är randigt?



Tommie & maina


Så fina som påfåglar.

pop goes the weasel

öh pop the glock igen. jag är så otroligt trött. jag måste ta en lång powernap om jag ska orka med kvällens aktiviteter på den nya popklubben POP GOES THE WORLD på deep (oscar villata bara "ska DU spela pop haha"). och på söndag ska jag spela skivor med helena på debasers utomhusklubb AFTER CHURCH. det blir tessanöverdos för alla och envar hurra vad skoj.

pop the glock

jag hämtade the prom flyers på tryckeriet och gick en sväng på stan för att dela ut dom. jag träffade stiliga besh one (det stavas egentligen bärs one men han glömde) vid folkets park som berättade en rafflade anekdot som innehöll orden "mallorca", "en tshirt med trycket HELLO BOYS" samt "13 år". det var roligt. jag sa att jag skulle gå förbi carib innan jag börjar spela på deep ikväll. sen träffade jag nkotb-marcus som höll på att bygga en scen till möllanfestivalen och han sa att han hade haft en prince-badge på byxan men tagit bort den. sen strödde jag ut flyers på rundgång, glassfabriken, metro, tempo, UFF (jag såg även uff-marie och en snygg kille vid folkets park), och sen knallade jag ner till city, tog en dubbelespresso på kaffebaren och pratade med oscar villata aka skivspelarsweetheart och den snygge baristakillen som jag låtsas är från sundsvall. sen gick jag till min förvåning in på buttericks och köpte en kort silverfärgad peruk (jag testade en rosa också) och ett par solglasögon. jag gick även förbi folk&rock men de har fan aldrig några skivor man vill ha, men jag köpte i alla fall en badge där det står "I LOVE BOYS" på som kompletterar mina badges: "I LOVE KISSES", "I LOVE SHOPPING" och "I LOVE ME". allt är sant.

tommie och maina hänger på stranden och jag är lite avundsjuk. men vi åt sushi tillsammans i kungsparken så det var en trevlig start på dagen ändå.

festa som om det vore 2007

jag skulle ju bara ner till volym och äta middag med kristofer och rajter igår, men så hamnade jag mitt på världens fest. IGEN. såhär: igår skulle jag gå och se rickfors men det blev sånt tjafs så kristofer messade att han och rajter gick till volym istället. på vägen dit gick jag igenom debaser där det var soligt och pratade lite med helena medans up the mountain spelade. de hade tydligen spelat tennis på lunchen nästan samtidigt som jag joggade precis bredvid så jag sa att jag också ville spela tennis så vi är ett team nu yessssssss. jag stack vidare till volym och fick en specialrätt som var fantastiskt god; sallad med quinoa, rödbetor, valnötter och tofu. rajter och kristofer stack hem efter maten för de var inte från norrland, så jag satte mig hos den snygga baristakillen som jag först inte kände igen eftersom han hade klippt sig. så kom pontus alv förbi och som vanligt förstod jag inte vad han sa så jag ritade en karta åt honom till en grillfest men jag tror inte han fattade den heller. efter den sista ölen skulle jag gå hem men jag tänkte att jag borde gå förbi collabo på inkonst för att se hur de hade det och där var det HELT SJUKT kul med SJUKT roliga tjejer så jag tokdansade i flera timmar till och drack öl och hängde med en snygg brunett som hette kristian och sen höll jag på att svimma av seratonin så jag gick hem. imorse vaknade jag med mascara i fejan (FAUX PAS), och ett mentalt slag i magen eftersom jag inte hade hört väckarklockan gå på vid halv sju när det var meningen att jag skulle gå till kristofer och hämta hans luftmadrass eftersom tommie och maina kommer om två timmar och ska sova hos mig.

Jul 19, 2007

långt hår

jag ska spara ut till långt hår igen - såhär långt.

jag joggade just på kyrkogården, det var väldigt vackert med många hortensior. jag funderade på ifall jag skulle gå dit och sätta mig och läsa "otroligt högt och exremt nära" högt ifall någon har hamnat i limbo och är uttråkad. men först ska jag städa och skriva. jag vill börja spela tennis. jag ska fråga kristofer och nils ifall de vill lära mig. de är uppvuxna i limhamn så de har blivit atletiskt priviligerade. jag har utfört dessa sporter:

*basket - jag spelade både i -78orna och -79orna i uppsala. jag dribblade snabbast och var längst (!)
*balett
*gymnastik
*ridning
*yoga - är yoga en sport eller en hobby?

sen kommer jag inte ihåg. men jag ville alltid börja på tennis. fattar inte varför de satte mig på balett istället. nu är det hundbråk utanför fönstret. what would lassie do?

girls

om jag var kille skulle jag gå ut med tjocka judinnor a la john waters som hon i hairspray och beth ditto i the gossip.

veckans önskelista: silverklänning + rosa adidas


silverklänning från american apparel och rosa sneakers från adidas *swoon*. jag skulle se ut som en liten korvig preteenpojke i den outfiten. jag älskar det!

this just in (timberlake)

på tisdag nästa vecka är det tydligen nöjesguidenkväll på något ställe på stortorget. jag vet inte vad det betyder men jag ska göra en cameo tillsammans med vår fabulösa säljare chris.

damp

nu är jag så dampigt rastlös igen att jag dansar i stolen till suicide och då blir jag alltid sugen på en cocktail för att varva ner men eftersom jag är athletic nu ska jag ut och jogga istället och jag ska jogga lika snabbt som en hund med en smällare fastknuten i svansen.

viva le mattan

det bästa med mattan är att han inte har någon snut i huvudet utan är kompromisslös och gör vad han vill och dömer ingen annan. dessutom har han damp light precis som jag och är jävligt kvicktänkt (jag hatar långsamt). vi brukar säga att om vi skulle gifta oss med någon skulle vi gifta oss (platoniskt) med varandra eftersom vi förmodligen är de enda som skulle stå ut med varandras livsstil.

california like fer sure

what would cory kennedy do? förmodligen gå till home depot och klippa sönder något. vilket är vad jag gillar med henne. vanligtvis är la stilen så tråkig med långt hippiehår och 70s influenser och förutsägbara färger (SVART). 70talet är nog mitt tråkigaste decennium. jag gillar 30-, 60- och 80-talet bäst.

OCH FRAMTIDEN! jag glömde framtiden. framtiden är mitt bästa tal.

alkis goes athletic

igår var jag rastlös (som vanligt) men eftersom jag inte vill bli alkoholist har jag börjat gå till gymmet istället för till krogen. det är mycket bättre. mellan 22 och halv tolv igår var jag på mitt gym och joggade och tittade på en film. det var mycket skönt. sen kom jag hem, åt resten av baconsalladen jag gjort till middag (woka strimlad grönkål, vitkål, rödlök och vitlök, ha i sojabacon och servera med tomat och bladpersilja), blev irriterad på cp cuba cafés otroligt dåliga musik som hörs in till min lägenhet (SALSA SUCKS) och bestämde mig för att ringa kommunen och klaga alternativt göra ett reportage om varför debaser måste ha kontrollerad ljudvolym, men inte cp cuba café (de får ju även ha uteserveringen på gräsmattan man bara va?). sen läste jag jenna jamesons biografi tills klockan var halv fyra och drömde något våldsamt och snuskigt som konsekvens.

min sämsta musik:
*dansband
*kristen country
*salsa (BARF)
*modern hip hop
*modern rnb
*modern popmusik
*hitlistemusik
*motown

dagens recept: pasta!

jag fick det här från en läsare! det verkar mycket gott. jag ska testa den med risnudlar och sojagrädde och återkomma!

ok here goes: köp riktigt fin äggpasta typ sån dom har på möllans ost och koka al dente. Ta en bit färsk laxfilé och skär i kuber. Ta ett glas vitt vin och en rejäl nya saffran och pluppa i det i vinet och låt stå några minuter. Sen fräs lite vitlök i en stekpanna i olivolja, slå i vinet med saffran, låt koka några minuter. Slå på typ en dl grädde och salta och peppra. Sänk värmen rejält och lägg i laxen och om man har råd, några scampi och pilgrimmsmusslor eller annat seafood. Det är klart efter typ tre minuter. Blanda med pastan. Mmmm. Lite snott från nakna kocken men vem bryr sig. Så jävla gott

dagens fråga: allergi + journalistsemester

hej! först måste jag få reda på en grej om dina allergier - är du laktosintolerant, glutenallergiker och vegetarian? i så fall är jag grymt imponerad av dina förmåga att äta så varierat. sen en annan grej som jag har undrat över ett tag, får man verkligen semester som journalist? liksom mattias åker tydligen iväg nu, men när får du semester och får du då fyra veckor eller hur lång semester får man? jag har tänkt på det här jättemycket, så snälla svara.

svar: HEJ SWEETIE. jag är gluten- och laktosintolerant, men kan äta getost och fårost. det är bara kon jag inte tål. den är för dorky. innan jag blev allergisk var jag vegan i några år så jag hade vanan inne att inte äta mjölkprodukter (jag har alltid tyckt de är äckliga). så grejen var mest att byta ut spannmålen. i början var det lite tricky så jag gick ner massa i vikt men sen blev det dölätt när jag väl fattade. jag lärde mig snabbt tack vare GIhysterin faktiskt, som ju förespråkar grönsaker istället för mjölprodukter. och jag äter mest vegoprotein och fisk, så jag är väl fiskvegan, men ibland blir det svårt så då äter jag fågel (eller när jag är på lyxmiddag med kroon så äter jag även kött). men det är roligt för mina allergier gör så att jag blir tvungen att äta bra och varierat för jag kan tex inte stoppa i mig pizza eller mackor dagarna i ända, utan det blir liksom automatiskt att jag handlar olika grönsaker och frukter för att inte tröttna och få anorexi. sen är det lätt att översätta alla recept till allergi/vegan-versioner. tex till pasta carbonara kan man ta risnudlar, sojagrädde, sojabacon (eller kalkonbacon) och så är det klart. det är bara att veta var man ska leta i mataffären. men jag älskar ju att nörda information på etiketter så det är roligt (förutom när man är döhungrig och det bara finns typ en tomat till hands). och asiatisk mat funkar nästan alltid!
och semestern; när man är fast anställd journalist så kan man ju ta ledigt som en normal person men frilans är lite mer tricky. dessutom har många tidningar sommarledigt så som frilans tjänar man mycket mindre under sommaren vilket gör att man inte kan resa någonstans om man inte sparat (vilket jag ju aldrig gör för det finns ju ebay). jag har dock vardagssemester så jag jobbar förmiddagarna och sen är jag utomhus. men man kan ju jobba ihop det man ska skriva och resa iväg någonstans. jag tänkte resa till hösten så då ska jag jobba in två-tre veckor och ta långsemester.

dagens mail: det stavas rickfors

Hej

Mitt namn är xxx på St: Gertrud restaurang Malmö.
Ni har skrivit för metros räkning angående vår konsert med Mikael Rikfors i kväll
i denna artikel är där ett jättestort fel, det står att vi har gratis inträde men det har vi inte. Jag undrar var ni fått denna uppgift ifrån, plus hur ni hade tänkt er lösa detta problem som ni har ställt till för oss. Jag har två lösningar på det, första är att ni kommer hit med en ansvarig från er och förklarar för varje gäst som vill komma in gratis eller att ni betalar inträde för alla som kommer.
Svar senast 1600 19/7-07

MVH
xxx



hej jag heter therese svensson och är nöjesredaktör/klubbredaktör på nöjesguiden+metro. för det första: jag ber om ursäkt att vi gjorde ett misstag, men jag letade på både rickfors hemsida + er egen och det finns ingen uppgift om inträde, och eftersom ni ofta inte tar inträde brukar vi då skriva att det är fritt inträde eftersom det är värre att skriva att det kostar pengar när det inte gör det. för det andra är du oförskämd eftersom vi ger er gratis reklam för otroligt många läsare och har er dessutom som huvudtips. vi brukar ofta skriva om er (minst en gång i veckan) väldigt positivt utan att ni hör av er men det här var oartigt gjort av er. med tanke på att det är våra personliga nöjestips vi skriver (vi är journalister, inte annons-säljare), så tycker jag ditt påhopp är missriktat. tro mig, publiken är inte idioter. de förstår om något är feltryckt.

/therese svensson

the rendez-vous

titta vilket bra band som kommer spela hos oss den 27e juli på debaser. de är snygga OCH bra.

the rendez-vous!

Jul 18, 2007

tessans tischor

en tjej från tidningen rocky ska förresten intervjua mig om mina tshirts! det blir roligt. jag älskar tshirts. en gång lånade jag ut några av mina favoriter till ett tidnings modereportage men då var stylisten ett cp och skulle "customiza" (läs: ha sönder) min gamla misfits tshirt så den skulle se mer "punk" ut. jag dog. undra om det ingår att man får hångla med martin kellerman om man är med i rocky.

rekord

jag ska spela skivor med några andra från nöjesguiden på den nya popklubben pop goes the world på deep på fredag. det ska bli kul. den här gången ska jag inte bli så packad att jag måste gå hem tidigt. jag ska spela happy fun tunes och ha något randigt på mig så jag smälter in.

sowing the seeds of love

igår efter jobbet var jag hemma hos k och fick låna hans scanner och photoshop så jag kunde göra flyern till the prom. det var kul. han spelade opera och satt ihop en lampsladd till mig som jag nästan hade pillat sönder i ett misslyckat försök att vara elektriker. det är alltid lite konstigt när man umgås efter att man inte längre är ett par, jag blev liksom lite fnissig och nervös. vanligtvis skulle vi ju hånglat och fjantat oss så det blir lite kulturkrock när ens relation ändras. men vi tycker fortfarande om varann väldigt så det är jättebra att vi är vänner. imorgon ska vi på grillbuffé och se mikael rickfors! *swoon*
när flyern var klar och skickad till tryckeriet stack jag ner till tempo där mattias satt och åt mat. vi tog några hej då-öl och snackade om media, sex, musik och andré agassi och om hans förestående resa till frankrike (han reste idag). jag tyckte jag såg en kille jag kände igen från stockholm som heter fella eller något, men när jag skulle gå för att titta närmare satt han inte kvar, men då satt snyggmartin där istället så det var ett bra substitut. efter några innis&gunn (och ett kort snack med emil broomé som var på väg hem), gick vi till aya napa på plockepinn där de spelade bra musik och serverade kall öl och delikat frukt. en ung tjej kom fram till oss och pratade om att hon var sugen på gruppsex (?!!!!!!!!!!), jag och mattias bara mmm okej och sen gick hon iväg. efter en till öl och ett kort span på metro stack jag hem och sov som en stock.

Jul 17, 2007

the prom 50s exotica bal 27 juli!

jag råkade skriva 80d bon bons istället för 80s bon bons, men jag tyckte det var så otroligt roligt att jag inte ändrade. 80d musik är samantha fox och sabrina.

stockholm sweden del 2

tommie och maina kommer ner igen och hälsar på till helgen. det var roligt OCH praktiskt för jag behöver hjälp av någon lång som kan sätta upp taklampan (jag vägrar köpa stege för jag kommer bara trilla och bryta lårhalsen). ikväll ska jag få hjälp med att scanna en grej. jag har ingen scanner, nöjesguidens är trasig och det var väl det. men jag ska få låna k´s ikväll och så ska han få sina sista saker - göraslutpåsen med andra ord. jag drömde skittråkigt inatt. typ att jag diskade och skrev till metro. som att vara vaken fast sova. iförrgår drömde jag att jag var i en fantastisk second hand affär med min lillasyster och jag hittade en skitfin prasseljacka, batman tshirts och en ryggsäck i form av ALF. det berodde nog förmodligen på att jag skedar med alf när jag ska sova.

delfin

jag köpte just den här neonlampan på internet för 199 kr!!!!!!!!!!! så fin!

teknikcompaniet!

Inte delfin



igår satt jag på debasers uteservering och ritade the prom flickan och drack cider med jordgubbar. då kom k förbi som av en händelse och slog sig ner. han var snygg i babyblått och vi drack öl och pratade om att föräldragenerationens största klyscha är att vilja simma med delfiner, och vår generations största klyscha är att vilja jobba med vår hobby. sen gick han hem och jag satt kvar ett tag och läste om nya band i nylon, tills han som spelade skivor började spela nickelback, kent och popsicle och jag fick akut öroninfektion, övergav min öl och kubbade snabbt som fan därifrån. KENT?!!!!!!!!!!!!! NICKELBACK???? var det min dåliga karma som gav igen?

2007

200motherfucking7 (nu var jag hiphop) kommer gå till historien som året då:
*jag kunde sova bättre MED en kille än UTAN
*man kunde gå ut i pyjamasbyxor/långkalsonger
*man var coolare MED glasögon på klubb än UTAN
*jag lärde mig applicera eyeliner (loreal eyeliner i silver black är bäst)

Jul 16, 2007

mr bitchin!

jag älskar förresten mr.men (SE_BILD_NEDAN - JAG SKA SEXCHATTA PÅ INTERNET JAG HAR INTE TID MED TEXT). om jag skulle välja några som jag var skulle det bli följande:
*mr bump
*mr daydream
*mr happy
*mr nonsense
*mr messy
*mr clever

och MR BITCHIN. jag ska hitta på MR BITCHIN i photoshop nu.

audition

det är så många subkulturella stillekar aka första-intrycket-personlighet att leka med - var ska jag gå härnäst? det finns så mycket att välja på och det är inte ens augusti. vad betyder det? hur kul kommer det bli? MEGAKUL? I SÅ FALL DÖR JAG AV SERATONINCHOCK.
audition:
*kathleen turner
*mia farrow i "rosemarys baby" korsat med lolita
*claes de faire/gatsby fast closet tramp holy teenageversion

fler tillkommer. stay tuned.

The prom tikiflicka


Jag ritar nästa the prom flicka. Det är tiki exotica hawaiitema nästa gång! Vi ska ha surffilmer, grillade marshmallows och weeping willows och rendez vous och massa mer. Så dra på 50s sommarklänningen/surftshirten och kom fre 27 juli fer sure.

Dagens outfit: forskare på charter


Jag är så ful att jag kommer bli arvlös och ligga med får.

kebab


efter träningen gick jag till astrid & aporna för att handla mat och träffade hanna och maggan. de hade fina kläder och det var deras första besök så jag rekommenderade hasselnötstofun och pizzatofun (som bara för det var slutsåld). jag handlade sojabacon, sojakebab och en aubergine, sen stack jag hem eftersom jag luktade svett och var sjukt hungrig och lagade en kebabtallrik som hette OHMYGOD. jag åt kebabbitarna med stekta aubergineskivor, aioli, rödlök och tomat. jag åt snabbt som ett jehu. sen ville jag ha tofujordgubbsglass. men det hade jag inte köpt.

mehehehehe det står ANAL

snuten

snuten ringde just jag bara:
- hej! (första tanke: hurra de har hittat mitt pass!)
- hej jo jag ringer för att höra om ett misshandelfall på en nattklubb.
- va? (andra tanke: shit nu tror någon jag blivit misshandlad för att jag alltid har så mycket blåmärken!!)

det visade sig vara något på en känd nattklubb i malmö men jag hade inte sett ett jota. jag hatar slagsmål så jag skulle lätt kommit ihåg det. jag sa till polisen att jag brukade dricka rätt mycket öl och att det är stojjigt på klubbar. polisen antecknade det och la på luren. (han antecknade "drack öl", bitchin fer sure!)

boys boys boys

varför har alla jag blivit tillsammans med varit a) formgivare b) tekniker c) journalister eller d) konstnärer/folk som jobbar med musik? jag har haft en matematiker men han kunde räkna så långt att han blev galen, tog av sig kläderna och dumpade mig för att jag gick till sibylla med sandra (!!!!AMEH!!)
jag har aldrig haft dejtat någon av följande:
*vd
*kirurg
*advokat
*obducent
*polis
*steward
*pilot (åh gud piloter!)
*konditor
*popsångare (bara gitarrister och batterister)

jag flirtade litet med en snickare en gång för då kunde jag gnida mig mot honom och fråga "vilket är ditt bästa verktyyyyyg?", "hur snabbt kan du haaamraaaaa?" sen skrattade jag.

tikispis

jag har alltid velat ha en tiki öppen spis.

gothic lolita

haha vore det inte sinnes om jag blev gothic lolita??!! haha jag dör.

Tony hawk



jag är trött på min stil nu. jag vill byta till höstsäsong men måste vänta så då funderar jag istället på vad jag ska göra. jag har ju haft tony hawk -84 som förebild ett tag men nu vill jag vara somber och tjejig. måste hitta ny förebild. lolita? nej. salt n´pepa? nja, för 90tal. jean seberg? gillar inte 50tals stilen. sabrina? för mycket jersey. lizzy mercier? mja. beth ditto? för slampig. jag får leta vidare!

Drömfrukost



det blev en väldigt sen frukost för jag var för hungrig för att gå och handla. dålig kombo. jag gillar inte konsum vid folkets park. jag tycker folk tittar så mycket på varandra i den butiken men jag vet inte varför. jag vill handla anonymt. även när det gäller kläder. den ende jag gillar att handla med är moa och pappa. och syrran förstås för hon är också nuts och gillar preshoppingöl. vi brukar alltid dricka en preshoppingöl på åhléns fina tantfik innan vi går ut och shoppar i stockholm. det är det enda café jag går till i stockholm. frukosten blev boveteflingor med sojamjölk och banan, riskakor och kaffe. det var mycket trevligt. det enda jag saknade var en radio i köket samt en tidning. nu lyssnar jag på david byrne och skriver åt metro.

what a girl to do

idag ska jag ta nytt passfoto. synd bara att ser blek och väldigt trött ut då jag somnade först halv fem imorse. men nu är jag hungrig så jag ska handla frukt och sen ska jag jobba så det ryker så det blir ingen powernap idag. jag fastnade i en film igårnatt på dansk tv med robin wright penn som hette "moll flannigan" och så var jag trött och bakiskänslig så jag grät rätt mycket och var ledsen att jag svek k och inte kunde ha en relation. jag blev bara ledsen för vi hade stora förväntningar och sen kunde jag inte fullfölja det. sen hade jag en dröm med så många invecklade detaljer att jag inte kunde fatta den och sen ringde väckerklockan och jag var VRÅLHUNGRIG. kräftskivan i lördags var som en dröm. jag gillar krabba. jag vill bara äta skaldjur och frukt och dricka smoothies. jag gillar inte popcorn längre.

inköpslista:
*sojamjölk
*bananer
*blåbär
*tofu
*äpple

Jul 15, 2007

I love you - i know!


Jag skadar mig för alltid amen. Jag har även skador på armbågarna. Som tur är är jag i tryggt förvar hemma på falsterbog.