Feb 14, 2009

Åh nu är vi helt fräcka igen


Jag och sara är på fest.

Åh vilket party



3 viktiga fakta samt en dag med tourettes syndrom verkar jag även ha

  1. ja men fy fan vad mätt och killnakensugen jag är då.
  2. tur att jag vet att mina nya favoritfärger är ljuslila, aprikos och olivgrönt. ikväll ska jag ha en stor aprikos hårrosett, olivgrön kjol, vit preview tröja samt ljuslila nagellack.
  3. jag får tyvärr sluta använda min nya dior parfym och testa om det är den som gör mig kli. hej gamla burberry woman antik bok-parfym nu kör vi ett liv i sus och dus tillsammans. ett liv i antik sus och dus.
nu! sus och dus. /dj PATTKNULL

mat och banantalisman

det är skönt att vara mig just nu. trött och glad och lite imbicil, nyhånglad och varm.

jag får dessutom vara mätt. hur tacksam är jag inte?

jag gjorde majstortillabröd på den fina tortillamixen på ica, la på tomatsås, laktosfri ost, basilika, lite lök och laktosfri fetaost och gräddade i ugn i tio minuter. sen fick jag äta den med ruccola och dricka läsk med en citronskiva i. vad bra jag har det. jag ska nu ta en tupplur och sen vara litet fibbrigt nervös för ikväll ska jag till killen på hippa och det är första gången jag träffar hans vänner en masse men jag tänkte ha på min bananbrosch och ta med munkis som talismaner. skyddande talismaner.

en dag i malmö






vi tog Rundan och köpte vin på systembolaget på mobilia, mat på ica södra förstadsgatan, oliver på palmyra och bröd på nansis.

Feb 13, 2009

Mads og sanna



Jag DÖR VI ÄR SÅ HETA



Nu är jag och anna på tres bien för jeremy scott adidas sport


Åh vad sport vi är.

The Sound of Arrows - "Magic"


The Sound of Arrows - M.A.G.I.C. (Mini-video) from The Sound of Arrows on Vimeo
mitt nuvarande bästa svenska band är hemligt, men detta är också lovande likt en hink med nyfångad fisk bredvid en jämtländsk discoflod:
http://www.myspace.com/thesoundofarrows

jeremy scott för adidas








som tidningen glamour skrev "tokroligt". herreGUDacid tokroligt ska bli mitt nya retningsord. och funderbar mitt nya fina rolighetsord.

ikväll: tres bien, hemmaträff, islands, festa med KILLAR

sara spelar stereo total "l amour a trois" nu på jobbet och under stönpartiet sa jag åh vad kåt jag blir nu, och anna sa jag med. sen flabbade vi.

åh mogna igen.

louise åker snart till österrike i bil med familjen. vi är avundsjuka, men vi ska gå på jeremyscottadidasgrej på tres bien och sen till caroline för mysträff med freaks n geeks-sanna & madeleine, och sen är det islands på debaser och festa med killar på babel. och så hoppas jag kunna trakassera killen också! åh vilken funderbar kväll!

umami femte smaken

jag skriver just nu om fransk-japanska restaurangen umami i köpenhamn (som för övrigt verkar vara min favoritrestaurang någonsin) som är döpt efter det nya femte smaksinnet:

UMAMI
Smakforskare hävdar att det finns en femte grundsmak, umami. Den upplevs som lite metallisk, och kan inverka negativt på en del viner, främst sträva rödviner. Den är vanligast i soja, buljong, lagrad ost, råa grönsaker och skaldjur. Den finns i nästan ren form i kryddan Aromat.

från www.systembolaget.se/MatochDryck/MatchaDryckOchMat
mer info här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Umami

åh umami är ju min favoritsmak jag ballar ur. jag kommer fortfarande ihåg när jag åt aromat för första gången. det var hos mormor i kiruna och vi åt köttfärssås med spaghetti och jag provade aromat för den hade röd keps och jag tyckte det var så gott att jag tror jag tog halva burken och blev fascinerad av hur köttfärssåsen färgades prickigt gul.

Guns n Roses - "Sweet child o´mine"


vi önskar låtar högt nu på jobbet och jag önskade denna. åh denna fina powerballad jag vill BALLA ur.

sol konstig känsla


på väg tillbaka på lunchen var det konstigt för solen var uppe och ljuset gjorde en varm och det luktade lite speciellt och det svarta i strumpbyxorna stack till för att de gick från kyla till värme.

bustiers till salu

titta vad fina paljettbustiers som finns på humana för 79 kronor styck.

en blå indianbild

jag står så rakt som en pelare av stål. någon kan bära mig som en stege under armen.

santogold

på fina tidningen interviews sida kan du lyssna på bland annat santogolds playlist:
http://www.interviewmagazine.com/music/santogolds-playlist

skojdags med glasögonpåsen / I CAN HAS GLASEZ F&^%




innan jag träffade sara igår gjorde jag lunchlåda till idag och hade skojdags med glasögonpåsen. vad fin jag är visst är jag fin. åh vilket glasögonmode av rrrrrang. på den översta bilden ska jag förresten se sexig ut inte mongo. (anna bara "åh på den sista bilden bara JAG VILL DÖ - fast på ett sexigt sätt")

(och ja mitt hår ser alltid ut så när jag inte har diadem)

Salt n Pepa - "Whatta man"


nu spelar de den här låten på P3 som de har på här bredvid oss på jobbet. det är uppenbarligen KILLDAGEN idag med festa med killar på babel ikväll samt fredag den 13e otursdagen.

nyvaken som en indian

när jag vaknade imorse luktade det ozon, och jag undrade varför så jag tänkte googla det när jag kom till jobbet så nu ska jag göra det strax.

Feb 12, 2009

Glasögonpåsen är tömd

ikväll: handen på hjärtat med jonathan johansson och gustaf spetz

ikväll ska jag och sara berg vara kulturjournalister på miniturnén Handen på hjärtat på debaser. här är deras meddelande:

Håll i hatten och snör åt lackskorna hårt för nu kör vi! Det ambulerande turnépaketet Handen på Hjärtat drar igång med start på Debaser i Malmö. Premiären bjuder på Jonathan Johansson och Gustaf Spetz på scen. Men inte nog med det, herrarna kommer denna fantastiska kväll även att bjuda på sina favoritlåtar i djbåset. Jonathan och Gustaf för hela slanten! Det ryktas om en salig blandning med det bästa från 80- och 90-talet, allt från Belinda Carlisle, Kate Bush till Eldkvarn, detta varvat med en del techno/electro.

DO NOT MISS!

www.handenpahjartat.se
www.myspace.com/gustafspetz
www.myspace.com/jonathanojohansson

grungehårfantasi

den här frisyren ska jag spara ut till. jag hade så bra smak när jag var 5 år och bodde i skellefteå. tur att jag fortfarande har samma klädsmak - tröjor utan byxor.

jag kommer ihåg när jag hade sån lång frisyr senast och var på siesta på gamla väster med richard och det bara hängde ner i ansiktet och blåste och var solblekt och det var så skönt att inte synas (jag var bakis. vi drack kaffe. det var sommarmorgon. jag hade fräknar. jag var skön men hemlig hemlig.)

jag ser konstig ut i långt hår. som en fantasiponny eller transvestit med ett megagigantiskt huvud som kallar sig Treasure Tessan. ironiskt nog flirtade killen med mig första gången när jag hade långt hår. det borde vara ok då och inte konstigt. var det konstigt med långt? jag vill ändå ha det igen. tordas testa.

jag borde även fundera på att skaffa mig en låda.




subba.

det finns ingen duk jag dejtar folk med kuk

meh nu sökte jag på ordet "kuk" i bloggens sökfunktion uppe till vänster och se vad jag fann: www.thereserulesok.blogspot.com/search?q=kuk

USCH

ordet "penis" hade många fler träffar. tur att jag är modest anatomisk.

Roxy Music - "More than this"



jag fastnade i tryckarspåret. denna video från 1982 är såna musikvideos jag vill göra. helt_utan_ironi från något håll. är det möjligt längre? jag vill jag vill så gärna.

jag gillar även denna musik-/låtgenre av uptempo tryckare - så man kan välja om man vill tokstuffa eller slowdansa eller bara åla sig konstigt runt runt.

jag sökte i dagboken på roxy music vad jag skrivit innan och dessa inlägg kom upp, så konstigt det känns som för så länge sen: www.thereserulesok.blogspot.com/search?q=roxy+music

The Carpenters - "Yesterday once more"



jag fick en låtpresent av Killen för blå timmen. det är så fin text om att sjunga med till gamla favoritlåtar och hur man börjar känna noga.


When I was young
I'd listened to the radio
Waitin' for my favorite songs
When they played I'd sing along
It made me smile

Those were such happy times
And not so long ago
How I wondered where they'd gone
But they're back again
Just like a long lost friend
All the songs I loved so well

Every Sha-la-la-la
Every Wo-wo-wo
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're starting to sing
So fine

When they get to the part
Where he's breakin' her heart
It can really make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Lookin' back on how it was
In years gone by
And the good times that I had
Makes today seem rather sad
So much has changed

It was songs of love that
I would sing to then
And I'd memorize each word
Those old melodies
Still sound so good to me
As they melt the years away

Every Sha-la-la-la
Every Wo-wo-wo
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they're starting to sing
So fine

All my best memories
Come back clearly to me
Some can even make me cry
Just like before
It's yesterday once more

Fail krock



i die bananas



rachel zoe trademarkade orden "i die" och "bananas" (IDIOT) och stämde en humoristisk t-shirt kille som gjorde den översta tröjan. sedan gjorde han de två under. jag vill leva. ananas.

www.nymag.com/daily/fashion/2009/02/rachel_zoe_trademarked_i_die_a.html

www.nymag.com/daily/fashion/2009/02/rachel_zoes_bananas_trademark.html

mcqueen för target







nu måste jag skriva något dumt igen. här är alexander mcqueens kläder för target.
http://www.nylonmag.com/?section=album&albid=210

sumeriskt poem till ölguden ninkasi

gud det blir bara bättre och bättre:

In Mesopotamia, the oldest evidence of beer is believed to be a 4,000-year-old Sumerian tablet depicting people drinking a beverage through reed straws from a communal bowl.[citation needed], A 3900-year-old Sumerian poem honoring Ninkasi, the patron goddess of brewing, contains the oldest surviving beer recipe, describing the production of beer from barley via bread.

Ninkasi, you are the one
You are the one who holds with both hands the great sweet wort...

Ninkasi, you are the one who pours out the filtered beer of the collector vat,
It is [like] the onrush of Tigris and Euphrates.

smörgås och öl byggde denna värld WORLDacid


bonuscitat från nedanstående länkade artikel:
The invention of bread and beer has been argued to be responsible for humanity's ability to develop technology and build civilization.


åh smörgås och öl, jag visste att du kunde göra det! du är så god och gullig.

tänk förresten att jag är allergisk mot civilisationens möjliggörare. jag är så trotsig.

öl och egyptologi = brainacid rules ok

nu it-kategoriserar jag mat & dryck och vad hände då jo jag fann det bästa av två världar när jag började läsa om ölens historia och fann att de bryggde öl i forna egypten. åh vad de kunde noga i forna egypten: guld, öl, bygga, snida, rita, lökgrytor, pyramider, komplicerad kultur, mumifiering

History of beer: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_beer

det är inte jag, det är du

äntligen får jag lyssna på lily allens nya skiva "its not me, its you". jag gör det nu och varje gång jag sagt "det är inte du, det är jag" till någon har jag ljugit. det är alltid dom.

beige & trött

men jag har i alla fall en orange metallic portmonnä från guess?

byxdräkt

kära gud jag önskar mig en frrrrräck byxdräkt. det är den vuxna versionen av sparkdrrrräkt. och sån har jag redan i svart frotté. den är frrrrrrrrrrrrrrrrrrrräck.

är byxdräkt samma sak som overall?

kristallen

jag hittade en liten bild i mmsfilminnet. jag är under vattnet. sen gick jag hem. drack en läsk. drömde om ögonbryn och stjärt. jag blev så lycklig.

Feb 11, 2009

foto FAIL

jösses vad irriterande. jag tog mängder med bilder från kristallen som blev jättefina men när jag skulle ladda upp dom mot datorn sa kameran att de inte fanns och sen fanns de verkligen inte fastän de gjorde det i mappen, och jag skickade även en av bilderna som mms och då fanns den? eh störigt. vi tog jättefina bilder så jag kanske måste rita av dom i fantasiminnet.

/kraut godnatt

fler krokodil poem

åh det påminde mig om ett annat hieroglyf poem från alice i underlandet:

How Doth The Little Crocodile
Lewis Carroll

How doth the little crocodile
Improve his shining tail,
And pour the waters of the Nile
On every golden scale!

How cheerfully he seems to grin,
How neatly spread his claws,
And welcome little fishes in
With gently smiling jaws!

hieroglyf poem

"Jag är en lite kokodil i nilens varma ström, simmar uppströms för jag har glömt. Glömt allt jag lärt och allt jag visst. ty jag är en lite egyptisk krokodil, djupt i ditt lilla syndiga inre"

kleopatra gillade guld för det är den dyraste färgen


H&Ms nagellack i "gold" 29 kronor. dyrt.

ikväll: kleopatraACID kraut på kristallen


efter en dag av allergiångest, ont och kli, spenderade jag lunchen med att bli kall och fotade snöfallet i malmö till jobbet, samt planerar att gå till kristallen ikväll med caroline. jag tänker även äta quinoa med quorn till middag och ska skriva hieroglyfer på knogarna så mycket är jag värd. kristallen har ikväll tidig flodkultur/valfri nautiskt tema så först tänkte jag ha min navy childs klänning och gå som cousteaus praou, men caroline skulle vara egyptisk med en tran-tröja och kleopatrasmink så då tar jag på min kleopatra huvudbonad och splatterklänning. vi kommer vara kleoACID. jag sitter och målar naglarna guld nu.

ses där MEOW SPFINX POWER!

mer info här: www.babelmalmo.se/klubbkristallen

4 polaroidanekdoter






det finns ett litet program man kan ladda ner och göra så att ens bilder ser ut som polaroider, titta här: www.poladroid.net

bonusanekdoter:

bild 1: vi gjorde "Hjältenumret" till darling och jag klädde ut mig till Batman och fotades på naturhistoriska museets fladdermus-utställning där jag låtsades bo. det följde en grupp tyska turister efter oss när vi fotade. dräkten är en barndräkt från buttericks och var så liten att dräktens ben slutar vid mina knän. resten av bilderna här: www.darling.se/nr40/batman

bild 2: från min, pappa och syrrans semester i los angeles för 2 somrar sen (eller är det 3?). jag sitter i baren på roosevelt hotel i hollywood med syrran, och har just beställt en öl. vi hade just bråkat med pappa eftersom vi är alla lika tjurskalliga och mogna så han stormade iväg när vi var i hollywood så vi gick till roosevelt och blängde.

bild 3: jag grillar hemma hos mamma på landet utanför stockholm förra sommaren. tidigare under dagen hade jag varit på söder med pappa och druckit kaffe på boutique sportif (hans val), och köpt den där spräckliga tröjan och andra sommaracidkläder på beyond retro.

bild 4: jag, mamma och syrran på fredsgatan 12 dåvi just hade kommit hem från vancouver och los angeles. senare under kvällen träffade jag gamla it-vänner och drack öl och hånglade med stefan thungren för att han hade en fin rosa jacka. jag hade en fin vit klänning som jag tappat bort och kvällen efter tror jag att jag spelade skivor på spy bar med fredrik virtanen. tres sthlm wöööwöööö.