Feb 9, 2008

never say die


ikväll är det tyskt tema på function så jag är där. det är även säsongspremiär för asimov syntdiscot ich robot på retro. jag är ju bakis från igår men goonies never say die.

Vårjacka


Det är sol ute. Jag har haft möte med sara berg och camilla ö-l om ett nytt projekt. Mest drack vi vatten, frågade varandra om varandras kläder, och pratade bröd och olika växtdrycker. Det visade sig chockerande nog att även camilla har två katter och ska hämta en tredje som mattias kroon döpt till tamsin. Ikväll ska vi till Function. Jag tittade oavsikligt på baristamännens rumpor när de böjde sig över disken. Jag ringde skäggige brunetten men han svarade inte. Jag har oxytocin brist.

21



Byst



Jag fann den i soprummet. den är i plast och har texten FENDI.

spetsad bål på balen




jag tror jag är döende! någon la alkohol i ölen igår och eftersom jag inte hann äta innan klubben blev jag drastiskt full och gick hem utan skor (Q: VARFÖR?? A: de gjorde jätteont). namalee och burlesquestrippan lily de luxe var underbara och jag åt marshmallowfluff som lily bjöd på från scen och jag hoppas det inte var laktos i den. sen vet jag inte riktigt vad som hände, men jag kom uppenbarligen hem och fick med mig alla skivor som en herre så snällt hjälpte mig bära ända till porten (sen fick han gå hem). och dennis loods kompis är helt briljant och jag är ett sånt fan 4-ever för han klär alltid ut sig på the prom och igår var han rapkille och förra gången var han nörd med "kick me"-skylt på ryggen.

Feb 8, 2008

thérése champollion


max l ska måla av mig såhär! det kommer bli det bästa nationalmuseum aldrig tagit in.

MÄN del 2


A-haaaaaaaaaa! venus är i mitt tecken, då förstår jag varför jag är så karltokig. inatt drömde jag att jag var ute och gick i någon främmande stad och det kom fram en brunett som jag tydligen hade träffat innan. han var amorös och kysste mig på halsen och tog mitt nummer som han glömt göra första gången. jag fattade inte vem det var men han var snygg och sen tappade jag bort honom för jag gick in i något rum och sa inte till honom att jag gjorde det. sen träffade jag en annan brunett som också var bedårande och så skulle jag sova på mitt hotellrum som var jättestökigt och jag fick panik för jag var osäker på ifall jag hade bokat en dag till eller inte, så jag började packa ihop allt. sen var jag på någon konstig restaurang som verkade servera spanska tapas och italiensk mat. och jag tänkte "vilken dröm att jag träffade två snygga brunetter det ska jag skriva i dagboken, eller det kanske jag inte ska eftersom då kanske den skäggiga brunetten blir arg".

måste jag tänka så mycket i drömmar. i min konstigaste dröm öppnade jag ögonen och stod på ett berg vid en lift i någon scweizisk skidort och bara EH? och nöp mig i armen för att se ifall jag drömde och det gjorde inte ont, så det funkar verkligen att nypa sig i armen för att se ifall man drömmer eller inte. så jag började fundera över hur jag skulle ta mig hem till malmö så jag kunde vakna från drömmen. så jag tog mig ner från berget via liften och började jobba i en liten skivbutik så jag skulle få ihop pengar till resan tillbaka. den var så konstig eftersom jag var helt vaken i själva drömmen.

sir mix alot - baby got back



Oh, my, god. Becky, look at her butt.
It is so big. She looks like, one of those rap guys' girlfriends.
But, you know, who understands those rap guys?
They only talk to her, because, she looks like a total prostitute, 'kay?
I mean, her butt, is just so big.
I can't believe it's just so round, it's like, out there, I mean - gross.
Look!
She's just so ... ueck!

TO HELL WITH ROMANCIN! SJU TIMMAR KVAR TILL THE PROM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korg M-500 SP



switched on bach.

wendy carlos


va har wendy carlos gjort soundtracket till tron??! det har jag glömt från mina musiklektioner hos tommie jönsson AB.

veckans dwork



han har ritat en EGEN trondräkt som LYSER i mörkret, och så har han en star trek dräkt och pratar förmodligen med en mycket nasalröst och har flottiga glasögon. jag älskar honom så mycket.

decades disco


jag tröttnade på 20-tals radio och började lyssna på klubb decades låtlista på deras myspace som var bra. jag har även randig tröja idag, nördbrillor, brun kofta och upprullade orange gubbbyxor. jag är så jävla manchester idag?

fashion 12 tum



det var jättekul igår, det fanns gratis öl, mat, kläder och killar. vi spelade yello, serge, sabrina, art of noise, prince batman soundtrack och "nerds dont come easy". moa hade en escada bustier och puffkjol och lysande spabehandlad hy och jag hade vinröd trikåkjol från monki, body och brett skärp. det var bitchin. ölen var typ 4,1 och smakade vatten? så vi blev väldigt kissnödiga hela tiden. vi hann inte kolla igenom butiken men den såg fin ut och kristofer var där och handlade skjortor som det såg ut som han redan ägde, hanna hallborg funderade över päls och coolof pratade om någon technodj i berlin. babydoll caroline var också där och hansatjejerna, jesper berg, det nya svarta, drama-staffan, max adolfsson, nöjesguiden-sofia och massa fler med kultur prefix. jag och moa kunde knappt BÄRGA oss förrän vi får spela ikväll på the prom för det känns som att vi inte haft prom på jättelänge. men sista riktiga gången var ju faktiskt i slutet av november så det stämmer ju puckotherese.

Feb 7, 2008

LATER GATOR

nu ska jag hem, snabbäta, packa skiva, hämta moa och gå till stadsmissionenfesten! den ligger tydligen mittemot netto och big bowl på ö förstadsgatan mot värnhem. FETT FASHION. vi ses!

KJAMIZ

vårens prognos: MÄN






åh jag är så glad att min framtida man kommer klä sig såhär. michael kors måste ha tittat för mycket på mad men och jag med. jag älskar välklädda män. jag har även börjat kolla på mäns rumpor och igår tänkte jag "nice ass" när jag vände mig om efter en kille och blev helt förbluffad över mitt beteende. förmodligen för att är hormonig men inte hånglar med någon. det blir en politiskt inkorrekt men välklädd vår misstänker jag.

drömjackan


min jacka och halsduk stinker förkolnat ris och bränd metall, så jag kan knappt andas när jag har den på mig. jag önskar jag hade den jackan hon hade. förutom att min stinker är den dessutom trasig och fläckig efter diverse falaflar och killar.

bild från the sartorialist.

kim gordon


är det där kim gordon i bakgrunden på rodarte visningen?

masugn


ehehehe INTE BRA. jag skulle koka råris igår kväll till lunchlådan, och det tar ju 45 minuter så jag skulle bara vila lite under tiden, och tog med mig äggklockan till sängen, sen vaknade jag och det var mörkt ute och det luktade rök och jag bara !!#!#%!! och sprang ut i köket och stängde av lågan på gasspisen och tog av det förkolnade-(i en masugn reduceras järnoxid till järn med koks)-riset och öppnade alla fönster och sprayade med odour neutrulizer och somnade om. imorse stank allt och jag är lite yr i huvudet och har röda ögon. jag satte ut ättika så det ska ta bort lukten och på väg till jobbet tänkte jag "vad äckligt det luktar", så var det min jacka. så spännande jag är! detta är dock andra gången jag förkolnar just råris och somnar ifrån det. hampus sa att jag aldrig skulle göra om det men det gjorde jag.

Feb 6, 2008

silver apples



det här. är det bästa jag vet.

korsett


de säger att hon får sparken om hon gör runkscenen och hon gör den ändå iklädd en guldfärgad jean-paul gaultier korsett. vad älskar jag INTE med madonna? hon är förmodligen min tid och genres bästa damidol. sen är jag naturligtvis mycket högaktande inför Cyndi, LIO, Blondie, Grace, Cristina, Lizzy, Joan, Grace med flera men nu handlar det om mitt tydliga popkulturella ledord MAD.

sex bomb


apropå "sexbomb" med tom jones från förra inlägget, så tänkte jag naturligtvis genast på jean-francois champollion - min gamla drömkille som kunde tala 14 språk vid 20, blev professor vid 19 och löste hur man tyder hieroglyfer vid 34. nämnde jag att han hade skägg och var brunett också? *swoon* jag har bara lärt mig de grundläggande hieroglyferna av de 800 som är kartlagda, så han skulle uppenbarligen tycka jag stavade som en påtänd autistisk slacker. men som bonus dock kan jag göra vissa hieroglyfer som gester.

blades of glory

NERDS! GRILLS!


coolof hittade brillzky dorky tandställningshalsband av kiel mead.

Sötpotatis


Pffhaha p.s jag köpte den inte.

jamie oliver


jamie oliver är 90-talet fast person. han kan inte prata. han har sladdriga fast dyra kläder. han kör scooter. han tycker olivolja är fräscht. han har slingor i sitt hår. han döper sina barn till saker som blomskatt och tigerskott. hans fru är hans själsfrände. så retro.

huvudbula


jag har en bula på högra sidan av huvudet som gör ont när jag trycker hårt på den, men jag kommer inte riktigt ihåg när jag fått den för jag trillar ju omkull så ofta. jag tror det var när jag skulle kasta mig i sängen och prata i telefon samtidigt och slog i huvudet i väggen, men ignorerade det eftersom det var roligare att prata i telefon för att det var en snygg kille ok.

4000 kronors hund och soffa

Allt gick i slow motion imorse. jag vaknade redan vid 4-tiden och hade svårt att somna om. när jag väl somnade drömde jag en mardröm om att pappa köpte en labrador och tre valpar som kostade 4000 kr till min lillasyster, och jag blev skitarg eftersom vad skulle hon med en labrador och tre valpar till?? jag saknar just 4000 kr till en utgift som jag har ångest över, så hela drömmen utspelade sig sedan på ett lerigt fält där de där dyra jävla hundarna lekte i leran och syrran blev blasé. sen vaknade jag och kände mig så stressad över de där 4000 kronorna att jag inte kunde sova alls. häromnatten drömde jag att jag vann 19.000 kronor på en trisslott och att det löste alla mina problem.

pengar kan köpa lycka, eller i all fall den lilla del som fattas mig. utöver att betala det jag ligger back skulle jag jag även köpa en snorgul soffa, en ny stereo, en självgående dammsugare och en jamie oliver flavour shaker.

debaser (heart) valentine


Debaser Valentine 14 feb

Glöm parmyset och bege er till Debaser Valentine 14e februari. Det experimentiella cellopopbandet Provköket ger en akustisk konsert. Dj Kinski från The Space Between, Therese Svensson från The Prom och Caroline från The Waitresses spelar skivor. Mingla, spela biljard, se filmvisningen, drick öl och dansa från 19-03. Dj Kinski, Therese och Caroline bjuder på god stämning i form av exotica, slow classic rock, tryckare, italo och bachelor pad party music.

Fri entré hela kvällen.

Provköket:
Om du mixar Chet Baker med PJ Harvey, slår i lika delar Björk som Steve Reich, marinerar detta asymmetriska post-popstycke i stor cellokonst, vibrerande röster och rytmiska crossover-ambitioner så har du receptet till den storslaget tvärmusikaliska måltid som cellopopbandet Provköket så graciöst serverar. Missa ej!
http://www.myspace.com/provkoket

Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré


Feb 5, 2008

hillary clinton


jag hejar på hillary clinton. på nyhetmorgon på tv4 förstod jag inte varför de hade semlor på bordet. jag tänkte de hade spänningsfika inför supertisdagen men så sa svenne kalendern att det var fettisdagen. så angenämt för gluten och laktostorskar.

jag hejar på hillary clinton.

ska jag vara uppe hela natten nu och följa valstatistik? förmodligen. jag önskar jag hade kunnat se super bowl också häromnatten.

betsey johnson a/w 08




betsey johnson: "This collection is a real flip for me, in that I'm going very dark, beatnik, black, bold, slim-lined, and leotardic,"

The Lars Amplifier



The Lars

• 25 watt effekt.
• Frekvensomfång: 7 Hz–40 kHz
• Balanserad.
• Triodrör.
• Dyraste delen: Nättransformator med extra isolering och extra skrämar.
• Skal av jakaranda och acryl.
• Förgyllda in- och utgångar.
• Inga microprocessorer och inga återkopplingskretsar.
• Pris: 140 000 kronor per par. (En förstärkare per kanal.)

koordinerad klädsel




förutom lookalikes så är jag även ett stort fan av tvillingklädsel. andrew och andrew är uppenbarligen experter i sakfrågan, och jag gillar även färgkoordinerad klädsel som karin winther hade på elle-galan. jag vill ha samma kläder som en bästis. jag har ofta killar med samma klädstorlek som jag vilket är enda utvägen. brunetten testade mina kläder när jag var i stockholm och de passade. han frågade varför jag köpte så stora kläder och jag frågade varför han köpte så små. jag och kristofer brukade byta kläder. han la labbarna på min gamla varg t-shirt tror jag och jag försökte behålla hans röda jacques cousteau mössa utan lycka. the prom borde börja med swapmeets på våra klubbar. så tar de som vill med sig en kasse kläder som de inte använder och så lägger man allt på ett bord och byter saker med varann. så kan en lookalike vara värd.

pappa och mamma lookalikes



om mina föräldrar var lookalikes till någon känd skulle de vara till gene hackman och betty davis.marie birde och jag intervjuade lookalikes till darling förut. alltså det var bara folk vi tyckte var lik någon. pappa fick vara tony soprano och så gjorde vi backslick på honom, och min kompis nordis var adam sandler. rent generellt älskar jag lookalikes för de har alltid så bra förebilder. du ser ju aldrig någon jay-z lookalike, det är bara prince, madonna, george michael och andra 80-tals personligheter. varför fastnade dom där? jag älskar dom. jag ringde mamma på hennes pedagogiska lunch för jag var lite uttråkad, och sen ringde jag pappa som pratade med hög glad röst. jag säger oftast inte så mycket. vad kan man säga? katterna mår bra, jag med och jag festade i helgen. mamma brukar prata om skolan dock, och pappa om hockey. jag glömde förresten säga att de kan pendla till kiruna nu. de säger alltid att där kan man inte bo för det är en mörk snöhög och folk dör i gruvan och snart rämnar stan ner i marken. det vore kul om jag skrev en lapp med stödord vad jag skulle säga när jag ringde mina föräldrar. så jävla neurotiskt.

dagens tjej: katy perry

supertisdag


från dn:

Grateful Dead-medlemmar bakom Obama

De tre överlevande medlemmarna av rockbandet Grateful Dead har, liksom andra kulturarbetare i USA, sällat sig till Barack Obamas anhängarskara.
De har nu gått ihop och genomförde på måndagen en konsert till stöd för Obama inför 2.400 trogna i San Francisco. Han förkroppsligar ett politiskt hopp som har varit borta sedan Robert Kennedy mördades för 40 år sedan, säger trummisen Mickey Hart, gitarristen/sångaren Bob Weir och basisten Phil Lesh. Bandet bröt upp när gitarristen och ledaren Jerry Garcia dog 1995. De har dock spelat någon enstaka gång ihop, senast 2004.

det är mycket spännande. jag vet inte riktigt vem jag hejjar på. vet ni?

easy listening

80% SPRICKER OCH DEN BLIR RYNKIG?!!?

vetenskapsradion kropp&själ lägger korten på bordet om pajjens öde efter en förlossning. och nu börjar de prata om demens också. vilket easy listening program.

lyssna direkt här.

den där äggmetoden som sofia kläckte (humortrumman: BADA-BISH!) kom på låter som det enda alternativet.

ögongodisrunk


sascha funke

mortified! ungdomstexter!


ikväll är det isländska orkestern benni hemm hemm på debaser, samt premiär för skambyrån - mortified live! på inkonst som har den bästa bild jag sett i hela mitt liv. skambyrån är en klubb där man läser upp sina ångestfyllda tonårstexter. som finnig trettonåring skrev jag en novell om en kille som var mobbad, fick en enda vän på sommarsemestern och sen dog i en bilolycka på vägen hem. en annan novell handlade om hustrumisshandel och en annan var i jag-form med en pappa som letade efter sin dotter i koncentrationslägret och hittade henne död. sån sjuk unge jag var. och så citerade jag macbeth på engelska mitt lilla svin. självklart fick jag bra betyg. jag skäms bara jag tänkte på det här nu. MORTIFIED WORKS.

Feb 4, 2008

Fuck parmys var är ölen?


Jag och space between erik kommer spela bachelor lovers trap skivor för lössläppta herrar och damer nästa torsdag alla hjärtans dag på Debaser. Slow classic rock, exotica, tryckare, italo och electro! Dessutom film, biljardbord, whisky och snurra flaskan.

Helikopterresa


Mattias kroon skickade ett mms när han flög helikopter på island och var på modevisning. Det här var mitt svar.

kiruna svensson


joråsåatt det blir fjällvandring i kiruna i vår. när man är i kiruna måste man ha flanellskjorta och ett renhorn i handen. vad är det förresten för folk som pendlar mellan stockholm och kiruna?? uppenbarligen genier.


Direktflyg till Kiruna

Den 9 mars startar vi direktflyg Kiruna – Arlanda – Kiruna
morgon och kväll. Vi erbjuder nya avgångar upp till fem
dagar i veckan.

Från samma datum ökar vi även antalet avgångar samt
antalet stolar till Luleå på morgon och kväll.

Norrland från 199 SEK

I samband med lanseringen av direktflyget till Kiruna startar
vi en KAMPANJ där du har möjlighetat att resa från:

Umeå
Luleå
Östersund
Kiruna

Från endast 199 SEK
till Stockholm/Arlanda

Säljperiod: 4-17 februari
Reseperiod: t.o.m. 30 april

Priset avser enkelresa inklusive skatter och avgifter. Begränsat antal platser.

Trevlig resa!

Hälsningar FlyNordic

tor 7 feb vintage fashion fiesta


det blev fel när man osade till torsdagens fashionmingelfest, gör om här om du vill gå!
stadsmissionen / nöjesguiden smygfest

såhär dum är jag (minus nobelpris)

såhär stavade jag gitarr på engelska: gituar
tur att jag börjar ge upp det där med nobelpris. från darling nördnumret:


text: Therese Svensson, ill: Karin Aspenström

"När ska jag få nobelpriset?" är det jag frågar mig själv mest. En av de som vet vad jag måste göra för att få ett är Eva Krutmeier. Hon jobbar på Vetenskapsakademien som är de som väljer vem som ska få de vetenskapliga Nobel-priserna. Eva förklarar varför så få kvinnor fått Nobelpriser genom tiderna.
- Det är inte så att man medvetet valt ut män till våra priser utan det är så att av de här forskarna som är de allra bästa i världen, så finns det nästan bara män. Och det i sin tur beror på att de är de som har fått de allra finaste professurerna och kunnat forska ostört.

Men kvinnor kanske väljer ämnen som inte ger så mycket pengar till forskning. Och man kan ju tänka sig hur Cambridge university och Harvard tänker när de ska dela ut professurer. Tradition och konventionalitet får nog gå före jämställdhet vid såna tillfällen, precis som överallt annars i samhället. Den vita mannen styr och då är det lättare att låta honom gå före än en kvinna eller någon med utländsk bakgrund - man vet vad man har men aldrig vad man får. Det är ett säkert sätt att låta ens tankesätt överleva, precis som evolutionen och det naturliga urvalet, fast här gäller det det mänskliga tänkandet, vårt synsätt och vår samhällsform.

Hur väljer ni vem som ska få priset?
- Vi får in nomineringar från hela världen, vi får in från nästan alla universitet i världen, kanske 280-300 stycken ungefär. Och utifrån dem väljer Nobel-kommitén ut vilka som är så pass intressanta så att de får speciella utredningar. Och det rör sig om 25-30 stycken förslag varav ett till slut går vidare.

Men när Otto Hahn fick Nobelpriset var det ju olyckligt eftersom den som egentligen gjorde upptäckten var Lise Meitner. Otto var ju typ hennes assistent, men han framställde det som tvärtom. Hur gör ni i såna fall, tar ni tillbaka priset då?
- Nej det kan man tyvärr inte göra och det där var ju ett stort misstag, det är alla eniga om att hon skulle fått det. Men jag tror inte det skulle skett idag för idag är man väldigt angelägen om att försöka hitta och utföra lite detektivarbete - är det verkligen den här personen som gjort den här upptäckten och allt arbete? Eller om det är en assistent eller en doktorand eller så. Det är mycket mer noggrant nu i och med allt utredningsarbete, man är medveten om att såna här saker kan förekomma.

Hur tycker du att vetenskapen har ändrats, nu verkar så mycket vetenskap vara kommersiell?
- Det vi ser mest i media är den tillämpade forskningen, alltså det som sker för företagen, kosmetika, viagra etc. Det ska vara nyttigt för folk, talar man om. Men det är bara en del av forskningen, den andra delen kallas grundforskning och det är den som får nobelpriser, det är den som sker på universiteten och man brukar ibland kalla den för den nyfikenhetsdrivna forskningen. Alltså den forskning som den drivs inte av nytta för samhället utan för forskarnas egen nyfikenhet och det är den som inte ändrats på all den här tiden. Man forskar fortfarande kring stora frågor som "vad är universum egentligen?" och "hur kan vi vara levande människor?". Så det är oftast samma frågor man brottas med nu som då.

Kommer det finnas någon plats för grundforskningen i framtiden, det känns som om allt blir mer kommersiellt?
- Det är det här som är så svårt, forskarna idag är väldigt bekymrade över att den tillämpade forskningen får så mycket medel, mycket mer pengar och mycket mer publicitet. Så grundforskarna idag menar att staten måste satsa mer på grundforskningen. När man sysslar med grundforskning söker man främst en lösning på de stora frågorna, men utifrån det som kommer det alltid en massa spin-offs. Kommer man på något inom grundforskningen visar det sig nästan alltid att det är bra för något annat.

Vilken är din bästa upptäckt?
- När Darwin kom på att vi är en del utav utvecklingskedjan - att vi liksom var djur. Det var en stor omvälvning för samhället att köpa det.

Vad är de stora trenderna inom grundforskningen idag?
- Idag säger man att det är bioforskningen som är stor - den nya biologin. Proteinforskning och genteknik.

Tror du inte att det kan bli något av framtidens kärnklyvning, alltså att det är ”bra” upptäckter men kan användas så kallat ”dåligt”?
- Forskning i sig är ju inte ond eller god, den bara visar hur saker och ting är, men sen är det ju upp till människan att styra upp regler och lagar på vad man får göra och inte. Det var som när man upptäckte att atomkärnklyvningen kunde användas i ondskefullt syfte - atombomber. Det svärtade ju ner forskningen och vetenskapen väldigt mycket. Och det är ju likadant om vi börjar klona människor med den kunskap vi har om stamceller då kommer man att tycka att den nya forskningen också är dålig. Men det finns så otroligt mycket bra också, vi skulle kunna bota parkinsons och alzheimers och kanske kunna bli 200 år gamla om vi skulle tycka det var kul. Så det är både svåra frågor och frågor som kräver att forskare samarbetar över gränserna. Och det behövs absolut kvinnor inom forskningen. Det jag har tänkt på ibland är att det är så konstigt att kvinnor inte väljer forskning, för de flesta säger att de vill ha ett jobb med mycket frihet, resor och träffa människor. Och det är precis det är att vara forskare. Plus att man ser spännande saker hela dagarna!

Historien om Lise Meitner: Lise var kemist och kom på hur man klöv en atom. Tyvärr tog hennes as till assistent Otto Hahn åt sig hela äran och fick både äran och nobelpriset. Nu vet man förstås vad som hände och Lise är hyllad för sina kunskaper i kemilabb jorden runt.