Mar 8, 2008

Dagens fynd: kavajer och pingvin





på stadsmissionen hittade jag två kavajjackor, en slags pingvin som gapar och har öronmuffar, en tavla på ballerinor samt en jackie collins bok som jag ska läsa ikväll efter att jag drickit vitt vin och ätit räkor.

Japansk fiesta avd malmö favoriter


veckans favorit är sushido som har take-away makirullar för 33 kronor (en hel makirulle man käkar som en falafel), fantastiskt god soja smaksatt med koriander och citron och lika fantastisk sjögrässallad med sesamolja och chili. vid dalaplan finns sushistället chill-out med jätteful grafisk profil men fin inredning och sjukt bra happy hour då 8 bitar mycket bra sushi kostar 40 kr (jag och anna bara "!")

prom postmorgon



babydoll-caroline och team LK var tennisuppklädda och så bra igår! berättar mer sen. hela min tennisplan gick dock om intet när min gamla 60-tals klänning hade trasigt blixtlås och jag stod där helt rådlös med noll eleganta vita plagg. jag är mycket intresserad av att införskaffa lite gamla stiliga gubbplagg som skjorta, shorts, chinos och fluga. jag har fortfarande inte använt mitt presentkort på stadsmissionen vintage på värnhem (de kan ju inte stänga 18 på vardagar eftersom jag ju inte hinner dit då). så nu ska jag äta upp mina två sparade falafelbollar från igår, och sen promenera dit. på FRIENDS grillen vid mig på karlskronaplan hade de visst falafelbollar utan mjöl. det var tur för mig igår vid halv fyra tiden.

lägger upp fler bilder senare.

Myrornas fina skyltning


Släpps idag. Endast för de få utvalda som inte hade roligt igår men som plåster på såren får bli Fashionabla imorgon.

Mar 7, 2008

Tennis Club Anno 1927

spelstil

brynäs går till kval och skellefteå till slutspel. jag blev så *här kom jag inte på rätt adjektiv men det var något i stil med nyfiken och exalterad* igår att jag ringde pappa och intervjuade honom om hockey. han förklarade dock inte så jag förstod (när jag undrade om den tjeckiska spelstilen), så jag får nog fråga igen fast med en bättre fråga.

radiosporten

Mar 6, 2008

the prom matchpoint love fre 7 mars




det är dags för the prom tennis night imorgon fredag på debaser. det kommer bli fint. jag ska ha 60-tals tennisklänning och servera bål så kom kom kom!

avdelning "20åriga hopp i kulturrecykling":
1. 1940
2. 1960
3. 1980

BREAKING NEWS:

månadens inlägg:

"Under den första delen av livet blir man inte medveten om lyckan förrän man har förlorat den. Sedan inträffar en ålder, en andra ålder, då man i samma stund som man känner att man börjar uppleva lycka vet att man kommer förlora den." Säger Drama och Michel Houellebecq

ah, det kanske var det som var den största skillnaden mellan mig och skäggige brunetten. jag är mestadels kvar i den första åldern, medan han är djupt inne i andra? hur kan jag vet något överhuvudtaget förresten. det är lika bra jag håller käft.

Balla Hörnan Racing Team


nästa tisdag ska vi på jobbet åka go cart. jag, copywrite-anna och ad-henrik har ett racing team som heter BALLA HÖRNAN RACING TEAM med egen logo som henrik gjort. vi ska ha svarta kläder, solglasögon och backslick (eftersom vi är så snabba), och ha racing namn. jag heter Professor Speed, anna är Flying Ace och henrik Smoking Bullet. vi ska deffa och raka av oss allt kroppshår för extra tidsbesparing på banan.

dygnet runt tv


jag är menlös, dum och säkert ful idag också och vid lunch spelade vi in dygnet runt tv där jag var panel tillsammans med max adolfsson och sa alldeles för långa meningar utan fynd eller poäng i. jag hade dock färggladaste läppstiftet och en kvardröjande smink-chock då jag hade fått brun ögonskugga i sminkrummet som de fick gnugga bort för jag vet inte varför jag ska ha brunt i fejjan. fast å andra sidan lyssnade jag dåligt på chickkunskap A-kurs så det är säkert fint på någon som jag inte kan namnet på.

nu har jag korrläst i tre timmar och ätit skitmycket avokado så jag är mätt och sömning. jag har bara tänkt på josh en gång idag. josh! han åker så snabbt.

Mar 5, 2008

vote no on blöja & konserverad gulasch

ang hemköps nya reklam (klicka på "matälskarna").

avdelning "hur tänkte de?":
medans sympatiske och ickehotfulle killen lagar gulasch med hjälp av en findus konservburk, sitter en bäbis med bjöjor på köksbänken och det resulterar uppenbarligen i följande lista:
  • jag tänker att detta borde vara en perfekt p-medels reklam.
  • jag får en mycket liten tillfällig ätstörning angående kopplingen gulash--->bäbis på köksbänken i blöjer.

Talking heads kavaj



Finns på myrorna, södra förstadsgatan.

Det är jag som är döden? Ja det är en allergi-rant



jag mötte upp richard för lunch på favoriten konst & kökken och tog en saffranspolenta med ungsbakade rotfrukter. jag beställde anti-laktos men de gav mig en spenatsås som såg suspekt ut, så jag frågade en gång till och de sa "ja det är yoghurt i", så jag bara "!" och fick en fin ruccolapesto i en liten skål som plåster på mordförsöket. efteråt mådde jag mycket dåligt så jag tror även de glömde säga att de hade haft smör i polentan vilket var synd eftersom Konst&Kökken brukar ha koll. jag gick deprimerade promenaden därifrån, åt alvedon, men orkade inte så jag jobbade hemma de sista timmarna för jag mådde för dåligt.

(men det var gott, mycket gott för alla er elit evolutionister utan allergier som kan mobba oss paleolistiska icketoxkids)

(Q: men värt smärta i ett dygn?

A: #
/%¤"###!!! )

Morgonen



jag vaknar alltid en timma innan jag ska gå upp, somnar om i en halvslumber och drömmer något oviktigt som att klockan är för mycket, det är för mycket snö och att jag måste ta i det eller flytta på mig för att inte bli sedd av grannarna som älskar varandra. i alla fall: när jag väl vaknade på riktigt till P1s ekonominyheter, var det inte alls så mycket snö men ljuset såg exakt exakt ut som en norrländsk förvinter från förr. jag blev glad och gick till jobbet med portföljen högt i hand och solsken i blick.

nerds

från sci-fi bokhandelns skånska blogg:

En ung herre i ensiffrig ålder kom in i butiken med sin familj häromdagen. Killen stannar storögd i farstun och går sedan fram till reaborden och börjar peka och räkna upp:

- Fantasi, fantasi, fantasi, fantasi, fantasi... Vi letade efter fantasi och här har dom jättemycket!!

kött och sex





1. åh josh brolin. nu bildgooglar vi josh brolin och låtsas att vi är ihop med honom och säger "mmmmm josh". jag älskar att sextrakassera josh brolin.

2. eller nej nu bytte copywrite-anna till javier bardem för vi hittade en bild på honom utan tantperuk och med halvt blodfylld penis.

3. eller ehhh nej nu hittade hon en bild på javier bardem med pubishår och köttstycke, hon är uppenbarligen ihop med ett psycho. nu mumlar jag, anna och ad-henrik "mmmmm kött och sex mmmmmm"

Mar 4, 2008

this just in: klen

jag gråter. det är säkert något viktigt eller menlöst. jag är alldeles för naiv? måste gå till biblioteket imorgon och plugga biokemi och nordeuropeisk historia. egentligen är jag säkert bara ensam, och jo detta hatade jag att skriva eftersom jag inte vill vara det och det är tabu för mig som flyttat ofta i barndomen, men nu får jag ge mig eftersom jag är 29.
(dock kan jag blunda samtidigt som jag skriver det se?)

okej jag slutade blunda. jag vill ha gemenskap och inte vara cynisk mer, men då blir man uppenbarligen mer sårad? låt gå. jag har aldrig varit intresserad av relationer förrän nu så jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. men jag är intresserad av allt. nästan. all in. im an oil man.

hjärtklappning; magdalena ribbing / levaihop

jag fick lite hjärtklappning av att läsa detta. å andra sidan stavade de leva ihop som ett ord - levaihop - plus att jag fortfarande har mjölkproteinallergiattack.

biodome


jag och copywrite-anna funderade på lunchen när de skulle börja bygga biosfärer över städer eftersom vi förstört allting. så kan man bo där inne och ta på sig en dräkt om man ska gå utanför. jag sa att det fanns en biosfär, eller en dome kanske det heter, i montreal varpå anna frågade "jag undrar vem som bor där" och jag sa "forskare. och GUD." det är förmodligen sant. Gud lär vara så allergisk mot allt.

Jag borde ringa percy eller HSB och be dom lägga ner fallosbyggandet på skånsk mark och istället uppföra en biosfär. om vi börjar nu kanske vi inte klimatdör när vi är 50, så blir det som en sorts futuristisk ark som alla andra skulle slåss för att få en plats i eftersom de andra städerna skulle börja bygga sina biosfärer alldeles för sent.

pappskalle-macka

det här verkar ju trevligt:

Toasta Bag
Nu kan du äntligen göra varma mackor i brödrosten! Förbered mackan som vanligt med pålägg och stoppa sedan ner den i påsen och ner i brödrosten. Varje påse räcker till ca 100 användningar.

55 bagis på designtorget för hemovana pappskallar. im there dude.

new york magazine: dessert

från nymag.com: Best Weird Dessert

* Published Mar 3, 2008
P*ONG
150 W. 10th St., nr. Waverly Pl.; 212-929-0898
Pichet Ong originally made his reputation as the pastry chef at Spice Market, producing high-concept Asian-inspired confections. At P*ONG, his stylish new Greenwich Village spot, Ong inventively blurs the line between sweet and savory, playing with texture and flavor to often captivating effect. One asks, “Is the impressive-looking foie gras Napoleon dinner or dessert?” The appropriate answer might be, “Who cares?” Layers of crisp cacao nib and hazelnut tuiles, slices of salty foie gras torchon, and spicy red-pepper jam are topped with diced vanilla-roasted pineapple and microgreens, creating not only sweet and savory but also bitter, tangy, and spicy flavors in one bite. Just call it delicious.

boy toy


jag är hångelsugen igen. var det osten som satte igång salivutsöndringen?

this just in: ostmacka

jag *gulp* åt just en ostmacka (GASP)! knäckebrödet var gluten- och laktosfritt och osten valio laktosfri, men jag har aldrig ätit den förr och nu smälte jag den ovanpå avokado och åt den och det var ett helt absurt matintag. jag är dock osäker på om jag tål mjölkprotein eftersom jag inte kan äta vissa laktosfria produkter, men det får vi snart se. det börjar dock dåligt för jag har hjärtklappning men det kanske är av all spänning. living on the EDGE!

UPDATE: jag fick magknip.

porslinporr piero fornasetti


Mar 3, 2008

Nöjd



Jag har tränat och gjorde en jättegod ren- och lammskav med lök och sockerärtor i sojagrädde till middag. Jag har ett köttfönster och praouar utanför min ortorektiska postkod. Hittills är det dock inte okej utan mest perverst. Oh måste tillbaka till jeopardy - det är sportvecka med thomas brolin, tommy svensson och nån till blond som svarar på frågor som vem björn borg är! Humor!

ren- och lammskav pervers version:
stek gul lök i rapsolja. ha i ren- och lammskav. ha sen i sojagrädde och bladspenat. salta och peppra skitmycket och ha i färska sockerärtor och svira runt. servera som det är med extra grönt alternativt med råris eller bakad sötpotatis.

saturday night live: there will be milkshake



åh nej jag fick den här av den observanta läsaren apropå blood och no country. jag skrattade högt tre gånger på fyra minuter.

månadens frisyr: svart robot potta




cindy lee på krets är bedårande i sin svarta robot replikant pottfrisyr, likaså damerna på YSL visningen.

josh brolin is for keeps




"no country for old men" var också jättebra. dock var "there will be blood" bättre. ad-henrik gillade förstnämda bäst och sa att den nog var mer grabbig. jag sa att jag gillade blood eftersom den var mer manlig. josh brolin i no country var för övrigt lik skäggige brunetten, och jag kan inte förstå varför inte josh brolin varit mannen i mitt liv. han har ju varit med både i "goonies" och det romantiska action-mästerverket "thrashin". från och med nu är det du och jag josh. josh!

Mar 2, 2008

sönndagsradio: thomas dolby - "she blinded me with science"



*swoon*

söndagstv: "about de souffle"/"till sista andetaget"


pretantiös jävel är jag inte. se den med text. den är fantastisk. en av de bästa filmer jag sett. vilket gör mig glad över "there will be blood" eftersom det var länge sen man såg en nutida film som kommer bli en framtida klassiker. coen är för slapstick, men nu ska jag se "no country for old men" bara för att jag ska veta vad jag pratar om. hej då.

krets vernissage








det var rött vin, tjejer i snyggt hår (kort), färgglada canvasskor och mängder av brillmongos igår på krets vernissaget. jag och richard undrade var de här människorna annars håller till för vi ser dom aldrig. någon spillde rödvin en bit ifrån ett konstverk vilket var en dålig idé, och jag och richard köpte varsit kretskort. jag pratade med space between-kristian om hur man fysiskt inte kan bli påverkad av alkohol i lysrörsbelysning, och han hade en teori som jag ska återkomma till. jag kikade in på rundgång, vägg i vägg, där ett popband (de hade blommiga klänningar och snedlugg) spelade akustiskt och jag tog en skiva och pratade med daniel antilla och space between-erik som kanske skulle gå ut men inte visste så noga. det visste inte jag och richard heller men vi var hungriga så vi gick till asien och åt och drog sen vidare till metro men där var det tråkigt så vi gick vidare till tempo där vi tog en öl men det var så mycket folk att jag blev irriterad för jag var intolerant, men vi pratade med snickarn och bestämde oss för att gå till bagatelle där vi ölade vid ett bord vid några bisarra män och sen blev jag arg för richard retade mig och sa att jag var flata i säkert en timma vilket inte var alls okej eftersom 1. jag var redan sur som det var 2. richard är så sjukt kass (läs: hemsk) på att retas för han ska dra ut det tills jag går därifrån och 3. jag är ju karltokig så det var ett värdelöst ret till att börja med. så efter en öl köpte jag varma pistaschnötter på bergsgatan och gick hem efter att ha visat ett vilset 20-årigt nöt från göteborg var tröls låg eftersom det "var där det hände". sen gick jag hem och somnade och vaknade imorse, åt brunch på retro (som har blivit äcklig), gick och såg "there will be blood" som jag älskade, och lekte lägga-på-luren leken (jag missade sista!) med valfri kille.