Jan 26, 2008

Brynäs tja la la la la la


Jag är på date på sturehof med brunett1. Han åt kalvlever och dricker snabbare än mig. Jag är kär.

Jan 25, 2008

Jan 24, 2008

Den bajsar ett Guldägg


Bästa minerna.

Feu therese


Kan någon franska?

THE PROM candy night party


nu är det äntligen dags. det kommer bli sån tjejfest! candy, strippor och namalee som är som en mix mellan M.I.A och 80-tals madonna. loves it. dresscode: konfekt

THE PROM 8 FEB - I WANT CANDY säsongspremiär!

namalee

namalee

miss lily deluxe


THE PROM CANDY NIGHT! säsonsgpremiär med dj jonas from falun + dennis lood (rundgång) + promqueens = 80s, bootypop, electro, rap och tryckare. dessutom balfoto, godisregn och presentflickor. debaser, malmö, 19-22 pre cocktailparty med fri entré, sedan 80 kr

LIVE: NAMALEE (uk) + burlesquestriptease av LILY DELUXE (sthlm)

Namalee är som resultatet efter en het trekant mellan M.I.A, Debbie Harry och Mike Skinner. Namalee har britpoppunkklubbiga melodier och en färgglada stil som skulle göra Agyness Deyn, Cyndi Lauper och tidningen SuperSuper imponerade. Namalee kör powerpop/club/punk
tills du dör för ingen kan motstå att bli glad av att se eller höra denna smällkaramell som är nästa generations M.I.A eller Lily Allen.
Dessutom bjuder Miss Lily Deluxe från The Hootchy Kootchy Club i Stockholm på en förförisk burlesque show. Miss Lily har uppträtt på The London Burlesque Fest såväl som på New York Burlesque Festival och är känd för sina originella och glammiga shower. Förvänta dig det oväntade!

www.myspace.com/namalee
www.myspace.com/misslilydeluxe

booten och indie

den här texten var rolig: jonas funderar över booten anna i sydsvenskan

röster i huvudet

jag lyssnar på Ring P1 och tyvärr är det en av mina två hatpersoner som är dagens telefonvärd - thomas m-f tengby. han_är_så _dålig (nu gör jag en clueless-"yu gross"-min), det är som att en panikslagen praou fått bli insläppt i studion och bara pratar över alla gäster och tar precis allt alla säger personligt. han är skvatt galen - på ett tråkigt och irriterande sätt. min andra hatperson är som bekant annika lantz. om hon skulle sitta i ring P1 studion skulle jag inte ens kunna lyssna överhuvudtaget. tänk om annika och thomas gifte sig. eller HUVVALIGEN - tänk att jobba på sveriges radio och gå ner till lunchrestaurangen och de sitter där och PRATAR med varann.

snart_snaaart_blir det ett gnällbrev på posten till sr.

jag undrar varför jag reagerar mer på radioreportrar än exempelvis tvreportrar. det är förmodligen för att jag högaktar radiomediet eftersom det gör något med en att ha en röst i huvudet som inte är ens eget jävla tjat. det blir mer direkt och intimt än att titta på någon som slösnackar på tv.

9-videon: alan parsons project - "i robot"



JAG DÖR AV BASEN = den här låten är så bra, och albumet fantastiskt. jag är otroligt säker på att stephen hawkings kommer spela den på jeriko på fredag. 12-videon kommer vara en låt jag är säker på att space between kommer spela.

om stephen hawkings vore ett boy band skulle de heta såhär:
  • revK - baby stephen
  • emil broomé - posh stephen
  • harry white - ginger stephen

Jan 23, 2008

Madonna outfit!



skola

ämnen jag velat haft som tilläggskurser i skolan:
  • rubricks kub
  • galopp i terräng
  • tennis
  • hur man desarmerar teknik
  • dykning
  • konståkning
  • bilkörning



det låter som en bond james bond skola.

en lektion i rubricks cube

givande penis är ett bra namn

jag är så besviken på mina killnamn. brunetten och bokstäver är starletnovell årskurs 5. vilket jag gillar men nu blev jag skeptisk när anastelles kille heter Framtiden. jag måstmåstmåste avancera till årskurs 6 i svenska.

illdåd

neurotisk mardrömsscenario: om BJÖRK skulle gjort soundtracket till "vildingarnas land"

dorkie styleeee



åh vad synd, jeriko ringde och undrade ifall jag ville hjälpa till på lördagens modevisning på design 4 pleasure som dorkie stylist, men jag fick säga nej för jag ska ju till stockholm för en späckad helg med kära familjen, vännerna och brunetten.

Jan 22, 2008

bill murray/wilbur force i "little shop of horrors" 1986



alla är så BRA men vem är bäst? älskar underskattade remake musikaler och framförallt älskar jag wilbur force.

jack nicholson/wilbur force i "little shop of horrors" 1960

ja till big mac index

jag fick någon elektronisk överdos så jag blev helt varm och tog vattenpaus. jag läste att man ska ha hudkräm även om man datar i beckmörker eftersom skärmen torkar ut en. jag läste också och hörde på radion att det var börskras och att asien svimmar av usa dollarn. precis när jag började fondspara förrförra veckan och bara "hmmm indien och kina låter intressant!". fast när jag pluggade företagsekonomi i gymnasiet så vann jag klassens aktievinsttävling. fast det verkar länge sen nu.

från metro:
Frankfurt: "redan vid middagstid hade börsen tagit sig under 7000-punktersgränsen. sett till antalet punkter var fallet på 523,98 det största i historien, skriver Die Welt." - Daniel Augustsson
London: "Igår var den värsta börsdagen sedan terrotattacken den 11 september 2001. sky news räknade ut att det skilde 77 miljarder pund på aktiernas värde vid öppning och stängning." - Sakari Pitkänen

jag älskar när sky news räknar så LÅNGT.



maurice sendaks barnbok som skrev boken "till vildingarnas land" som var läskig och jag kastade den i väggen eller gömde den i glömska så mamma fick betala böter på skellefteås barnbibliotek. men i alla fall, spike jonze håller på att göra en film av den, och karen o från yeah yeah yeahs spelar in soundtracket och den kommer nog bli fantastisk i klass med dockscenerna i "being john malkovich". eller det kanske inte var "till vildingarnas land" som jag gömde, men det var i alla fall något om ett stort djur som var för stort och låg i badrummet och blev bara blötare och blötare och det var uppenbarligen helt ohållbart och okontrollerat.

hawaii figure skater of the month


hawaii figure skating club

veckans film: meet the feebles


peter jacksons - "meet the feebles", degenerade muppar på smack och sex. precis vad man behöver i början av veckan.

dagens P1

detta radioprogram tror jag på idag:
Vetenskapsradion Språket den 22 januari
Kröna, molla, sylta, dövla och 91 till – om alla svenska ord för att gnida snö i ansiktet
När inga lärare, språkvårdare eller föräldrar lägger sig i barns språk, lever och frodas variationen. Det är en av förklaringarna till att det inte finns minst 95 olika ord för att gnida in snö i ansiktet på en kamrat, det som många idag kallar ’mula’. I Språkets enkät bland radiolyssnarna bidrog 6000 svenskar från alla delar av landet med sina ord för företeelsen. Bland de 95 olika orden hittar man mosa, safta, klena och bryna och Lars-Gunnar Andersson som kommenterar undersökningsresultaten säger att just ord för barnsliga företeelser ofta uppvisar en stor variation. – Det är så här språket lever och utvecklas om inte någon form av överhet lägger sig i.I veckans program talar vi också om ungdomars stavning. Märta Langéen vid Uppsala universitet har jämfört niondeklassare idag med dem för 30 år sedan.

på itunes finns en helt fantastisk radiokanal under eclectic och sedan the 1920s radio network med mystery radio theatre och ordentlig musik och gammal radioreklam. mer under eclectic som är bra är dr. YO för ibland spelar de silver apples men för det mesta är den kass, och så david byrnes radio davidbyrne.com.

video killed the radio star

hampus topp tre lista

jag har varit dålig på att skriva dagboken på sistone och jag ÅNGRAR det förlåt och hampus tyckte jag skulle ha mer gästskribenter så han fick göra en lista. fast om mig såklart. eh.

Hampus säger:
tre bra med dig 1 Sanslös 2 Rolig 3 God smak (inte alltid med kläder dock) men med mat och mycket annat
Hampus säger:
tre dåliga saker med bloggen
Hampus säger:
1 Det ytliga tjejiga 2 för lite rörlig bild..HALLÅ det är 2008 3 Inte så spännande med alla killar
Hampus säger:
tycker bloggen är bäst när den är personlig och retrospektiv

(här sa jag "meh" angående mina fula kläder och att jag ju blivit av med pcn och inte längre kunde sova med datorn i sängen och därför hade mindre datatid och så har jag gjort så mycket att jag inte tänkt så otroligt noga och länge.)

farlig förbindelse!



jag har ett syntmoment och lyssnar på daf och liaisons dangereuses som jag fick av en kompis. jag älskar att få skivor av folk med bra smak. inte av folk med dålig smak då.

dagens metrotips tis 22 jan


TIDENS ANDA Babel visar ikväll Daniel Själins intervju med författaren Torgny Lindgren. De kommer prata om sanning kontra lögn, Guiness rekordbok och barbarisk mat. SVT2 21.30.

Westernrock på Plockepinn
God mat och countryrock


Plockepinn nöjer sig inte med att vara en fantastisk kvällskrog, de är även fenomenala på lunch. Flustra och rodna till rätter som Bouef Bourginion med potatispuré, lertallrikssill med bjärepotatis, hummerbisque med kronärtskocksmajo, krämig kycklingfricassé med bjärepotatis, färsk sejfilé med brynt smör, riven pepparrot och kokt bjärepotatis, halstrad lax med gräddkokt grönkål och stekt fläsk med löksås. De har dessutom alltid en vegetarisk rätt och en extra lyxig lunchrätt på fredagar. Ikväll bjuder de dessutom på Klubb Peyote - en westerninspirerad liten sak som spelar country, western, surf och rockabilly. De brukar köra film och liveakter. Shooting John står på scen ikväll så gör inga plötsliga rörelser FÖR DÅ SMÄLLER DET.
Klubb Peyote, Plockepinn, Bergsgatan 29, Malmö, 21-01, fri entré

Livejazz
Ja Jo. Vi vet att ni vet vid det här laget. Men för gröngölingarna där ute: Det är Volymkapellet ikväll på möllankrogen Volym. Det betyder livejazz och massor av veteöl. Och det är väldigt bra ok? Ok!
Volymkapellet, Volym, Kristianstadsgatan 17, Malmö, 22-01, fri entré

Mad Men på Madison Avenue
Ny säsong betyder timmar av modevisningsurfande på style.com samt en ny säsong av tv-serier. Sverige har inte riktigt hunnit lida av strejken i USA än, så vi har fortfarande en massa bra serier vi inte hunnit kolla på. "Mad Men" är en av favoriterna som kanal 9 köpt in. Den utspelar sig under 60-talet på reklambyrån Sterling Cooper Advertising Agency på Madison Avenue i New York. Skaparen är Matthew Weiner (hehe vi sa nästan weiner), och han har tidigare producerat och skrivit Sopranos, så ni vet ju att det lär vara bra. Alla killar i serien har snygg bryléfrissa, stiliga hemmafruar, horny älskarinnor och skitcoola (men få) kvinnliga kollegor (dock mest sekreterare). De har fantastiska kläder, röker alldeles för mycket, männen ser ut som män och kvinnornas attityd och kurvor går inte av för hackor. Huvudpersonen är Don Draper som är byråns creative director. Kolla in den genast på Kanal 9 eller på Mad Mens site: http://www.blogger.com/www.amctv.com/originals/madmen

UFF vad trevligt!
Uff har just öppnat sin snygga nyrenoverad butik i Lund, och butiken i Malmö har fått in ett fenomenalt nytt utbud av megacoola kläder. Vad sägs om batikfärgade Iron Maiden t-shirts, sammetshattar med flor, mockahandskar, Talking Heads kavajer, pälsar i mängder, tidiga 90-tals kreationer med bisarr blandning av leopardmönster och skinn och en massa massa mer.
Uff Humana, Bankgatan 15A, Lund samt Möllevångsgatan 29b, Malmö, öppet 10-18 mån-fre

djupa tankar av en idiot

jag skulle inte veta hur man definierar kontorsklädsel exakt på punkten så jag tänkte först "okej hmmm mina kontorsidoler är ju alexis carrington i dynasty och J.R ewing i dallas, men det kanske inte tolkas som modern kontorsstil om man kommer in i leopardcapé, metallicklänning och cowboyhatt?"

Jan 21, 2008

note to self: nasty fun fun

jag har haft nasty fun fun time i tre olika maskeraddräkter, det var kul och rekommenderas varmt. att hångla i ett mörkt serverrum är också mycket stämningsfullt.

klassiska situationer jag har kvar att göra:
* hångla i baksätet av en bil
* k-ken i popcornburken på bio
* kolasex på hotellrum (FY KNARK ÄR DÅLIGT SÅ DENNA FÅR UPPSKOV TILLS JAG ÄR 60 ELLER PÅ PLAYGIRL MANSION)

2.20

jag är trött nu och har en finne på hakan och igår åt jag middag med skånske brunetten på metro och det var trevligt och jag drack en god rökig whisky och sen smsade han idag men jag somnade sent för jag pratade med stockholms skäggiga brunetten i 2.20 timmar vilket säkert är elitrekord för i stort sett vilken person som helst. nu är det snart FYRA dagar kvar tills jag ska till stockholm och det kommer bli jättekul. jag har planerat in allt som en liten ambitiöst anal bäver eftersom det alltid är så kort tid. jag skulle också vilja gå på nya flim eller vad det heter på nordic light hotel, samt den ryska baren KGB som jag absurt nog aldrig varit på.

Vi tänker på det onämnbara



Äntligen



det var ett under att jag fick middag idag. jag var på jobbet, gick till gymmet, handlade grönsaker på hemköp, fick bärsällskap av hampus, kom hem och snabbstekte tunt skivad pumpa i olivolja tillsammans med skivad röd paprika och portabellosvamp. under tiden det stekte i wokpannan kokade jag kycklinginnerlårfilé och så åt jag allt på en sekund tillsammans med lite grillsås från kocklandslaget vilket mest smakade worchestershiresås men jag var lat.

Jan 20, 2008

Oj vilket party!


Jag är på metro och har ätit sallad på kapris, morot, röd mangold och ugnsbakad citron. Skånska brunetten, som för övrigt visade sig plugga genetik, åt fisksoppa och vi pratar p2, jakt och om vi är nostalgiska eller stolta. I fall jag fick råda som borgmästare över partydamer och eleganta herrar här i stan, önskar jag att alla gjorde visit på inkonst 2 februari då dopplereffekt spelar live.