Nov 15, 2008

Dirty Dancing



Dirty dancing är en av de bästa filmerna för att:

  • Officiell VHStext: "Det är sommaren 1963. 17-åriga Baby (Jennifer Grey) är på semester med sin familj. På deras hotell arbetar Johnny (Patrick Swayze) som danslärare, men när Baby möter Johnny för första gången är det något helt annat än vals och rumba han ägnar sig åt - en svettig, sensuell dans som sätter hela kroppen i brand - "Dirty dancing".
  • patrick blir ledsen och sparkar i gruset när baby tycker att han är för bra jävla töntig för att få köra presentera-inför-vänner-och-familj-rundan eftersom han är en föredetting som ligger med turistbrudar, och baby bara vi hörs böla inte.
  • en partyblondin gör abort = 1963 rebel girl
  • de knyter skjortorna i midjan
  • babys syster har en ananasdräkt och spelar banjo
  • han som spelar babys pappa spelar i tv-serien Law and order

kvällens tips:Bill Hicks 1990 stand-up + alex metric



kvällens tips:
ikväll 23.45 visas bill hicks stand-up från 1990 på svt2, om du inte vill se på tv tipsar jag om swim fast club på debaser som bokat alex metric.

selfmade seminarie



jag spelade skivor igår på babel på selfmades after work seminarium. jag har inte spelat sen i somras för en tredjedel av mina skivor är på drift, varav tre är mina favoritskivor. men det var dötrevligt och det var jättemånga bra som pratade på scen och jag pratade med kristian nihlén och sara berg och snälla pastell hjälpte mig med en puckad vinylgrej, och sen kom redax och de festade vidare efter seminariet medan jag spelade klart tills jazzattacks prereleaseparty. sen gick jag hem och åt middag framför tvn och somnade som en stock så fort jag lagt ner gaffeln. alltså gick jag inte ut senare fastän jag satt mitt sikte på backlash med dusty kid och eventuellt secret wars. jag vaknade dock igen vid halv tre på natten med läppstift på handen och dräggel på kudden men somnade om rätt snart igen efter att jag nattfixat.

tiki thursdays #2




tiki thursdays var i vanlig ordning som en dagdröm fast sann. jag är helt kär i tikifamiljen do the math, anna, tiki-pete och kristian nihlén och jag önskar vi kunde ha en tikibarklubb minst en gång i veckan. köpenhamn har intoxica, stockholm tiki room och malmö tiki thursdays vilket är BÄST. den här gången jobbade jag sent och hann inte klä ut mig för kvällen, men jag hade åtminstone min röda korgväska i form av en fez-hatt så jag behövde inte straffa mig genom att piska mig med en gren och tänka på svenska synder.

guldblond salong tessan

jag färgade håret guldblont igen i veckan för vitt hår är pinsamt och jag är inte 28 längre. sen har jag klippt det lite med en papperssax då och då på kontoret när jag sett att det stuckit ut på konstiga ställen, så det blev såhär fint!

Nov 14, 2008

veckans gästinlägg: staffan lindberg!



Larry Tee - "Come fly with me"

Staffan lindberg: Jag är all about hypnotiska mönster den här veckan eftersom det är hypnostema på Backlash ikväll. Dessutom har jag hela sommaren haft cravings efter glad house, så vad passar bättre än de här två mer eller mindre bra musikvideosen? Larry Tee spelar på Backlash i december, och han har, hör och häpna blivit riktigt bra sedan den urusla låten "Come Fly With Me" (med fantastisk, psykadelisk bluescreenvideo).

www.myspace.com/nylarrytee

www.dailymotion.com/video/x1uhss_ce-ce-peniston-finally_music

staffan lindberg

Nov 13, 2008

Yma Sumac tribute på tiki thursdays ikväll!



åh YMA!!! jag älskar henne. kom till tiki thursdays ikväll på debaser - sydsveriges enda tikibarklubb med en extra yma tribute i och med att hon dog 1 november å MACMERDE. kom kom kom! 22-03 fri entré hela kvällen!

p.s jag är inte där själv än för jag jobbar över men kommer gå dit så snart jag är klar

p.s 2 åke vet det inte än, men om vi skulle vara ihop dölänge och ha en unge skulle den heta yma strömer-svensson FEROUCH!

tempo & kristallen med louise ferocious och mattias krown








jag mötte upp mattias kroon på tempo igår efter jobbet (båda jobbade sent), han satt belåten efter en råbiff och en tallrik med ost och bröd, och vi drack vin ur karaff (80s!) och pratade mat och media och som vanligt pratar vi alltid i munnen på varandra eller hur det där uttrycket nu är, vilket är precis så jag gillar det. wassup rockers var också där på möte och jag visste inte att jonas grönlund hade glasögon för det hade han då och han borde naturligtvis ha det hela tiden (apropå glasögon så har gustav svensson jättesnygga nya 70s nyhetsankar-glasögon!). red-louise dök upp efter ett tag med breakfast at tiffanys-stil-klänning och halsband och vi fortsatte prata mat på ett väldigt högljutt och gestikulerande vis. sen gick vi till kristallen på babel eftersom jag och louise ville se astrofysikern, och vi hoppades på en nu-modern fysikföreläsning, men antingen kom vi för tidigt eller för sent för vi såg inget som var speciellt extra astrofysiskt överhuvudtaget och jag hade till och med skrivit ASTRO och FYSIK på knogarna, så vi tog en öl och gick rätt snart hem. dock hann vi prata med darling natalie som var rolig som vanligt, jag ska skriva hennes namn på knogarna nästa gång.

på morgontimmarna kräktes jag och hade magknip eftersom jag hade ätit både gluten och laktos tidigare på kvällen, det var trist för jag försöker tänka bort allergin för jag gillar inte alls att ha det längre. förut gjorde jag ett naturvetenskapligt experiment av det hela vilket gav det en intressant aspekt rent biologiskt och näringsmässigt, men nu är jag bara less på de där jävla saknade enzymerna och det klena tarmluddet.

Nov 12, 2008

gemini


det är så fint med par som kan klä ut sig till varann utan att någon ser någon skillnad.

NOT!

kvällens tips: Kristallen på babel och langhorne slim på debaser

kvällens tips:
Att allting består av vibrerande energi av olika frekvenser har vi vetat länge. Nästa steg enligt Klubb Kristallen är att hitta den frekvens som öppnar portalen till vårt innersta väsen. Detta sker på Babel 12 november med djs från The Space Between och Tredje Dynastin. Det betyder ambient, folk, psych, field recordings, drone, exotica, elektroakustiskt. Dessutom elektronisk trädgårdsmästare i övre salongen Nos, samt Thomas Lennartsson, astrofysiker visar videoprojektioner föreställande strukturer i gränslandet mellan det förutsägbara och slumpen.
klubb kristallen, babel, spångatan 38, malmö, 20-02, 40 kr, 20 år, www.myspace.com/klubbkristallen

det andra tipset är langhorne slim på debaser! läs mer här: http://oresundsregionen.se/sv/evenemang/407/langhorne-slim/index.aspx

Dagens outfit jobbar över


Jag hatar orden dagens outfit. Jag har målat naglarna jätte jättenoga och jobbar på laptopen i sängen.

Kartellen igen 21 nov *stånk* hurra!



Nov 11, 2008

Er er god natt



jag jobbade sent och såg seinfeld. WOOT. kram.

Nov 10, 2008

Badge-o-rama


Väska på humana second hand med jättemånga badges!

Nov 9, 2008

90tals söndag: Monie Love - "It´s a shame"



jag lyssnade bara på 90s pophiphop när jag var 10, sen var det grunge, sen ska-punk, sen lo-fi indierock, sen exotica, sen fransk klubbmusik, sen P2 jazz, sen 80-tal, sen allt om igen och nu är jag 29, 30 om 20 dagar och börjar om från början.

90tals söndag: Biz Markie - "Just a friend"



fler män borde klä sig som 1700tals adel, eller åtminstone lära sig accessoera mer.
  • hårpuder
  • handskar
  • doftsalt
  • cape
  • guldkäpp
inte svårt.

90tals söndag: Bell Biv Devoe - "Do me"



jag vill också dansa i billyktors motljus helst varje gång det är dimma.

Dock är "Posion" den bästa låten men den fanns inte (denied!).

alaska nej stockholm

jag har alltid velat åka till alaska. men igår bestämde jag mig för att fira jul i stockholm. först åker jag till stockholm, sen till åke i göteborg i mellandagarna och så åker vi till malmö ihop till nyår. det blir nog bra. jag saknar morbror gunder och moster marianne och deras familjer, det är alltid så kul att träffa dom men så sällan det blir av eftersom alla bor utspritt. sverige borde vara mer koncentrerat. det är ju ändå bara barrskog i 80% av landet.

katy perrys temakläder från mtv awards









jag gillar inte alls hennes musik men katy perry har de bästa temadräkterna på den här sidan drag queen sidan. här är hennes kläder från mtv european music awards häromdagen. jag dör för cirkusklänningen och att bli nerhissad i en banan! oh, jag måste fråga babydoll caroline hur man gör bokstäver och sätter på sina kläder, hon är pyssel ingenjör, jag fattar noll.

fula modeller, fina promklänningar



från asos.com