Jan 19, 2008

SVTparty nu på inkonst



i know what girls like + filmefterlysning

okej det blir paljettklänningen. nu måste jag gå till inkonst. jag har dock hunnit prata med stockholmska skäggige brunetten i telefon och ska dricka kaffe med en skånsk skäggig brunett imorgon.

och ja ja ja! vi filmar på inkonst ikväll, så hitta mig och ta på någon shnazz outfit så intervjuar jag dig!! du finner mig lätt - jag har en rosa paljettklänning och kamera i fejjan.

stora pupiller

jag, syrran och carl reinholdtzon belfrage är de jag känner med absolut störst pupiller. alltså var det rätt naturligt att jag och carl kom fram till att vi är syskon. för det borde vi logiskt sett vara. mattias kroon brukade fråga på skämt "har du tagit kokain coco!" eftersom jag alltid är glad och har stora pupiller men tydligen verkar det ju vara något genetiskt som jag genast blev nyfiken på och måste kolla upp. mina pupiller är så dåliga att dra ihop sig att jag i stort sett trivs i solglasögon även på kvällarna. jag skulle vara en utmärkt indianspanare alternativt spion. fast å andra sidan har spioner jättedyr nattsikteutrustning, så jaha.

Så jävla fokuserad



jag koncentrerar mig SKITHÅRT just nu. då ser jag ut som en sur albinokanin. vilket är i stort sett hela tiden, förutom när jag är social vilket inträffar tre gånger i veckan när jag går ut. men nu koncentrerar jag mig på vad jag ska ha för kläder ikväll. jag och caroline ska göra intervjuer på disko partizani på inkonst ikväll, och vi ska ha tema vinrött och rosa (hon är mer lady party och jag mer dorki parky). så jag tror det blir rosa paljettklänningen igen med någon sorts florskapelse i håret a la jet set party dorki. det är ju WORLD music så vi bara "hej vars är resorna och hur många tapas finns det och vems flagga ligger här?"

Klubbar



tänk att bo i en stad där det finns my little pony-klubbor, nyvakna taxar som ser ut som kalle anka, vintrar med gympaskoklimat, svarttaxi och stiliga dj-herrar. behöver man något mer frågar jag er?

Taxen!



God natt dagboken



Some velvet sidewalk


Ill be the cat youll be the mouse. Ill be the cat. Youll be the mouse.

Jan 18, 2008

Fanken


Dansmusen och jazzkatten kunde inte bli pålurade maskerna. Men vi får se vem som skrattar sist!

jazzkatten och dansmusen

den där kattmasken på bilden nedan hade jag just när jag och moa tog nya pressbilder till februarifesten på the prom. det kommer bli jättefint, ni får se alldeles strax jag lovar. jag hade dessutom vit fuskpäls och en lång lila peruk och moa hade en turkos shortsdräkt och vit spets.
jag vill ta med kattmasken och mushatten och sätta på det på jazzkatten och dansmusen och ta en bild. vi får se dagboken ifall de går med på det eller om de är för nyktra och skeptiska!

kram hej då dagboken från therese svensson 29 år

Nu ska jag till moccasin igen för jazzkatten och dansmusen har Deluxe förfest och det verkar som moccasin är mitt nya favoritställe förutom smak på konsthallen för de är rara, har internet, serverar god mat och alkohol och så får jag Skitgod laktos- och glutenfria sallader. Homina Homina! Det är så enkelt att bli älskad av mig?

Mmm moccasin



tråkar ut

eh jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. jag sitter som ett fån och gnider händerna och tittar ut genom fönstret sådär som man gör när man egentligen inte ser något utan bara tittar. jag borde gå och träna innan ett eftermiddagsmöte och sen städa lite för vi ska fota pressbilden i min lägenhet av diverse skäl. jag fick en god sillatallrik igår till kvällis mellis med dillsill, räkor och hårdkokt ägg. tyvärr betyder det att jag inte har något hemma till lunch så jag borde köpa mat och sen träna. men nu tråkar jag ut mig själv så mycket att jag måste sluta skriva.

lättlagat

jag somnade tidigt igen (bra), men vaknade vid halv sextiden (dåligt) och tittade lite på lättlagat och höll tummarna att johan sörberg skulle vara med. fast det var en rödhårig kvinna som hette kråke tror jag som lagade oMEHlett med en kvinna i gula flätor och rosa tröja som pratade lite långsamt med tjejrösten och ville kanske se ut som cirka 19 år. men jag lyckades somna om igen och väcktes av att mattias kroon ringde på min mobiltelefon och jag berättade sömndrucket min dröm som bland annat handlade om att en 2,5 cm stor tjeck eller något som var polis kom hem till mina föräldrar och ville ha pengar varje vecka för att han inte skulle ge dom stryk eller något. och jag blev bestört och gick fram till honom och bara "ska du säga mig att du, en tjänsteman, ska begära pengar av mina föräldrar?" det var ju helt sjukt så jag sa att nej nu blir de inge mer pengar, du kan ge mig stryk i så fall. men så fick jag in värsta greppet på honom eftersom han var så stor och stel, och jag tryckte ner honom och blev förvånad över hur lätt det var. han höll i en glass som jag krossade mellan fingrarna och sa "pappa lås in honom". så gick jag ut och höll upp den krossade glassen och sa "nu är det slut med betalningarna, säg till mig så tar jag hand om honom".

Jan 17, 2008

Gil elvgren


Jag kollar gil elvgren pinup bilder till the proms nästa pressbild (till premiären 8 feb) som vi kommer ta imorgon eller i helgen. Berättar temat och bokningarna snart. Men jag vet att det blir den roligaste promnighten.

Jag bara


Jag bara ska bada i chanel no5 oljan, byta lakan, lyssna på greatful dead, krypa till kojs i mina finaste nattkläder, läsa tjejblaskor och långsamt ta in min handled som luktar bedårande myskaktig hudvarm parfym av det bästa slaget.

veckans blast from the past + tonfiskupdate

sven sa...
trish, jag brukar göra en variant m massa hackad ingerfara, pressa i citron. Och tabasco. Och Mycket majjo baby. Man kan ta tyrkyoggi istallet for kräm frasch ocksa. Halsningar fran en som brukade hanga i din kallare i hammarby.

3:32 PM, January 17, 2008

therese svensson sa...
mmmm GOTT. jag gillar majonäs. jag använder det istället för alla mjölkprodukter. ska testa genast med ingefära och tabasco. men du, den där jättegoda burgaren du brukade göra på vadvardetnu - lammfärs? har du någon grön variant av den?
och du den källaren gick inte av för hackor. cornelia bor nu förresten i hammarby. dock inte i en källare utan i en flådig tvåa den rackarn. /f.d isabell

pangasiusfién i repris


crosscheck ©ooking: pangasiusfilé mmmed grillad fänkål, machesallad, broccoli och rivet citronskal:
1. tina eller koka pangasiusfilén aka hajmalfilén och skär upp fänkål och dela lite broccoli.
2. stek fisken i olivolja i en stekpanna (jag använde en wokpanna nu för jag gillar snabbt eftersom jag är en CROSSCHECK SVENNE), ha på salt och färskmalen peppar (maldonsalt i en kvarn och tellicherry peppar i en kvarn är godast).
3. när fisken fått färg kan du ha i fänkålen och broccolin som bara ska bli pyttelite småbrynt. under tiden lägger du machesallad, eller vilken sallad du nu gillar, på en tallrik.
4. lägg fisken och grönsakerna på tallriken, riv citronskal över fisken och ha på lite balsamicovinäger på salladen. klar. det tar väl tio-femton minuter och har alla näringsämnen (nördingsämnen höhö) förutom de äckliga.

Kapten T



Jams


Jag står utanför och bloggar medan max l är i musikbutik fast nu kom han igen. Han använde dock inte hippie ingången. Nu ska vi till databutiken angående min gi data som inte dricker läsk.

Reda ut och isär


Det var jag som skrev dagens metrotips men det stod Inte "FINA moto boy" i texten jag skickade. Inte heller skrev jag "het som lava". Mannen har ju läppstift. Och saknar skägg. Dock vet jag att han sätter hjärtan i brand men inte på mitt pass tacksåmycket.

killnytt

jag *GULP* har börjat längta att få träffa skäggige brunetten nästa fredag.

Te tid tessan



jag har ju slutat dricka kaffe, eller ok igår drack jag fyra koppar espresso innan vi skulle filma så jag blev helt kokhet och fick hjärtklappning vilket var en MYCKET DÅLIG IDE© för jag var ju nervös som det var från början så jag var ganska dålig tror jag. men jag gillar te. jag brukar blanda yerba maté (hälsokostbutiken), nässelte (hälsokostbutiken) och grönt te med ginseng (kahls te&kaffebutik på triangeln) i en burk och dricka en stor kopp till frukost. det är fenomanalt. det och rosenrot och råa grönsaker och träning är min nygamla melodi eftersom jag blivit så jäkla retro i år.

Tonfiskmacka



jag älskar tonfiskröra ok? när jag var 20 och bodde i en källare i hammarby och praktiserade på darling, var mitt hobbyuppdrag och fasta övertygelse att testa, och hitta stans bästa tonfiskröra. jag skulle även testa och hitta stans bästa bloody mary. man kan göra tonfiskröra och bloody marys på tusen olika sätt, och biografen zitas bar babs (som jag älskade för den hade små kulärta lyktor, bra film, fantastisk toalett där jag och madeleine fotograferade, var rätt gay tror jag och låg nära mitt jobb) hade en av de bästa bloody marys för den var inte för tjock eller stark, och fredsgatan 12s sommarbar hade en rätt okej bloody mary när man var hungrig för den var mer åt tomatsoppehållet. det var ett fik på birger jarlsgatan som hade god tonfiskröra och det första bagelstället som öppnade, också på birger jarlsgatan, hade också god tonfiskröra. fast egentligen tyckte jag att min egen var godast. det var förresten roligt när bagelhaket öppnade och jag blev besatt att det judiska kokta brödet var så gott. jag ville äta där varje dag. efter en tid började jag få magknip och doktorn ville göra ett laktosallergi-prov men jag ville inte svälja nån jävla slang eller vad man skulle göra, så jag la tonfisktestet på hyllan. men man behöver ju inte ha i creme motherfucking freiche, så idag gjorde jag en god kolla kolla fröken:

blanda tonfisk med en en liten klick lättmajonäs, hackad purjolök, kapris, lite vatten (så det blir mer geggigt men inte för fett till skillnad mot om du bara hade haft i majonäs), örtsalt, nymalen peppar, citronpeppar och lite chili. klart. ha på riskaka för bröd är ONT.

en annan jag åt igår till kvällis mellis:
blanda tonfisk med en liten klick majonäs, lite pesto på soltorkade tomater (fontanas tomatpesto är utan ost) och hackad purjolök. salta och peppra lätt, ha på riskaka med skivad tomat över.

Jan 16, 2008

Che sudaka på solde



onsdagstips i metro 16/1

TIDENS ANDA Klockan 13.25 på SVT1 är det dags för matiné med Frank Sinatra, Sammy Davis Jr och Dean Martin! Japp, det är Oceans 11 från 1960. Eller "Storslam i Las Vegas" som den heter på svenska.

RUBRIK Gott bröd på Systrar&Bröder
Frossa i limpor, bakverk och glutenfritt

Under sömnlösa nätter kan man tröstas av tv-kocken Johan Sörbergs maträtter och bakverk på TV4as program "Lättlagat". Kanske inte så smart för man blir fasligt hungrig, och tyvärr kan man inte äta Herr Sörbergs bakverk eller bröd då han arbetar i det egna Riddarbageriet i Stockholm. Men hav förtröstan, det finns gott bröd i Malmö också! På Bageriet/caféet Systrar&Bröder finns en mängd olika bröd och bakverk - till och med glutenfritt. De serverar dessutom en god och mättande salladsbrunch och otroligt goda grillade mackor. Köp med dig ett lass limpos på väg hem redan idag, surdegsbrödet är fenomenalt. Sedan kan du laga Johan Sörbergs goda hamburgare med stekt surdegsbröd och tomat-coleslaw vars recept du hittar här under, jösses vad bra att vi tänkt på allt!
Systrar&Bröder, Ö Rönneholmsvägen 26, Malmö, www.systrarbroder.se

Sörbergs Hamburgare
Ingredienser:
500 g nötfärs, salt, peppar, smör och sesamolja till stekning, ljust surdegsbröd
lök- och tomatslaw: 1 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 2 tomater, en halv tsk tabasco, 1 dl majonnäs, 2 msk dijonsenap, salt, peppar.
Gör såhär:
Blanda färsen med salt och peppar och forma fyra tunna biffar. Stek i het panna i smör. Skiva brödet och stek det i smör och sesamolja. Lök- och tomatslaw: Skala och skiva löken i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda ihop och rör ner tabasco, majonnäs och dijonsenap. Salta och peppra. Bygg ihop burgaren med brödet och slawen och servera gärna med en ljus amerikansk öl.
Du hittar fler av Johan Sörbergs recept på www.recept.nu

Sarah Silverman
Ikväll är det seriestart för "The Sarah Silverman Program" på tv2. Sarah är skitrolig, störig, ego och snyggare och roligare än alla du känner. Programmet handlar om rätt menlösa saker a la Seinfeld eller Curb your enthusiasm, men det är ju sånt vi gillar. I första avsnittet blir Sarah lack för att hennes kompis Laura går på dejt istället för att titta på tv-programmet "Cookie Party!" med Sarah. Sjukt mogen humor på alla sätt.
The Sarah Silverman Program, SVT2, 22.50

Tangolektioner
Lär dig dansa tango på Vuxenskolan i Lund. Testa ifall du verkligen har två vänsterfötter eller ifall du faktiskt kan lära dig ett danssteg eller två. Vi tror på dig. Just do it. ( I värsta fall kan du ju titta på och låtsas att du kan när alla vet att du fejkar).
Argentinsk Tango, Vuxenskolan, Gråbrödersgatan 13, Lund, 18-19, fri entré

findlay brown - "losing the will to survive"

godnattsnack

jag har gymmat, msnat med sandra engström, städat köket (det var på tiden), lyssnat på ett band jag ska intervjua och pratat i telefon med skäggige brunetten i två timmar. jag är en novis vad gäller att prata i telefon, sist jag pratat såhär ordentligt var nog när jag gick i gymnasiet. jag pratar i snitt högst 4 minuter och då är det såhär: "hejdetärsvenneskaviseshalvfemiställetvidfyrajagtrorintejaghinnerjagskahämtaengrejinnanok? ok!"

sen sa jag godnatt på msn till nattugglorna erik, lukas och hampus och ikväll har jag haft på mig blå adidasbyxor uppdragna i midjan och en ljusblå instoppad tshirt och laktosfejja. jag är relativt het för någon med dålig white trash smak.

Jan 15, 2008

Findlay brown


Jag hittade honom! Det var bisarrt nog en ny artist som heter findlay brown. Låten heter "losing the will to survive". Mycket intressant.

Hjälp apollo


Den enda musiken jag har på macen är studio och en låt jag lyssnar på repeat för att den är så bra. Jag tror det är en mellansen greatful dead, men jag är inte säker för det står bara fingertrack 342. Men den går så här: dumdumdum (kör) o o o o oooooooo have you ever been alone, where the wind runs ships and bones and a man comes in Your way, telling you its time to pray. Everybodys got illusions o o o oo o dumdumdumdumdumdumdum (kör) o o o o oooooooo och så vidare.

ihop eller isär



jag kom på skillnaden, den riktiga praktiska skillnaden mellan att vara ihop och själv, och ni vet hur man kan känna sig ensam i en relation och inte när man är själv och allt sånt, så det har inget med det att göra, nej då, den uppslagsverkriktiga versionen av att vara själv är: man bär mer saker. när man är ihop bär man mycket mindre för man har någon att flytta sängen med, bära datorn, matkassarna eller lådor ner i källaren. jag tror aldrig jag lyft så mycket som under den här perioden. max l fick visserligen passa på att bära min gamla macs stora skärm, och pappa fick sätta ihop en elgrej och hjälpa mig bära en soffa ner till bilen. men nu menar jag vardagsbära saker.

going down in a blade of glory

jösses. jag fikade med babydoll caroline och imorgon ska vi ÅKA SKRIDSKOR: ja jag kommer jämt och ständigt vara hockeydottern som inte kan åka skridskor. men nu är det väl dags. mina hockeyrör är i källaren och vi ska ha på oss isprinsess-kläder. jag ska ha min confettiklänning och päls. sen får det bära eller brista för vi är ju i alla fall finklädda. skäggige brunetten frågade ifall jag var som dita von tease, "jag bara va?", han bara "ja men som att du verkar gilla att klä ut dig till olika teman". jag bara "tja jo". fast dita har ju ETT tema. jag ser för det mesta ut som ett barn med förbundna ögon som bara tagit på sig saker ur en klädkammarexplosion. och som sen har olika teman för olika tillfällen.

Mmm kille!


Jag brukar inte gilla modelliga killar men olle på kid of tomorrow är som en kantig dröm. Jag ska starta en klubb som heter pretty boys där enbart fagra karlar får vara med och så kan man titta på dom med kikare och sucka högt. Åh pretty boy Youre so Cute!

Allergisk


Jag vet inte hur det gick till, men jag vaknade med en riktig allergiknall. Jag är snorig, har utslag på halsen och är så svullen i ansiktet att jag bara kan kisa med ögonen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen men de sa inte så mycket. Och jag som ville göra saker idag. Nu får jag ha skidmask och ledarkatt om jag ska gå ut. Coco. Jag läste på förpackningarna i kylskåpet och hittade två eventuella allergibitches så jag slängde dom och har bara druckit avgiftande te. Jäkla quasimodoallergifejja.

Veckans besatthet: sill


Men det måste vara Senapssill och dillsill från coop. Abba kan inte göra något gott verkar det som.

Nylon + urban outfitters


Nylon har valt ut några av sina illustratörer att designa tshirts som ska säljas på urban outfitters. Jag vill förmodligen ha alla?

Disko partizani


På lördag ska jag vill denna fest för ett nytt tvprogram samt en ny klubb. Jag hoppas de har gluten och laktosfri gratismat.

Jan 14, 2008

tråksporter

men Åh det är så tråkigt att inte kunna lägga upp bilder. jag får fota av bilder och blogga in dom via mobilen. så modernt. och inte hann jag plocka ner granen eller träna eftersom datorn gör att allt jobb tar så otroligt lång tid. jag kunde dock gå in på vissa sidor jag behövde till helgens metro eftersom jag var en latent hacker. jag är tyvärr också en hushållsslacker så det börjar lukta lite oartigt här i köket där jag har gammeldatorn. jag satte på doftljus med grandoft så det luktar lite bättre dock. skäggige brunetten ringde och vi tittade lite på idrottsgalan och hånade dom litegrann. sen jobbade jag igen. snk mmsade förresten från usa häromdagen för han satt och tittade på en nhl-match och jag blev avundsjuk. kan inte malmö ha hockeykultur istället för att bara fokusera på fotbollen? måste byta ut malmös hockeylag, det_är_så_PINSAMT_!

en vi har bokat till the prom frågade ifall de fick ta med en 16-årig dj, man bara whats up candy boy?

cinematekets copy

jag fick hem det nya cinemateket programmet idag och det var tur för det börjar imorgon och jag vill se bägge filmerna - hitchcocks "Notorious" och jacques beckers "Möte under stjärnorna". kolla vad cinemateket skriver om sistnämnda: "Omsvärmad kurtisan gör älskare galen av svartsjuka i belle epoque-klassiker hyllad av nya vågen-regissörerna." (= klart jag måste se den.)

jag älskar cinematekets copy, den skriver alltid mycket obskyra filmbeskrivningar. lyssna på de här:
"nostalgisk kriminalkomedi där grace kelly hetsar före detta gentlemannatjuv att klänga på fasader på franska rivieran." (To catch a thief)
"vilt festande flickskoleelever hetsar upp manliga bargäster i superstjärnan clara bows första ljudfilm" (Vildkatten)
"klaus kinski släpar ångfartyg över berg för att kunna bygga operahus i amazonas" (Fitzcarraldo)
och min favorit: "kvinnlig kleptoman med sexualneuros tvångsanalyseras av bestulen f.d arbetsgivare" (Marnie)

att göra i veckan: skriva fanbrev till berörd person.

billy idol - eyes without a face



dagens tryckare.

kallt gnäll

det är jättekallt i min lägenhet just nu. och jag kommer återigen ihåg hur det är att vara stressad eftersom den här datorn är så långsam. jag kan inte ens gå in på de sidor jag brukar och nu kan jag inte hitta information till helgens metro.vette tusan vad jag ska göra. jag får gå till 7-eleven eller något imorgon och jobba. så dumt. varför finns det inget ställe som hyr ut laptops en vecka i taget? jag ska ta ner granen ikväll också samt gå till gymmet där det är varmt och de har skvallerblaskor och national geographic.

skånska disney-röster

jösses. det var så kul i helgen, fast faktiskt just bara ikväll (för igår, och i förrgår var allting tråkigt). jag var hos andreas haugaard och åt kycklinlår som var täckta med intressanta kryddor och till det åt vi kål och andra grönsaker. det var i vilket fall som helst en miljon gånger mer delikat än jag någonsin kunnat förklara. sedan såg vi en film som hette "domestic disturbence" på tv4, och vi bestämde oss för att ogilla titeln och spela in ett pitch-band med röster till svenska disney. andreas kunde vara en skånsk haj, och jag en diverserarbetande kolibri eller kanske rentav en flirtig slamkrypare.

live the dream.

apropå dröm. så drömde jag om en kille men jag tänker inte säga vem eftersom det är diverse gollumkrafter efter mig (så vitt jag fått veta), så jag ligger tyvärr lågt med den personliga kill-informationen just nu. men den var fin och jag smsade honom och jag vet inte mer och jag vet inte vad jag borde säga och jag hoppas han gillar mig på något vis.

Jan 13, 2008

the prom loves marie!

foto av max lodin bakom UFF i malmö.

vintage tessan



jag grävde upp några gamla bilder från min gamla mac. det här är nog en av få bilder där jag har långt hår - aka innan klubbredaktörism, smink och party.

Lyxmiddag


Hos andreas haugaard- kycklinglår med grönsaker och valnötter och bedarö bitter. *dröm*

Tennisstjärnan svensson


Planer för 2008: växa ut håret, ljuga om min ålder och göra tenniskarriär.

Lady reporter


A gripping expose of the journalism underworld and the frenzied people who live in it. Ska min nästa novellsamling heta.