Sep 15, 2007

skellefteå


när jag var yngre än fem bodde jag i skellefteå på norra statoionsgatan fem i ett hus som utåt sett såg ut som en gul villa fast när man gick in genom dörren var det en hall med två dörrar som ledde till två separata hem. vi bodde i hemmet till höger och familjen åhvadhettedenuigen jag kommer inte ihåg, men deras döttrar hette frida och stina och pappa bröt en gång av stinas arm när han snurrade runt oss som en helikopter i våra armar och hon fick åka till sjukan och det var säkert en av pappas mest pinsamma stunder. och pappa brukade göra tomahawks åt mig i kartong när jag ritade mig i fejan och lekte indian, och andra gånger ritade han skattkartor över vår trädgård (som för en femåring var gigantisk), så att när man hittade en ledtråd fann man nästa och så vidare och så vidare. det fanns en vind också och jag kom i håg att frida ville flytta in där när hon blev äldre för hon var äldst och hennes mamma monika var den första kvinna jag såg med orakade brunhåriga ben och jag blev så ställd för jag visste inte allt det där att folk rakade sig så jag stirrade och försökte räkna ut vad som hände. jag hade en nallebjörn som var rosa grovstickad med ett par bruna hängselbyxor som jag alltid brukade ha på mig. jag kommer ihåg att jag oftare hade på mig moccasiner, indianskynke och målarfärg i ansiktet samt nallebjörnens hängselbyxor, än vad jag hade vanliga kläder. ibland var farmor barnvakt. jag tappade min första tand och gömde den i en handdocka medan nalle puh eller någon annan barnfilm var på tvn och jag var återigen ställd och försökte fundera ut vad som hände. vi hyrde film nästan varje lördag och jag såg den två gånger och jag ritade alltid, eller försökte åtminstone, rita innanför linjerna och åt samma håll för då skulle det se mer ut som sammet. och en gång låg jag och skulle sova och dinglade med nappen med fötterna i vädret och så kom min jämnåriga kompis in och skulle också nattas och jag skämdes litet. jag brukade också sätta på våra katter mina trosor på deras huvuden så det såg ut som att de hade små mössor med öronen utstickande ur hålen. jag gick hos en dagmamma ner på gatan och pappa berättade en dag att den stora rosa bläckfisken jag var fascinerad av var lika lång som vår gata och jag smällde av. en annan gång såg jag en jättestor slända på min dagmammas hammock och kände på en bajskorv på gräset för jag trodde det var lera. jag hade på mig polarn och pyret kläder. jag sa en gång till mamma att killar cyklade på cyklar med limpsadel att det var för att de skulle lägga sin penis där så de inte gjorde illa sig när de cyklade. andra gånger var jag påskkärring, klättrade i träd, hade en liten barnpool, katten linus hoppade ner från en balkong ovanför tant rut men klarade sig, och jag drog katten ketchup överallt så den blev platt och en pojke började blöda näsblod i vår lägenhet. jag gillade skellefteå.

garf


dagens ebay fynd: garfield trio

headbangers ball

vart ska alla gå i kväll? ed bangers ball på inkonst? verkar trevligt. pappa är på hockey, vi ska äta middag sen, jag ska föreslå plockepinn eller tacorestaurangen på triangeln. älskar temarestauranger. och framförallt älskar jag taco also known as svennefest.

mood: bakis

fan

Sep 14, 2007

je suis une page boy



jag hade en liten page förr i dvärgformat. jag ångrar litet LITET att jag klippte den. men jag ska spara ut till den igen. nu är jag rosemarys baby tills halloween ok.

nackspärr (-mongo)

jag har nackspärr. hur udda är inte det? jag önskar jag hade en sån där nackgrej som buck 65 hade när han uppträdde på debaser. men det har jag inte. jag har heller inte fått nackspärr för att jag headbangat eller utfört bj, jag tog bara på mascara och sen gjorde det ont. det är kanske bara för att jag sa att jag har blivit en gammal tant som jag fått krämpor - ryggont och nackspärr. men i alla fall; jag och pappa har lunchat på sushistället på friisgatan, sprutat oss med dior addict samt handlat en jättefin ekologisk tröjklänning + spetstights + knallblå partyklänning åt mig på H&M, och en skinnkjol på UFF där jag träffade marie, tiaz, han från tempo och hanna ahh! nästan som ett klubbmöte var det. jag såg tiaz kalsonger, det lilla stycket. sen köpte vi lotter och jag pillade på en garfield porslingfigur på öppna hjärtat men gick hem.

mah-na mah-na

jag blev kär i en kille en gång som hade den här som msnfigur.

piero ulimiani mah-na mah-na!

mitt nya favoritband printer

mitt nya favoritband printer damp ner i form av en ep i brevlådan i morse tacksåmycket adrian recordings! det är mitt nya favoritband. de heter printer. de blandar analogt och digitalt och startade som rockband så de skär sig inte i armarna när de spelar musik a la radio dept melankoliskt.

printer!

dior addict

i går testade jag burberry london och dior pure poison midnight. midnight luktade först kola-suddgummi och london mer mörkt så london ledde fastän den är en floral, sen åt jag och pappa laxsallad (som en DRÖM efter fem veckors böndiet) på lilla torg och då råkade jag tvätta bort midnight, men på väg hem gick vi förbi åhléns så jag tog på pradas nya (nja) samt dior addict och jag luktade en gång i minuten och ena gången ledde london andra gången ledde addict, det var så spännande att jag knappt kunde bärga mig. pappa tyckte jag var en dork och skrattade hela tiden när jag satt och luktade på mina händer som en jävla grävling. men addict vann. det kunde jag ju fattat med en gång att jag skulle ha en mörkblå flaska som hette addict. dessutom är bourbon vanilla, bulgarian rose och tonka bean mina favoritnoter.
Notes: Silk Tree Flower
Mandarin Leaf
Orange Blossom
Night Queen Flower
Bulgarian Rose
Bourbon Vanilla Absolute
Mysore Sandalwood
Tonka Bean

psycho fast med en tjej i huvudrollen

jag har sett två avsnitt av sex and the psycho och den är helt osannolik. första gången jag såg det för någon vecka sen var det två tillfällen där de borde gjort en polisanmälan - ett av tillfällena var när carrie hade en killkompis som filmade tjejerna han låg med - utan deras vetskap, och hon bara tihi åh va crazy. och i går när jag såg var hon suicidal för att hon fjärtat inför nån kille och att de inte hade legat på tre dagar. carrie är som en karaktär från 1880 som hittat en tidsmaskin och bara HEY WHA HAPPEND och hamnat i 90talets new york och det är det serien handlar om.

IKVÄLL: MEGADRAMA

jag skoja. jag tror det blir det här idag:
  • jobba
  • köpa diskpropp och tandkräm och PADS jag älskar ordet PADS
  • gå på rasoirs after work premiär
  • äta på plockepinn
  • gå till klubb pastell och göra nöjesguidens klubbenkät kom dit jag vet att du vill vara med
  • vänslas

slott till leopardkoja

santo och nexxor trodde att de kunde ta med sig sin favoritmöbel som var en ful leopardmönstrad kattkoja, men jag bara "ingen chans frans" och satte ner den i soprummet. de är värdelösa på att möblera.

coco chanels lägenhet

Sep 13, 2007

yakety yakety

jag har, äntligen, benny hill melodin som ringsignal på mobilen så nu när det ringer svarar jag extra sent så jag kan springa runt i en cirkel till låten.

Benny hill yakety sax!

vafalls, nu lyssnade jag på yakety sax midi och så ringde det samtidigt men det har blivit något konstigt så jag hör inte den som ringer fast den hör mig.

drömrum

det här är ett fantastiskt flickrum. på en annan del av skivan ligger det en utslagen kille under ett glasbord med några halvätna pizzabitar. jag har alltid velat ha heltäckningsmatta. sen jag var 5 år har jag velat ha en tjock ljusarosa heltäckningsmatta. live the dream tessan. live the dream. jag har försökt hitta en stor ljusrosa matta utan resultat (läs: de jag hittat har varit jättedyra). jag funderar på att måla väggen ljusrosa istället. nu ska jag städa, sedan skriva klart klubbkrönikan till nöjesguidens oktobernummer.

donna T

the donnas spelar på KB den 18 november - den här gången ska jag INTE missa dom. jag har missat dom i tio år. jag upptäckte the donnas när jag var ihop med en söt blond programmerare på spray som hette matti. han klippte sig hos tony (som fixade håret på årets nöjesguidengala), hade en tavla av star wars calle i hallen, hade snäll brorsa, ett halvläskigt ex och the donnas första skiva. jag intervjuade dom till darling och sen ritade de en groda på ett papper som vi slarvade bort.

www är min hemadress

kommer ni ihåg igår när det var en som fick stånd och jag trodde först det var en kompis som skämtade men det var det inte och så blev din mamma sur för att jag tyckte det var rart och så var det någon som sa att jag skulle städa? det var sjukt roligt. jag älskar internet. man behöver inte ens byta om från mjukisbyxor.

s&n

idag ska jag storstäda min lägenhet - det betyder diska samt lägga alla kläderna i garderoben (nu ligger de i en stor hög på min fotpall i vardagsrummet), sen ska jag jobba och i eftermiddag kommer pappa med santo och nexxor. de har ju varit på sommarkollo på mammas herrgård så när skolan börjar brukar de få komma hem igen. de är säkert feta men det är ok för då håller de mig varm.

Sep 12, 2007

king tut


KING TUT batman version!

trailer trash

nu ska jag ligga och böka omkring på golvet i all min snuskiga snusk smuts. p.s detta skrev jag skämtsamt så alla som har autism får sluta läsa.

nya metro bilden

veckans bekännelse: ad lib

jag gillar verkligen programmet ad lib på P2 men jag är så rädd för det. det är sån där ågrenladdad stämningsmusik som får mig att minnas nyårsfesten på "the shining" hotellet, eller dåligt gjorda 70-tals filmer med kasst manus. *ångest* jag tittar mig om ryggen hela tiden.

skipper

kära dagbok. idag klädde jag ut mig till den lilla skepparpojken och gick till parfymerian och luktade på diors parfymer. pure poison fick jag ont i huvudet av på vägen hem, men pure poison elixir gillade jag för den luktar som en varm creme brulee med konjak och en tvist av smutsig ros. hej då.

pure poisson

jag läste om parfymer i natt i minst tre timmar. jag ska hitta min nya parfym om det så är det sista jag gör. det verkar som att dior pure poison elixir kan vara något att hänga i granen, så jag ska ta en promenad nu ner till parfymerian och testa. jag älskar parfymer. det är det finaste som finns och den bästa presenten. boucheron gör också bra. men jag gillar dior och burberrys näsor bäst. calvin kleins snok borde dö.

som en dröm

jag skypade med kristofer och i natt hade han drömt att vi åkte i richards miljövänliga bil och att richard hade en icakasse med weed som han betalade biltullarna med. själv drömde jag också massa konstigt och hampus var med.

hej konsument din lilla idiot

hej konsument kanske är det roligaste i dn förutom vetenskapssidan, här är min då:

aktuell med: internet
gillar: regn, internet, killar, historia, vetenskapsmän, kläder, party och smink
ogillar: när jag inte får som jag vill
ser: mad men, gilbert report, aeon flux, sopranos
äter: fisk, bönor, frukt, tomat, tofu, frön, feferoni, leverpastej
favorithäng i malmö: min säng annars H&M, tempo, metro, debaser
favoritfärg: grön, rosa, brun, lila, orange
senaste impulsköp: synthtavlan
bästa promenad: den stora kyrkogården
favoritdryck: vatten, öl, sojamjölk
äter lyxmiddag på: dit mattias kroon tar med mig på krogrecension eller hos andreas haugaard
favoritgata: falsterbogatan
favoritgalleri: alp
favvosajt: min personliga igoogle
här bjuder jag mamma på middag: hemma hos mig
favoritförort: möllan och hästhagen
fikar gärna på: fikar inte, men i så fall banjo eller kaffebar
bästa lunchställe: konsthallens SMAK
rockstjärna jag vill träffa: madonna
favvoskor: vans slip ons
klädkonto per månad: alldeles för lite
modeförebild: jättemånga
motionerar: gymmar måttligt på 24seven
bästa affär: H&M, nkotb, UFF humana, öppna hjärtat och ebay
det dyraste jag köpt: sony playstation
mode jag aldrig vill se igen: läppenna målat utanför läpparna och ingen färg på själva läpparna
senast gnolade: "strangers in the night"
senaste boken: jonathan safran foers nya fast den jag läst senast är min vitaminbok samt edie - american girl
favoritprodukt på apoteket: L300 använder jag alltid
fulaste färgen på kläder: den där bleka bajshudbeige som förortsbrudarna använder
bästa förfestmusiken: alan parsons project
en bra gåbortpresent: färsk ananas eller en vinylsingel
bästa present att få: parfym, chokladpraliner, blommor, middag
favoritlyxartikel: chanel no5 badolja och parfymer rent generellt
älsklingsljud: regn
senaste upptäckt i malmö: det glutenfria brödet på systrar & bröder som alltid är slut

spegelneuron gör mig het

vetenskapsredaktören karin bojs är en av mina gamla idoler. jag sökte till vetenskapsjournalistik i umeå (tror jag det var) för tio år sedan, men så började jag jobba i stockholm och åkte aldrig dit. jag funderar på att söka någon distanskurs. jag har även pratat med illustrerad vetenskap, om att översätta och faktagranska texter, men de skrattade åt mig för det var aldrig någon som hade ringt dem och velat jobba för dom innan. läs karin bojs krönika om spegelneuron mmmmmmm SPEGELNEURON. plus att hon gör en shout out till strandapeteorin som jag skrev om för länge sen men då ville ingen forskare jag pratade med ta i den med en jättelång tång. en annan gammal idol är lana troy som är egyptolog på uppsala universitet. jag skickade fanmail till henne förut men fick inget svar.

karin bojs krönika!

Sep 11, 2007

ryggont

jag har ont i ryggen och jag vet inte varför och jag brukar inte ha det heller så jag tror det beror på att jag blivit en gammal dam. jag ångrar mig genast och hoppas det ska gå över. givetvis kan det ju bero på att jag haft internetmaraton i sängen och legat ner i två dygn. jag vet inte. jag gick i alla fall och tränade och hoppas det blir bra igen. tänkte lägga mig på golvet men det var för dammigt så jag ångrade mig. jag har en ny bildbyline i metro och jag är rätt fräsig - snorgrön tröja och orange läppstift. alltid något ÅHHERREGUD nu är det svensk punk på musikbyrån, måste byta kanal (BYTER) okej nu är det rapport istället. här är outfiten jag handlade häromdagen på den fantastiska second hand butiken. jag kallar den "töntig tonåring från ängelholm".

listan

min pappa kommer på besök snart och jag håller på att sammanställa en lista över saker han ska ta med från min mamma:
  • såna där minihängslen man sätter på kläder för att dra upp ärmar
  • porslinsbyst av en man
  • guldhuvud
  • den stora 50-tals vasen
  • den orangerutiga kavajen
  • clownörhängen
  • en stor svart kavaj

äkta konst

den här konsten hittade jag för 20 kronor styck. men jag vet inte var jag ska hänga upp dom.

marky marc



marc jacobs gjorde en rolig blooperkollektion där alla såg tvärtom ut. jag gillar skorna som man går på - inte i.

grafisk spya

jag hade på mig de här mjukiskläderna i söndags när jag och kristofer hade häng i sängen med läsk, nötter och filmmaraton. men jag bytte tröja när han sa "det ser ut som att en grafisk designer har kräkts på dig".

insektsdröm

åh jag vaknade just fast jag skulle gå upp klockan sju, men jag hade ont i ryggen och trodde att jag var förkyld. när jag somnade om igen drömde jag jättekonstigt att syrran hade pratat en gång med en psykiatriker som dessutom hade en ormbutik som jag inte vågade gå in och mamma gick in och försökte vinka in mig, och utanför hängde skyltar där det stor hur många som sett en hel orm inne i butiken. sen var det en jätteäcklig insekt som tog sig in i ens sår och la sig där och det var nära att en tog sig in i mitt finger men jag fick ut den, och sen letade vi efter en spindel och när jag, kristofer och syrran satt på ett tåg, eller en linbana, så kastade någon ett foliepaket på mig och däri låg spindeln, fast det var tre stycken, två köttrosa med vingar och liksom pyttesmå ben som såg ut som gaddar, och en sorts svart spindel. jag sa "fort ta racket!" för det stod ett tennisracket bredvid oss och kristofer har spelat tennis så se där hur det räddade oss för han smashade spindeln och sen byttes historia och jag träffade en tjej som var ung och hade svullna läppar och ögonbryn och två tofsar i sitt blekta brigitte bardot hår och jag var lite avundsjuk. de hade beställt tröjor till sin skolbal som hade charlies angels-tema och en av tröjorna var av samma tyg som min teddybjörntröja och den skulle kosta 1600 kronor. sen gjorde den där tjejen massa kullerbyttor utomhus på någon stor grej och hon spelade mot johnny depp som pratade svenska och vi var i en förort som skulle ligga precis bredvis rosersberg utanför stockholm. men stället hette storuman och alla var från norrland med norrländska reklamlappar och vanor, och jag sa "är det inte konstigt att det bor så många norrlänningar här, varför gör det det?", men ingen svarade förutom mattias kroon som nu var min pojkvän, och han sa "är det speciellt många norrlänningar? det vet jag inte om det är". sen skulle mattias hämta något av en gubbe som satt bredvid oss, jag tror det var läder. och jag tänkte det var bra att vi inte skrev ihop om vi var ihop, och sen skulle jag beställa skivor på cdon men jag kunde aldrig skriva min adress i adressfältet för det blev bara fel bokstäver hela tiden och sen vaknade jag.

Sep 10, 2007

dagens outfit: tessan does college

hej jag går till bibblan: ljusblå väst UFF, grå tröja H&M, synthhalsduk ebay.com, brun kuvertväska leonardgallerians second hand shop, jeans cheap monday skyscraper.

hiltons boyband

från vänster; mattias kroon på theremin, tor billgren på piano, kristofer matti på trummor och marcus mckinley på saxofon.

david shrigley ritar halvnoga


här kommer våra dagliga nöjesguiden/metrotips finnas: nojesguiden.se/klubb
idag skrev jag bland annat om david shrigley. det var kul i fredags på hans vernissage. först träffade jag ju malmös mesta boyband på hilton - mattias kroon, tor billgren, kristofer matti och marcus mckinley. sen gick vi ju till vernissaget där vi träffade tiaz aka theo huxtable, min gamla rummis coolof, nkotb marcus och sebastian, min gamla chef fredrik gertten samt en massa fler. jag och bästa hanna hallborg pratade om tidningar och drack vin och blev jätteglada och gick fram till david shrigley och tog hans autograf och var såna bra artgroupies att han blev nervös och sa att hans fru var där. sen gick vi till tempo men jag var för full för att orka för jag trodde det skulle finnas mat på vernissaget (vilket det inte gjorde), så jag hade inte ätit som en riktig kvinna på flera timmar utan mest som en mycket liten sällskapshund vilket ledde till att jag blev för full och gick hem. om ni tittar noga på bilden ser ni att han skrivit av sitt namn ovanför sitt tryckta namn som sin autograf. åh de där artykillarna va de är väl för härliga!

cmykläsning bilder

kommer ni ihåg när vi åt räkor och sötpotatis och drack sjukt mycket budweiser och smirnoff? om inte kan ni titta här: nöjesguidens smygläsning. se bara hur glad moa, anna och jag var när jag sa att jag gillade "morden i midsomer" och de sa att jag hade fel.

thakoon


men det här var jättetråkigt nu. det här var det finaste idag. var är allt det knasiga? det är bäst jag gör något annat ett tag än surfa style.com

cynthia vad gör du för tygpenis



cynthia rowley gillade aprikos. den färgen är så ful att jag knappt kan titta på den utan att få mens i hjärnan. därför gillar jag den. observera att på den första bilden ser det ut som att klänningen har en liten fastsydd tygpenis.

dräkt för äventyr och hångel

den här rosa shortsdräkten som stephen burrows öppnade med är skitsnygg (resten var skitfult). tänk den med en graffittimålad cape till så är man praktiskt taget nocturnal skadargirl på spåren.

mtv en gång älskade jag dig

oj då var det ingen som berättade för mamma spears att det inte är någon bra idé att uppträda så stenad att man inte kan mima eller gå i högklackat? vad använder de sina pengar till - åka i finkan och bli höga? det kan man lika gärna göra i en trailer park i alabama eller är jag alice i underlandet igen och har blandat ihop allting. lil mama var bäst klädd. kolla bilden ifall ni inte tror mig.

Sep 9, 2007

köttopportunist

eftersom jag är en gluten- och laktosintolerant näringsnörd som mestadels äter vegankost eller fisk men är köttopportunist, åt jag i morse leverpastej med saltgurka till frukost. kristofer bjöd mig på brunch på retro och det var tur för jag var hungrig och åt riskakor med nutella, en riskaka med ägg och kaviar, en tallrik full med frukt och en riskaka med leverpastej och gurka. kristofer åt fudge och så skrattade vi och tänkte "they have packed so much fudge into this, i cant believe how much fudge theyve packed". för övrigt tror jag ekologisk majskyckling (som jag åt med richard i torsdags) smakar som en vegetarian, ifall människor nu smakar som kyckling och om denna majskyckling bara ätit grönsaker så borde den således smaka som en vegetarian. här är en solskenshistoria om leverpastej jag fick av en läsare:
Björnsson sa...

En gång när jag jobbade i affär bjöd Pastejköket oss på Big Bowl med gratis middag och sprit för att vi gjort den snyggaste Pastejköketmontern i hela Sverige. Det var kul tills Pastejköketrepresentanten inte kunde stå upp och hällde en cider på mitt skrev. Sen dess hatar jag Pastejköket.

det jag äter när jag är köttopportunist:
  • leverpastej
  • foie gras
  • något svårt konstkött som man aldrig äter annars tex torkad ren
  • kyckling när jag äter middag hos richard för det är vårt töntigaste djur, och pappa har lärt mig att sparka på de svaga (SKOJA)