Oct 11, 2008

Hemmakväll


Jag äter deli och dricker gott röd vin i mina skönaste favoritkläder. Det är vampyrkväll så svt2 hela kvällen så jag har tippat syrran via sms (historiska karaktärer som vampyrer och pirater är några av våra gemensamma familjeintressen), och allt är så bra och jag är dessutom så glad över buttericksfynden samt konstant glad över tidernas bästa herrfynd åke.

buttericks fanfar



jag, babydoll-caroline och san-one sanna var på buttericks och skaffade de bästa av saker till nästa klubb kartellen! jag är alltid där i två timmar eftersom det är stans bästa accessoar-butik, och det här var resultatet efter dagens besök: jag ska vara värdinna i form av kleopatra i svart peruk och guldhuvudbonad och dela ut sockervadd och popcorn, caroline ska vara cirkusflickachef i 60-tals baddräkt, lång peruk och röd paljetthatt, och sanna ska vara tigerdam med långa mönstrade handskar.

så BRA. buttericks är malmös guldgruva vad gäller hattar, accessoarer, handskar och glasögon. typ som ebay/beyond retros accessoardel. loves it.

bread pudding / for the love of nigella del 2 samt julrecept

när jag inte jobbar vill jag allra helst hångla med åke, dyssla och laga mat för det är så väldans trevligt, och jag vill bland annat göra en breadpudding som bland annat nigella så fint gör i hennes bok "nigella bites" (det är ju min andra smekmånad med nigella). kolla hennes delikata inledande beskrivning (- att läsa bra matjournalister är som att hångla med dem samtidigt som man känner smaken de beskriver.)

My Grandmother's Ginger-Jam Bread and Butter Pudding by Nigella Lawson

This recipe comes from my maternal grandmother’s recipe folder, a wonderfully retro piece of design, circa late sixties, early seventies. Bread and butter pudding has, I know, gone from stodgy disparagement to fashionable rehabilitation and back to not-that-again clichedom, but I am not prepared to let any of that bother me.

This version uses brown bread rather than white, and between the buttery sandwiches is heaped chunky-hot ginger jam, sometimes sold as ginger marmalade, but most usually, if quaintly, as ginger conserve; on top is sprinkled Demerara sugar mixed with aromatically warm ground ginger, the spice of the old-fashioned English kitchen. My grandmother, more austerely, used milk; I go for mostly cream: nothing creates so well that tender-bellied swell of softly set custard.

se receptet här: http://nigella.com/recipes/recipe.asp?article=216&area=12
jag vill göra den till jul, plus hennes majs pudding/soufflé som tydligen verkar passa alltförväl till en god bit skinka. aka RÖV. (naturligtvis gör jag dem alla gluten- och laktosfria men de vet jag ju att ni vet, samt hur ni vet hur man nu skulle göra det.)

Oct 10, 2008

nöjesguidensmygis på babel + M83









jag träffade mattias kroon igår för en öl på tempo och prat om bread pudding, nigella och brittiska matkritiker, sen kom andreas haugaard förbi precis när vi skulle gå och pratade om korv och en ny restaurang i köpenhamn. sen gick jag och mattias, mötte upp red-anna och gick till babel där det var nöjesguiden-smygläsning. jag hade tänkt lämna visakortet hemma för jag hade bara 600 kr kvar, men så var allt så festligt så jag tänkte "för tusan" och köpte en flaska vin och öl och vi hade jätteroligt och alla skånska kulturprefix var där förutom kanske fem stycken, och jag pratade med karin winther som är lång och otroligt snygg och sen pratade jag och anna alldeles för högt och bandet spelade justice covers vilket inte ens var förra säsongen, och sen gick vi till debaser där M83 spelade på freaks n geeks klubben, och anna scorade redan när vi hängde in i garderoben vilket var helt sinnes för vi hade ju inte ens hunnit IN, och sen drack vi vin och new kids-donnie blev helt full och skulle vara med på alla bilder. sen gick jag hem och åt chips i sängen. jag träffade pastorn för första gången på länge, det var roligt, han såg familjär ut i skägg och hatt och rajter var där också, så det var kul att se de gamla trasorna.

nu är klockan 16:20 och jag har slutat jobba och blev just jättetrött och ska ta en tupplur, sen ska jag dra mig i fördärvet på bokrelease på get laid or die tryin och sen rundgång födelsedagskalas på retro.

men först ska jag se klart på hannah montana.

Note to self: använd puder

veganpannkakor

från babydoll-caroline:

glutenfria pannkakorna var finfina buckwheat pancake mix (med no egg, havremjölk & rapsolja i) från orgran. no egg är också en orgran-produkt.

de vanliga veganpannkakorna innehåller:
  • vetemjöl
  • no egg
  • bakpulver (fast jag var helt dålig på att låta smeten "poppa")
  • havremjölk
  • rapsolja
  • salt
  • mjölkfritt smör att steka i
jag brukar bara blanda tills det känns ok. man kan utesluta no egg eller blanda i sojamjöl istället men jag tycker no egg binder fint. jag improviserar rätt fritt runt temat. så var det bananskivor i en del av pannkakisarna också, frukt- & grönsakspannkakisar rules! Nästa gång: spenat och majs.

tack carro!

chimpsons


red-anna sa just: "när jag var full i gbg kom jag och min vän på ett nytt begrepp. chimpsons. chips & simpsons allt man behöver när man kommer hem."

word up (nerd up!)

Oct 8, 2008

de ska på klubb kartellen




FEROUCH

kartellen pannkakor

ikväll ska jag på kartellen-klubb-möte hos babydoll caroline, det kommer bli så trevligt och så har hon gjort glutenfria veganpannkakor i DIE! jag har inte ätit pannkakor på flera år känns det som, våfflor brukar jag göra men aldrig pannkakor men såhär görs majsvåfflorna!

Gluten- och laktosfria majsvåfflor (inte de veganska dock):
ingredienser
  • 2 ägg
  • 3 dl sojamjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl maizenamjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Gör såhär
Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med en hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. TIPS! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!

UPDATE: åh pannkakorna var helt magiskt goda - med tofuline vaniljglass och kanadensiska lönnsirap, och sällskapet var jättetrevligt! jag fick dock gå hem tidigt för jag hade telefonkonferens med mitt jobb, men jag ska genast börja göra pannkakor mer regelbundet igen...

knappar





jag fick jättefina badges av åke - ett ben i tyg som ett fan i italien hade gjort till bandet (mel!), och en batman knapp! jag har en jeansväst upphängd i hallen där jag sätter alla mina knappar. så ja. WEEEEP.

OMÄHlett

eftersom jag är besatt i att göra den bästa omeletten sedan jag åt tidernas godaste svampomelett i london, har jag ätit omelett en gång om dagen nu i säkert två veckor. igår gjorde jag en ostomelett med getosten och den vanliga osten som richard lämnade kvar efter vår taco fiesta night. jag ringlade honung över den smälta osten + rosmarin, och i die av ostlycka så gott var det. sen blev jag allergisk och svullnade upp, men jag fick inte magknip, så min teori om att desentisera mig mot laktos funkade inte till 100%. men jag kan äta skånemejeriers milda lättyoghurt i alla fall så jag är fan på väg.

det var dock pinsamt imorse när tre karlar kom för att gå igenom renoveringen av min bombade hall (nej allt är fortfarande inte lagat än), och jag var helt igensvullen i ansiktet och såg ut som han i filmen "Mask", som jag förresten tror var laktosintolerant utan att veta om det och det var därför hans fejja var fel och han dog för att cher gav honom mjölk.

UPDATE: dagens omelett blev en halv ärtomelett med dill. morgondagens lunchlåda blir resten av omeletten + grön linssallad.

Oct 6, 2008

"Revenge of the Nerds" - TriLams electro/dork/rap



det här blev just tidernas bästa nät-dagboks inlägg för mig själv, för jag postade just ovan nämnda popkulturella gudom. g_u_d_o_m.

(p.s det är min morbror som skriker PARTEEEE i början av klippet! skoja men det kunde varit!)

"Beetlejuice" - arty middagsscen med räkor



tim burtons GENIALISKA film "Beetlejuice" från 1988 (är en av mina bästa filmer--->). kolla genast scenen med arty nyc konsthandlare som blir besatta: så ferouch ghost dwork fashion! EEEP!

"Beetlejuice" - shake shake shake senora (winona ryder repris)

självmordstråden


tror ni förresten alexander mcqueen kommer skära sig i låren av det här?
eller så är det punk couture som vanligt den jävla britten.

loves it.

(jag har weekday mjukisbyxor med svart/vitt trätryck på mig nu, han skulle huggit ner mig med ett lasersvärd för att jag ens tittade på hans bilder.)

rosemarys 7.3


jag ska nog ha guldblont hår igen. jag vet inte om det här med vitt hår till vitgrått ansikte. jag ser ut som en tallrik med nördglasögon. vilket är fint. men ändå. jag brukar ha 7.3 från garnier nutrisse (fast jag använder bara halva förpackningen åt gången, på halva verkningstiden eftersom jag har 3 cm hår.)

alexander mcqueen skor






*UH* det är som om beetlejuice skulle vara en robotfilm och det vore de här skorna de skulle bära. alexander mcqueen är en av mina favoriter. det enda töntiga alexander mcqueen någonsin gjort var det där töntiga hologrammet av kate moss.

se alexander mcqueens hela kollektion här: www.style.com/fashionshows/review/S2009RTW-AMCQUEEN

oxytocin

åh jag är så kär i min kille, jag vill vara med honom hela tiden, och så vill jag hem till min gitarr och det får jag nu för klockan är 17! (jag ska lära mig spela yakety sax melodin och eva ska lära sig spela ukulele så vi ska bestämma en låt ihop som vi ska uppträda med för anna och louise).

söndagsläsning: 50 viktigaste comics


Blaskan The Comics Reporters lista över 50 saker som varje seriesamling behöver: www.comicsreporter.com/index.php/fifty_things_that_every_great_comics_collection_needs_to_have

observera för övrigt jimmy corrigans likhet med family guys stewie (som alla vet kom jimmy corrigan först).

Oct 5, 2008

date with ikea / weekend update






kära dabok! jo fredag var rolig på freaks n geeks, sen var jag bakis i lördags (men jobbade 7.30-8.00 på morgonen dock), sov sedan vidare och vid två-tiden kom åke och jag tog på concealer och rogue, hoppade in i hans custardgula bil och åkte på spontan-loppisrunda med honom och hans kompis marcus som är en skitrolig reklamare (om han får veta att jag skrev reklamare kommer han slå mig alternativt åke), och de satt fram i bilen och jag bak och jag varvade sovtid med att gnälla om att jag var bakis och hatade läsk och barn - men att det var fint för vi var som en gayfamilj som skulle ut och thrifta (och jag var den jobbiga tonåringen).

på loppisarna hittade vi inget förutom en massa som vi inte hade kontanter till; exempelvis en röd skinngitarr, en blinkande OPEN skylt, en sting-keytar, en black moses tavla, en ronald mcdonald docka, en old school rock-ola, med mera. sen thriftade vi vidare till ikea som hade en klädställning + tre mattor till min lägenhet för 179 kr totalt (ferouch!). det finns så bra thrifting på ikea jag knappt tror det. dessutom hade ikea det fina humorsinnet att kalla ett gosedjur för "KLAPPAR BÄVER". i die att vi inte köpte den. sen åt vi lunch på ikea restaurangen (jag mådde lite illa av deras otäcka lax men blev glad igen när jag gick på toaletten och de spelade en prince tryckare ("diamond and pearls") och hade den goda smaken att ha en svart/vit fototavla på ett barn med grädde på näsan upphängd på väggen framför toalettstolen). sen pratade vi om att de erbjöd lättöl för 12 kr med gratis påfyllning och att vi borde vara där en hel dag och bli fulla på lättöl och sen börja tjata om efterfest och bli utkastade vid 14tiden.

igår, lördags, gick åke och marcus + co till tempo, men det var så mycket folk där att de gick vidare till so tough! so cute! jag kom dit lite senare popklädd i randig tröja, svart kjol och vattenmelonväska. det var fasligt trevligt men jag och åke tyckte även att det skulle vara trevligt att gå hem och hångla så vi gick hem efter två öl och got it on ( och det gör vi alltid så mycket att jag tror att om vi bodde ihop skulle vi kanske inte gå ut överhuvudtaget utan bara ha rökrockar på oss och beställa hem saker hela dagarna ever.)

Porrgitarren





Titta vad fin gitarr jag fick av åke *stånk*! den heter samantha efter lindsay lohans tjej. Nu har jag en bättre hobby än att lära en undulat prata.


p.s observera den genialiska layouten för volymknappen. EEEP!

p.s 2 jag har inte spelat instrument sedan jag var 16 då jag gjorde ett superkort tonårsbriskt inhopp i replokalen som mina vänner hade (vårt band hette felicias funbags), så nu började jag från början igen och testade spela babes in toyland basgången = jag kommer inte ihåg något av det mycket lilla jag kunde. jag har aldrig spelat gitarr så jag ska börja jobba med den här plektrumhanden. det mest intressanta med porrgitarren är dock att jag blir fasligt inspirerad av tjejen på den - hon är så GLAD och framförallt så pass VARM att hon måste visa hela sin kärlek och entusiasm när jag spelar. thank you sammie. thank you. och tack för åke jösses som fixade till den så perfekt medans jag låg på sängen och frågade vad är det där och var helt supermätt efter vårt besök på malmös bästa brunchställe smak/konsthallen där vi åt janssons frestelse, sidfläsk, bönor, rökt makrill, ägg, kaviar, sallad, soppa och vattenmelon.

xoxo/tessan