Jan 5, 2008

Jag och sofia som värdar


Vi har mest läppstift i juryn.

Nöjesguidens prisutdelning


I malmö. nu börjar det.

the prom cocktailparty




oj det var jättetrevligt igår. nördcocktailpartyt hade förvånansvärt stor uppslutning och slutade i vild dans på golvet och scenen. bästa musiken hittils med adrian rec-magnus, dennis och erik. moa och jag spelade extra mycket tryckare, exotica och serge g och folk fick rita, spela biljard, lägga pussel och se på film. moa låtsades inte känna igen mig först och jag gick på det eftersom jag glömt att jag skrivit det på bloggen, och det var riktigt skönt att ha klubb utan band den här gången. carl r belfrage, tor billgren, joakim borda, chris och andra från nöjesguiden var där vilket var roligt. vid fyra gick jag hemåt och åt och kollade mailen innan jag somnade men så hade jag somnat med min stora vattenmugg i handen (hur kan man somna när man dricker vatten?), och vaknade av att det regnade eftersom jag hällde allt vatten över mig i sängen så jag fick sömndrucket ta fram handdukar och lägga kuddarna på tork innan jag somnade som en stock igen. sen vaknade jag av att daniel sparr ringde och frågade om jag hade en pc laptop (ja). när jag hällde vatten på mig vaknade jag från en dröm där jag var i norrland och det var snö och jag fotade vägskyltar där det stod renålandet och min moster var med mig, och på skylten hade någon satt upp ett foto på mamma och en släkting som heter tommy från typ en midsommarfest eller något, och jag trodde det var min kusin andré som satt upp det, och så tog jag bilder med min mobilkamera på en väg. och sen drömde jag att det var sommar och att jag skulle ro.

indie



tänk om man jobbade på tidningen indie, då fick man svara såhär i telefon: "indie, det är therese!"

Jan 4, 2008

jean seberg


normala kläder. jag har inte haft det på länge.

take my breath away!



nu är det dags för mini-prom cocktailparty med extra mycket bål och tryckare!! vi börjar redan 19 med lounge, film, sällskapsspel, mingel, biljardbord och dansparty till 03 med bästa-klubb-nominerade space between dj + dennis lood från rundgång och adriax från adrian recordings! pussss

debaser, n parkgatan 2, malmö, 19-22 fri entre, 22-03 80 kr

debaser och en lur



jag var ute på lite ärenden och frös som tusan om kinderna. jag tog en kaffe på debaser och pratade med tomas om kvällens förberedelser, var på banken, lämnade tillbaka lite julklappar så jag kan betala en räkning, hämtade fler biljetter till lördagens fest, handlade öl på systembolaget och träffade på ex k som handlade fin god liberty ale (och tanten i kassan frågade mig var jag hade köpt min mössa vilket gjorde mig glad för jag älskar gamla damer). sen handlade jag bål på konsum och lämnade av på debaser, hejade på debaserbossen annelie som kommit ner från stockholm, och så gick jag hem och lagade sejfilé med varm spenat och tomat&basilikasallad som jag nu ska äta.

sen ska jag ta en powernap. eller som vi säger på svenska - maktlur.

trött och normal (och low-carb)


igår åt jag och moa fri middag på restaurang möllan tack vare att vi spelat skivor där tidigare, det var mycket gott. jag åt lammstek för jag var utled på lax. jag är den sämsta fiskvegetarianen. innan dess hade jag försökt byta min chanel coco mademoiselle parfym jag fick i julklapp för jag hade önskat mig chanel coco, men jag fick inte byta eftersom den inte var plomberad. ska försöka idag igen för jag kom på ett argument de inte kan säga nej till. idag är jag mycket trött igen, jag har sovit alldeles för dåligt de sista dagarna. det blir nog kaffe idag dramigpåtrissor. jag var även och lämnade biljetter till festen på lördag till några som ännu inte hämtat, och så hejjade jag på dennis på rundgång och drack ingefärste med erik som spelade en fantastisk electrosyntitalolåt av en fransk som hette RUT. ikväll kommer stockholmarna ner för festen imorgon. carl r belfrage, mattias kroon och company kommer kanske förbi the proms mini-cocktailparty ikväll. jag ska nu till banken och prata om min phishning, och sen ska vi pynta lite på debaser och kolla om vi hittar några roliga sällskapsspel. ikväll ska jag ha helt normala kläder aka inte en rosa ugly betty tröja, garfield t-shirt eller dynasty-paljettklänning. tänk om ingen känner igen mig, jag bara "hej moa!" och hon bara "eh?".

så här ser jag förresten ut när jag är trött och normal. fast på bilden har jag visserligen sju kilo mindre kroppshydda för jag hade ännu inte glömt bort att gå till gymmet tre gånger i veckan. det var när jag var på roosevelt hotel i los angeles för två somrar sen med min syster och drack en low-carb öl. wow det var tider det.

Jan 3, 2008

helgtips i metro


TIDENS ANDA Bered dig på årets första och mesta mediafest – nöjesguidenpartyt imorgon! Tänk maskerad goes Coco galore: Ta på hockeykepsen, paljettBHn, gröna jeansen och vattenkamma håret i mittbena och kom! Alla får hångla.


Decades på retro jorå
Decades utlovar en skön mix av postpunk, shoegaze, madchester, kraut och elektronisk dansmusik. Det betyder med andra ord att du kan gå dit snorpacked med breda jeans och den där konstiga tröjan från Ibiza -89 som ingen av dina vänner egentligen gillade.
Fre, Decades, Retro, N skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

Rhythm is gonna get you
Magdans, orientalisk livemusik och djs bjuder på det mesta från landet nästan bredvid vårt. Käka middag innan och tio kronor går direkt till välgörenhet. Blanda annat hittar du burgare av olika slag (kött, kalkon, vego och falafel) samt mängder av olika dippsåser, pommes, soppor och pannkakor.
Lör, Persia, Bodoni, Bergsgatan 20, Malmö, middag mellan 18-22, klubb 22-03 fri entré innan 00 sedan 30 kr

Rob Love
Dj Rob Love, känd från filmen "Youngblood", spelar ikväll funk, grooves, hiphop och electro på Metro på Möllan. Trots att det liknar en slags hippiefierad pizzeria, tjusar de oss med grymt god öl och varma lampor på uteserveringen.
Lör, Loves gonna getcha, Metro, Ängelholmsgatan 14, Malmö, 21-01, fri entré

Mini-Promnight
Ikväll är det smygstart för The Prom. Det blir nördcocktailparty med dj Dennis Lood (Rundgång), Adriax (Adrian Recordings/Pastell), Erik Moroder (The Space Between) samt Promqueens. Mingla, spela spel, se high school-film och dansa till 80s, synt, tryckare, samt sexy dorkdisco.
Fre, Mini-Prom, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö. 19-22 fri entré sedan 80 kr

05.00
Varför inte alla ställen har öppen till 5 vet vi ej. Inte heller varför ölhak bara har öppet till ynka 1. Dock vet vi att Deep finns för att täcka dina efterfestbehov. Kolla in 80-talsfesten ikväll på stans mesta Finlandsfärjalokal...
Fre, Deep 80-tals fest, Amiralsgatan 20, Malmö, 23-05, 80 kr

klasse möllberg i smurfland



den ska jag spela imorgon på mini-proms nördcocktailparty!

Tutti Frutti


på nöjesguidenfesten på lördag funderar jag på att ha bananer i håret och min rosa paljettklänning och vara Fröken Banan och fråga efter Fröken Ananas och Fröken Papaya hela kvällen.

årets nyhet: snusksamtal från en tjej!

....jösses, jag lyssnade av mitt mobilsvar, vilket jag inte brukar göra, och dra på trissor om jag inte hade fått mitt livs första dirty röstmeddelande av en TJEJ! jag svimmade nästan. hon sa massa dirty talk och att hon och en kille ville ligga med mig (samtidigt!) och sen var det mer naughty. jösses. jag som gillar att tackla en i taget och då av hankön. vilka överraskningar jag får 2008!

rundgång


jag tog en tupplur vid ett som visade sig vara längre än jag trodde (tills nu). nu ska jag ner till sneakersnstuff och hämta biljetter och sedan förbi rundgång, denna mästerliga butik på kristianstadsgatan.

vetenskapsradion


Vetenskapsradion är decenniets glädjespridare - idag körde de en special med Jane Goodall som började med att en chimpans sa "vetandets värld" på apspråk. så fantastiskt otroligt bra. senare idag är det ett program om egypten och king tut.

Vetenskapsradion!

en annan favorit är naturligtvis ekonyheterna eftersom de berättar det man behöver veta med en mycket saklig 50-tals röst.

lost boys


richard sa att om någon kille blir sur så är det förmodligen för att han läst min blogg (vilket jag inte gillar för man får prata med mig direkt om man är min dejt), och att det där var så ofta killnamn med att folk kan bli förvirrade. och det är nog klart det är svårt att veta vem som är vem, om någon är en kompis, gammal bekant, kollega, ex, bekant från malmö eller sthlm, släktning, älskare, dejt eller pojkvän. men alla killnamn är vänner, bekanta, kollegor eller ex. jag är helt dejt, hångel och pojkvänsfri och det är mycket intressant. jag saknar att hålla någon i handen för det blir varmt och jag kommer ihåg när kristofer tog min hand i en taxi på väg till rasoir, och jag visste att han var kär i mig och att jag var kär i honom och att han visste det också. jag gillar de stunderna. jag kommer ihåg den stunden med richard också, när vi blev kära för ett halv liv sedan - vi åt sockerbulle på systrar & bröder och slickade oss inte om läpparna och pratade och så vet båda på något sätt att man kommer bli ihop. det ögonblicket är så fint. jag har inte haft det sen kristofer tog min hand i taxin och det är så intressant och hmm...exotiskt för innan var jag alltid själv i en relation och såg inte trädet för skogen eller hurmannusäger, men nu har jag vänt om tänkandet och jag vet inte om det är att jag äntligen slutar vara en snorunge, eller om det bara beror på att jag haft mycket tid för mig själv och inte gett mig huvudstupa in i något nytt. jag var bara trött på mig själv och mitt beteende. jag ska göra troféer eller något till mina fantastiska ex som trodde jag visste bättre när jag inte gjorde det.

RÅTTATOUILLE


jag har en del biobiljetter som jag fick i julklapp så jag funderar på att gå och se något. jag vill se wes anderson-filmen och kanske aliens vs predator 2. åh nu pratar jag med richard i telefon och vi bestämde att vi ska gå och se råttatoille efter att ha ylat "åhhhhråååttaattooullllleee" i några minuter. inatt såg jag en tvivelaktig film vid namn "en amerikansk varulv i paris" (jag gillar originalfilmen) då jag låg och funderade på elakt beteende och vad det beror på.

viktor & rolf halsbandet

torsdagens tips i metro


TIDENS ANDA André Agassi borde få en trofé för sin 80-tals stil. Discosportstil när den är som bäst. Matcha jeansshorts över grälla tights och toppa med en sweatshirt och långa linnen.

Glöm det trista vädret - Blanda en tropisk drink!

Vad Malmö saknar är en gedigen tiki bar av bästa sort. Tikibarer har funnits ett bra tag och var extra populärt på 40- och 50-talet då många amerikaner reste till Hawaii och Elvis sjöng den där hiten om ett blått Hawaii. 1944 blandade pionjären Trader Vic ihop en ny drink och den förste gäst som smakade den utropade ”Mai Tai Roa Ae” som på tahitiska betyder ”det bästa av denna värld”. Och eftersom vi gillar det bästa på denna värld är det självklart att vi gillar mai tai. Dock smakar den olika på nästan alla olika barer eftersom receptet skiftar som färgen på en skarabé, men du kan göra lite såhär:
Fyll ett glas med krossad is samt: 2 cl mörk lagrad rom och 2 cl ljus rom med 1 cl vardera av curacao orange, mandellikör, grenadin, samt 4 cl av både apelsinjuice och ananasjuice. Toppa med 2 cl limejuice och krossad is. Rör om och garnera med ananas och annat som låter tropiskt. Sätt i ett, eller två, sugrör och du är klar! Självklart borde du ha en tropisk rotting tron-fåtölj, men i brist på det går det lika bra med en vanlig stol – men sitt nära ett element så du kan låtsas att du är på semester. Eller så kan du ta på baddräkten, sätta på exoticaskivan och ta din mai tai med dig till badkaret!

Kulmage är trevligt för alla förutom dina gamla jeans
Såhär till års är man alltid fulast – blek och plufsig av julens glögg och julmatsfrosseri. Om ni trodde att vi här skulle förespråka ett gymkort så tar ni fel, för plufsig är det nya GI-smala, så knalla istället ner till Weekday och köp ett par jeans i större storlek. Har ni tur har de fortfarande rea på Cheap Monday jeans (200 kr paret!), och de snyggaste färgerna just nu är de tobaksoranga, de blekta med mörka fält på låren, de vita med rosa och grönt färgsplatter samt de stentvättade rosaröda. Köp alla för tusan, så kan du fortsätta käka och dricka gott år 2008!
Weekday, S Vallgatan 5, Malmö

Tre bandbokare, ett dansgolv
Johan från Mejeriet, Anna från Debaser och Kristian från Kulturbolaget står ikväll bakom skivbåset på Debaser för att likt Ivanhoe, Rebecca och Brian Guilbert duellera om dansgolvet. Mest och bäst musik vinner Lady Rowenas krona eller något annat fint. Under tiden kan du spela biljard med dina vänner, äta en hamburgare eller krama någon fin som ser ensam ut.
Lumberjack Allstars, Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré

Dancehall på Bergsgatan
Dansa in dina nya fina byxor på Bodoni ikväll där det serveras varm musik av reggae och dancehall slaget. Wisemen Sound arrangerar och dj Bobo Karim, Easy Boy, MC Sonny och dj l.K spelar byxorna av dig.
Wisemen Sound, Bodoni, Bergsgatan 20, Malmö, 22-03, fri entré innan 00 sedan 30 kr

topshop har en blå måndag





topshop verkar få in en del snygga saker här nu. jag skulle bland annat köpa detta om jag inte hade blivit phishad. men jag har letat efter en bra annie hall-aktig kavaj i ett halvår nu utan lycka så om jag lyckas få pengar igen kanske jag lägger vantarna på kavajen.

dagens outfit: julia!

åh killfest.jpg



om ni ser den fantastiska skäggige brunetten på bilden överst så ser ni ju genast att det faller inom min fandomkategori. skäggiga brunetter och ordentliga steve mcqueen blondiner är lika fint som morgondagg på en rosa ponnyäng med kaniner på. åh KILLAR! undra när jag får träffa skäggige brunetten i stockholm igen.

frienemy


det här är helt sjukt. jag blev kompis med någon igen efter att han var elak och vi inte var vänner ett tag, och nu har jag just blivit av med mina pengar och mår rätt dåligt, och vi pratade om nöjesguidenfesten på lördag och jag kunde inte ge honom alla de biljetter jag hade hoppats på, och jag undrade ifall han verkligen var sugen att gå på själva prisutdelningen eftersom jag jobbar då och bara har en enda extrabiljett och att han oftast tycker sånt är trist, varpå han blev skitTASKIG och sa fuck off och skrattade (!) åt att jag hade förlorat pengarna och att han ändå inte ville ha något från mig. WHA HAPPEND!??? han är förkyld så jag har tyckt det var trist, och nu när han inte fick de biljetter han ville ha blev han förbannad för att jag var så opålitlig. men man kanske kan vara glad om man får biljetter ändå, och se ifall man kan fixa fler sen, istället för att be en dra åt helvete för att man inte kunde fixa allt som man hoppades på.

så jävla dum jag är ibland. vad är det här för dag? stora lära sig läxan dagen? jag gillar inte att skriva dåligt om andra, men nu är jag fan skitless. richard kommer säga "vad var det jag sa" så jag hoppas han inte läser detta inlägg. kan man få magsår inom ett dygn? jag tror det.

Jan 2, 2008

solglasögon X 3


glad bild


jag lägger in en glad bild så jag blir på bättre humör. jag vet inte vem jag skulle vilja ligga minst med av de här två. det är som att välja mellan att äta gluten eller laktos. båda är lika dåligt.

!phishad!


oj så exotiskt. jag har blivit phishad eller vad det heter. mitt konto har blivit tömt och det står bara "överföring" men jag har verkligen inte överfört något. jag stod på konsum och skulle handla sushi till ett möte, och så medgavs inte summan och jag gick till bakomaten och skulle hämta ut och så var allt borta. kan de ge sig på en rik eller? det förklarar ju också varför kortet inte fungerade när jag skulle boka resan. jag spärrade kortet direkt när jag kom till kontoret, och imorgon ska jag till banken och sen ringa runt och be om uppskov på räkningarna.

jag har i alla fall hälsan (PEPPAR PEPPAR)

klippdockor - börje salming + brooke shields




hemmets veckotidning är the shiz. de hade fantastiska klippdockor på 70-talet med alla från drottning silvia och kungen (han hade boxershorts med svenska kronor på) till bianca jagger, björn skifs och cia berg. brooke shieldsdockan här ovanför hade ju fantastiska kläder, och jag gillar hur de tänkte att börje skulle se ut som en cowboy?

månen tur och retur

jag gjorde ett test för att se hur kanadensisk jag var på facebook, och sedan ett nördtest, jag blev nördigare än richard och han spelar ju wow och älskar databaser. där fick han. idag har jag suttit och lyssnat på band, och försöker trassla ihop bokningar till the prom i stockholm, samt temat till februari + april. snart ska jag på möte och jag är hungrig men orkar inte äta kokt fisk med grönsaker (som jag brukar göra), så jag funderar på att ta med mig sushi. sushi är ett annat ord för "therese älskar det". min dator är så varm nu. inatt bokade jag biljetter till los angeles, men mitt kort funkade inte eftersom jag är ett jävla fattighjon, så jag ska föra in (hehehe) pengar på det först kanske. men det verkar som att jag reser i slutet av februari, kanske direkt från sthlm efter the prom, och så hem till malmö i tid till the prom i malmö 8 mars. jösses, så internationellt det där lät. det är nog bäst jag äter kokt fisk ändå om jag ska ha råd med det här.

spanska syntare



nyårspresent från oscar på ich robot! Los Iniciados - "Marca de Anubis / Minimal Electronics": allvarliga fantastiska spanjorer som hyllar anubis via synt och mimare!!

back to the future

det här var lustigt, alla rubriker på DN vetenskaps förstasida är som tagna från 3-10 år tillbaka. alla visste väl att valen kom från en vargliknande varelse så sent som 15 år sedan? och fetma och sömnbrist har ju varit hopkopplade sen 90-talet. dessutom en text om fågelinfluensan. vad hände här? säkert julvikarier på gång. eller så är det bara "nya rön" som bara befäster det alla redan visste och vikarierna copy pastade.

måste plugga vetenskapsjournalistik.

Jan 1, 2008

3D för alltid


nyårsbaluns hello goodbye



igår var det ungefär såhär - jag åt kycklingsallad hemma hos mig med spenat, tomat och kryddpeppar, sen skulle hampus komma vid 20, men han var lite långsam eftersom han är lejon och dessutom sjuk, så jag skrev lite, msnade med lukas och gick omkring i min rosa paljettklänning och strödde ut ett hav av paljetter i hela lägenheten. sen kom han och var finklädd a la vanheden och så tog vi taxi till nkotb-markus där vi åt middag (bland annat en prisbelönt god guacamole) och drack öl och pratade med folket vid vårt bord - en av dom frågade om jag och hampus var ihop för att vi pratade på ett så invecklat internt sätt att de andra inte förstod när vi pratade med varann, och vi bara "nej, vi är ju kompisar, pratar inte alla kompisar så?", och så betonade hampus "vi är VERKLIGEN inte ihop" vilket fick mig att slå honom på axeln och skratta. på middagen fick alla varsitt silverhalsband för det var något de brukar göra i danmark - att man har ner eh folie (?) i kokande vatten och så tar det en viss form och det ska berätta något om året som kommer. jag fick en jättefin i alla fall, och hampus fick den som såg ut som en surfräda/kobra eller fallos och jag sa att han kunde visa den för en tjej och säga "hej du, den här säger något om mitt 2008". sen gick vi tillbaka till folkets park, och jag knallade upp till space between cissis fest som var skitrolig med en liveakt på sängen som var omgjord till en scen, och jag pratade med ich robot och mattan och erik som är min bästa dj spelade "you and i" med mitt bästa band silver apples och jag fick vin och pratade med en brunhårig kille och så stod vi på balkongen och kollade på fyrverkerierna. sen gick jag tillbaka till nkotb-festen på nobelvägen där det nu hade blivit fullt med folk, och jag pratade med lite olika och satt på en stol vid ingången med tjallamalla-my, daniel antilla och skatepojken pontus alv och han frågade folk om leg och jag sa "mehnejgåingåingåingåin" och pratade med ett gammalt ex som var glad i hågen och sen tänkte jag "nä det är ju en dag imorgon också" och gick hem vid tvåtiden och handlade en påse chips på mido livs som jag åt tre tuggor av och sen slängde. hemma var det skönt att få av paljettklänningen för den var snygg men svårhanterlig, och så låg jag i sängen och tittade på tv-poker och pratade med lukas i telefon och sen ringde söta fina skäggige brunetten från stockholm och vi pratade om våra bokstavssjukdomar och gubbsaker i nutiden tills klockan var 6 och jag var tvungen att sova. vid den okristliga tiden halv tio vaknade jag och funderade på att skriva fakturor eller gå till gymmet, men då ringde lukas igen för han hade druckit absint med sina vänner på någon fransk krog i hollywood och hade insett att han var normal och alla andra inte. sen somnade jag om och så ringde han två gånger till för att han hade tagit bilder på en som ramlat och skulle maila till mig.

åh brian de bois-guilbert!


laissez aller. nu är det ivanhoe på tv3. en av mina bästa filmer sedan jag såg den i kiruna som liten. jag är så kär i sir brian guilbert. han har hamnat i sånt dåligt sällskap. LYSSNA INTE PÅ DOM BRIAN! hoppas han lär sig till nästa år.

Dec 31, 2007

Walk like an egyptian


Okej huvudet flög bort men ni vet ju hur det ser ut. Klänningen är som en dröm som man inte kan böja sig i.

linda in potatis i bacon

finska matlagningsprogrammet kexinkööki går just nu på svt2 medan jag skriver, och det är en finsk rödhårig tanta som lagar en grönsaksrätt och har hackat ner rotfrukter i en ugnsform, och lindar nu in mandelpotatis i bacon och säger "nuförtiden jobbar ju kvinnor och behöver hjälp. det här är en rätt till och med män kan laga!". jösses. var det en repris från 1954?

i love tiki barer



jag sitter och skriver om mai tai, och fastnade som vanligt på tiki room i stockholm. gå dit och drick en lava drink och upplev hur det är att vara i min hjärna fast utan rosa kött.

årets sista fanmail

Hej Therese,

Jag måste bara skriva några rader. Vi hade kontakt för 100 år sen när du var på darling. Jag skulle ev skriva dagbok. Hursomhelst så ramlade jag över din blogg som jag läser med glädje varje dag. Du är så rolig!
Men du MÅSTE ge ut en kokbok. Du bara måste.
Jag är också allergisk mot allt. Men fuskar och sitter hemma med min laktosmage. Du vrkar ju vara ett geni på matlagning tillskillnad från jag. Men jag har lagat några rätter från din blogg.
Igår hade jag en usel dag när någon snodde hela min packning (tack och lov inte min dator) när jg skulle åka från Norrland hem till Gbg. Du vet, alla julklappar alla favvo kläder. ALLT. Sak samma din blogg fick mig på bra humör bland allt gråt när jag såg din Chewbaccadräkt. It made my day!

Varma hälsningar

Cecilia

sagan om paljettklänningen

den här klänningen har jag sett i novembernumret av elle samt decembernumret av cosmopolitan och jag visste att den var min och att jag skulle ha den på nyår, men i malmö hade de inte sett röken av den, och så gick jag till h&m en sista gång i lördags innan jag åkte hem till mamma, och då hängde ett enda ledset exemplar där längst in och den saknade massa paljetter och jag frågade en personal ifall det fanns fler, och hon sa att de fått in den för tre månader sen och att den tog slut direkt och att detta måste vara något gammalt ex som hängt på lagret för att den var trasig så fick jag köpa den för halva priset och ska sy fast de få paljetter som lossnat nu strax. jag älskar när man får det man önskat sig som en present.

2007 resumé

jag brukar inte tänka så noga med år, mer min ålder, alltså att det är mitt 29e år, snarare än att räkna erfarenheter baserat på årtal (fast sen fyller jag ju år så sent så det går väl lite på ett ut). i alla fall, det har varit ett bra år. jag har varit kär i två bra män, slutat med zoloften, flyttat till falsterbogatan, lärt mig öppna skumpa på rätt sätt, provat kött, haft fantastiskt prisbelönt sex, funderat på bokprojekt, kommit närmare släkten, börjat skriva dagbok igen, blivit mer omhändertagande och börjat tycka om stockholm igen.

nyårsbaluns 07 och dresscodes


det blir detta kalas ikväll med hampus! jag älskar dresscode. jag ska ha rosa paljettklänningen + chockrosa strumpbyxor + vita skor + vit väska. eller fan, jag har ju en rosa väska, se se ifall jag har några rosa skor och rosa underkläder! vänta! (ska säga åt hampus att välja färg också, hoppas han väljer grön för han har en fantastisk grön mupprock från tiger eller whyred kanske det var)

the manualist - star wars cantina



JA DÖR!!! HAN MÅSTE SPELA PÅ MITT BRÖLLOP

pet shop boys - domino dancing, rent, always on my mind







mitt bästa popband är pet shop boys. sen har jag ett till, vänta...

(jag kommer inte på det nu ok?)

"always on my mind" är som min nationalsång till mina ex.

Dec 30, 2007

new kids autografer + darling armband från sten-, brons-, NEJ it-åldern



jag hittade förresten några av mina gamla new kids on the block autografer som pappa fixade till mig på det bekymmerslösa sena 80/tidiga 90-talet (det fantastiska pojkbandet var kompis med en av spelarna i boston bruins som pappa jobbar åt - och därför kunde mina 12åriga tjejdrömmar gå i uppfyllelse om deras autografer). jag hade sex autografer (två av donnie), alla signerade "to tessie love ..." men mamma hade lagt dom på ett NOGA ställe vilket betyder att hon slarvar bort det för alltid och som alltid gjort mig och syrran extremt frustrerade och ledsna, så nu hade hon lagt allt, i vanlig ordning, på ett tryggt ställe och hittade det inte igen. så efter mycket om och men fann vi bara joe och jons autografer. jag ville rama upp alla och ha ovanför sängen som en ärke tonåring som nallar på 30-års sträcket och har regressionsvarning.

jag hittade dock detta armband som emi, brita, marie (och säkert micke wehner också), satt och knåpade ihop till alla som skrev upp sig till darling.se nyhetsbrev i mitten av -96. jag började precis när det blev för många för att kunna göra armband till alla, så jag gjorde darlingnyckelringen som blev nästa present efter armbandet. jag var så stolt över den nyckelringen. jag var 19 och hade inte gjort någon nyckelring innan.

bonusfakta: förresten var det micke wehner (han i randig tröja på tikibar bilderna) som scannade plattfiskarna till det första pappersnumret av darling så en av dem blev blind på ena ögat och kunde bara simma åt ett håll.

hemma i malmö


nu är jag hemma igen i tryggt (?) förvar och lyssnar på fleetwood mac "rumors". jag drömde massa om vänner & bekanta inatt - mest intressant var dock drömmen där jag och jonas grönlund blev hungriga och så tog jag fram ett stort fat med potatisgratäng och värmde upp bullar och sa att jag inte kunde äta dom, sen drack vi vatten med små guldfiskar i och funderade kring vad poängen var för vi hade hört talas om larven i tequilan men inte guldfisken i dricksvattnet. sen var det en praktikant på rollerblades i köket och jag gjorde i ordning två akvarieskålar till fiskarna och jonas skrattade jättemycket i en hörnsoffa och rörde sig likadant. sen vaknade jag av väckarklockan för då skulle jag packa och ta tåget och jag fick med allt förutom en påse med jeansen jag köpte på weekdayrean - ett par skyscraper isgrå (de jag alltid har på mig och nu har pajjat med min heta julefetma), samt ett par orangerostiga jeans med svart insida = ungefär som en solbränd person.

men det var kul att vara där. det var mycket länge sedan jag faktiskt tyckte det var lite trist att åka hem. det var så mycket jag inte hann med - träffa charlie och elliot framförallt, men även kolla fler muséer och utställningar samt att jag gärna hade velat träffa skäggige brunetten en gång till innan jag åkte. nu hann vi bara smsa om snoddas och vad som egentligen definerade "förr" i meningen "det var bättre förr".

jag måste bara påpeka igen att jag älskar fleetwood mac och roxy musics skivomslag. tyvärr är omslagen väldigt mycket bättre än musiken, men jag måste ha skivorna likväl.

julens outfits mega super fiesta fashion fynd!

magentafärgad paljettklänning med urringad rygg, halva priset från H&M eftersom det saknades paljetter! + vit kuvertväska från weekday vintage


andre agassi summer groupieklänning från beyond retro + vattenmelonväskan


tshirtklänning från weekday med rosa tv-brus mönster och fickor + snorgrön tygkasse från samma ställe


grön linne/klänning från gina tricot 49 kr + lila rod stewart/marie antoinette mockajacka från beyond retro + isaac asimov "jag, robot"


where´s the party-klänning med mönster och paljetter + katteungekalendern 2008 + taschen steve mcqueen


grandma skor från monki + diamantkaninörhängen från H&M