Feb 2, 2008

som min sexdröm

Qu'ils mangent de la brioche


jag tvingade med richard på brunch på konsthallen för det var franskt tema och jag tror att jag gillar fransk mat för att jag är en halv fransk emigrant eftersom min mammas släkt flydde till sverige under franska revolutionen enligt vår släktforskande lärarsläkting i östersund, så detta obetvivliga genetiska fakta ligger till grund att jag så envist skulle äta fransk brunch idag, men när vi väl var där gillade jag ingenting och jag hade fyra tallrikar och det luktade konstigt och jag åt mest ett ägg, en vinkokt champinjon och två tuggor linssallad. fransk mat smakar skit. jag bestämmer nu att mina smaklökar uppenbarligen kommer från pappas släkt. fast det var roligt att bakisbruncha med richard, han sa att jag hade urinfärgat hår och jag sa att det var guldfärg och att han hade bajsfärg i håret och så gjorde vi mognaljud och richard sa att han hade gått med sin brorson i en vagn på stan och att man sågs som en annan person då och jag sa "ja, en oansvarig tönt som inte kan använda kondom", och så pratade vi om hur man är normal i en relation för vi vet inte, och om man ska ha en som är mer normal än en själv eller mindre, och så sa richard vad jag borde säga till brunetten och så skalade jag några vitlöksmarinerade räkor och richard gapskrattade åt något och nu luktar mina fingrar fortfarande vitlöksmarinerade räkor.

smaks brunchsida

the space between mina öron












space between igår var en dröm för jag och richard åt middag hemma hos honom och höll på att blåsa av vägen av den skånska stormen när vi gick till hemköp, och han höll på att köra över två blåsandes barn som sprang mot burger king och vi lyssnade på wu tang clan och jag pratade i telefon med brunetten och richard sa att jag var ihop med brunetten eftersom han hörde det på min röst och att jag pratade med honom längre än ca 30 sekunder vilket är av betydelse enligt allas utsago då jag inte tycker om att prata i telefon överhuvudtaget. jag sa att richard fick skärpa sig och så köpte vi sallad och kyckling och åt gott och drack romdrinkar och tog en taxi till inkonst för vi hann inte förbi vare sig annas kalas (jag spillde ju i min data och kalender så jag visste inte var hon bodde) eller debaser eller retro, så vi drog direkt till space between på inkonst och det var jätteroligt och audionom var bra och vi drack mer och mer öl och pratade med kristofer (som var classy amish), elinor, space between gänget, indieboys sexdream (viktor, max a, calle och kristian kattungen kornhag) och camilla öman lee och sen fick vi nog eftersom vi var så otroligt duktiga på att dricka så vi gick hem och jag pratade med brunetten i telefon innan jag la mig och han skulle fått minus om det inte bara var fjant vilket det nog var. jag älskar att space between har snyggast ljus på sina klubbar och är de enda förutom the prom som klär ut sig på sina klubbar.

Pyjamas och bakis



Feb 1, 2008

barbarella theme



jag experimenterar vilken skiva det är bäst att vakna till, men jag återkommer gång på gång till att barbarella soundtracket är det ultimata. det är miffomusik, party och mjukt på samma gång. man vill bara sträcka ut sig och pussla lemmarna och sträcka ut håret när man vaknar till den här låten. det borde finnas någon obskyr tom jones skriva från ca -68 att vakna upp bra till också.

enkät: vad vaknar ni till?

bodystocking


joråsåatte, vi pratade ju om spets och bodys och bodystocking innan och jag visste inte riktigt vad bodystocking var så jag bildgooglade och fick upp blonda donnor med bortretuscherade bröstvårtor som åmade sig i tajta spetsfodral. det här var den mest sofistikerade bilden jag hittade. jag försökte hitta dorkbrudar men det var dött lopp med alla aktier sålda. så jo detta är alltså bodystocking och jag ser ju genast att det är tvsoff-outfiten nummer ett! det är ju bara att ha en stor t-shirt över + handväska + herrskor + hatt så är man good to go.

mina helgtips i metro


TIDENS ANDA Dj Klever spelar imorgon på The Rumble och Therese tyckte han var så bitchin på Nöjesguidens sommarfest att hon sprang upp på scenen och pussade honom på kinden som ett jäkla Beatles-fan. Missa inte!

Im MAD as hell Och jag ska lyssna på Krautpunk på Space

Förra årets bästa klubb enligt oss själva på Nöjesguiden fortsätter skrävla fram i den skånska natten. Nu är det dags för Audionom att inta Spaces scen och visa vad den svenska krautpostpunken går för. Och eftersom vi redan vet att den inte går av för hackor så ses vi där.
Fre, The Space Between, Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö, 22-03, 60 kr

We like the cars that go DONK
Ikväll är det premiär på Donk Club i Retros källare. Hedersgästen är ingen mindre än MHM One (Culture Box, Kph), och som om det inte vore nog spelar som vanligt resident Donk Boys (vi älskar det namnet) det bästa av donk house!
Fre, Donk Club, Retro, N Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

Artzki boys are neurotic
Starta helgen med ett vernissaget Edvard Gran "Monolog #1". Såhär skriver galleriet och vi fattar inte så noga så vi låter de ha ordet: ”En skådespelare försöker uppriktigt och (relativt) systematiskt att utveckla ett resonemang som minnar om en tillståelse.” Loves it.
Fre, Vernissage, Cirkulationscentralen, Nobelvägen 125, 18-21, fri entré

Nina and the KILLers
Club Killers är ett bandkollektiv är en klubb är en 17.manna stor blåsorkester. Tja, vad det är är, så spelar de på Debaser och det brukar snabbt bli fullt så kom i tid ifall du är pepp på kollektivt ös. Kvällens gäst är Nina Ramsby.
Fre, Club Killers, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, på scen 22.00, fri entré innan 22 sedan 90 kr, fri entré med Club Killers tatuering

Klezmerfest
I auditoriet på Kulturen kan du uppleva Klezmerfestivalen med akter som Balagan Klezmer Band, Judiska kören och Basia Frydman. Festmusik på jiddish och hebreiska och vi vet inte om det även blir lite gefilte fish men vi kan alltid hoppas.
Sön, Klezmerfestival, Kulturen, Lund, 12-14.45 eller 15.15-18.00, 130 kr

jag smider helgens ränker



ikväll ska jag krauta som om det inte fanns någon morgondag på space between på inkonst. new wave punkbandet audionom spelar live och det kommer finnas öl och säkerligen män med skägg. men först ska jag äta middag med min hockeykompis richard, gå på kalas hos debaser-anna, till premiären av club killers på debaser och en sväng förbi donk boys på retro. imorgon ska jag äta fransk brunch på konsthallens smak om jag inte är pank, och sen ska jag se dopplereffekt på inkonst och sen dansa till dj klever på the rumble om han mixar salt n´pepa.

nöjesguiden smygis på volym

det nya svarta


anders och hampus


kristofer och elinor

kristofer och mattias kroon

en indie

liv

mediadworks

richards slutspelsskägg

SOM-sofia

sara berg

tjallamalla

viktor och mejerietjohan

marky mark and the funky bunch - "good vibration"



i can feel it marky!

rachel roy a/w 08




nu har modeveckan i new york börjat och det ser ut som att hon står på tårna.

www.style.com

20 minuter kvar!

åhguåhguåhgu snart kommer ericsson rapporten!!!!!

Jan 31, 2008

Va i


Grannarna ovan har fest. Det är en mycket högljudd sådan med skrål och indieapor. Ska man som ung dam behöva banka med kvasten i taket för att få sömnro frågar jag er.

Harald stjernas gladaste bild


Enligt egen utsago. Jag älskar att skriva utsago. Vad betyder det? Jag fick öl enligt chris utsago.

Smygis på volym


Vet ni att när man skriver volym på mobilen så står det först tokyo. Och å andra sidan är det megabild på sweet fred, jag, mattias kroon och kristofer i bakgrunden.

Jobb: bill gates och jag



dior spring -08 couture del 2



de ska på the space between.

dior spring -08 couture


de ska på the prom.

barry de vorzon - the warriors theme



jag hittade en skiva jag fick av en kille jag dejtade förrförra våren innan kristofer, och den är helt fantastisk, kolla låtlistan! jag fick två skivor av honom, nu måste jag hitta den andra också. jag är fan expert på att slösa bort bra killar, den här killen i fråga var en skitsnygg lång datanörd med glugg mellan tänderna, nördbrillor, näsa för historia och evolution och uppenbarligen helt förträfflig musiksmak. jag gillar tydligen män med liknande musiksmak för på skivorna jag fick av kristofer återfinns både kim carnes och arpadys. blandskivor är de bästa presenterna. jag ska byta mer.

kim carnes - draw of the cards
the who - eminence front
edgar froese - IF 810
that thing - that thing
tantra - a place called tarot
eddy grant - nobodys got time
kano - it´s war
barry de vorzon - theme from "the warriors"
amadeo - memories
lindström - monsteer
arpadys - funky bass

ode till preppy boys







tänktänktänktänk om det kommer en preppy boy till nästa prom night. det skulle vara min knight. det vore en lycka. jag skulle falla pladask och gå med krycka. sen skulle vi hångla. hej då rim-mongo

UPDATE:
min definition av preppy: välklädd dwork.
wikipedias definition av preppy:

Preppy syftar på en livsstil som liknar den man klichémässigt ser vid exklusiva privatskolor i främst nordöstra USA och i vidare bemärkelse etablerad överklass på östkusten. Ordet är ursprungligen ett slangord för preparatory som kommer från preparatory school, där välbärgade amerikanska barn går innan de fortsätter till ett ofta privat universitet. Preppykulturen betonar utåtriktad personlighet, intelligens, idrottsutövning och förmögenhet.
Begreppet preppy är förknippad med en prydlig klädstil baserad på dyra märkeskläder i klassiskt snitt. Det är kanske denna aspekt av begreppet preppy som är mest välkänd utanför USA. Exempel på klädstilen är kostymer i tweed och lammullströjor eller alternativt en enkelknäppt clubkavaj och en blå-vit randig skjorta. Stilen är ofta avskalad, klassisk och stilren. Modet inspireras ofta av sporterna tennis, polo, golf och rugby. Exempel på preppymärken är: Polo Ralph Lauren, Lacoste, Gant, Lyle & Scott och Barbour