Jan 17, 2009

Typiskt möllan det brinner!



Så fin gröt har jag då aldrig skådat


Tack bovete (och blåbär, hallon och banan).

Så dumt


Jag skulle sova med en gentleman men det var så trevligt att dansa med my på retro, och han somnade helt och jag tänkte kasta ett litet grus på hans fönster, men jag glömde alldeles bort vilket fönster som var hans så min romantiska gest försvann och jag gick hem och åt min gamla quornfile och nu slutar det god natt.

Jan 16, 2009

Rundgång groupies sara och tessan



Debaser nu sen brogatan med underlandet och kontra musik



Åh indian snusk 80-tals tantraff party på Topshop 2009!
















jag vill ha allt det då.

Sushi-channel: How to make fancy maki


Japanese:How To Make A Fancy Maki-Sushi
jag blev helt betagen av det här klippet där de gör maki i form av en YACHT och en KRABBA. åh.

inari-zushi, här är ditt liv

alltså de ser ut som grillade testiklar.

hjälp mig jag är så trött

och korken till mitt lypsyl gick sönder i två delar. och jag mår illa för jag åt ett gammalt ägg till frukost.

fredagströtthumor: Nöjesmassakern


jag fick det här klippet av micke wehner. humor var mycket roligare förr. det här är så DUMT: anal magnetism.

Jan 15, 2009

Mongo Bus - "Big dipper" (Built to Spill) / Darling tidningromans



Built to spills "Big Dipper" var den första låt jag någonsin spelade bakom ett djbås på lokal. det var på elverket (tror jag det hette) i stockholm på en darling releasefest och jag kommer ihåg att alexandra dahlström kom dit och var bedårande och psyched att vara där och om jag inte minns fel skulle just "fucking åmål" släppas (eller hade just släppts) och hon hade blivit intervjuad till papperstidningen av tommie jönsson? i alla fall var det så rart och mamma och pappa kom dit (och pappa hade på sig sin mörkblå Darling t-shirt och jag var så stolt över dom), och sen fick vi åka till sjukhuset för jag fick en reaktion mot en medicin-kräm jag hade fått så den frätte sönder huden så den gjorde ont. och just ja, det var även svante tidholms sista nummer med krönikan "Svante sez" och vi var ihop då och brita zilg hade lagt sportsidan (som jag var ansvarig för) och svantes sida som ett uppslag i tidningen AWWWW.

INFO OM VIDEON: Mongo Bus played a cover of Buil to Spill´s song "Big Dipper" at the St. John's 8th grade graduation.

MC hammer byxan


så fint det är med finbyxor: www.whowhatwear.com

jag fick låna en kaptenshatt på jobbet

jag vet inte riktigt om jag tror på konceptet lycka men jag tycker i alla fall om att spendera pengar jag inte har

och det är i alla fall inte mörkt längre. richard tyckte jag skulle gå och träna idag men jag var ju bakis.

varm sushi FAIL

jag åt lunch med richard på hai på davidshallstorg och de sista gångerna har det varit helt kass. förra gången jag var där med anna och louise kunde vi inte få grönt te eftersom de inte kunde koka vatten (det är en restaurang??!), och jag fick be om menyn två gånger. idag glömde den brunkrämade servitrisen min misosoppa och jag fick dölite wasabi så jag fick be om mer, och som inte det vore nog hade en laxnigiri VARMT ris. gode gud är inget heligt?
men annars var det kul, jag drack cola och richard med och han åt japanska köttbullar och vi pratade om att de ska flytta kiruna och hur det ska gå till och om brasiliens nya stad, och om hur deprimerad jag är när allt bara är mörkt och jag inte har någon tv och att jag vägrar träna. så höll jag på och tjura och sen var servitrisen helt långsam och dum när vi skulle betala, men det var i alla fall fint väder ute och jag och richard bestämde att vi skulle se på tv hos honom och beställa pizza någon kväll (JAG HAR HITTAT TVÅ PIZZERIOR MED GLUTENFRIA PIZZOR SOM HAR HEMKÖRNING I DIE).

såhär kul var freaks n geeks igår:





jätte! jag drack gif & tonic med google-peter och härjade med mads, sanna, dennis lood och sara kokk och det var som en enda stor onsdagsdröm, så stor att jag inte hann gå till kristallen.

Jan 14, 2009

Sur-i cruise peruk



Jag ska dricka klart min öl och sen ska jag gå. Jag kommer få spö. Indiespö.

Det här var det bästa jag sett på länge: "Food Party" med monsieur Baguette glutendrama!


Food Party avsnitt 4 "Baguette Drama". Bonuscitat: “French Baguette is about to be served very boring food! We have to do something, very urgently!” (jag vill genast börja göra tv igen)

Avsnitt 4 del 2: www.youtube.com/watch?v=SvkhWs9jGK4&feature=channel_page
Avsnitt 4 del 3: www.youtube.com/watch?v=YoI6WHC-4gQ&feature=channel_page

det står nästan ASS i teSSAn


jag måste kanske skaffa ett kvällsjobb eftersom jag har damp och aspbergers och måste göra något hela tiden. nu har jag varit i photoshop sen jag kom hem och gjort saker till dagboken så den ser helt otäckt ut.

listan över 4 saker jag hatar:

  • när pappa inte använder skiljetecken utan skriver såhär:.... säg inget.... men.... jag blir.... nästan helt... tokig...! (jag fick just mail av honom och ringde och sa att jag skulle sluta prata med honom om han inte började använda EN punkt istället för TRE)
  • när man har badat badkar och drar ut proppen och vattnet rinner ut (jag måste bada på ett speciellt sätt annars kan jag det inte)
  • ljudet som kommer när louise äter knäckebröd
  • lukten av sebum

sån jävla högstadieångest


jag fick sån jävla högstadie-återträff-horror när jag började komma ihåg vilka som gick i min klass och hur det var och jag fick en mental smocka rakt i amygdalan av ångest. jag vet att jag klarar det men SERIÖST. hur full måste jag bli?


SVAR: mycket

stolle & members kraut trash

jag bildgooglade kraut för jag undrade hur den såg ut och fann stolle & members tyska kraut trash sida där man kan lyssna på ickevarierande melodier: http://emptyblaukraut.blogspot.com/2007/10/stolle-member-kraut-trash-2004.html

hej!

SHITAMALOMPA. ska jag börja säga igen.

konsertdags; dronig kraut is for lovers

jag är allt bra glad nu när konsertsäsongen dragit igång igen. som sagt: LOVVERS ikväll på freaks n geeks /debaser samt rymdfest på kristallen, och sen längtar jag till mikro då det utlovas DRONIG KRAUT (text från pressrelase):

Först var det Pastell. Pastell ynglade av sig i Makro | Pastell. Nu kallar vi det Micro | Pastell. Onsdagar med väl utvald livemusik. Vi är sjukt glada att kunna presentera en releasefest med Malmös finaste Fredrik.

"Ava" är del två i Fredriks limiterade EP-trilogi. Som uppföljare till "Holm" som släpptes i november bjuder Ava på 5 nya spår av sinnesvidgande, experimentell skogsmusik.
Bandet kom precis hem från en turné för debutalbumet ”Na Na Ni” som släpptes i USA i oktober. Synliga i såväl Sonic som TV4, DN, Sydsvenskan och P3 Pop är sexmannabandet Fredrik ett av de absolut mest lovande och intressanta tillskotten till Malmös musikscen.

Exklusivt, hjärtligt och personligt inbjudna att öppna för Fredrik denna kväll är Malmöbandet ”Skeppet”. Aldrig tidigare skådade ”Skeppet” kommer fylla kyrkan med dronig kraut med vackra rymdmelodier.

VAD: Makro | Pastell
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: Fredrik & Skeppet
DJ: Magnus (Pastell, Adrian) Håkan (SVT, Hype)
NÄR: onsdag 21 januari klockan 20:00-02:00, på scen 21.00
ENTRÈ: 60 kr
ÅLDER: Fri
WWW: myspace.com/fredriktheband, facebook.com/home.php?ref=home#/event.php?eid=43960171747

Dj itunes



jag har på partyblandningsfunktionen på itunes för den har det bästa sinnet för humor. den har spelat detta just:
  • Communards - Dont leave me this way
  • Prince - P control
  • Henri Rene - Sleepwalk
  • TTC - Chacun sa cage
  • Peggy Lee - Fever (Gabin remix edit)
  • Phil Collins - Sussudio
  • Hot Chip - Arrest yourself
  • Mari Campbell and Dave Francis - Auld lang syne
  • She & Him - Why do you let me stay here
  • The Byrds - I´ll feel a whole lot better
  • Martin Denny - Quiet village (Moog version)
  • The Cramps - Saddle up a buzz buzz
  • Simple Minds - Promised you a miracle
  • Santogold - Say Aha
  • The Crykle - Red rubber ball
  • It Bites - Calling all the heroes
  • Silver Apples - John Hardy
  • Laid Back - Bygones
  • William Gutierrez - As tears go by
  • Bat for Lashes - The bat´s mouth
  • The Monkeys - Last train to C
  • Modern Lovers - Party in the woods tonight

bra lunch: nya skor, choklad och engelsk sajt



det var en bra lunch. eller själva lunchen var inte så spännande för jag åt quornburgare med sojaost och broccoli, men i alla fall så fick jag ett paket med nya skor för 99 kr styck inhandlade på din sko rean: www.dinsko.se, och som inte det var nog med det så fick jag även en choklad av AD-henrik och den var god. i och för sig var punkkängorna väldigt stora så jag skulle impa på anna genom att dra av mig skorna utan att knyta upp, men de fastnade havvägs så jag ska ha tjocksockar i dom nästa gång.

nu kom just google-peter upp och korrade en engelsk text om sebastian tellier så då kände jag mig nödgad att sätta på hans snuskskiva på kontoret.

idag ska jag förresten tvätta håret också. PEPP. och vår sajt är klar på engelska också och ska snart upp. content managing rules.

pezter och konsertoskuld 2009


min gamla it-kompis micke wehner gjorde pezter tröjor på 90-talet men sen så mailade pez och sa att han fick sluta (om jag inte minns fel). tur jag har kvar min.

igår hade jag så himla tråkigt och kunde inte ens se top model för att tvn var trasig (fast imorse fungerade den igen så jag förstår ingenting). jag tog en lång promenad i det fula diset som såg ut som en blade runner framtid, läste lite, åt en sojabiff med svampsås och drack en fisljummen folköl, läste lite mer, pysslade och smsade litet och såg när harry mötte sally på datorn. helt menlöst. tur att det är säsongspremiär för freaks n geeks ikväll med LOVVERS och DAG FÖR DAG, samt KRISTALLEN på babel. det blir min krautochkonsertoskuld för 2009. jag har inte ens varit på debaser på en månad. INTE ENS.

Jan 13, 2009

karlstads stadslogo rulesok

Alltså.

ÄNNU nyare shark news: pappa ska alltid vara VÄRST, nu drömde han om hajar fast han hade vapen att skydda sig med

This just in från pappa svensson via e-post:

"Du med dina hajar!
Drömde imorse att jag snorklade bland några hajar. Vattnet var halvgrumligt så man såg bara 7-8 meter. Jag hade en plaststav ca 1/2 meter som jag petade på nosen på hajarna om dom kom för nära.. Det var 3 stycken som simmade sakta runt mig... jag brydde mig inte så mycket utan tyckte det var intressant.. Tog tag i en hajs fena och vände honom upp o ner.. Har läst att då svimmar hajen.. Det gick jättelätt eftersom man är under vattnet.. Han blev alldeles orörlig... så jag vände honom på rätt köl igen. Ville inte skada någon. (nerd!) Kände att någon kom bakom ryggen så jag vände snabbt på mig... det var en av hajarna som ville testa om jag gick att äta.. Han kom emot mig med gapande trut, jag tog blixtsnabbt käppen och satte den lodrätt i käften på honom så han var fast... Sen vaknade jag... Nu är det en haj som simmar omkring därute med vidöppet gap.... hahaha...

Vi måste alltså till hajvatten och sänkas ner i en hajbur för att se dom på nära håll! (nej pappa det ska vi aldrig någonsin göra)
Kram! Svenåke" (inatt ska jag drömma om hawaiisemestrar och betande ponnys som berättar svaret på alla mina astrofysiska drömfrågor)

(VOTE NO ON SHARKS: ät så många du kan så de dör ut)

om jag inte vore svensson (utan Von Swenson) skulle jag köpt detta idag:











om jag hade vunnit på lotto idag alternativt; när jag blir tät (jag ska skriva en sci-fi roman), och gifter mig fattigt (jag gillar bara genier och de tjänar inte pengar - det är det bara assholes som gör), så ska jag köpa dessa:
  1. tv och hi-fi system
  2. tre uppsättningar jacques cousteau kläder
  3. ALF-boxen
  4. chanelväska
  5. en 1976 Ford Mustang Cobra II som farrah fawcett körde i charlies angels
  6. (eller den)
  7. en inredningsarkitekt
  8. den här Dior klänningen för att ha på klubb kristallen och space between
  9. en soffa (denna är kraminge från ikea så jag kan spara nu)
  10. power suit från luella