Sep 27, 2008

Jokern nagellack


Så fint! Jokern har så bra favoritfärger. När jag kan gå normalt igen ska jag förresten till öppna hjärtat och köpa en överpyntad gubbtröja till åke, så när han spelar solo med sin bandspelare är 90tals-gubb-retarded-electro. Han är i hamburg och spelar själv ikväll på en festival, vi hann ses en snabbis i fredags när han passerade malmö och det var ballt.

Sex on legs


Veckans skada är skärd fot då jag gick på glas igår i sommarskor med smal sula. Tur att pappa köpte ett första-skadan-kit till mig. Det var i alla fall råkul igår, jag dansade i en bur med en Skitcool tjej och hade lila peruk, hatt och drack vodka med mattias kroon, milkncookies-rickard och babydoll caroline och damerna var smashin och jag var en svensk hot mess som gick hem med pajad fot och en Falafel. Innan dess var jag och kroon på babel på wassup socker (jag skriver från mobilen och den hade inte rockers inprogrammerat så det blev socker så den får heta det hädanefter). Där drack vi en öl, åt druvor och pratade med kelly-natalie och brandon-emil broome som alltid är Cute n fierce. Och sen gick vi till plockepinn och av pekinganka och tog dessert på tempo i form av en öl innan vi gick till inkonst. Mjaou! Ps jag har inte varit vid datorn sedan igår. Framsteg, jag har fritid! Ps2 jag ska inte på kvällens vicefest för jag har skada, vice-andrew kommer inte och så är det polisskolan 3 på tv hallå. Xoxo nocturnal skadar girl

Sep 26, 2008

c(p)inderella


min mat- och sömnklocka mattias kroon ringde just och väckte mig från min powernap - något jag börjat med eftersom jag går upp klockan 7, och annars blir så trött att jag går hem och sover innan midnatt likt en tantig men knullgo askunge.

idag har jag varit ute och rännt hela dagen på filmfestivaler, lunchat med sara berg och nu just tagit power nap. nu är det dags för wassup rockers matförfest på babel, sen ska jag till kartellen på inkonst och dela ut sockervadd vilket blir min premiär för att faktiskt smaka på sockervadd (louise på jobbet sa att jag gått miste om en stor del av min barndom).

ses där KOM KOM KOM annars skär jag mig i låret.

Sep 25, 2008

pixie geldofs nya svarta hår = hackers dorksy!




älskar det.

batman forever är nurave filmen no1








nurave filmer:
  1. batman forever (regissören joel "idiot" schumacher skickar in ett neonblinkande farma-hockeylag för att ta kål på batman)
  2. hackers (angelina var het i kort hår, spandexoveraller och vitt nagellack i cyberspace)
  3. (återkommer, förslag någon?)
OBS: hockey verkar vara ett återkommande tema - notera angelinas sporttröja samt ovan nämnda hockey-goons i batman forever. bägge filmer kom 1995. återkommer med rapport.

april 77 lagertömning & this is head live





jag klipper mig själv. det är helt sjukt att jag får hångla med någon överhuvudtaget.
OBS: basisten i this is head är dögrann, kolla nästa gång du är på deras konsert för de är som bekant skitbra så du lär ju se dom så snabbt som möjligt.
www.myspace.com/thsshd
p.s jag har en borste och började använda balsam idag så det lågt platt mot huvudet igen. jag lovar BUDGIE.

Fido Dido






jag och åke pratade om 7-ups Fido Dido som kommer från the past men är the future, och så gick vi in i en butik för att handla soda till middag när vi fann en hel burk med Fido Dido godis! vi köpte varsin och åke trodde att de nog var lika gamla som Fido Dido och jag tuggade på min i säkert tjugo minuter och sa "det var jävligt mycket godis".

nocturnal skadargirl / banan-var


apropå skador så har mina knäsår från london nästan läkt helt nu, de är nu lite rosa, tunna och ömma som en nyflådd griskulting, så det blir snart helt bra. det sämsta var när jag satt på jobbet och kände att de varade genom strumpbyxorna och så luktade jag på fingrarna och det luktade mosad BANAN!!

låt det varde ljus


de har äntligen börjat ordentligt laga trapphuset efter bomben. vi har lampor nu, så jag behöver inte lysa med mobilen för att hitta min dörr. och snart kanske jag får en dörrkarm igen! det är som när man säger "vi får se vad tomten kommer med" och det blir en lagad hall och ett helt trapphus.

helskotta

åh, en snäll kastade en banan till mig på jobbet, vilket var snällt, men bananen slog ut mitt kaffe som rann ut på min mobil och dator vilket resulterat i att min mobil funkar ibland, ibland inte. jag är skitirriterad på det för mobilen (samt datorn) är det viktigaste jag har.

nu kan jag inte ens skicka bilder till min dator. detta är så dåligt.

de som sjöng prince ikväll var förresten också dåliga (vilket var udda eftersom prince är en genialisk sångskrivare fast svante lodén, han hamstern i hatten här nedan, var dock väldigt bra), och jag tänkte "nu har jag druckit upp min öl, när ska de sluta?". men jag träffade ondskan som var av samma mening så då tänkte jag att jag inte behövde se en sekund mer utan gick hem, gjorde en svampomelett till kvällsmat och gick och la mig. så där är jag nu, så godnatt.

Sep 24, 2008

Prince kväll


Alla tjejer började skrika och jag trodde det berodde på att saxofonen kom fram, men så förstod jag att det var för att magnus tingsek tog av sig tröjan och tog på smink framför en spegel. A-ha!

drew rules ok!



for the love of drew och hennes hångel:
http://www.usmagazine.com/news/drew-barrymore-and-ed-westwick-make-out-in-nyc

(chuck bass! SCORE!)

Citronpaj med hallonmaräng


hittade det här när jag letade efter bilder på tårtor, receptet är från leila lindholms bakbok "piece of cake". jag måste säga till åke att han ska lära sig baka.


Ingredienser

Mördeg:

300 g kallt smör
8 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 st ekologiska ägg
1 msk kallt vatten (om det behövs)
Lemon Curd:
9 st citroner
4.5 dl strösocker
150 g smör
7 msk majsstärkelse
6 st ekologiska ägg
6 st ekologiska äggulor

Ägg till pensling
Färska hallon till garnering
Hallonmaräng:
3 st ekologiska äggvitor
0.5 st citron, saften
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon

Gör så här

1. Mördeg:

2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.

4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

5. Lemon Curd:

6. Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör.

7. Sila vätskan och släng skalet.

8. Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan.

9. Vispa samman ägg och gulor.

10. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

11. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.

12. Hallonmaräng och montering:

13. Sätt ugnen på 175 grader.

14. Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.

15. Pensla botten på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanterna med folie så de inte sjunker ned. Förbaka i cirka 10 minuter.

16. Fyll pajskalet med lemon curd.

17. Höj ugnstemperaturen till 250 grader övervvärme/grill (om inte marängen ska brännas av med gasbrännare).

18. Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till ett fast skum.

19. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker och vispa till ett fast skum.

20. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och rör ned i marängen i omgångar. Vispa till ett fast skum.

21. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda marängen gyllene i mitten av ugnen, cirka 5 minuter alternativ bränn marängen med en gasbrännare.

svante lodén


jag bildgooglade svante lodén som spelar ikväll och denna bild kom upp.

dagens fanpic: mattias kroon och carl reinholdtzon belfrage

uppdrag granskning


idag jobbar jag förmiddagen på hemmakontoret vilket är så skönt för då börjar jag halv 8 och är klar med förstasidans uppdateringar 8. nu ska jag bland annat renskriva intervjuer, lägga in till kalendariet, gå runt och göra komplettering till en artikel, försöka fota höstträd på vägen, ringa runt lite, planera nordisk panorama, och gå till bibblan och läsa om eu om jag hinner.

sen ikväll ska jag, om jag orkar, på april 77s lagertömning på kyrkogatan 1. och imorgon har jag möte efter jobbet, på fredag ska jag, anna och louise testa hais after work och sen är det nordisk panorama och kartellen, och så resten av helgen nordisk panorama också.

jag får med andra ord sova ordentligt.

jag har dessutom bestämt att jag ska försöka svära lite mer. jag säger som mest jäkla, jävla eller fy sjuttsingen eller merde - fast allra mest MEH. så jag ska försöka få in lite fan ibland. igår skrev jag "för fan" i dagboken. PEPP!

Sep 23, 2008

cotton candy svensson


åh cést moi http://kartellen214.blogspot.com/2008/09/vrldens-bsta-tessan.html

jag är klubb kartellens sockervaddflicka på fredag!




BUDGIE! jag blev tillfrågad att få den äran att vara sockervadds-flicka på klubb kartellen på fredag på inkonst!! kom kom! det kommer bli så bra! caroline aka dj babydoll med ladyvänner håller i kvällen och det kommer bli en postmodern version på klubbcirkus/freakshow/disco akten. jag funderar redan nu på vad jag ska ha på mig men det kommer nog bli paljetter, mask eller ljuslila peruk. eller rävdräkten!

läs följande pressinfo:
Kartellen mixar hipster-klubb med old school cirkus och freakshow. Vi satsar mycket på hårda beats och vårt motto är ju värre desto bättre. Ingen ska gå oberörd från vår klubb. På premiären den 26/9 gästas Kartellen av den heta danska mc:n/toastaren Lady Smita som bla ligger bakom succé-covern Du faar ik Punani. Residentduon San-One och BabyDoll kommer att bjuda på uptempo-hiphop beats med mycket trummor och snuskiga rhymes. Med oss i båset har vi fantastiska Lessi Smore från Brenda Walsh. Det blir även live VJ:ing av Pippi, sockervadd, freaky konst, clownmålning, krumping från Bow Down och den mytomspunna guldburen kommer finnas på plats för er att beträda. Kartellen är även ett nätverk för Malmös kvinnliga DJs och arrangörer.


Datum: 26 september, Inkonst, entré 30 kronor innan midnatt sedan 60 kr

www.myspace.com/missaoui

www.kartellen214.blogspot.com

www.myspace.com/djsanone

vote yes on NO PANTS (Nancy Sinatra - "These boots are made for walking")



for the love of byxlöshet och pastellfärgade collegetröjor.

Lesley Gore - "Wonder Boy" (for the love of nörd)



for the love of nördar, helylle-trosor och pastellfärgade bomullsbyxor - den här låten handlar om när killen är för nördig för att fatta att man vill ligga med honom (hatar när det händer, jag gillar kåta nördar).

love is all


fin tröja jag fick. jag är en legitimerad groupie för fan.

london del två



































observera att pappa jagade pink floyd skivor. jag bara ameeh måste vi kolla skivor kan vi inte köpa smink.

skoja. bisarrt nog hade skivbutiken silver apples och neu på sin recommend-vägg.