Mar 22, 2008

banana split mmmm!



plaintans! jag ska ut med richard ikväll. det är så tryggt. vi gillar att norrlandssupa när vi väl ger oss tusan på det (vi är bisnes vardagar dock), eller med andra ord; festa helgdagar utan kurt wallander. ikväll: supersoul på debaser och discobellefest på co-bar/jeriko. jag ska ha en knallblå kelly bundy klänning, vitt hår med lugg och orange läppstift. jag fattar inte varför men allt är JÄTTEROLIGT. om du hälsar på mig dagboken älskar jag dig. som vanligt.

Mar 21, 2008

who´s gonna drive you home tonight?


träffen var susärdeles trevlig - herrbekanten öppnade dörren med blommor och en present (NY FJÄRRKONTROLL TILL TVN!!) och hade lagat otroligt god lax med ungsbakade rotfrukter till middag. till efterätt fick vi tofulineglass med frukt och drack delikat vin, konjak och whisky medan roky eriksson och stardust jazz spelades i bakgrunden (he´s smooth and nerdy vilket ledde till nästa mening:). sen blev det lite rajtan tajtan och imorse tittade vi på rosemary´s baby på hans gigantiska flatscreen-tv och åt jättegod sill och glutenfria mackor med ägg och kaviar till frukost. (och jo dagboken jag sparar ju till längre kort hår, dvs till käken, men jösses vad mia farrows vidal sassoon frisyr är fin i rosemarys baby, och om jag i framtiden kommer vara gravid ska jag göra det i rosemarystil.)

moderadioprogrammet Stils reportage om vidal sassoon

1920s radio network

Mar 20, 2008

interpol - "the new"



*gud jag gillar en indielåt*

baby det är skärtorsdag och alla är här xoxo


jobbannons: skribent som kan danska


hej skribent som kan skriva på danska! jag har en ledig redaktörstjänst som du kan söka, maila mig på stamcellforever@gmail.com på en gång. merci!


selfmade invigning






frukt, ost, konst, livemusik, dj i partyprint, malmös alla kulturprefix-människor och jättegod champagne på selfmades invigning igår på bergsgatan 20. staffan, sophia och company är mycket eminenta. min ex-rummis coolof var där och berättade att han hade en kontorsplats där och team LK-karin hade klippt sig kort och var så bedårande söt att jag fick äta en flourtablett. copy-anna skulle klippa sig kort idag. det är så bra och fint med kort hår. håret blir helt plötsligt en stil istället för bara...hår. menlöst jävla hår som är dött och måste kammas.

idag fick vi påskägg på jobbet med SKITMYCKET candy. jag bjöd säljarna för de är så söta och unga och välklädda. jag intervjuade en kille idag till ett ledigt redaktörsjobb, han hade uppknäppt skjorta och sängkammarhår så han hade uppenbarligen en vinnande strategi. jag och anna var mycket trötta idag på jobbet då vi hade: a) varit på selfmade och druckit två glas champagne b) gått till bagatelle där våra kollegor satt och drack öl. det är vansinnigt hur lite jag tål nuförtiden. två enheter och jag är ute. jag antar att det är så det går när man är working girl med aktieportfölj istället för supakonserter på vardagarna. älskar det. snart, om en halvtimme, ska jag gå till herrbekanten på träff. jag kom på idag att jag kallar alla män (som inte är mina vänner) för ett påhittad ord eller namn när jag pratar om dom. jag använder deras riktiga namn först när det handlar om vänner, kollegor eller en karl jag reguljärt träffar.

blond

vi pratar om efternamn och tänker på bo bond som bor i malmö och om han ska få en presentbox. dick svedenborn och tim posselwhite är också på våra läppar.

Mar 19, 2008

ett rop på hjälp + hittelön!


igår råkade jag trycka på en liten mingtgrön knapp (den ovanför den blå knappen), och sen en annan knapp på min Remotec Remote Master 560 fjärrkontroll så allt ljus försvann på min tv. sen låg jag i en timme och försökte få tillbaks ljuset igen utan att lyckas. det här har hänt tre gånger förut. två gånger fick jag använda min jättegamla fjärrkontroll för att återställa ljuset (den fjärren är dock borta nu), och den tredje gången lyckades kristofer fixa det. jag förstår inte, jag har tryckt på alla knappar. det är svårare än att spela data-spel. köp inte den här fjärrkontrollen, den är ett svin. den som vet hur man gör för att komma till ljus-kontrollen på Remotec Remote Master 560 får inträde till alla proms + öl.

drömsnacks - soycracklins


Broadway East
Thank Gwyneth Paltrow, chef Lee Gross’s former client, for inspiring the world’s first yuba “cracklins”—deep-fried soy-milk skin salted and chile-rubbed and served here as a bar snack (pictured). 171 E. Broadway, nr. Rutgers St.; 212-228-3100

blatant

COPY-ANNA

THERESE

AD-HENRIK


dagens ord: BLATANT kom upp tack vare att vi valde ut vem vi var på bilden under och copy-anna var blå tanten varpå hennes jpg hette anna_blatant.jpg. vi slog upp det och fick följande information:
1 : noisy especially in a vulgar or offensive manner : clamorous
2
: completely obvious, conspicuous, or obtrusive especially in a crass or offensive manner : brazen <blatant disregard for the rules
>

MYCKETSYMPATISKT.

moodboard hockey rawk


idag känner jag mig som den andra från vänster längst ner. intensiv men väck.
från peter larsson: www.hockey-rawk.com

marknadsbörsen


här kan man titta på lågupplösta bilder från marknadsbörsens loppmarknad och lyssna på "havet är djupt" i midiversion från den lilla sjöjungfrun. http://hem.passagen.se/tizen/Mbors.html

Mar 18, 2008

blodbad


nnnnnNU slutar jag jobba för idag. jag har gjort intervju, msnat med nya herrbekanten, gjort prom poster, ätit omelett med tonfisk, kapris och ostfri cheddar, bitit mig i tungan och pratat med pappa i telefon. jag har även oroat mig för påskveckan och stockholms brist på blod. det gör mig mycket nervös. HÅLL ER HEMMA KÖP BANDAGE.

ortorexi.nu

öh jag köpte nya plocka-ihop-din-egen-ortorektiska-svavelfria-musli i risentabaren på ica. copy-anna likaså. men vi fick ont i magen som om vi hade svalt en knytnäve. vi tror de stora gula russinen var boven i dramat. annars rekommenderar jag varmt, mycket varmt den ortorektiska risentabaren.

max factor


jag och copy-anna testade de här mascarorna och sen såg det ut som att man hade guldpengar på ögonlocken när man kisade eftersom det blänkte i guld och silver och vi förstod inte meningen men tydligen var det så jävla monaco att ha guld och silver på ögonfransarna.

crosscheck cooking: tunnbröd


OH glutenfria bovetetunnbröd!!

Tunnbröd

4 dl Risenta bovetemjöl

3 krm salt

5-6 dl vatten


Blanda mjöl och salt. Vispa ner vattnet lite i taget till en jämn smet, något tjockare än en vanlig pannkakssmet. Smörj en stekpanna med matolja och stek brödet på svag värme som när du steker pannkakor.

Om de ska hållas mjuka staplas de på varandra och bör ätas nygräddade.

De kan också torkas till hårt bröd. Sätt ugnen på 175° och lägg brödkakorna på galler mitt i ugnen vartefter de blir färdigstekta. Låt kakorna torka och lägg dem sedan luftigt att svalna.


min mormors syster gunvor har ett tunnbrödbageristuga på gården i jämtland (de bor på ett ställe som heter renålandet) med en gigantisk ugn som den på bilden. där inne är det kokhett och man gräddar bröd som om det inte fanns någon glutenalleriker i hela universum. men nu ska jag inte låta släkten skämmas för mig utan lära mig baka tunnbröd på bovetesmjöl istället.

power ballad

fantastisk presentationsfilm om hotel concordia. observera power balladen.

Mar 17, 2008

this just in: träff

jag har en träff på torsdag med nya herrbekanten. jag kan bärga mig men knappt.

värderingskonsulter till barn aka detronifieringen av föräldravärdet


avdelning: det här är en av de biljontals saker jag inte visste om barnuppfostran (tillägg: av den välbärgade sorten):

från forbes.com aka världens sämst organiserade site, och alltombarn.com:

Undersökningen är genomförd av det amerikanska företaget Prince & Associates. 296 välbärgade föräldrar har fått svara på frågor. Angående uppfostran anser 88 procent av de rika föräldrarna att det är de själva som ger barnet dess värderingar. Men det är inte ovanligt att hyra in särskilda konsulter för ändamålet. 34 procent uppgav att de anlitat konsulter eller utbildningsföretag för att ge barnet dess värderingar.

jag kommer i och för sig anställa bentolådakonsult för att kunna göra ovan nämna lunchlådeexempel.

akut snöstorm


jag förstår inte. jag gick till jobbet i vårkläder: rosa chinos, ljuslila skjorta, brun ofodrad rock, canvasskor utan strumpor och tunn scarf. två timmar senare förvandlades malmövåren till kirunaväder minus den torra luften och norrskenet. jag fick blötsnö i örat som smälte. efter jobbet tog jag första hjälpen kitet och gymmade samt åt groddar med citron, tonfisk och råa grönsaker.

edelweiss - bring me edelweiss



gruppen edelweiss var väldigt intressanta. de gjorde sin musik helt enligt KLFs manual om hur man får en miljon-hit, och fick en med denna låt. sen tog huvudpersonen i bandet livet av sig.

90-tals dansmusik är mycket faschinerande.

sin with sebastian - shut up and sleep with me



tysk bögkultur när den är som bäst.

dangerous cooking


jag skrev ju tidigare idag att jag ville ligga i en cabriolet och titta på himlen, och jag har spenderat kvällen hos nya herrbekanten som visade sig ha en citroen cabriolet. så suspekt. hittar jag på saker som sen blir på riktigt? jag och herrbekanten hade trevligt. vi åt färsk ananas och kollade på "the prestige" för jag gillar den filmen och vill ha scarletts alla kläder i den. vi såg även ett avsnitt av "dangerous cooking" där en kock lagar mat i farlig miljö. i detta avsnitt var han i tongo där alla var skitfeta och fick amputera bort kroppsdelar på grund av fetmarelaterad diabetes. det var skitfarligt.

Mar 16, 2008

söndagsmacka med sparris, lök och ost


från new york magazine:

Preheat oven to broil. Place asparagus and sliced onion in a medium bowl. Season with salt and pepper and (1) toss with the olive oil.
(2) In a hot skillet, cook asparagus and onion or place them on a sheet pan and broil until they are slightly charred, about five to ten minutes. Return asparagus and sliced onion to mixing bowl and season with the vinegar and chopped basil; set aside. Toast the bread in the broiler until golden brown on one side only. Set the slices on a plate toasted side up, and rub the garlic lightly on each slice.
(3) Sprinkle approximately one ounce of the shredded cheese on four slices of the bread. Distribute the roasted asparagus and onion over the cheese, and then sprinkle another ounce of cheese over the asparagus and onion. Cover with the remaining slices of bread, toasted side toward the inside of the sandwich. Place sandwich on a hot press or griddle and cook until cheese is melted. Slice each sandwich in half and serve.

Janette Beckman




från style file:

Janette Beckman knows punk when she sees it. The English photographer made her name in the late 1970s, shooting soon-to-be icons such as Joe Strummer and the Sex Pistols. When she came to the U.S. in 1982, she was quick to figure out that the punkest thing going was hip-hop. Over the next eight years, Beckman devoted herself to chronicling the nascent scene of DJs, pop-and-lock dancers, taggers, and MCs, some of whom went on to be legends (Afrika Bambaataa, Slick Rick, Eric B. & Rakim). They're the subject of her new book, "The Breaks: Stylin' and Profilin' 1982-1990." Here, Beckman talks about living "The Message," life before stylists, and the coolest girl on the planet right now.


What was your first encounter with hip-hop?
Melody Maker sent me out to cover a show. This was in '82; it was the first hip-hop tour to come to London. Double-dutch dancers, rappers, breakdancers, scratchers…I'd never seen anything like it. My first real experience of it came not long after, when I came to New York to visit. The whole hip-hop thing was really in the air at that time—you'd walk down the street and see people rapping, wearing these amazing clothes. It felt important.

When hip-hop first emerged, a lot of people wrote it off as a fad. What made you think otherwise?
I think my experience of punk made it easy for me to recognize that hip-hop was a movement, much as punk had been. There are a lot of parallels. Punk was a renaissance from the streets, working-class kids making their own music, their own art, their own fashion. America doesn't have class the way England has class, but race works in a similar way here. And a song like "The Message," by Grandmaster Flash, I mean, that was poetry, and it was TRUE.

One of the astonishing things about the book is the way it catalogs the development of hip-hop style.
For me, the street style is just as important as the music. You have to recall, this was before stylists, before sponsorship deals, before there was a Gap on every other corner, before the Internet. People had to invent their own look. Huge hoop earrings, dookie chains, gold teeth…I mean, where did that come from? I don't think we'll ever see a style from the streets like that again, at least nothing that raw.

Of the artists you photographed, do you have any particular favorites?
Oh, well, obviously I love them all. "The Message" is still probably my favorite song. But if I had to choose, I'd have to say Salt 'N' Pepa. They were hysterical—rambunctious, smart, smart-mouthed.

Do you listen to any hip-hop now?
Not really, no. I'll tell you who I'm very into, though—M.I.A. I shot her album cover in London a while ago—she asked me because she liked my Salt 'N' Pepa pictures, so how's that for continuity? Maybe she is kind of hip-hop. Her energy, at least, the way she's making it up as she goes along. As far as I'm concerned, she's the coolest.

partyresumé + roky eriksson



gosh, det var jättetrevligt igår. jag träffade nya herrbekanten igår på möllan där vi drack norrlands och jag blev full på en öl då jag hade tränat två timmar, bara ätit spenatsoppa och inte druckit i veckan, så jag blev både snurrig och förvirrad över min nya icke-tolerans. men vi hade trevligt. han var en nördig gentleman i snygg kavaj och stiliga glasögon, och vid halv nio gick han till c/o och lashing patsy releasen, och jag gick förbi simrishamnsgatan där swim fast club hade värmning och pratade med karin och en i den kanadensiska bandet om hans hemstad montreal. sen gick jag till lashing patsy konserten och socialiserade med herrbekanten och blev så överförfriskad på min femte öl att jag fick bege mig hemåt för sömn och chips innan klockan ens slagit elva. suspekt att bli full efter en öl, men som richard sa "piki du är snart 30 och borde komma ihåg att du blir full på en öl om du tränat, inte druckit dagarna innan och ätit soppa mongo." nu kommer jag dock ihåg. åtminstone några dagar framåt. red hot-viktor och foto-jesper speladet skivor igår på kb och jag missade när viktor spelade yello "oh yeah" enligt smsinbox-kollen imorse. idag är jag sugen på en terry gilliam film och att ligga i baksätet i en cabriolet och titta på himlen. lukas är den ende jag känner som skulle kunna ha en cabriolet men han har en silvrig sportbil som jag tar varje tillfälle i akt att mobba honom för. igår skickade han en mobilkamerabild på roky eriksson med skägg. har dock inte fått mailsvar på hur var och varför han såg roky (svaret ligger dock förmodligen i south by southwest festivalen där han för tillfället är).

den bästa nattamaten är förresten lätt chips, lyssna:
  • det är salt
  • man orkar inte äta upp allt innan man somnar så man är inte spymätt när man vaknar dagen efter
  • dipp är gulligt

vuxen popkulturell powernördkvinna del 2



ysl höst 08

tonårig popkulturell nördtjej del 1




luella bartley vår & höst 08

Uteliggarkofta


Det är svårt att hitta en snygg. Richard hade tittat på en på Weekday för 3000 eller dylik absurd summa.