Dec 29, 2007

Mark wahlberg fandom



Succé!


Jag är så jävla Paleolitisk.

Brasa


Eftersom jag är en ung kvinna av 2000talet har jag kunskapsluckor vad gäller saker som eld i hemmiljö. Jag har bisarrt nog haft ett lanthus när jag bodde i stockholm tillsammans med min sambo och ett annat par. Och jag kommer ihåg lite i alla fall så nu kör jag så det ryker (kunde inte bärga mig förlåt)! Jag sa till mamma att vi kunde säga att askan i den enorma behållaren är en jätte vi kremerat.

partyklänning

p.s jag har sett en FANTASTISK 80-tals partyklänning i sammet med äkta DIAMANTER! dessutom snorgröna tyllkjolar samt knallgula handväskor. jag kommer vara DAZZLING på nyår.

ok nu går jag, HEJDÅ

tikibarer i mitt hjärta





jag söp bort mössan i torsdags förresten så den ligger som ett offer någonstans i en taxi eller på spy bar. jag älskar att vara ute med tommie och maina, och det var skitroligt att träffa micke igen. vi pratade bland annat om tiki barer (eh eftersom vi satt på en), och jag hälsade på micke när han pluggade på cal arts och bodde i san francisco och jag fyllde 21 och vi åt dumplings och drack drinkar på just en tiki bar (en sunkig sådan), tillsammans med en annan spraykompis och hennes sf-kompis som hade ett leksaksföretag (samt en fantastisk lägenhet) ihop med sin man. jag önskar vi hade gått på amatörkvällen på stripstället som micke föreslog men jag var ju blyg. igår var jag mycket, mycket bakis tack vare tikidrinkarna, ölen på riche samt ölen och vinet på spy bar (vi var längst inne i ett rum som jag tror var vip för vi gick genom en vakt, en lista samt ett sammetsdraperi (ta i då!) och där inne satt några kulturarbetare (gelinarna, virtanen, carl m sundevall och thorén bland andra) så det måste väl ha varit vip. vad hände med tiden då carola och silvstedt var vip? var är de nu? monaco? magasinet i upplands väsby? på ett jetplan med öppen syre-bar?

jag ska i alla fall köpa en ny mössa, titta på saker på beyond retro samt vara irriterad över att jag inte kan fota något, men jag kanske kan rita av det och sedan fota när jag kommer hem eftersom jag har as och måste visa allt.

jösses nu spelar de en sorts tryckare som är mycket dålig, måste gå snart. men dagboken, jag kommer hem imorgon, håll i hatten.

stockholmskillar vs skånekillar

kära dagboken. jag har förvandlats till något av en surgubbe. jag använder mig utan ironi, sarkasm och kvicka repliker. ungefär som jag är med mattias kroon och andreas haugaard fast utan det snusk-burdusa och med mer snärt. jag förvandlas till en stockholmare igen. jag sitter på mitt gamla stammis 7-eleven på götgatan där jag ofta handlade mat eftersom man jobbade så sent på it-företaget att inga matbutiker var öppna när man väl kom hem. jag har en dag av fun; jag ska gå på nationalmuséum, medelhavsmuséet (där de har egyptiska prylar - när jag bodde här kom jag in gratis eftersom jag var där så ofta - detta var naturligtvis innan den fantastiska idén med gratis inträde) samt beyond retro på söder. jag tänkte även fråga matematikern om han ville åka upp i kaknästornet och kasta saker på marken, eller skäggige brunetten från i torsdags om han ville göre nåt, men så glömde jag mobilen hemma vilket gör mig irriterad att det gör mig irriterad eftersom jag är så dokumentationsdorky och måste fota och skriva ner det jag ser. jag är den fattige mannens version av en dålig fält-reporter, fast jag rapporterar om döda duvor och tyllkjolar i bjärta färger istället för svältkatastrofer och orkaner. de har förresten blivit tjockare i stockholm igen vilket gör mig glad. det var sån jävla spinkhets här för ca två år sen. jag har blivit julmatsplufsig och är söt som en knapp, och jag tror jag brände några kalorier på hångel häromnatten, men jag har ändå spräckt mina jeans. jag gillar (inhemska, inte inflyttade) stockholmskillar för de är mer avslappnade än deras skånska diton. det är inte så mycket tjafs, och så är de kvicka och fattar saker som att handfjärta miami vice melodin. eller har jag helt fel att skånska killar verkar mer nervösa i närheten av damer? om jag jämför ickenämnda skånska manliga bekanta med mina stockholmskillbekanta är det dock stor skillnad. och jag har alltid rätt. det är ju min dagbok.

usch nu spelar de the ark, måste koncentrera mig på ett svårt matematiskt problem tills det går bort.

this just in

jag vill ha en pudel som heter hasse, inte den där stora människoätande varianten utan mellanstorleken.

Dec 28, 2007

Rum med utsikt


Jag sitter på pendeln till väsby. Och dagboken, det var jätteroligt igår. Jag, maina, tommie och wehner åt på ett nudelställe, drack vulkandödsdrinken på Tiki room, kissade på riche och dansade på spy bar med Emelie thorén, fredrik virtanen, han itkillen och anastelle. Jag pratade med en skäggig brunett dagboken. Berättar mer sen. Nu verkar det som att jag ska på släktmiddag på lidingö men först måste jag byta från klänningen jag hade igår.

Dec 27, 2007

Tiki party tonight


It-reunion på Tiki room st eriksplan med maina, wehner och tommie j!

Weekday på medis


Det var kul igår. Fast jag hade inte träffat matematikern på länge så jag blev lite nervös. Jag brukar alltid hoppa av på södra station men nu gick jag av på centralen och kollade runt på h&m och souk efter en rosa Paljettklänning och jag höll på att gå vilse på souk men jag köpte i alla fall en helt megabitchin jacka i lila mocka och tjejerna i kassan kom från närförort och var magiskt välsignade med extra långsamhet så jag hade tid att dumt stirra på alla småtjejer med rufsigt hår (still?) Och små hundar (dubbel still!). Sen promenerade jag genom gamla stan till söder där ingen bar hundar och webbbyråskäggen var längre och så gick jag in på Weekday och köpte en klänning med tvbrustryck, en snorgrön kasse, en vit kuvertväska samt ett par skyscraperjeans i stentvätt. Sistnämnda är de enda jeans jag har på mig och igår gick de sönder så tacka mammon att de fanns på halva priset. Jag träffade kim i butiken och vi pratade lite om kvällens Weekdayfest på medis och så gick jag hem till matematikern som bodde hos en kompis i en takvåning på mosebacke. Vi drack öl och jag blev bjuden på bloody mary och döromantisk risotto med tryffel på il tempo (självklart hamnar man på något som heter tempo), och sen gick vi till Debaser medis och det var gigantiskt och alla var 23 och jag undrade var alla 30nånting höll hus för jag hade inte sett någon vanlig person över på hela dagen förutom matematikern. Sen följde han mig chevaleriskt till tåget och jag åkte hem till mamma och somnade med en honungsmelon bredvid mig.

Lila mockajacka o grönt linne


Kära dagbok, det var fint sedan gott med stans bästa utsikt samt risotto på söder, sedan Weekdayfesten på medis. Nu är jag dock hemma glasyr tryggt (?!) förvar och ser hitchcock på ettan. Sover strax. Xoxo wednesday

Dec 26, 2007

I know what boys like


I know what. Inget. Snart hemma. Debaser medis och fin date med matematikern dock!

Penthouse på mosebacke


Oj så fint det är nu. Globen är megaliten.

Såhär är det


Missade tåget med en minut. Man kan inte längre köpa biljetter på stationerna utan måste handla på pressbyrån eller nåt. Det är så deprimerande utsikt just nu. Tågen vid sundbyberg är inställda eftersom det skett en olycka vilket betyder självmord framför tåg. Det händer hela tiden. Jag ska in till stan och gå på träff med en matematiker från uppsala som gillar orange och kan räkna helt sjukt långt. Det ser ut som i en john ajvide bok just nu.

Dr seuss


Jag fotade genom ett hål ingen tittade in i på biografen för alla var ointresserade samt upptagna. Jag och pappa såg "enchanted" som var bästa filmen i universum. Och jag kan ljuga vid mycket små tillfällen och detta är inte av dessa tillfällen ok? Ok.

Dec 25, 2007

några fantastiska julklappar

  • kokbok om koshermat (!!)
  • chanels parfym "coco mademoiselle" (fast den har jag redan och jag önskade mig "coco" så jag ska byta sedan)
  • ett tjockt armband som är mjukt
  • kattungekalendern 2008
  • tre trosor varav en med isbjörnstryck

nej fy

jag håller en stark position emot den töntige killen som pratar om hur han ska flirta upp nån jävla indiebrud på coop konsum reklamen "nej du är sötast, nej DU är jag ger henne ett pingisracket och har rufstigt hår som kostade 1000 spänn hos Fräna Frisören".

Dec 24, 2007

Årets julebild 2007


God jul från upplands väsby!

Det är faktiskt helt konstigt att en människa kan växa ur det där


Jag ligger och sover i det smala rummet under takåsen. Det är en bild på mig när jag är liten och har rektangulärt huvud med storkbett. Vi ska fylla kalkonen imorgon. Jag ska ha en klänning hopsydd av amerikanskt julgransglitter som drag queen möss har gjort dagen till ära hurra, hurra, hurra ha ha den äran.

Dec 23, 2007

Stockholm bevis


Sträckläste "hanteringen av de odöda" på tåget och funderade. Katterna skötte sig exemplarisk som vanligt.

Väntar på tåget



andre agassi forever





jag har någon konstig sjukdom som gör att jag tror att jag kommer vara mycket bra på vissa sporter (som tennis, boxning och skytte), fast jag inte ens testat det innan. som när jag cyklade ut till pilbågeklubben vid limhamn och trodde jag skulle vara så bra på att skjuta pil att de skulle fråga om jag ville vara med i OS (mitt argument var att jag är född i skyttens tecken samt att min favoritleksak när jag var liten var pil & båge). jag var naturligtvis inte speciellt bra. nu spelade jag tennis mot väggen med mitt nya tennisrack och tennisboll och den kraschade in i:
  1. en påse i hallen
  2. granen (ingan skada skedd dock)
  3. klädställningen
jag är dock helt övertygad om att jag skulle blivit bra på tennis om jag hade börjat tidigt. för några somrar sedan hade jag tennistema en vecka och gick runt i en vit tennisklänning, vita skor, solglasögon och träningsbag. jag spelade dock inte. jättemånga av mina herrbekanta har spelat tennis i sin ungdom. jag ska se ifall hampus vill lära mig grunderna någondag. det vore jätteroligt.

om jag fick välja tre skills som drömkarln skulle kunna, skulle det vara:
  • tennis
  • franska
  • piano

kusinen från landet

jag håller på och provar klänningar för att se vilken jag ska ha som juleklänning. det står mellan en röd kort klänning i siden alternativt en kanonblå med skira ärmar. tror det blir den röda. jag vet inte hur folk klär sig i stockholm längre. jag kommer se ut som kusinen från landet, det är min bästa look

årets julklapp = kvalitétstid



jag och hampus gav varandra varsin julklapp - det vill säga kvalitétstid med den andre. vi möttes på storgatans galleria där jag provade skor på monki, och så promenerade vi runt och tittade på hawaiiskjortor på grey´s, träffade hans mamma och moster som hade en söt skällande tax och vi pratade och nöps och gick runt på kyrkogården för att se ifall de lagt ut några tomtar på gravarn (det hade de inte), och så drack jag läsk och hampus ville inte smaka för att han hade ätit godis och mat igår och sen fnissade jag åt en tant som köpte gul blend på pressbyrån och så skjutsade han hem mig.

flickrum







jag ändrade om litet hemma. min 80-säng fick bli en soffa istället och så har jag två klädställningar istället för en futtig.

Räven mötte darth



det var kul igår, fast fasligt lite folk ute. förmodligen för att alla är i småland eller något. jag mötte i alla fall darth, obi och chewbacca (som egentligen var mattias kroon), och vi drack öl med camilla och massa fler och jag tappade bort min handväska med hemnycklarna, så jag fick stanna kvar tills det stängde och ljusen tändes, då jag såg den liggandes på en bänk längst in mot väggen. så dum jag är. per var där och sa att jag kunde sova hos honom om jag inte hittade väskan, vilket var snällt, men jag ville sova hemma och dessutom har han inte bjudit ut mig igen så då får det ju vara.

imorse fick jag öppna julklappar eftersom jag ska ta tåget ikväll och inte orkar kånka med mig massa saker. och jag blev så glad för jag fick ett tennisracket + bollar av pappa (JAY!!), en taschen bok om steve mcqueen (*DÅNDIMPEN*) av syrran, och så har jag två klappar kvar, men de är rätt små så de får plats i ryggsäcken.

jag är en alv

elf?!