Mar 21, 2009

Fredrik nu



lyssna här på malmös bästa band: www.myspace.com/fredriktheband

Simon & Garfunkel - "The only living boy in New York"



ingen musikvideo, bara tryck på knappen och lyssna noga sånoga. adult oriented rock när den var som bäst.

VAGEL fail (men kärlek för urban decay)

jag somnade igår med VAGELKÄNNING på högra ögat. vaknade imorse vid sju med ja just; fullblownsvullenvagel. tog på kall bomullstuss på ögat, snoozade, plockade bort eventuellt infekterade ögonfransar med pincett (nypigtont och skönt på samma gång), tog på kortison och concealer och gick ut. nu ser jag bara lite halvstörd ut. jag får alltså sluta använda ögonsmink och mascaror som jag köpte när jag var 20. jag tänker "ah det står att det här sminket går ut om tre månader - menar de inte ÅR? jo säkert!" bara för det har jag den sista tiden jättemycket använt den första ögonskuggan jag köpte någonsin - urban decays SWF. borde köpa ny. den borde alltså vara 10-11 år gammal. (= VAGEL FAIL)

fina urban decay SWF: www.urbandecay.com/products/SWFEyeShadow.cfm

smörja kråset på brunch




jag smörde kråset på konsthallens SMAKs brunch (som är en av mina favoritrestauranger som ni kanske märkt. de har den godaste och mest husmanskostligt-basgourmet-inga-konstigheter-omsorgsfullt-tillagade maten jag vet och de gör förträfflig allergifrimat & veganrätter).

detta stod uppdukat idag:

  • Rostad Sparrispotatis med senap-kapris-rödlök-rucola
  • Kålpudding med lingon & skirat smör
  • Pintobönor med rostad paprika-kummin-bladspenat
  • Grönsallad med picklad gurka-getostcréme-sesam
  • Senapsill & Örtsill
  • Cous Cous med saffran-aprikos-solros
  • Bakad Lax med mandel-dill-pepparrot-vitlök
  • Rörda Ägg med tryffelolja & krispig ugnsbakad chark
  • Blomkålsoppa med Mynta
  • Citrusfrukter
  • Yoghurt
  • Tranbärsmusli
  • Prästost
  • Hallonmarmelad
  • Surdegsbröd
  • Gluten- och laktosfritt knäckebröd
  • Smör & Skånsk rapsolja
  • Kaffe / Te /Sojamjölk

jag åt av allt utom kålpuddingen som var med kött och cous-cousen som var med gluten (resten gick som en dröm för jag hade med mig laktostabletter). jag ska införa ett lunchbesök där per vecka i min budget. min bankman på min bank vid triangeln heter förresten likadant som min mamma. humor? HUMOR.

potatisinfo: jag åt en (1) potatis men jag tror den inte gills för det verkade vara mandelpotatis och det är den enda jag brukar äta. jag tror jag inte har fobi mot mandelpotatis, sötpotatis och janssons frestelse om den är gjord med sojagrädde. nu har jag ätit mer potatis under två veckor än jag ätit de senaste fem åren, samt även mer potatis de senaste två veckorna än jag ätit ris. fobiträning. så kognitivt av mig.

fredagvår i malmö






fredag i malmö: vårväxter på bakgården, hemmamorgonjobb på datorn i köket, sen var jag ute och fotade, var på kontoret, drack törley i fikarummet för en it-tekniker på jobbet slutade, gick med cykelgänget (kolla smala däck de har) till HIPP, åt lax, gick hemåt, tog på pyjamas, la mig i sängen och såg sci-fi-film och åt majschips och guacamole. somnade innan midnatt.

skönt.

Mar 20, 2009

POTATIS på HIPP after work / ng smygis






Vi är på nöjesguiden smygis / after work premiär på HIPP. Vi pratar inte med någon.

(jo det gjorde vi vi pratade med after workens skapare kristofer & harald stjerna och när vi satt i sofforna på bakgården pratade vi bland annat med rara sofia petersen. jag åt två (2!) potatisklyftor, ungsbakad lax, kalamataoliver och kålsallad (= förvånansvärt bra after work buffé heja hipp). vi drack varsin dryck och gick sedan, på väg hem vid hansa såg vi vi richard hoja förbi rökandes en cigg öeh så vi brölade WÖÖÖWÖÖÖÖ RICHAAHAAARD och pratade lite med honom innan han cyklade vidare till hipp och vi gick mot söderstan.)

nu: supertrött, häng hand vi äter dillchps & läser sydis

idag var jag med i sydsvenskan och pratade kort om framtiden. nästa onsdag ska jag vara med på radio P4 och prata om madonna roligt: ja.

jag var såhär nyvaken i jeansoverall, ej nu längre

SANTO!

nu kräktes santo och sprang samtidigt så det blev ett kräkssträck i vardagsrummet. ibland tror jag att hans grej är att narra mitt liv.

Mar 19, 2009

vår / vegetarisk snabbkioskmys / jag gillar små bilder idag klicka för stort











jobb, hipp, mr matti kom cyklandes till möte, diskussion om utbildning och skola (vi brinner för frågan), samt prat om foto, kameror, upptäckt av genialisk gatukiosk med jätenoga veganskt utbud som vi måste tipsa om - det är den gatukiosken som ligger vid kanalen och heter kaptensbrons kiosk (louise PEKAR på den noga och på bilden nedanför ser ni den vegetariska menyn)

Hurra junka sol sunkapa svensson för du är utomhus

Nu ska jag köpa kattsand. Kanske tidernas tråkigaste basinköp.

TAGGAD jättetaggad / fakta info frågor från do the mat sen skicka vidare

jag blev TAGGAD av do the math (fast jag visste inte vad det betydde men det betydde att man svarade på frågor och sen skickade vidare), här är reglerna: 1. Respond and rework. Answer the questions on your blog, replace one question you dislike with a question of your own invention; add a question of your own. 2. Tag eight (omähnej) other un-tagged people.

Nuvarande besatthet?
Tomatsoppa, näver, fint skumma tröjor, inte nudda mark, allergimedicin
Vad har du på deeeeeej nu?
Grå collegetröja, lila sammetskjol, strumpbyxor. jag tycker om lady grunge raffig tant tönt
Tar du tupplurar?
Ja det är fina stunder av glädje.
Vem kramade du sist?
Sara Berg utanför Asien
Om du vore ett träd vilket skulle det vara?
Akaciaträd
Vad blir det till middag?
vita bönor med haricots verts eller tomatsoppa (facit: det blev tomat&ärtgryta med ingefära, spiskummin och chili)
Vad var det sista du köpte?
En banan och ett äpple för att ha i frukostfilen. Annars en ljus jeansoverall och en lila sammetskjol second hand.
Vad lyssnar du på just nu?
Eleven pond ”Bas relief” fast nu byttes det just till Pet Shop Boys “Jealousy”
Favoritväder?
Regn, snö och vårlig sol.
Vad skulle du döpa eventuella döttrar och söner?
Vet jag ju inte nu men i alla fall inget fult IKEAnamn som tilja eller lova eller tuva eller bajskorvbandy. Byter ut frågan till: Vilka är dina bästa redskap?
Sprätten, hammaren, tejp och superlimmet samt den lilla köks-mini-rivaren man bla använder till vitlök och citron eller parmesan - den använder jag varje dag.
Säg något till den person som taggade dig.
Hej jag trodde taggad betydde att du skrev in mig på en bild gu efteeer
Favoritresemål?
Museum, turkost vatten, vidder, öar, städer, nytt. Vill åka till nyc och japan och toronto och alaska bland annat när det kommer till städer.
Nämn några saker du inte kan vara utan?
Substans och flams i rätt balans
Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
Tio miljoner kronor eller den där lotten där man får 50.000 i 50 år samt ej hittills uppfunna mediciner som apoteket skulle få
Om du förvandlades till en känd person av motsatt kön, vem skulle det vara?
Wes anderson, gareth pugh, sean penn eller någon udda författare som är ett jeni med snygg lägenhet
Om du kunde åka varsomhelst i världen i en timme var skulle du åka?
Till mamma i stockholm för vi träffas så sällan
Vem skulle du vilja fastna i en hiss med?
Någon som lärde mig det jag ville veta men jag kan inte välja just nu, eller så kanske laurie anderson eller madonna eller edie sedgwick förr
Extrafråga: Favoritlukt?
Tonkaböna i parfymer, antikvariat och gamla böcker, varm sand på hud, solvärme, kopierat papper, papper rent genrellt, när man kokar barlottibönor, salvia, när man ska äta surströmming utomhus, grill, passionsfrukt, fixeringsvätska i fotolabb, dior homme parfym, loréal extra volume mascaran med collagen (jag tar på den sen luktar jag uppåt mot ögonen äckligt kufigt men så gott!), samt vinylskivor.

Jag taggar:
Som jag dansade, ondskan, freaksngeeks-madeleine

för att citera nylon OMG M.A.C

åh. kommer du ihåg när du sa att du skulle göra en muffin? det kommer jag ihåg. jag ljuger alltid när jag säger det för jag gör det ju aldrig. jag vet inte om jag helst vill äta den här bilden eller gnida in den i fejjan.

mer muffinsmink-info: www.maccosmetics.com/whats_new/collection.tmpl?CATEGORY_ID=CAT1317

Divine - "Walk like a Man"



p.s OBSERVERA PISKAN!

divine smisk & john waters uppträdande


för några nätter sen drömde jag en massa invecklad handling (jag är alltid och går genom massa olika miljöer i drömmar, på väg till eller efter något, ibland ifrån), och denna gång hamnade jag i ett guldfolierum där divine var och det var lite labyrint-aktigt och han smiskade mig på arschlet med en svart piska och jag sa att jag inte hade gjort det innan och tänkte att jag skulle komma ihåg hur det kändes så jag kunde återberätta känslan när jag var vaken men när jag vaknade var det svårt att komma ihåg det i ord annat än att det kändes SNABBT och HÖGT liksom, som ett ljud fast på huden.

när jag så igår såg att kultregissören john waters ska komma till palladium i malmö och prata film, filth och snusk så tänkte jag att det såklart måste jag gå på för BEVIS: han kommer hit på min namnsdag som är viktigare än min födelsedag och just eftersom jag precis drömde om divine som ju var med i många av hans filmer.

läs mer här
föreläsningen
: http://oresundsregionen.se/sv/evenemang/637/john-waters-this-filthy-world-dirtier-och-filthier/index.aspx

john waters: http://en.wikipedia.org/wiki/John_Waters_(filmmaker)

divine: http://en.wikipedia.org/wiki/Divine_(actor)

min kamera fotade för sig själv igår när den hängde från min hand




HEJ DÅ kameran

kattsolstol



innan jag gick hemifrån igår gjorde jag en solstol till santo och nexxor.

morgonlåt: Giorgio Moroder - "The Chase" / Midnight Express trailer

torsdag jag står på tåspets


grannen slutade yla till slut. jag drömde om tidslaget 22.00, vaknade 06.10, somnade om, drack en kopp grönt te och kom 12 minuter för sent för att jag inte hittade en grej. min smörgåskrasseodling börjar ta sig. nu ska jag på pressmöte.

INFO: glasögon fabulousfannys.com, glasögonsnöre h&m, second hand tröja, lila sammetskjol humana, platågympaskor h&m, läppstift rimmel färgen "shout"

Mar 18, 2009

nu sova först grannljud ångest

(nu grymtar grannen skithögt aaaarrrrrrRRAAAAAAH! är inte det en konstig sak att göra?)

UPDATE: ok nu slår han även slumpmässigt på en jävlabongotrumma och lyssnar på akustisk gitarrmusik? störningsjouren! (ahhHHHHHHHhhhhhh i falsett ropade/sjöng/skrek han just igen)

gud. tokförbjud droger för folk som bor kring möllan och folkets park så de slutar med sina sjuka kassa påhitt till "musik".

UPDATE 2: herreminje nu sitter han bara och YLAR till bongotrumman. måste hämta öronproppar.

godnatt.

louises muffinbroderi


louise var fröken söt seglartös idag och jag gick husesyn i hennes nya lägenhet som hon just har flyttat in med tillsammans med sin pojkvän kristoffer. hon hade hängt upp sin egenbroderade muffin på vardagsrumsväggen som jag fortfarande inte fattar hur hon kunde göra så noga fin. de bor mitt emot humana second hand så de ser när de byter skyltning swooosh!
(tydligen hade de också sett en del annat då de upptäckte att de har ett par väldigt snuskiga grannar med öppna fönster mittemot och explecit innehåll innanför som bland annat innefattade en penispump med mera)
.

onsdag = humana skyltningsdags


sexligtvärre.