Nov 24, 2007

glass

ikväll ska jag gå på pastell, drama och the space between.

oj vad grannen under spelar hög musik, jag känner basgången vibrera i stolen.

och sen och sen och sen

vid halv ett ringde mattias kroon och vi pratade perversiteter och hur bakis vi var. sen sågs vi på restaurang asien en halvtimme senare där vi åt frukost ihop. mattan åt vårrullar och jag åt risnudelsoppa. det var som en dröm. sen gick en kille förbi utanför som har klubb ikväll, och jag pekade och sa "han har jag legat med", sen skrattade vi och torkade bort glädjetårar från ögonen. sen gick vi till en skomakare som var stängd och sen till tres bien shop där mattan köpte en comme des garcons parfym, sen kom camilla och sara berg och de köpte också en parfym, sen förföljde vi dom till solde där hela kindergarten var samlat - harald stjerna, johan allard, marcus mckinley, jessica, kristofer och nils. jag, mattias, sara och camilla satt och bläddrade i blaskor och tryckte i oss kaffe, sen kom hampus förbi och hämtade mig för jag skulle handla smink, men så hade jag glömt mitt kort på jeriko så det gick inte. sen flamsade vi runt ett tag och hamnade på restaurang asien igen där jag åt soppa och färska vårrullar till middag. vi pratade om romantiska saker folk gjort för oss (mackan söp av sorg när vi hade problem och sven bjöd mig till san francisco) och sen gick jag hem och skrev det här.

dagens bästa raggreplik: SNYGGT SMINK

last night


åh det var så roligt igår att jag fick överdos av dopamin. redan vid 6-tiden började jag hoppa i stolen för att jag var så exalterad inför kvällen. jag försökte spela dataspel, men kunde inte riktigt koncentrera mig och så ringde mamma när min by blev överfallen av danskar så jag förlorade. vid 9 gick jag hem till moa och drack mousserande och lyssnade på musik och pratade massa roligt. sen gick vi till i love och drack öl och tuppjuck dansade i min lila peruk tills det stängde och då gick jag hem och åt råris som nattamat. jag fick hångla med en brunett det var roligt.

I love


Jag kissar på i love och jag och Moa dricker öl och det är mycket killar här under 25 vilket är nasty gross.

Nov 23, 2007

Stök



såhär ser det ut bakom min dator. är det någon som har ett organisationssystem för smink så får ni jättegärna säga till. mitt system går ut på att ha allt i en orange korg, men så hittar jag inget när jag ska hetsa och så får jag hälla ut allt i en hög.

Fun AB




jag älskar beyond retro, det är tur de inte finns i malmö, för sist jag var där shoppade jag upp de 1000 kr jag hade lagt undan till en räkning. om beyond retro fanns här skulle jag vara tvungen att ta ett extrajobb fast det skulle det vara värt om jag fick ha maskerad varje dag. åhhhh det finns så mycket kul, hur ska jag hinna med allt? jag borde starta företag, anställa folk och delegera ut FUN.

i love party


jag och moa ska gå till i love ikväll och dansa. det var länge sen jag var ute bara för att festa, det har alltid varit något annat i görningen - som att man ska lyssna på ett band eller dj eller umgås med en toy boy eller något annat modernt. såhär glada var jag och richard förra gången vi var på i love. observera att vi hade tacofest innan och drack vodkaspetsade caiprinhinianas eller vad fan det heter.

foto: max adolfsson

helgens tips i metro


Buskis på dansgolvet
Radioclit är ett snuskigt namn på en svensk/fransk duo som gillar att göra ghettopop remixar. De har jobbat med Bonde do role och Lily Allen. Ikväll kan du dansa dig halvdöd till Radioclit på I Love!
Fre, I Love, C/O bar, Spångatan 38, Malmö, 23-03, 60 kr innan 00 sedan 80 kr

Önska inte Buffalo stance
Neneh Cherry uppträder imorgon på Inkonst tillsammans med bandet Cirkus. Deras schtick är triphop och världsmusik och djs är Reza och Wilson Soto.
Lör, Cirkus feat Neneh Cherry, Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö, 22-03, 40 kr innan 23 sedan 80 kr

Street art
Mellan 12-17 är det art open stage på Stapelbäddsparken vilket betyder att vem som helst kan komma och visa sin konst. Vid 18 är det vernissage med In between, Down under och Extended. Dessutom glögg, pingis och djs.
Lör, Fullmoon arty, Stapelbäddsparken, Stora varvsgatan 15, Malmö, 12.00

Revenge of the nerds
I rymden hör ingen dig skrika, men de kan se dig dansa i din rymdhatt. På mesta källarklubben Space between bjuds vi på kraut, progressive, synt, avantgarde och andra miffobeats.
Lör, The space between, Tangopalatset, Amiralsgatan 47, Malmö, 22-02, 40 kr

Månadens bokning
Liveklubben Pastell har bokat The glass (NYC) och Andreas Tilliander för ett popelektroniskt big bang. Old school rave, hiphop och baggy pants pop står på schemat så se till att komma i tid bitches.
Lör, Pastell, Jeriko, Spångatan 38, Malmö, 23-03, 80 kr innan 00 sedan 100 kr

Rosenrot eller äkta kärlek?
Oh no! I think I´ve fallen in love again! Utbrister So tough! So cute! och bjuder på en helkväll med Chocolate Barry. Dansa till kaospop, fotbollshuliganismindie och girl groups.
So tough! So cute!, Retro, N skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

mi so tropical

jag drömde att jag solade och brände mig och tänkte "jag borde haft solskyddsfaktor", och kurade ihop mig till en boll för att skydda mig. sen drömde jag att jag läste en tidning med bilder på rachel bilson och hayden christensen som handlade mat. sen vaknade jag och fann att jag låg på fel håll i sängen utan kudde. sen dess har jag haft en spansk låt på hjärnan men den är svår att sjunga eftersom jag ej kan spanska.

le dorky dork


ok. jag har varit lite mjuk i konturerna idag. jag har gråtit till reklamer, när folk pussas vid övergångsställen och jösses girl- och boyfriend nu såg jag just "whale rider" på svt och den var så fin att jag grät, och hampus kom över en snabbis på väg hem, och jag blev rörd för att han gjordet och jag är bara helt mjuk idag och har säkert ringar under ögonen. men det är bra. jag gillar det. jag satte faktiskt på datorn för att jag kom på något värt att skriva ner, men så glömde jag bort det när väl datorn sattes igång.

säger när jag kommer på.

p.s jag grät inte någon olycklig gråt.

D
O
C
K

Nov 22, 2007

unpack your adjectives




jag gillar inte pop - men det här är en av de poplåtar jag älskar. den är så SEDELÄRANDE.

3 is the magic number

AVEC COCA COLA LIGHT

det har jag lärt mig säga på franska. sandra engström lärde mig säga "jag gillar öl" igår på msn, men nu har jag glömt bort det. det var skönt att träna för de hade värme i lokalen. jag funderar på att gå på impalagrejen, jag ska höra med moa och mattias kroon om de är intresserade.

jag orkade inte gå förresten.

hej då


det är så kallt i min lägenhet att jag måste gå till gymmet nu.

mr.t loves wow

drop trou?


jag och max L var på musikbörsen igår för han skulle köpa ett micstativ och jag stod och stirrade som en fastfrusen staty för alla killar som jobbade i affären hade sina cheap mondays nedanför arschlet så man såg kalsongerna. de hade dessutom rutiga för små skjortor och tuperat hår. inte bra. de får förmodligen ligga jättemycket vilket jag är mycket besviken på för vi damer borde inte uppmuntra sånt beteende. jag menar HALLÅ varför tror de man vill se deras kalsonger? är marky mark fortfarande inne hos ungdomar? helt utvecklingsstört.

delfin frau


jag drömde att syrran gjorde delfinljud och tre delfiner simmade fram till henne, och jag försökte också göra delfinljud och en delfin kom fram lite veligt men sen simmade den till syrran. jag undrar hur man gör hajljud? som tur är visste jag inte det i drömmen heller så den gulliga tjejdrömmen förvandlades inte till en hajmardröm.

kavaj

ÅH AGYNESS du är så duktig. jag har fan letat efter en snygg kavaj nu i flera veckor utan resultat. acne har en snygg men den kostar ju en miljon dollar.

äkta progg


jag och min egyptologkompis lupus drack öl på brogatan igår, sen gick vi till debaser där vi skulle se gamla psykjapaner och ännu äldre svenska krautproggare. space between-erik och mattan var där och max L kom inte in men jag hade kul och blev rätt full, sen fick jag skeda och det var som en dröm. nu lyssnar jag på prince "diamond and pearls".

Nov 21, 2007

framtidsenkät 2008

jag och max stoppades med en nyponsmoothie i handen av en kvinna som gjorde enkät åt en tidning. hon frågade oss vad vi skulle göra år 2008, jag bara "är det nästa år eller?" och så sa jag att jag nog skulle få långt hår, klippa av det, köpa ett par skor och tycka att det var tråkigt att diska. max sa att han skulle skaffa hus, fru, katt och lärarjobb. sen fick han ångest och ändrade sitt svar till "jag ska skaffa katt och ett par byxor". sen tog hon en bild på oss när jag såg söt ut och gick.

vad ska ni göra 2008?

Men öh


Äckliga fågel som skulle på the prom.

clark and michael


ni kan titta på clark and michael tills jag kommer tillbaka då. introt är det bästa jag vet förutom munkar och fred på jorden.

såhär street är jag


snart ska jag ut och second hand jaga med max L. max L är den ende av alla max jag känner som INTE är fotograf. vahetere, jag har bitit mig i tungan så den är svullen vilket gör att jag kommer bita i den igen. ikväll är det träd, gräs stenar på debaser och imorgon är det invigning för impalas möllanbutik men jag tror inte jag ska gå för jag är inte så street. eller så kanske jag går ändå för att visa upp mina nya strumpor.

här är du

fryst färdigstrimlad skinka

jag hade det så bra igår. jag funderade på att gå på konsert men stannade hemma och läste i sängen, lyssnade på jazz och drack varm glögg med russin. sen drömde jag en massa saker, bland annat att jag handlade på ica och köpte skitmycket bisarra saker som jag inte ens kan äta - som tio paket billys pizza, tre-för-tio-chokladkakor, knasen serietidningar, findus frysta färdigstrimlade skinka (tror inte det finns i verkligheten dock) och massa andra saker. sen när jag kom till kassan kostade det 1600 kr och det hade jag inte, så jag tog en kundvagn och sprang därifrån.

Nov 20, 2007

Bonusbild


Nu grave

madonna - "erotica"


kommer ni ihåg när den här var barnförbjuden?

jag älskar min generation.

??

illustration communication

Tavlor


Richard ska buda på flensburg. Jag fnissade och sa "flens". Jag gillade bengt lindström bäst och en liten svenskdansk gårdshund som hette limus men den var inte till salu.

Tröja


Kolla min bisarra tröja jag fick av mamma. Det syns inte, men det är tygbollar på den. Jag fick även en slags jean darc tröja med silver och skinn på och ett par blommiga tights. Swoon!

piki


nu ska jag fika med richard och visa honom min nya dialekt, och sen ska vi kolla tavlor.

åh vilket party


yesssssss, imorgon är det träd, gräs och stenar på debaser. det blir en helkväll i mifforockens tecken. sen i helgen är jag ledig så då ska jag gå på i love på fredag och drama och pastell på lördag. nästa torsdag fyller jag år. jag ska fira med black mountain och sushi med ett ljus på.

hem till gården





okej nu är jag klar och hemma och lyssnar på P1 och nova. igen. här pekar jag på mina barndomshus. de var gula förut. min katt linus hoppade ner från andra våningen men klarade sig. nästan alla hus i skellefteå är flerlägenhetshus så man bor två familjer i varje hus. jag vet inte, men det kanske beror på värmen eller något. i det nedersta huset bodde vi med familjen björkbom tror jag de hette. pappa bröt armen av stina som var den yngsta dottern när han skulle snurra runt henne som en helikopter. i det andra huset bodde vi ovanpå tant rut och hennes gamla man och i huset nedanför bodde min dagmamma kajsa och en dag var skammens röda dag så jag satt i gräset och bara "ÅH LERA!" och tog i det men så var det hundbajs och jag skämdes och tvättade händerna i säkert tio minuter. det har varit en fantastisk semester. det började snöa när jag gick hem från o´learys (pappa satt kvar med sina gamla vänner och drack öl), och allt var vitt och tyst och jag vände upp huvudet mot himlen och sträckte ut tungan men så kom mitt stads-jag ikapp mig och jag kände mig som ett indie och slutade genast och gick hem till farmor. vi har kollat in lantkyrkan och hälsat på farfars grav och funderat över om han låg i en kista eller urna (tio minuspoäng att inte komma ihåg), ätit jättemycket, åkt spark och så har jag börjat prata norrländska igen. farmor pratar skelleftebondska vilket är som skelleftemål fast med bondslang. det fattar jag inte så bra, och farmor fattade inte mig så bra så jag fick anpassa dialekten väldigt snabbt. men den fastnade på en gång. det lustiga var att när jag pratade om malmö så fick jag min konstiga skånska dialekt så pappas kompis jörgen retade mig. men när jag är i malmö och pratar om norrland får jag ju min norrländska dialekt.

när vi åkte därifrån kände jag mig helt mjuk i konturerna och nästan sådär som när man ska börja gråta. av alla städer jag bott i så känns skellefteå mest som min hemstad. de är så rara, rakt på sak, tjurskalliga och söta i skellefteå. och alla gör saker och är utomhus och det är så tydligt allting. det skulle vara intressant att flytta dit i bara ett halvår eller något.

lamm

KUKEN


var tvungen att säga något. jag har varit ett lamm i flera dagar.

hej

hej jag är hemma. jag har haft telefon- och internetstopp i flera dagar så jag måste börja försiktigt.

Nov 19, 2007

Brasa hos mamma


Nu är jag hos mamma i stockholm och har ätit grillade räkor och kollat på hennes lager av second hand kläder från en nedlagd butik. nu lyssnar vi på roxette och sitter framför brasan. Ska ta flyget vid 22.

Sky city


Jag är på arlanda och mellanlandar i några timmar. Mamma ska hämta mig så vi kan äta middag ihop. jag har väntat i 50 minuter nu för att hon varit hos Frisören. Jag har läst baksidorna på alla böcker i pocketshop och är utråkad och törstig. Men nu ringde hon just och sa att hon är på väg. Brudar. Jag är glad att jag är hetero.

Nov 18, 2007

Surströmming fandom


Det var så gott så nu ligger jag på soffan och är andfådd. Imorgon flyger jag till malmö. Ni kan knappt bärga er!