Jan 12, 2008

i love superman från -78!

YESSSSSSSSSSS!!! kvällen är räddad. det här är en av de mest underskattade filmerna från sent -70tal. jag älskade den när jag var liten. "perfect" med jamie lee curtis och john travolta är också mycket underskattad (dock från 80-talet). måste handla på kvarn video när jag får pengar över. jag funderar på att göra en lisa förare winbladh och köra en shoppingkavalkad, så man tar en runda på kvarn video, chique, jessica c, astrid & aporna, nkotb, uff och öppna hjärtat för alla som inte hittat eller alla nyinflyttade. jag trodde för övrigt att journalistik skulle vara som i "Alla presidentens män" när washington post kom på watergate skandalen, eller som i "Fletch" eller just "Superman" med Lois Lane och Clark Kent. Åh var är min Clark Kent??!

Kanal5, 00:55
Superman
Amerikanskt science fiction-äventyr från 1978. Vetenskapsmannen Jor-El varnar för att en katastrof kommer att förstöra Krypton, planeten han bor på. Han skickar iväg sin son i en kapsel till jorden. Där hittas pojken och det visar sig att han har superkrafter. I rollerna: Christopher Reeve, Marlon Brando, Gene Hackman. Regi: Richard Donner.

Hattfnatt


Det blir ingen utgång för mig ikväll. Jag hade tänkt Stanza, Debaser och Function. Men jag är inte klar med jobb, och macen är så fruktansvärt långsam att det tar minst tio gånger så lång tid att göra något. Kan inte ens gå in på många sidor, som ex Debaser.nu, för att os är för gammalt. Nu blir det film i sängen.

I love rött hav



konstig kväll

Det var en konstig kväll igår. Inget liksom kom igång och lossnade eller ens flöt på. Jag fick inte tag på richard som planerat för vi skulle laga middag ihop och sen gå ut. Men när jag ringde hans mobil svarade hans storebror förbluffande nog och sa att richard glömt mobilen på kontoret. Så jaha, så jag satt och jobbade på macen och testade ringa richards hemtelefon, som aldrig brukar funka, men denna gång gjorde den det, och vi bestämde att han skulle komma över med lite drinks. Det tog dock ett tag innan han kom så jag höll på att somna till the aviator, men så kom han och vi drack rom och han skrek "mackan!" (mitt sambo-ex) när leonardo dicaprio satt med skägg och rufsigt hår, och de var faktiskt rätt lika. Vi drack rom och klappade santo som genast la sig i richards knä och somnade, och vi var bägge rätt avslagna men beslutsamma om att gå ut, så jag böt kläder cirka 10 gånger eftersom ibland känner man sig bara helt fulful oavsett vad man tar på sig, så det slutade det med att jag tog på mig klänningen jag hade från början (en röd tv-brus klänning med fickor från weekday), och så gick vi till i love där vi skulle fota emilia & maria till en grej i nöjesguiden. Och det var en jättekonstig publik av sorten unga lilla torg killar som gillar för mycket hårgelé och hiphop, och unga killar som gillar fotboll och förortsklipps skägg. Det var suspekt och jag och richard gick till joy division festen på inkonst men där var det också skitskumt och suspekt men moa, erik och sara berg var där och vi pratade lite med dom innan richard helt kastade in handduken och gick hem. Jag stannade kvar och fyllnade till och hamnade på efterfest med per engström som jag känner lite via nöjesguiden juryn, och idag vaknade jag sent med en bula i pannan och minnet efter en dröm där jag var i new york och pratade i telefon med lukas om att ses, och han skulle till denver på jobb, så jag räknade ihop om jag skulle kunna ta inrikesflyget till los angeles och hälsa på för jag hade bara 2900 kronor på kontor. Det är väldigt mycket drömmar där jag pratar med lukas.

Nu ringde jag just lukas bara för det och väckte honom för att han skulle somna om och drömma om mig istället så det blir jämnt.


Iron maiden på uff



Max, jägaren


Jag hittade honom på uff. Han letade jak.

Jan 11, 2008

Talking heads kavaj



test

test fr�n macen. ok jag kan inte publicera bilder.

Kära dagbok


Nu tog jag fram min 90tals mac. Nu jäklars kommer det gå som ett jehu.

Kära dagbok


Nu tog jag fram min 90tals mac. Nu jäklars kommer det gå som ett jehu.

Hårtork


(Ring) - hej Moa får jag låna din hårtork??

Datan?! neeeej!


Data!! Lämna mig aldrig! Speciellt inte ett dygn innan deadline EH. *Big gulp*

Inte tur


Skäggige brunetten ringde när jag satt på golvet och jobbade på datorn och vi pratade länge och det var kul och mobilbatteriet dog plötsligt så jag vände mig om för att snabbt ta laddaren, och slog ut mitt sista lyxglas portello över hela datorn, mattan och kalendern. Jag måste offra fler oxar.

Jan 10, 2008

calvin klein - obsession

jag har en parfym som luktar som om man rökt opium och rökelse under en belgisk våffla och sen vänder på våfflan och äter den.

noter:
Mandarin, Bergamot, Vanillin, Jasmine, Orange Blossom, Coriander, Tagette, Amber, Oakmoss.

jag rantar om mat


ok nu har jag druckit alldeles för mycket espresso för jag dricker egentligen inte ens kaffe längre och jag måste prata fort dagboken, men min nisch som kock skulle vara ordinär vanlig gubbemat fast med godare råvaror så även allergiker och mattias kroons praktikant kan äta. och jag vill att man efter en maträtt ska få rätt näring, inte blivit fetare eller smalare (om det inte är kundens uttryckliga önskan), utan bara bli mätt och lycklig. jag kanske ska branda crosscheck ©ooking som "slackerhemmakockens guide till allergifri, automatisk GI, näringsrik och lättlagad old school mat för unga vixens och modernister på 2010-talet".

eh det där var den längsta titeln någonsin. dessutom hatar jag uttrycket GI. det betyder i stort sett bara: ät inte mat som någon plockat från gatan och pressat genom en maskin med bajs. att sen massor av människor blivit miljonärer på att berätta för folk att dålig mat är likamed helt uppenbara saker som godis, pizza, halvfabrikat, frysta eller konserverade grönsaker, stärkelse som omvandlas till socker (som spaghetti, potatis och bröd) + feta mjölprodukter eller fett kött är ju fantastiskt trevligt men jag är avogt inställd mot dom ändå eftersom crosscheck ©ooking inte fått en endaste liten miljon än.

tema: brunt

calvin klein obsession also known as bajskorvflaskan

mavala zanzibar



cheap monday jeans tight tobacco orange 200 kr på weekday rean
(- va!!!!!!!!!!!????????????????
- ja det är sant dagboken.)

crosscheck ©ooking: strömming



jag gjorde gubbamat till middag - jag köpte strömmingsfiléer för 23 kronor, klippte bort ryggfenan, doppade skinnsidan i ett uppvispat ägg och sedan i maizena majsmjöl. sen vek jag dom dubbelt och stekte i rapsolja på medelvärme. på en tallrik rårev jag ekologiska morötter och skivade en bit purjolök. ägget som blev över (efter att ha doppat strömmingen) hällde jag i stekpannan bredvid fisken och hackade upp lite med en stekspade. sen tog jag upp strömmingen (stek ca 3-4 min per sida) samt ägghacket och la det på tallriken bredvid morötterna och purjolöken. sen tog jag en klick lättmajonäs, pressade färsk citron över, saltade och tokpepprade med min nya fina svartpeppar (därav alla svarta prickar). den pressade citronklyftan som blev över pepprade jag också och la i ett glas med brännvin som jag drack efter maten.

och jorå det var gluten- och laktosfritt, GI, paleolitiskt, halvekologiskt och hyfsat atkins men mest ordinär postmodern gubbemat ok.
(postmodern eftersom jag inte använder SÄDesslag (ehe) eller smör utan vegetabilisk olja och maizena)

Tellicherry svartpeppar

jag är vanligtvis mycket intresserad av olika saltsorter, men nu har jag fastnat för olika sorters svartpeppar, och dra mig på trissor om jag inte hittade en santa maria kryddkvarn med indisk tellicherry svartpeppar för 30 bagis på konsum. jag gick genast hem och åt den ur handen samt pepprade middagen tills den var helt svartmjällig.


safari i sydafrika








igår var jag hos richard och tittade på hans gigantiska platt-tv och hans fenomenala kabeltv medan han wowade. min lägenhet kändes så tom och ensam igår så jag ville inte vara hemma, så efter gymmet och en snabb middag knallade jag över till richard. jag såg ett program på favoritkanalen discovery civilisation där terry jones var i egypten och berättade om forntida svenneegytpiers vardag. det var ett av de bästa egyptologprogrammen jag sett, eftersom de flesta program fokuserar sig på egyptisk arkitektur eller faraoner. sen tittade jag i en fotobok från när vi var i sydafrika! vi var på safari och bodde i bungalows bredvid en bunt med vatten med flodhästar, sen var vi i vinområdet och sen bodde vi några dagar i kapstaden. på safarin såg jag ett lejon, blev rädd för en gammal gnu, såg en leopard gå in i vårt bungalowområde och alla andra djur förutom myrsloken och geparden typ, och så drack vi gin&tonic under stjärnorna på savannen och åt zebragräs. det var helt otroligt magnifikt.

skyscraper & otippad kille


jag var just på ett jätteroligt bankmöte, och hämtade sen två par jeans på posten som jag hade glömt hos mamma i julas. det var två cheap mondays jag köpte på rean - ett par skyscraper i grått (de jag alltid har haft på mig och som jag nu sprack med min julefetma), och ett par vanliga i tobaksorange med svart insida. jag är otroligt trött. somnade klockan 6 på morgonen som vanligt och gick upp vid elva. jag vet inte varför. sen ringde skäggige brunetten och undrade om jag inte skulle hälsa på till helgen. det var roligt. jag visste inte att han skulle ringa. jag sa att jag skulle åka till stockholm helgen 25e januari och så sa vi att det skulle bli kul att få ses igen. otippat men kul.

tips på UFF!


finansekonom

MENÅH nu är det vetenskapsradion och jag ska iväg på möte på banken för att få ekonomisk rådgivning om fonder och så vidare. tänk en gång hade jag it-papper. det funkade ju bra.

fyra bra saker i myrornas fönster



midjekort grå kavaj och turkos sko. i bakgrunden: dam i mintgrönt nattlinne och päls.

Jan 9, 2008

Darling nyckelring


Vad lustigt, jag hade glömt bort att richard hade darlingnyckelringen jag gjorde när jag började på darling. Eller nu var det inte jag som ritade, det var en annan ung tjej som gjorde själva illustrationen och jag följde naturligtvis darlings ad boss britas grafiska riktlinjer, men jag var ändå så överväldigande glad över att ha gjort en riktig sak som folk kanske använde.

little miss non-sunshine


oj jag är inte på bra humör idag. har varit helt under isen. det blev lite konstigt när jag vaknade halv fem imorse, jobbade lite, somnade om, vaknade igen vid lunchtid och så kändes det som en extra dag fastän jag var helt trött. jag drack te till frukost, gick ner till solde och tog en espresso med mattias (blev ändå inte piggare), gick förbi kungsgatans kafé och hälsade och knallade sen ner till gymmet för en timmas jogging. det var skönt men eftersom jag inte hade ätit något på hela dagen fick jag blodsockerfall på väg hem och blev helt tom i huvudet och hade otrevlig ton med de stackare som ringde, eller smsade mig. det var dåligt gjort av mig och jag fick ångest efteråt. nu har jag dock ätit tofuresterna från igår och ska duscha och sen gå hem till richard för jag har känt mig ensam idag och vill krypa upp i någons soffa och vara tyst. att skeda hade varit bonus men nu har jag ingen att göra det med så soffan fungerar utmärkt som den är. richard wowar så jag ska se på hans fantastiska kabel-tv i hans fantastiska stora soffa (som faktiskt jag själv har monterade ihop för några år sen).

Hej gymmet


Jag fick en guldstjärna idag igen.

rumble på lördag


the rumble har som vanligt en av stans finaste flyers. det ser ut som en sån där hårdsrocks sammetstavla man hade när man var liten.

rokokofiket


idag har jag svarat på fler mails än vad som borde mänskligt möjligt. nu ska jag träffa mattis kroon på kungsgatans kafé och sen gå och träna runt hörnet. ikväll ska jag läsa ut min asimov bok, diska och testa mitt nya schampoo jag köpte på rea. jag är så glamorös.

måne schmåne

hanna hallborg till mig
Hej hej Therese!
Som vän av ordning och flitig metroläsare varje morgon måste jag ju bara påpeka att det var nymåne igår, inte fullmåne... Mycket tråkigare, inga varulvar, inga galenskaper.
Vi hörs!
/H

therese svensson till hanna
hehe jag trodde det var fullmåne. jag lärde mig det igår via kalender.se. jaja men så går det! tack för infon MAN LÄR SIG NÅGOT NYTT VARJE DAG!
/bat-tant

balenciaga släpper sargen



åh balenciaga, du gör jean d´orc kläder med hockeysnörning som ingen annan!!!

batmanpoäng


jag har omedvetet samlat lite batmanpoäng! i julas var jag noga med att skyddet alltid var framför brasan när barnen och hundarna var nära (det kunde ju sprätta på dom eller soffan), och på väg hem från gymmet idag såg jag ett barn gå in på en halvmörk och folktom småväg så jag gick där med så vi skulle vara två. jag har en batmandräkt och cape i äkta polyester från ett gammalt fotojobb i darling (jag var utklädd till batman på naturhistoriska museets fladdermusutställning). jag kanske ska börja använda den på kvällarna när jag anar fara.

eller så har jag bara blivit en tant. BAT-TANT!

improbability drive


idag på lunchen sa richard förresten "dricker du te till maten?" varpå jag sa "men jag älskar te" och stannade förvånat upp och sa "det där trodde jag aldrig att jag skulle säga". det är mycket jag säger och gör som jag inte trodde jag skulle säga eller göra. men det är det jag älskar med hela saken, man kan göra om allt så de ser ut och känns annorlunda än de gjorde innan, och man vet sällan vad nästa sak kommer vara. därför brukar jag ibland testa ifall jag bytt åsikt om något - som att jag inte gillade att bada badkar så då gjorde jag ju inte det, men så tänkte jag att jag kanske hade började gilla det igen så då testade jag att bada badkar ett tag men det var inte riktigt för mig. nu har jag testat att äta kött för att se ifall jag blivit en allätare, men det hade jag inte heller. richard höll med om att jag inte verkade vara det heller så jag håller mig till fisk och grönt.

men när jag var runt 20 trodde jag nog att det skulle vara högst osannolikt att min favoritmat skulle vara sallad, att jag skulle gilla att träna eller att jag skulle säga "jag älskar te" på en skånsk konsthall. å andra sidan har jag alltid tänkt att vadsomhelst kan hända så det tar väl ut det första jag sa antar jag.

sömnlös i malmö



jag fick en rolig nyhet idag som gjorde mig så glad så glad att jag och richard firade med lunch på konsthallens restaurang SMAK där jag fick pumpa & quinoa med ärtskott och richard fick ett litet skånskt lammeködd. sen sköt jag upp ett möte tills på torsdag, promenerade runt på stan, gick hem och jobbade lite, gick till gymmet två timmar och kom hem och åt tofu med broccoli och råris till middag. det var som en dröm. sen somnade jag jättetidigt och vaknade just och kunde inte somna om för att jag kom på så mycket roliga idéer att jag blev helt exalterad. så jag struntade i att sova, tog fram lite elvgren-böcker för att hämta inspiration till prom-pressbilder och teman, skrev ner lite idéer, pratade en snabbis med lukas, klappade nexxor och skrev lite dagbok dagboken.

den roliga nyheten var inte något av följande:
  • ett lyckat frieri
  • en vinstlott på en miljon
  • ett botemedel på en sjukdom
  • en felskickad låda med gratis balenciagakläder
nu ska jag läsa första numret av spiderman och försöka somna om.

Jan 8, 2008

skånska dagbladet på nöjesguidenfesten


haha kolla mig i skånska dagbladets special om modet på nöjesguidenfesten. jag kör tydligen någon slags joker/cabaret-grej men önskar jag hade gjort sparkposen med uppspärrade ögon istället.
foto: sanna trygg (= fantastiskt marvel comics namn)

jag hittade skivväskan!

jag hittade cdskivväskan. den låg och huttrade i ett mörkt hörn i debasers djbås. åhlillaväskanjagskaaldriglämnadigigen. det var dock intressant att se hur jag prioriterade med min reptilhjärna där vid halv fyra på fredagskvällen när jag valde att ta med mig ryggsäcken med vinyl + väskan med ze records cdskivor, men lämnade själva cdväskan.

här är du


du är så GULLI idag!!

s.o.s

jag har inte min cdskivväska här och jag trodde jag hade den hos en kompis, men nu var det inte så. måste gå ner till debaser och se om den är kvar där. *BIG GULP*

tisdagstipsen i metro 8 jan


TIDENS ANDA Det är fullmåne ikväll så håll dig inomhus om du tror på otäcka myter, eller gå till krogen om du tror på månens afrodisiasiska egenskaper. Vi tror på bägge.

Din lokala allt-i-ett-butik! Rundgång är nummer ett

Rundgång är stans trevligaste skivbutik som ligger ett stenkast från Möllevångstorget. De är alltid trevliga och serverar kaffe och kaka, krautvinyler, gammal pop samt t-shirts, planscher och smycken från coola up-and-coming designers och konstnärer. Ofta har de saker från konstnärer som ställer ut på intilliggande galleriet Krets. De har dessutom en skön soffa, och så får man önska musik om man vill. Ofta har de livespelningar i butiken som då blir proppfull. Hela atmosfären gör Rundgång till en fantastisk fin allt-i-ett-kvartersbutik. Missa inte!
Rundgång, Kristanstadsgatan 14, Malmö, mån stängt, tis-fre 11.30-18.00, lör 11.30-16.00, sön stängt, www.rundgong.se

Ta långlunch på Njutbar
Njutbar är vad det låter som – ett ställe man vill sitta länge på och äta allt ögat faller på. Deras chark- och ostavdelning är riktigt smaknördig, och du kan beställa en liten charktallrik för 60 kr och en stor för 120 kr. Den lilla osttallriken kostar 50, och den stora 100 kr. Köp två stycken och dela med en god vän tillsammans med en bit bröd och något gott att dricka och du har veckans trevligaste stund. De serverar dessutom sallader, soppor och mackor av olika slag så vi vet inte varför du inte ska gå dit redan idag. Självklart kan du ta med din mat hem eller köpa olivolja, kaffe, bröd och annat gott i delikatessdisken.
Njutbar, Stora Nygatan 23, Malmö, mån-tor 11-18, fre 11-19, lör 11-17, sön 11-15


I rymden kan ingen höra dig skrika för det finns ingen luft
Science Fiction bokhandeln har länge varit ett pit-stop på våra Stockholmsresor. Men nu har den som bekant öppnat i Malmö vid Davidshallstorg. Botanisera bland Star Wars böcker, anime, alkemistböcker, serier, asiatiska filmer, roll- och brädspel och allt annat som gör ditt nördiga lilla hjärta klappa fortare. På deras sajt kan du kolla in deras stora utbud och läsa artiklar, månadens fantasy, personalens tips samt (vår favorit) Warhammerspalten. Åh lycka. Om du inte är typen som kan repliker ur Star Trek och klär ut dig till en räv så fort du får tillfälle, kan du ändå hitta bra filmer i deras dvd-avdelning. Bland annat Blade Runner och tecknade serier från 80-talet som Doctor Snyggles.
Sci-fi bokhandeln, Storgatan 41, Malmö, 10-19

Jazz på hörnet
För lång och trogen tjänst, besök Volym ikväll för ytterligare en kväll i livejazzens tecken. Japp, du gissade rätt. Det är Volymkapellet. Boka bord med en trevlig dam eller herre, och ät deras goda tofuburgare eller sallad till tonerna av glasskrammel, ölsorl och jazz.
Volymkapellet, Volym, Metro, Kristianstadsgatan 17, Malmö, 22-01, fri entré

dagens skiva: prince - "lovesexy"

johnny cash & oscar the grouch - nasty dan



jag var på bio igår med en kompis som visade sig vara på surapa-humör vilket var tråkigt eftersom jag var på jättebra humör men blev ledsen när jag träffade honom. jag bjöd på film och han gnällde på allting från biograftoaletterna och reklamen (han satt och smsade och jag fick säga till när filmen började) till en midjekort kavaj i ett skyltfönster och att lelles guld inte hade bytt ut sin trasiga skylt. jag sa att han hade killmens men orkade inte själv bli sur så det var skönt att komma hem.

listan över de godaste fiskarna

skitful svärdfisk fångad av george garey utanför tocopilla, chile

  • pangasius aka hajmalfilé
  • all annan haj
  • rökt makrill
  • lax (EJ den där fula filén som ser ut som en fjäril eller något från findus aka nasty gross)
  • sill
  • svärdfisk

Jan 7, 2008

fiskgryta med kapris & vitlöksmajonäs

pangasius aka hajmalen ovanför sitt hem och sedan i mitt hem


jag gjorde en god fiskgryta/soppa som stod och lagade sig själv medans jag tog en dusch efter hemkomst från gymet. såhär gjorde jag:
  1. ta en stor kastrull och häll i olivolja, grovhackad gul lök och, när det tagit färg, 2 vitlöksklyftor (ha i mindre om du är klen). när allt fått färg har du över ca 3/4 delar av en burk krossade tomater, 1-2 dl vatten samt en fiskbuljongtärning (eller fiskfond).
  2. rör om och lägg i 1 fryst pangasiusfilé (det är en god vit fisk som alltid finns i frysdisken, du kan naturligtvis tina den innan och ha i på slutet men jag tycker det är lamt så jag kör alltid i den fryst direkt i kastrullen för orka liksom)
  3. under tiden det puttrar kan du göra vitlöksmajonäsen - ta en liten skål och klicka i en bit (lätt) majonäs, salta, peppra och hacka/pressa i en halv vitlök. ha i lite kapris och rör om. om du vill kan du säkert ha i hackade örter eller nåt istället för kaprisen.
  4. när fisken är mjuk kan du skära upp den direkt i kastrullen i några mindre bitar. häll i lite balsamicovinäger samt ca en handfull röda linser.
  5. gå iväg och se tv, hångla eller duscha och kom tillbaka till kastrullen efter ca 10 minuter så är allt klart.
  6. servera i skål med en klick av majonäsen över + bröd om du tycker det är gott och inte är ortorektisk.
det tog typ tio minuter att lägga allt i kastrullen, tio minuter för den att koka ihop och så var den klar och den är gluten- och laktosfri och för en person eftersom par är passé och kapris står för årets comeback.

vill du köra riktig crosscheck cooking skippar du linserna och slänger bara i allt i kastrullen på en gång och låter puttra medan du powerduschar i 20 minuter. släng sedan på lite klippt persilja och/eller färdigköpt aioli så har du middag innan du hunnit säga CROSSCHECK COOKING.

bilder från the prom uppe på djungeltrumman!










titta vad fint oskar lorentzon från djungeltrumman.se fotade från the proms cocktailparty i fredags!
se alla bilder här: djungeltrumman.se går på bal! som vanligt var det skitsnygga människor på klubben men jag lägger aldrig märke till det. så värde!

eftersom det var så roligt kör vi the prom-cocktailparty resten av våra klubbkvällar också med diner, film, spel, biljard, popcorn, pyssel, bål, exotica, erotic 80s pop och mingel mellan 19-22/23, sen kör vi band och har dead prom date on the dancefloor galore fer sure.