Feb 28, 2009

bara lite trött

jag är bara lite trött. jag ska visa diabilderna från festen igår. bäst var idolbilden vi tog med amanda jensen, barocktjejerna från kungsgatan och när jag torkade min nedspillda jacka under handtorken på tjotta. nu ska jag gå till apoteket och handla laktosmedicin för jag gjorde laktos fail. igen.

/nocturnal skadar albino girl

Feb 27, 2009

Mjaou. Bananas. Tananas.



Nu ska vi gå på nöjesguidenbaluns

jag skulle egentligen ha helt svart på mig idag därav mega sjukt. Men jag kunde inte helt noga så det blev svart spetslinne, svarta tights, svarta skor men med pixelfärgad kavaj och madonna-skärp. Åh tunn nörd. Ses snart!

ikväll: nöjesguiden prisutdelning

ikväll är det nöjesguidenfest. jag tänkte inte skriva vad jag ska ha på mig för att. men det är något mega sjukt som jag aldrig i universum har på mig annars. riktigt mega sjukt.

jag, anna och sara berg ska mediahorenördrepresenta till festen tillsammans. fer real.

armbågsskydden var bra till mer: SOVmask, KATTmask


min armbågeuppfinning var tydligen bra till fler saker.

vi tog på oss solglasögon och allt blev plötsligt mycket mer allvarligt


jag och louise är så techno på jobbet.

dålig hållning. manchester. tröja över axeln.


jag är journalist.

Feb 26, 2009

humorlistan: dumpad vad rolig jag är!

mina bästa och roligaste sätt jag blivit dumpad på:
  • via mail av en kille jag var ihop med till och från under ett år. vi jobbade på samma företag. i mailet skrev han "ring mig inte". jag bara ehhh jag ser dig varje dag. humor!
  • jag, sandra och en kille var i min lägenhet och var norrlandsacid på singstar och vodka och sandra ville ha nattamat så vi gick ner till sibyllan på möllan och kille fick stanna kvar hemma för han dansade i sina underkläder och kunde inte gå ut naken. sen kom vi hem efter 20 minuter och hittade en tom lägenhet och en lapp där han hade skrivit på baksidan av ett kuvert "det funkar inte. sorry". humor!
  • när en kille jag inte hört av på tio dagar och han missade ringa på min födelsedag och jag mailade och undrade om ngt hänt och han skickade mail "jag mådde dåligt att jag inte hörde av mig när du fyllde år men jag mår bättre nu!". sen ringde jag och var ledsen och fattade inte vad han gjorde och han gjorde slut för att jag var ledsen och ställde så mycket KRAV. humor!
åh vad mycket humor jag har i mitt liv!

nu ska jag träffa rara sara berg. glöm EJ att vi ska spela skivor med erik the friend innan THE SOUND OF ARROWS konserten på debaser. http://www.debaser.se/kalender/2247/

jag sjöng en sång till nexxor när jag var i köket och diskade och han sprang dit och snubblade för att han trodde jag skulle ge honom blöt mat



nexxor du är cp

kanske det är sant
det gör dig intressant
du är kanske cool
du dricker vatten ur disk
har aldrig sett en fisk

korvgrytan! betyg gott! laktos FAIL!

jag gjorde sojachorizokorvgrytan idag: http://thereserulesok.blogspot.com/2009/02/sojakorvgryta.html minns väl. men jag gjorde annorlunda och hade spetskål och använde inte i äppeljuice eller fond, så jag blandade ut lite grönsaksbuljong i ca 3 dl kallt vatten samt en halv svampbuljongtärning och hällde i pannan pö och pö och smulade i lite grönmögelost på slutet tills det smälte och jag hällde upp på fat. jag hade även i pyttelite dragon på slutet. det var skitgott. men jag fick ont i magen av grönmögelosten och tog en laktostablett. jag var äventyrlig. det går alltid sådär. men i alla fall - det var mycket gott. och spetskålen och äpplet och svampbuljongen och osten och vegochorizon och salvian utförde allting exakt och skitnoga.

för övrigt verkar en gyllene regel vara - ju fulare mat desto godare: guaca, gubbröra, senapssill, grytor, soppor, risotto, gratänger och bönrätter brukar oftast se ut som gulbrun SHIT men smaka NOGA GOTT.

/mat i munsex

Monitor Mix på P2

veckans tips är MONITOR MIX som sänds nuuu i P2:

I veckans direktsända Monitor Mix från Radiohuset i Malmö så bjuder Lisa Wall på demos med ny elektronisk musik och ljudkonst. Du får bl a höra hur februari låter och så möter du noise-mannen som gillar vinkelslip och tillika chefen för Elektronmusikstudion i Stockholm - Mats Lindström! Producent är som vanligt Erik Mikael Karlsson.

Veckans frågor: 1. Vilken svensk elektronmusiktonsättare har gjort musiken till 70-tals filmen ”Kejsaren”? 2. Frank Zappa använde i slutet av sitt liv en kombinerad synthesizer och sampler för att skapa musik. Vad heter denna maskin med ett namn? 3. Vad står förkortningen IRCAM för (som är en studio och forskningsinstitut i Paris)?

Skicka ett mail till: monitor@sr.se eller ring in ditt svar på 08- 784 39 51

I nästa veckas Monitor Mix: Hans Appelqvist gästar studion och så ett samtal med syntlegendaren Klaus Schulze.


lyssna på programmet här: http://www.sr.se/cgi-bin/p2/program/index.asp?programid=2098

kuddar muffins porslin



på lunchen gick jag till clas ohlson och skulle titta på dammsugare och tillbehör men gav mest ifrån mig ett ljudligt ÅHHHHH av ångest eftersom jag hatar clas ohlson. man hittar aldrig någonting. det är svårare än att kartlägga vatten på mars. men på lagerhaus mittemot hade de nytt som var fint och jag fyndade ett duschdraperi eftersom mitt gamla är. gammalt.

armbågsskydd

jag hittade inga gummiband att fästa dom med. detta blir alltså dagens inköp.

jag fick snobben jag fick honom!


igår fick jag köpa snobben med de konstiga armarna för 30 kronor, och en fin francoise sagan skjorta samt ett mintgrönt snöre från monki. se så lyckliga vi är tillsammans.

kjamix

i need a car you need a guide who needs a map hipsterretorik på babel








JAG OCH ANNA VAR oj caps lock, på babel igår på föreläsningarna om design och träffade bland andra raffiga natalie och bästa ex kristofer som var allvarligt galant i sherlock holmes hatt. jag och anna var mogna och jätteexalterade efter vår mycket framgångsrika shoppingrunda så vi lekte med våra mjukisdjur på bordet och åt potatis med sås och pratade med snabb röst och stora ögon. sen gick jag hem och gjorde små snittar utav äpple och lagrad prästost och ägghalvor med DROTT kaviar och åt till kvällis mellis. sen såg jag lite dålig tv och somnade som en stock. jag vaknade två gånger under natten IGEN så jag öppnade fönstret och drog ner värmen på elementet eftersom naturen inte vet vad den vill ännu.

(HIPSTERRETORIK)

Feb 25, 2009

godnattlåt Sally Shapiro - "Time to let go"


åh de var bland de bästa djsarna som vi hade på the Prom. åh jag minns det som igår.

Bulimimunkis


Han åt upp allt. Han har ett hål i mitten.

Jag.äter.potatis

OMG

Nej nu kom MUNKIS OCKSÅ


åååååååhhhhhhhhhhhhhh

Åh ugglis full


FY!

Sonic Youth spelar på kb i maj (som ni redan vet)


KB hälsar:

I slutet av maj har SONIC YOUTH etc.: SENSATIONAL FIX premiär på Malmö Konsthall. En utställning som lierar konst och musik och spänner över gruppens epokgörande karriär på nästan 30 år. Sedan nyheten om utställningen offentliggjordes har det spekulerats i om medlemmarna själva kommer att besöka Malmö. Svaret är att Sonic Youth gör en exklusiv klubbspelning på KB den 27 maj. Ett högtidligt datum, bara en vecka innan deras 16:e album The Eternal släpps världen över.

BILJETTINFO: Biljetterna kostar 450 kr + serviceavgift och säljs via www.ticnet.se. Släpps idag kl 13.00.

läs mer här: www.kulturbolaget.se/?section=more_info&id=806
lyssna igen här: www.myspace.com/sonicyouth

så glad jag är i mitt kök när jag gör kalkon och lyssnar på min portabla vinylspelare

jag tänker på 50-tals kök och inredning








*åh*

dagens inköpslista

  • äppeljuice
  • saft
  • grönsaksfond
  • surkål
  • broccoli

uppfinning

jag måste uppfinna ett skydd för mina armbågar som gör ont mot det hårda skrivbordet så jag kom på att jag ska ta axelvaddar och sätta fast dom kring armbågen med gummiband! ÅH mitt stora huvud innehåller så mycket hjärna! igår uppfann jag ett stopp utav tejp och en bit av en plastpåse till en kökslucka som alltid går upp.


hej då/ivanhoe redhawke macgyver girl

sojakorvgryta

jag handlade vegetarisk chorizo och ska göra en korvgryta ikväll med österrikiska alp-äpplen (jag fick två av louise nyss hemkommen), spetskål, lök och salvia för jag läste denna igår och tänkte att jag inte testat sojachorizon än och att det var dags. (åh nu kom jag på att jag måste handla surkål även!)

Korv med frukt och grönt från dn mat&dryck:

Ingredienser 4 port:
500 g chorizo
1 gul lök
300 g savojkål alt vitkål
2 äpplen
1 msk olivolja
2 dl drickfärdig äppeljuice eller cider
1 msk fond
1 msk ljus maizenaredning
2 msk finhackad färsk salvia eller bladpersilja

Görsåhär:
1. Bryn korvarna i en het lätt oljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor. Använd en stor panna med höga kanter så allt får plats. Lägg korven åt sidan.
2. Skala och strimla löken. Skär bort stjälk och den grova nerven från kålen. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
3. Lägg ner lök, äpple och kål i pannan och fräs i olja tills löken börjat mjukna.
4. Häll på äppeljuice och fond. Rör ner redningen och koka upp. Tillsätt korven och vänd runt så att allt blir varmt. Rör ner salvia eller persilja. Smaka av med salt och peppar.

här är jag

nytt i nördhyllan




pastiller. rädisor. CHECK.

vakna tidigt fail

jag vaknade klockan 6 imorse igen och kunde inte somna om för att det var så varmt i lägenheten. jag öppnade fönstret och låg och pustade ut i morgonkylan. jag bet mig i kinden igår när jag åt min för varma soppa till middag så jag pratar helt konstigt sedan dess för att inte bita i den svullna kinden igen. så dumt. och när mitt morgonlarm väl gick igång spelade den ben lees "pop queen" som är så vän och tyst att jag bara låg kvar där stilla.

idag, förutom att jag är trött, så är det en fin lyckodag. jag ska handla nytt mellanmål, äta lunch på asien, köpa fina saker med anna och sen gå på designföreläsning med en arkitekt och kläddesigner på babel. åh det blir fint. jag har dessutom ett privat äventyr och har inte på mig något nickel idag ifall jag vore allergisk mot det så jag har en liten bygellös tygbh så mina rattar är helt vilda. wild and free as a bird.

Feb 24, 2009

Veckans kap: kräm och strumpbyxa



  1. dove body silk kräm som finns i en burk. mjukt mjukt ej lock ej häll ej äckligt bara mycket bra. (mamma och syster har samma lika kräm för vi har samma lika bleka tunntunnatunn hud och den är så bra då!)
  2. flash tatueringstumpbyxor från h&m. åh heja flash, heja bannanas riktiga flastatuering in spe!

Oscarsgalan sammandrag svt 21.45 IKVÄLL











finast: *ahem* FINAST:
  • finast accessoar hade amy adams
  • mamma katt var angelina jolie KAT!
  • snyggast pose var evan rachel wood (kolla händerna på väskan!)
det är så rart att reese witherspoon som gör säkra filmer har en stylist som väljer klänningar från kim gordons favo rodarte och olivier theyskens nina ricci.

jag hade sagt såhär: g.o.d.d.a.g LÄGG så mycket rodarte och mcqueen på mig som ni bara orkar bära. åh.

/lady tjej fröken ann therese pernilla (j.a jag heter det)