Mar 31, 2007

opepp

jag sov ett tag igen men vaknade av magont. jag är så extremt opepp på allting idag; vara ihop, äta, klä på mig, gå ut, duscha - allting. jag vill inte göra någonting. och så är det sol ute också. helvete. ska läsa mad hela dagen. och kan jag sluta vara så jävla glad på den där jäkla bilden!

blankt kort ligger

jag tvångspudrade k´s panna igår eftersom det inte är high fashion med blank panna när man har kort blankt hår. man får faktiskt välja en feature att vara blank på och då är oftast inte pannan det säkraste kortet.

bitterf**tan

hur dum får man vara? jag bara oj här ligger en våg under sängen, bäst jag väger mig eftersom man alltid är mest fit efter tre utekvällar på rad och massor av restaurangmat och öl. smart. vägde två kilo mer än vanligt. väger snart lika mycket som min stora feta pojkvän. haha. vilket är sant.

eller som vi brukar säga "sluta blogga börja jogga". men orka liksom. lax och tv är trevligare. dessutom är det FARLIGT att gympa när man är bakis. städning, fitness och jobb är en kamp man aldrig vinner. merde.

sällskapet på middagen igår tyckte jonas grönlunds krönika var barnslig och anal.

Trött jättetrött



nu trampar ett jäkla fetto omkring på vinden ovanför mig för det låter väldigt mycket DUNS DUNS DUNS. och så små steg dunsdunsduns. troligen barnfamiljen på våning tre som är där och härjar. jag är trött och bakis. att ha kul hela tiden tär på krafterna. inatt drömde jag att kaffebaren på möllan var en jättevarm lokal utan kaffe så baristan hade tagit av sig skorna och satt fram skålar med vatten så det skulle bli fuktigare luft. sen åkte jag båt med såna där stora dinosaurer med lång hals som simmade bredvid båten och sen vaknade jag av att P2 började spela och sen ringde k. måste ut på stan och få i mig en dubbelespresso om det här ska gå vägen. ikväll är det explorers club på rasoirs/savoys festvåning. det blir trevligt. börjar redan 20. då kanske jag inte behöver dö av trötthet imorgon i alla fall. glömde tipsa om neostalgia igår i metro. typiskt. och retro har massor av trevligt med det är i stort sett bara snaxx och you cant hide your love som är duktiga och skickar ut info till pressen. fattar inte vad retro sysslat med sedan marcus slutat.

jag vill egentligen bara sova och se på tv idag. jag orkar inte ens äta frukost.

Toy boy


Jag brände en grej på armen. Det gör faktiskt ont. Relativt ont. Var är k?

Mar 30, 2007

Only men fall in love 33


Väldigt bra låt.

Soir rasoir


Middag lax och gott på rasoir med harry white och lady, mr kosa, revK och erik. Trevligt och jag är väldigt mätt. Jag råkade äta ks pommes tallrik istället för min kristna näringsriktiga laktos- och glutenfria laxsallad. Nu spelar k funkadelic eller hur de stavas. Snart blir det tropicalia och hawaiikraut. Om nu inte det är samma sak? Party on wayne.

våra fredagstips

Festa som om det vore 1977
Vår favoritklubb från den experimentella sidan är tillbaka igen och det med besked. Gong spelar live fast det är alltså inte DET Gong, utan Gong från Lund/Malmö. Bra band men förvirrande val av bandnamn. Älskar du kraut, progressive, minisynth, postpunk, italo och weirdo beats älskar du Space Between.
*lör, The Space Between, Tangopalatset, Amiralsgatan 47, Malmö, 21-02, 40 kr

Garagerock made me do it
Kvällens garagerock-klubb går av stapeln på Bodoni under namnet Club Beyond. Josiah (UK) och Dexter Jones Circus Orchestra spelar live. (Varför ska svenska proggband alltid ha så långa namn?) Marabella och Sky Vallley spelar sleazerock och fucktunes som passar bra till öl.
*fre, Club Beyond, Bodoni, Bergsgatan 20, Malmö, 21-03, 80 kr

Djurens femma
Skånes stolthet Animal Five spelar på skånes skam Blekingska nationen ikväll. Tyvärr strikt studenthak men ölen är billig om du lyckas fixa falsktstudentleg. Satsa på läkarstudenterna, de är galnast, smartast och vet vilken sprit som är bäst.
*fre, Animal Five, Blekingska nationen, Måsvägen 11, Lund, 22-03, 40 kr, studentleg krävs

Pop ON!
Pop on! var ett uttryck Linda Skugge hatade när hon var deppindie och jobbade på tidningen Chili. Ikväll bör dock uttrycket reclaimas när festligheterna sätter igång på kvällens popklubb nummer ett; Popscene. Daniel och Johan spelar skivorna. Du härjar.
*fre, Popscene, Panora, S:t gertrudsgatan 4, Malmö, 23-03, 60 kr

Häxkraftrock
Devil Doll är rockabilly/psychobilly/burlesquedj legenden Colleen Duffys musikaliska alter ego. Var beredd på galen scenshow och witchcraftrock a la Cramps och Dita von Teese.
*lör, Devil doll and retro blaster, Mejeriet, St Södergatan 64, Lund, 20-02, 180 kr

Mia farrow


jag fick den fantastiska komplimangen igår på monkifesten att jag såg ut som mia farrow. åh det var så rart, tacktack.

på mitt skrivbord.nu

jag kan inte fatta hur det ser ut på mitt skrivbord just nu. det här är vad jag har framför mig i en salig röra. jag ljuger inte:
rosa tops, "simply the best of the 80s" cd, presentkort på H&M, avsprättade axelvaddar i rosa och vitt, make up store visitkort, sillastryparen infokort, diskobox flyer, L300 ögonkräm, herbamare örtsalt, rosa cocktailglas, tom folkölsburk, morotskakadoftljus, nagellacksremover, trasig puderdosa, guldrolex, hjärtsolglasögon i svart och mintgrönt, neongrön äggkopp, vaselinburk, zoloft (nu blir det riktigt sorgligt), rosa hårborste med sanrios "little twin stars" motiv, fyra mac läppstift, tre mac ögonskuggor, the knife dvdn, tre nivea deodoranter (!?), bokstavsreflexer, mac pastellrosa eyeliner, hår serum från citré shine, "fibes oh fibes" cdn, "back to the old skool" cdn, "mutant disco 3" cdn, "erasure POP!" cdn, clinique city block, smileynyckelknippor, nål och tråd, cover girl orange glow nagellack, kenzo lila nagellack, simkort, i.d bare escentuals lip gloss, sojabönsolja, hörlurar, räkningar, örhängen i plast, clear eyes, batteriladdare samt paul mitchells foaming pomade.

dagens metrokrönika - hångelmusik



Låtar att hångla till - fuckmusik
//Therese Svensson//

Allt en ung dam som jag behöver är vin, sol, pool, delikatesser, shopping, spf, teknik, musik, science och lite kuttrasju. Tänk då dopaminchocken när man sätter ihop en eller flera av dessa faktorer på samma gång. Att dricka vin vid poolen i silvershorts och lyssna på Art of Noise? Check. Applicera löjliga mängder mascara medan man läser New Scientist? Check. Blogga från mobilen när man klubbar? Check. Men den mest intressanta kombon av mina intressen är musik och hångel. Musik är den kulturform som är bäst på att både skapa och sabba stämningar. Har du en het dejt och sätter på greatest hits of P3 med schlagerartisterna i frontlinjen kan du räkna med att få ett samlag lika hett som Bingolottos uppesittarkväll. Bästa fuckmusiken är Led Zeppelin, galna pianospelare och bisarra jazzkillar. Bara baslinjen är konstant men uppfuckad så funkar det. Fuckmusiken är en svår genré som ofta är skillnanden mellan kalla handen och orgasmisk lycka. Det är också ett utmärkt partnerprov. Sätter han eller hon på dålig musik är det kokta fläsket fan stekt. Kolla bara på 70-tals filmen "Ten" med fuckmusikens nationalsång "Bolero". Den säger allt om musikens påverkan på libidon. Hyr den idag.

+ Make up stores nya sminkkollektion Electric. Fagulösa blandningar av turkosa, blåa och ceriserosa skuggor, läppstift och rouge.

- Dolt nummer är så IDIOTISKT. Vem tror ni att ni är? Vad är det för hemligt med er? Skärp er.

Smink rekommendationer



jag har haft turen att få pressutskick sedan jag var 19 och började jobba på tidningen darling. speciellt smink har jag vadat genom i flera år. här är det jag rekommenderar:

*macs läppstift - så mycket pigment att du får hundra spänn om du gör slut på ett stift under din livstid (snyggt vad va)
*loreal translucide foundation - halvtransparant lysande foundation med vitamin c och spf som gör att du ser helt hej jag är frisk och rosig i fjällen och har aldrig hyproblem.
*loreal glam shine lipstick i "sweet nude" - ett glansigt läppstift i perfekt färg.
*rimmel magniféyes mascara - helt absurt bra mascara. 60tals fransar på en sekund.
*mac powder blush i tuggummirosa "dont be shy" - barbies rouge rules. ett bra och billigt alternativ är loreal blush delicieux i "pink marshmallow" och make up stores wonder blush "godess".
*make up stores ögonpenna i benvita "vanilla" - tar bort det röda i ögonen, och gör dem större, när du målar den på nedre inre fransranden.
*max factor lip volumnizer - fyller ut vecken i läpparna så läppstiftet/glosset blir snyggare och fylligare.

Konstiga Accessoarer



jag har blivit helt fast för användandet av icke-fashion saker som just fashion. fuskhårsflätor som halsband eller väskrem, nyckelringar och reflexer som halsband, tshirts bakofram i rygglösa klänningar, genomskinliga plastkassar istället för väskor (matton har genialiskt snygga kassar, genomskinliga med gul logo och svarta rutor) och mjukisdjur som halsduk. JUST DO IT.

Uttråkad



från magont till jobbskoj till tröttchock på fem minuter. nästan rekord. nästa tisdag och onsdag i metro kommer bli skoj text. jag svor. SVOR. mamma förlåt men jag är inte kristen. säg inte till mormor hon ogillar redan det faktum att jag är äldsta barnbarnet och vägrar slå mig ner med någon utan är en working city slut med begynnande fetma. hahaha SKOJA.

this just in!

numret till affären partyland är 040-PARTY


!!!!!!!!!


hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

webbdesigner t-shirt

coolof ringde just. han undrade på vilket H&M jag hade köpt t-shirten på "dagens outfit: webbdesigner". han skulle köpa en. han är typ webbdesigner så det var ju klart han ska ha en sån. den finns på storgatans H&M sa jag, lycka till.

monkifesten

monkifesten igår var som sig bör en veritabel tjejfest. alla var jättefint klädda och sminkade och jag lämnade ett blått spår efter mig med mina gigantiska örhängen. det fanns godis också. chips (jag fattar inte att ha chips som fest-snacks, man luktar illa av dom och så smular de) och vingummin (vingummin däremot är överlägsna som fest-snacks). de gula vingummina var godast. vinet var av flådigt turkosblå tetrasort från australien och drinken den där grumliga flaskdrinken från smirnOFF som är god kall på en varm strand. det var mycket folk på festen. helt packat faktiskt. fotograf-christian fick mycket att göra och att armbåga sig fram för att ta bilder. k var nyklippt och såg ut som sexy naziboy. det var otäckt men sexigt. han borde dock absolut INTE ha så mycket brylcreme i. han är ju ingen arbetarklass eller överklass. de är ju de enda som har någon sorts pervers böjning för användandet av alldeles för mycket hårprodukter. men som tur var hade han skägget kvar åhtackåhtackåhtack. jag har ju en gammal skäggfetisch.
jag gillar monki. det var där jag köpte den där fuskhårflätan som jag satte fast på min väska. den är crazy cute bananas.

sen gick jag till hilton, tog en bir med lars och sen gick vi och åt musslor och anka och rundade av med en öl på nyhavn. nyhavn är så trashy men jag älskar det ändå. speciellt deras servitriser. det är så after skit (hahaha jag menade after SKI, vilken freudian tangentslip av mig) på nyhavn.

paket

det blev ingen lägenhetsvisning. tur var väl det för jag fick fasligt ont i magen. jag har även en finne på hakan och ett paket på posten så jag hoppas paketet väger upp de biologiska snedstegen.

heter anka le conard och idiot connard eller tvärtom? måste googla.

fredag igen

åh nej! det är fredag idag. är mitt liv en enda lång fest? fest och pärs rimmar. undra om det har något att göra med varann. tror jag ska vila idag och se massor av film och äta god mat. imorgon är det premiär för emil broomes, harry whites och k´s nya explorers club (spännande), samt krauttechnoklassikern space between på tangopalatset.

schema

nu ska jag maila en jobbgrej och ringa k för jag tror jag gjorde honom sur eh igår och sen ska jag läsa och sen gå och titta på en lägenhet vid tolv som jag hoppas moa följer med på och sen luncha med lämpligt sällskap.

de goda djuren

ankan är ett sånt gott djur. jag vet inte riktigt vad ankans syfte och mening i naturen och livet i övrigt är. den ser ganska fjantig ut. det blir dagens researchuppgift. ankan.

listan över de godaste djuren:
*ankan
*renen
*hajen
*räkan (sånt futtigt djur)
*laxen

party slut eller början?

haha, tydligen har inlägget med ordet "partysluts" genererat amerikansk trafik just för att ordet partysluts var med. otroligt roligt. vad besvikna de blivit säkert. inlägget handlade ju bara om när jag testade myheritage.com och fick en massa roliga tjej partysluts som jag var lik. snopet för dom.

nu är det tidigt

jag är lite bakfull. vad hände igår. måste sluta blogga när jag dricker öl.

Betty boo i love you



gympa



DU TAR MIG ALDRIG GYMPAN.

Mar 29, 2007

Musslan, ankan, the wiener the wiener.



i just found a brand new box of matches

snabba snabba. nu ska jag till bullen och föraöla/föräta med mattias kroon, sedan gå till monkifesten/nöjesguiden smygläsningen. kroon ringde och sa att min artikel i nya nöjesguiden april om varför man festar var bra och rolig. och ironiskt nog på samma dag som jag läste grönlunds klubbkrönika om att festen aldrig sätts i konceptuellt perspektiv, vi bara DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDE i love you.


ses på monki. xoxoxox

Present



det är reflexer i.

Dagens outfit: tjejclown går på kalas



herrtshirt i ekologisk bomull från H&M, paljett bow tie partyland, lila ballerinor från H&M, fläta monki, reflex i bokstaven "I" från bolagret och väska second hand från friishallen.

Dagens outfit: dagisalkis



peeping tom

oj, igår var det läsarrekord på min nätdagbok. var det tacofesten? de briljant suddiga bilderna? eller bara att jag var bakfull och kanske skulle försäga mig? ifall det var sistnämnda alternativ kan jag säga att jag väldigt ofta är bakfull.

transvestit örhängen



dagens kap: megagigantiska pråliga transvestitstylee örhängen från en ny butik som heter olikt vid stortorget ner mot adelgatan. 59 kronor! WOW. kolla www.olikt.se

Accessoarer aaxxx



reflexbokstäver från bolagret - säker, nördy and hot! och partyaccessoarer som paljett bow tie och smileynyckelkedjor från partyland.

partyland

jag och moa gick till partyland för att se om de hade något fint. och det hade de! vi höll på att svimma och redan efter en sekund i butiken sa jag "åhherregud det här är min favoritaffär forever". de hade confetti i tusen olika former och färger, "girls night out" ballonger, smileynyckelknippor (vi köpte en påse och delade), katter i ray ban glasögon partyhattar och tallrikar och "maid of honor" knappar i satin. som en dröm. de hade dessutom en heltäckningsmatta i mörklila med mönster av serpentiner. det måste jag ha i min nya lägenhet.

Dagens outfit: webbdesigner på icon -98



tema hej jag är webbdesigner -98 på icon medialab och jag spelar tekken 3. tshirt från H&M killavdelning, fejkrolex från kina och jeans från cheap monday.

Dagens outfit: desperatly seeking susan på kryssning



tema desperatly seeking susan på kryssningsemester. tshirtklänning från H&M, neonrosa tights från schock och solskärm H&M.

observera att typsnittet på tshirten ser ut som ralph stedmanns illustrationstexter till hunter s thompsons böcker.

dramatisering

ring ring
- hallå det är therese
- hej det är moa! jag är på stan, vill du ta en cider i solen?
- åh jag är precis på väg till gymmet.
- äh skit i gymet, cider är roligare.
- jo fast jag har suttit och tänkt att jag ska träna så länge nu så det är lika bra jag gör det.
- åh okej vad synd, vi kan höras sen, hej då!
- tja!

tio minuter senare smsar jag:
"fuck gympa. ses på bullen om tio minuter!"

My name is jonas grönlund


I love the jonas men han låter alltid så jäkla sur? baby boy behöver mer carbs. argumenten håller inte så noga. han är ju skyldig till samma nöjesjournalistiska beteende som han dissar i krönikan. varför är det fel att hylla något man gillar. det är ju inte biokemi vi talar om. vi är typ fem journalister i varje stad som jobbar med det här så jag förstår inte varför man a) dissar sina kollegor b) vad är allmänintresset i en sådan text och c) det är banne mig bara i malmö som journalister dissar andra journalister.

dagens schema av festligheter

ja! fick ett till stamkort i posten! holiday! celebrate! OKEJ NEJ NU GÅR JAG TILL GYMET. sen ska jag söla med en kaffe någonstans, förmodligen kaffebaren, och sen ska jag till gina tricot och byta storlek på den oranga mupptshirten för den var för stor och sen ska jag skriva metro-tisdag och sedan gå förbi make up store för de har 20% rabatt idag mellan 17-19 och sen ska jag till monkifesten/nöjesguidensmygläsningen, sen ska jag leka med lars och sen ska jag gå och lägga mig.

gymet

nu gjorde jag det igen! satt och sölade framför datorn och fotade istället för att gå till gymet. nu går jag.

I malmö hör ingen dig skrika



Frisör svensson



resultatet av min 3-minutersklippning. briljant svensson, briljant. observera hur välstädat jag har i klädsnurran bakom mig. det fina i kråksången är att jag har fått klippa min syster och mina vänner i flera år utan att någon stoppat mig. igår fyllde syrran år förresten. hon skulle wina och dina och gå på bio. hon fick ett par skor av mig men de var tyvärr lite för stora.

Nya visitkort



ström är farligt

ja! nu är det STRÖM på P2. äntligen lite drag.

festival

nej, imorgon på P2s "klassisk förmiddag" är det tema festival. usch vad tråkigt. typ pipor som visslar och tjejer som skakar färgglada bröst till congas och killar med folkölskartonger på huvudet. hatar festivaler.

healthy

okej nu ska ni se att jag gör samma sak igen; jag har tagit fram gympapåsen och tagit på mig gympabrallorna med intentionen att gå och gymma, men så likt fan kommer jag säkert hitta någon rolig sajt att fastna i eller en bra tidning eller kommer på att jag ska skriva något eller ringa någon. nu ringde äggen!

Mupp tshirt



MUPPFÄRGER! bra? mycket bra! orange skitvid tshirt från gina tricot, väska från tjallamalla och mintgröna hjärtglasögon från H&M. shit vad jag är ful idag. hur sminkar man över fulhet? eller super man bara bort den?

Rivieran




jag älskar billiga fina saker. blusen är från UFF, bikinitoppen från H&M och hjärtglasögonen från H&M.

svullen feja

taco bonanzan var god. jag tror jag åt 5 taco och k 7. det var som en dröm. en riktigt fet dröm. k försov sig imorse, jag bara "är du ledig idag" han bara "SHIT!" och sprang upp och smällde i min sovrumsdörr tio gånger så jag fattade fan inte vad han höll på med. jag tror han tjurade lite igår också. för att jag hade skrivit om vårt tjafs och för att jag hade varit full. varför gillar ens partner aldrig när man har kul utom dom? visserligen vill jag ju alltid vara med på allt skoj som händer någonsin så jag fattar ju att man känner sig sniken. eller jag vet inte. jag är jävligt ful idag i alla fall. svullen i fejan och finnig. typiskt.

Mar 28, 2007

Greys anatomy


Jag skulle inte varit ihop med någon i serien förutom bögen av uppenbara skäl. Jag fick taco till middag jay doktor bailey!

a low ride HER

TACO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


TEQUILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YES

det blir tacoparty ikväll. k ringde just så vi ska äta taco och ha party.

fisk taco

jag är SÅ_SUGEN på att äta tacos ikväll. los arcos är det bästa i stan okej? när jag var i vancouver och la verkade det dock som om fish taco var the most happening. men när jag och syrran gick till fish taco-haket i vancouver var fisk tacon slut! det var ju värt. jag förstår inte ens vad det är för sorts fisk de har i tacon. måste fråga kroon.

silverbikini

jag köpte mycket fint på stan idag. ska visa sen. bland annat en orange tshirtklänning, rosa/vit kavaj och silverbikini.

coolof

min rummis coolof är här just nu och hämtar saker i sitt rum. han har flyttat ihop med sin modellkonstnärsdonna och jag ska flytta till falsterbogatan. coolof gillar surströmming. det är det bästa. de killer som gillar surströmming kommer jag gilla för alltid. lars gillar surströmming. synd att k är vegetarian. vegetarian är så -94. jag tycker all-in vegan eller köra individuell cpkombo som jag; fiskfågelvegan som inte äter mjöl eller stärkelse förutom råris GI rules ok.

hej då

virgin alert!

okej nu gör jag en sak som jag aldrig gjort förr - VIRGIN ALERT! - jag har tänt ett doftljus!!!!!!!!!!!!!!! ja det är sant. jag har ett doftljus som luktar morotskaka för att jag inte orkar städa. det negativa med doftljus är, vilket jag just kommit på, är att jag hela tiden luktar på ljuset och därmed även bränner upp mina näshår, så nu luktar det bränt näshår OCH morotskaka. hej då mamma.

bakfull, sushi, sen då?

mattias kroon väckte mig tolv imorse genom att ringa och prata om hur grovt bakfull han var. det var jag med. jag försökte, som du märkte, vakna vid halv åtta men det gick sådär. jag somnade om fastän jag hade P1 på resonabelt hög volym och santo&nexxor vid fejan. jag och kroon möttes upp på bästa kaffehaket kaffebaren (det ligger precis mittemellan våra lägenheter plus att det är en snygg kille som jobbar där samt en snygg tjej på helgerna så vi får alla vår del av ögongodiset). och jag frågade den snygga baristan (som säkert är för ung för mig) om han kom från sundsvall för jag kände igen hans dialekt, men han bara "eh nej, eskilstuna" och jag bara "OUCH, jag är bakfull" och drog ner mina wayfarers igen. jag och mattan var för övrigt lika med samma blonda james dean backslick, wayfarers (jag har ju dock kopior för riktiga wayfarers väger ett ton och kostar detsamma), och elegant men dekadent uppsyn. vi åt frukost på mushashi på friisgatan som jag älskar och min pappa aka sushilover senior likaså. moa kom förbi när vi åt för hon var på väg att intervjuva någon och jag ansträngde mig för att verka normal. hon var trevlig som vanligt och hade klippt snygg lugg. tur jag klippte mig som james dean/edie sedgwick annars hade vi sett ut som tvillingar! eller synd eftersom tvillinglooken rules ok. sen fick jag och mattan lite gott krogskvaller som kroon skulle skriva om och så åt vi så det knakade om det. jag åt misosoppa med lax (orre) och mattan åt tantosushin.

OJ OJ OJ

faran med att kunna mobilblogga är att man kan göra det NÄRSOMHELST (läs: ÄVEN PÅ FYLLAN). jag har inte pratat med k än. han är förmodligen a) skitsur b) mogen man född i fiskens tecken eller c) kåt och glad. jag hoppas definitivt på b eller c. men vi hade kul igår. det var jag, margret atladottir (jag stavar säkert fel som vanligt, OBS dey finns ingen spellcheck här), mattias kroon och cutieboyfashionstar. vi åt saker som det var skum och murklor på och andra saker och andra saker men de kommer jag tyvärr inte så noga ihåg eftersom vi drack öl och vinmenyn till. men jag åt allergitablett innan så det kvittar vad jag åt. det var ju gott!

Hjärtglasögon


Hurra jag hittade svarta hjärtglasögon på h&m. Nu har jag mintgröna och svarta. Om jag får synfel ska jag sätta in riktigt glas i dom. Eller äh jag gör det ändå. Med fönsterglas.

Norm morgon


Morgonstund har katter en centimeter från fejan. Som vanligt. Det luktar Skitmycket pradaparfym i mitt sovrum just nu.

Mar 27, 2007

Eh kuken


K bara eh kom hem till mig och jag bara eh vi har kul på mrs brown släpp det eller så har vi trevligt ihop men då bara k bara hej då tessan jag hatar att vara på standby eh och jag bara okej hej då vad är dealen ring aldrig mer för det är tydligen okej när jag är det men inte nu. F.ck

Mrs brown


Middag på mrs brown med gänget.

lola

jag älskar the raincoats version av "lola". den är fantastiskt. det finns inte en enda låt jag hellre mimar till än "lola". här kommer låtar jag mimar till-listan.

*the raincoats "lola"
*muhammad rafi "jaaan pehechaan hoo"
*tom jones "she´s a lady"
*lydia lunch "lady scarface"
*culture club "do you really want to hurt me?"
*james white "contort yourself"
*B-52s "rock lobster"
*au-pairs "it´s obvious"
*modern lovers "roadrunner"
*yello "oh yeah"
*bikini kill "tony randall"
*the cars "you might think im crazy"
*gary numan "cars"
*the gossip "fire sign"


okej som ni märker är det bara gamla tessan är nostalgi slacker riot unite greatest hits forever låtar.

hos frisören med hamburgare

jag klippte håret medans jag väntade på att mina kycklinghamburgare skulle bli färdigstekta. jag hann precis klart. så fick jag vara nyklippt och äta hamburgare med cayennepepparsås och paprika-&tomatsallad. mycket bra. mycket bra. jag hade ju någon sorts hackig variant av stumfilmspagen men jag var så ful i den för mitt hår var snyggt en gång i halvåret i den frisyren och resten av tiden fick jag ha diadem, så det var ju lönt. nu har jag hackigt och kort istället. som jean seberg och tony hawks kärleksbarn.

svullna mandlar

vatusan en tredjedel av fikagänget var sjukt. det var ju värt. hoppas det går över snabbt.

förra veckan spillde jag folköl över mitt blåa diadem så det luktar fortfarande öl.

smink bortskänkes

jag kan verkligen inte ha blått smink. det ser förtaskigt ut. får ta med mig make up stores electric blå ögonskuggor till tjejfikan och hoppas att de blir accepterade av någons sminksmak.

Gympalyx outfit




jag älskar temaklädsel. det här ska jag ha med chanel handväska, päls och vans.

Veckans färg: blått



fabulous örhängen från H&M, ögonskuggor från make up stores nya electric kollektion samt blå skosnören från H&M. jag har en blå solskärm också och ett knallblått plastglas men det glömde jag lägga dit.

väskor och skor



hårflätan från monki som jag satt ihop med en vit kuvertväska a la djingis khans fru går på shoppingtur. sen new romantics promenadskor från din sko och 90-tals ryggsäck från monki!

ramla på fejan

en till sak jag inte fattar med gravida är hur de INTE kan vara klumpiga under 9 månader. jag upprepar: NIO MÅNADER utan att trilla på arschlet. och sen måste de fortsätta att vara oklumpiga när de bär på barnet i famnen. hur gör man? jag skulle aldrig kunna hindra mig själv från att ramla på fejan eller snubbla minst femtio gånger under 9 månader. det går bara inte. jag är naturligt lagd att adoptera ifall jag ska ha barn. dessutom kan man ligga med sin kille dagen man ska få barnet vilket man inte kan om man föder ett barn biologiskt ur pajen.

talking heads

nu ska jag ut och köpa nytt kritvitt puder och en bokstav-reflex på bolagret. sedan blir det girlylicious på nyhavn och sedan ska jag skriva klubbguide för majnumret och sedan ska jag försöka hitta på något med k. kanske lite plockmat på brogatan, en gimlet på tempo eller ett glas vin på metro?

eller så går jag bara hem och ser talking heads "stop making sense".

irl = internet real life

jag är lite trött nu på datorer. de trasslar, fuckar upp sig via uppdateringar, fumlar runt och går sönder och är allmänt upproriska. och idag hände det igen; en räkning jag betalt visade sig inte ha kommit fram så nu måste jag faxa kvittot igen. och en annan räkning hade jag betalat två gånger just för att de sagt att jag inte betalat den, så idag fick jag tillbaka en check med massa pengar. tekniken är cp just nu. jag har aldrig varit med om att den trasslat på så många ställen. och jag är helt avskärmad från verkligheten också. jag kan inte ha msn på den här gamla barocka macen, och jag kan inte titta på 80% av internet. typ people.com eller perezhilton.com. jag vet inte vad som händer för fem öre irl.

skräckscenario: TÄNK OM JAG BLIR AMISH innan jag får tillbaka min pc?!

pale force

jag gjorde en blooper igår när jag köpte nytt puder. jag var äventyrlig och köpte inte det märke jag brukar köpa utan puder från lumene, och trots att jag köpte blekaste färgen var den ändå för mörk. vad är jag, ett stycke vitt papper?

tjejfika

ja! tjejfika halv fyra på nyhavn. kul. sol och tjejer och cider.

os uppdateringar suger

merde, k har uppdaterat sitt os och nu beter sig allt konstigt på hans dator. typsnitten ser ut som star trek språk och jag kan inte lägga upp bilder eller gå in på vissa sajter. vad är poängen? ska snabba mig hem.

stockholm t/r

lars ska ta bilen till stockholm idag och åka ner imorgon igen så jag skulle kunna följa med och hälsa på syrran en snabbis som fyller år. men pappa sa just via sms att de inte skulle göra något speciellt. och att han skulle jobba så jag vet inte. blir nog inget. det är inte så kul att åka till stockholm. men å andra sidan har jag inte varit där på ett halvår. äh.

röd tunga

lunchen igår på smak var lite otäck. jag tog rödtungan mot mattias kroons råd att ta tupplåret (jag mötte honom i konsthallens butik, han hade just lunchat klart). det var en stor vit fisk som liksom var lite otäckt slemmig och hade mycket småben i sig. inte bra.

Mar 26, 2007

det finns faktiskt preventivmedel och god mat

till middag åt jag majonäsen som blev plättar som nu blev omelett. sjuk smet. man kunde göra allt av den. till middag stekte jag skivad portabello, sån där smal paprika och chili och hällde över den där majo/plättsmeten tills den stelnade a la omelett. serverade med ruccolasallad till. gott. tog tre minuter. jag förstår inte varför de gnälliga småbarnsföräldrarna alltid ska bitcha över att de inte hinner laga mat?? fan koka makaroner och steka korv tar ju säkert tio minuter. sjukt länge, sjukt äckligt, sjukt näringsfattigt. idioter. "OJ EH DU DET FINNS FAKTISKT P-PILLER, SORRY!" ska jag säga till nästa person jag ser som är gravid.

astma boy

det var kul att leka med lars idag. vi promenerade i flera timmar, drack vin på torso, gick till polisen, drack veteöl på bullens och köpte en tshirtklänning på JC. fantastiskt. nu ska jag jobba.

Make up store


Jag fick en presspresent idag, ett helt paket med 80´s bon bons i form av smink från make up store. Snygga discopunk ögonskuggor i turkost och mörkblått och ceriserosa rouge.

Vin och sol


Vin, sol, pool, delikatesser, killar, shopping, spf och datorer är allt en ung kvinna behöver.

shoppinglistan

detta köpte jag i helgen:

DNAge kräm från nivea (hej den heter DNA!)
max factor lip volumizer
80-tals nörd promenadskor i skinn
räkor

extensions som väskrem

jag ska bygga en väska idag. den består av tre delar; en vit kuvertväska, en fläta av fuskhår och en klippgrej som jag ska fästa ihop allt med.

robin svensson

vet ni att jag heter ann therese pernilla svensson i andranamn? det är helt osannolikt. ann pernilla? vad tänkte mina föräldrar på? syrran heter cornelia. alla säger alltid "åhhh cornelia vilket fint namn". mitt namn rimmar på mes och fes. först skulle jag heta isabell men pappa sa att det fanns en bil som hette isabell och att det inte gick för sig (??? pappa du hittade på!), och sen ville mamma att jag skulle heta svensdotter istället för svensson eftersom jag är en tjej och pappa heter svenåke i förnamn och mamma var en hippiemods. om jag var kille, lyssna noga nu, skulle jag heta robin. ROBIN SVENSSON. åh herregud. jag skulle blivit tvungen att bli en gay fotbollsspelare.

nu är det edith piaf på radion.

ett öga blått

dagar med kallt ljus blir mina ögon blå. dagar med varmt ljus blir de gröna. idag är de blå. det är så science.

som ett brev på posten

nu ska jag duscha med min chanel no5 badolja, köpa ny foundation (loreal transclucide rules ok) och sen luncha med min gamla kära vän lars som är på besök från san fransisco. gud vilken dag. torso ikväll? ska se om jag får med lars på äventyr. han har tappat bort sin dator så vi kan bonda över vår datamisär. jag pratade med mamma imorse. hon ska hälsa på nästa vecka, hurra äntligen, så vi pratade om att sy nya överdrag till mina soffkuddar. hon är sömmerska och jag har dåligt tålamod så hon får visa hur man gör noga för jag kommer bara sy allt fel annars.

délirio

på itunes under eclectic finns radio délirio. en fransk varietekanal med lagomt bisarr musik från 20-70talets frankrike.

aioli

igår var en bra matdag. eller experimentell i alla fall. till frukost åt jag majsvåfflor med lönnsirap och kaviar (fast inet samtidigt pucko). och efter en margerita på nyhavns uteservering tyckte jag att jag skulle äta bläckfiskringar, sallad och aioli till middag. jag skulle göra majonäsen själv eftersom jag sett floyd göra det på tv, men det funkade inte för majonäsen blev bara liksom såsis, inte hård. jag tror det berodde på att jag bara använde en stavmixer och inte en riktig elvisp. jag vet inte. men jag använde det som dressing på salladen i alla fall. det funkade ju. till kvällsmat tänkte jag att jag kanske kunde förvandla den misslyckade aiolin till plättsmet. så jag tillsatte lite sojamjölk, maizena och bakpulver och klickade ut i stekpannan. det funkade utmärkt och var gott med tomatsallad till. majonäs blev plättar. bra therese.

where´s the party?

i mina byxor tydligen. nej nu. okej i fredags hade jag ju ett späckat schema av FUN, men det blev tyvärr inget av eftersom jag var så trött. trots att jag drack fem koppar espresso kom jag inte längre än till toa. typiskt. på rasoir hade tydligen k spelat skivor för johannes brost som tyckte att han var dålig (haha) och önskade frank sinatra hela tiden (hahaha). sen kom k hem till mig och luktade pommes och sprit men han var varm och sa söta saker. jag älskar söta fyllor.

i lördags var jag som bekant på galej hos världens bästa andreas haugaard. jag och k tittade på tv, lyssnade på skivor och åt hamburgare till middag. sen kom i love emilia & maria hit med bubbel och snygga outfits så vi lyssnade på mer musik (perfekt att dejta en dj, man får alltid bra musik var man än är) och drack bedarö bitter och törley som om det inte fanns någon morgondag. sen sminkade jag mig och vi tog en taxi till andreas nya fina lägenhet/borg. andreas var flärdfullt klädd, måttligt galen och bjöd på skumpa var man än gick. helt som sig bör med andra ord. vi hängde i köket ett tag och drack rödvin och satt på en stege och sen satt vi i ett annat rum och låtsades att vi hade mustascher för k hade ritat mustascher med tusch på insidan av våra fingrar. sen ville vi ha disco och dansade i korridoren och jag drack sofia coppolas champagne som var ROSA ROSA ROSA och sen var vi fulla och ville ha mer disco. kanske SNAXX tänkte vi för de spelar ju pophouse som är dansant och trevlig. fast vi kom aldrig så långt för jag och emilia blev så fulla att vi fick gå hem. först lämnade vi av emilia hos sig på davidshll och sedan gick jag och k hem och jag fick popcorn som nattamat. när jag vaknade på söndagen hade jag finnar. festfinnar. fan.

wow

jag tror jag slutat vara bakfull nu. det var på tiden. rapport imorgon.