Apr 6, 2007

Snygga drinkpinnar


Brogatan övervåningen. Det ser ut som diamanter. Fast plast. Han bredvid mig luktar burberry london. Jag har legat med honom.

Gordon gekko på toa


Vi tar nobelpriset. Ett glas gick just i kras. Dödskras.

Brunt socker


Vi är på krogrecension jag och kroon. Ska på brogatan och supa satan. Det finns ingen duk jag dejtar folk med kuk.

blowhan är ett cp; orka bry sig

*repris*

Klä om



vi klädde om fåtöljen och soffan i nytt tyg. tres chic. jag är lat och trött nu. ska dricka kaffe och sedan ska jag på oh baby i like it förfest på brogatan med mat, bar och dryck och jag kanske ska ta med en mad ifall jag blir trött och kan sätta mig på tjotta och läsa.

om det här vore personer skulle jag ligga med dom

*jean francois champollion (död egyptolog)
*relativitetsteorin
*strumpbyxan
*internet (fast man kan dejta en it-programmerare)
*stereon (fast man kan dejta en dj)
*elektricitet
*centralvärme
*husisolering
*antibiotika
*H&M
*alkohol-lagen
*saxen
*sängen

grekisk mat stockholms hat

grekisk mat är månadens favorit. jag gillar thaimaten på råå samt grekisk plockmat för det är *mitt hatord* fräscht, nyttigt men samtidigt flottigt. älskar det. jag och mamma var på ikea (igen) och köpte tyg för att klä om min soffa och fåtölj och när hon klippte tyget så var jag ute och köpte lite grekisk plockmat som vi åt till lunch. det var vitlöksfyllda oliver, chilimarinerade oliver, aubergine i tomatsås, fårost, persilja&gurksallad, olika nötter, selleri och olivcreme. mycket gott. till dessert fick vi jordgubbar. äkta jordgubbar för här är det tydligen "rena rama sommaren" som mamma just sa till sin väninna på telefon. Det var tydligen bara 4 grader i stockholm för någon dag sedan och svinkallt. typiskt stockholm. mamma frågade när vi var på väg till ikea om jag funderade på att flytta till stockholm igen varpå jag svarade "nej herregud, jag vill ju inte bo i en borttappad blindtarm till stad, om jag flyttar kommer det bli till en storstad."

uff bögpojken claus

uff uppe vid möllan är bra och har ett fint välordnat utbud. myrorna är en smärre pärs att ta sig genom. jag brukar bara gå i mitten och tittade lite lojt på oversize tröjorna för att snabbt gå därifrån igen. stor fyndchans men jobbigt och så är man jätteful i deras butiksljus. man vill ju inte shoppa när man ser ful ut, då vill man ju dö. eller inte. på uff provade jag och moa lite kläder. moa testade en turkos sjöjungfru balklänning med paljetter och rosetter som var helt bedårande. så testade vi en svart tight ra-ra klänning med tyll och fluff och genomskinliga armar. jag provade även en ceriserosa kort sportjacka men med min indianfrisyr och stentvättade jeans såg jag bara ut som en utbytesstudent 1984 alternativt en statist i en duran duran video - som bäst. som sämst såg jag ut som en bögig tysk tonårspojke från tyskland.

chloe sevigny

dagens outfit är chloes bitchin tror det är ungaro.

tyger


jag ska klä om kuddarna i min soffa men jag vet inte i vilket tyg. kanske bredspårig manchester i lime eller något annat förutsägbart.

wake up

jag lyssnar på paul youngs "no parlez". det är en fantastisk skiva. vilken fantastisk debut. jag är lite bakfull. åt ingen nattamat - eller jo det gjorde jag ju, lite tofuglass med banan. det var fint. sen somnade jag som en stock efter ett avsnitt av family guy. nu ska jag försöka få mamma med på promenad sedan ska jag läsa modemagasin av den glossigare sorten och sedan kanske, kanske, om alla har tur, kanske jag till och med tvättar håret.

technicolor hår




när kommer färgen i håret slå igenom? jag hoppas på snart. jag vill ha sprejfärg i silver.

Apr 5, 2007

I love! Punkt nu. Maria&emilia


.nu det är internet. Hej då.

Danger Danger!


Bira, candy, candy, brudar.

Fantastic


Står det.

musik

okej nu står mamma och pratar skivor med k och k´s syster i hallen, jag måste avbryta. nu; tempo för öl sedan party på i love. mamma stannar hemma och ska se "timmarna" som jag laddat upp för henne komplett med manual och inringade knappar på fjärrkontrollen.

Du Hörru



jag har hört rykten om mig. tydligen har jag haft samma klädstil sedan jag var fem. jag vägrade gå på kalas om jag inte var nöjd med allting eller om jag bara var sur för något skäl (gjorde jag sist förra veckan), jag hade alltid strumpbyxor, trosorna utanför, gympatröja/tshirt och klippte mig själv. precis som idag - förutom det där med trosorna. mamma berättade just en anekdot om när jag höll på att kapa hennes fingrar i en bildörr, suckade och sa "ja du hara hittat på så mycket saker" och nu kom hon in igen och berättar (glad i skadegladhågen) när jag cyklade runt i en råfjantig vit/rosa stråhatt och sjöng "främling" med läppstift utsmetat som rouge. idiot. NOTE TO SELF: få aldrig en skytt till unge.

p.s jag dricker öl och har magentaläppstift. sjukt het. och ja, jag har tshirt och strumpbyxor och har klippt mig själv, vad är jag fem eller tjugoåtta? W för ikväll ska jag festa som om det är nittonhundranittionio.

anekdot; isvatten i byxan

mamma (som är syslöjdslärare) sa just "jag brukar berätta en historia om dig för mina femmor nu när det blir vår, en som är väldigt förknippad med våren för mig". jag bara "uh-oh speghetti o´s". historien handlade om när vi bodde i skellefteå och det blev vår och varje vår i norrland rinner det väldigt mycket vatten överallt för att all snö smälter. vi bodde då i ett gult hus i en backe och jag var ute i mina galonbyxor och mamma kom ut för att titta till mig och fann mig liggandes på gatan bubbelskrattandes med den tinande snön/isvattnet rinnandes rakt ner in i mina galonisar. de var sprängfyllda med vatten och ur mina stövlar var det små fontäner av allt vatten som sprutade ut. mamma bar in mig och jag var hysterisk och skrek "JAG VILL UUUUUT!".

Trådstol


Och nu: lyxfällan!

en träff med natten

jag pallar inte ladytron. de är rara och riot retro men jag är trött, ska äta lax, råris, sallad och vattenmelon och dricka vin med mamma och se tv. sen ska jag ha en träff med natten.

ät val medans den finns

okej alternativen:

*ladytron på inkonst, sedan I LOVE! = jag kör båda.

outfits alternativ:
*guldbyxor
*paljettklänning
*rosa tshirtklänning
*shortsdress

jag älskar val. ät val medans den finns.

I LOVE! nästan allt men speciellt emilia&maria

nu har jag skrivit klubbkrönikan. oh vilket party. berättar mer vad den handlar om sen. det var klubbmöte idag. vi kom fram till mycket, mycket saker och benade upp bra. det känns väldigt effektivt och det ska bli skönt att ta itu med det för jag har varit lite ängsligt stressad. sen gick jag och moa till UFF för att fråga om den sjukt fina oranga paljettkepsen i skylten men den släpps först nästa tisdag men jag köpte en fin svart/rosametallic plisserad kjol istället som man kan ha som kort klänning. sen gick vi till en rökelseaffär på gågatan där jag köpte en smyckeshand i vit plast som man kan ha halsband och ringar på för 98 kronor och sen gick moa till hemköp och jag gick hem. ikväll blir det förhoppningsvis I LOVE! för jag älskar I LOVE! jag funderade på att köpa silverspray till min nya indianfrisyr men jag pallade inte. får ta det nästa gång jag lovar I LOVE!

date with ikea

lyssna här vad jag gjorde idag då: VAR PÅ IKEA MED MAMMA OCH K! och nej, jag är inte kristen eller gift men jag älskar svennetryggasaker som är gjorda i plast och produceras i typ polen och säljs i enorma kvantiteter i välisolerade varuhus vid E4an. länge leve smålänningen. det är sveriges motsvarighet till juden. och jag älskar judar. jag har alltid velat dejta en, jag och yvonne tänkte förut börja hänga utanför synagogan och bara "hej, kan du inte lära mig koka lite bröd". det finns en snygg smålänning (tror jag han är) som heter gustav här i stan. vi gick på dejt på hilton en gång och jag var sjukt nervös för att han var så snygg.

jag köpte detta på ikea:
*två klädställningar till mitt halva rum som istället för en trött sovalkov ska bli en budoir/walk-in-closet.
*neongröna, orange och vita handdukar till badrummet med schackrutigt golv
*neongrön kattsandlåda
*100 galgar
*två brödkorgar i plast: grön och orange som jag ska ha till mitt smink
*fyra köksstolar i krom med transparanta gummitrådar ni vet som man sitter på som ett spindelnät a la 50/80tal
*värmeljus (finns det någon som inte köper värmeljus när man är på ikea?)
*en transparant gigantisk tvättkasse som jag ska ha som shoppingväska och endast ha mobilen och plånboken i och gräva i den i en halvtimme för att det är kul och bara "hej jag är mary poppins jag drar upp en palm nu kolla".

Svensson junior



så här kommer min dotter se ut om jag ligger med någon snygg och glömmer ta p-ringen/kondom.

p.s jag glömmer aldrig till min mormors stora förtret AKA jag är äldsta barnbarnet. mormor bara "du är ju i giftasålder nu". jag bara *tystnad* "vars är tjotta".

Bow wow wow



jag klippte mig som en indian idag. har lyssnat så mycket på grace jones och lizzy mercier så jag vill vara lite tioårig pojke/executive sweet igen.

coco

det är så jävla coco just nu. hej då. berättar mer sen. det handlar om en klubb. ni vet vilken.

Apr 4, 2007

what me worry?

jag är redan helt slut efter allt socialiserande. säkert flera timmar på raken med mamman på stan. jag har kurat ihop mig framför datorn i den stora fåtöljen, satt på jazz och försöker att vara asocial här ett tag. det går bra. vi ska äta rökta räkor och ångkokta bläckfiskringar med sallad på spenat, vattenmelon, granatäpple och avokado och så olivsås till. sjukt gott.

paljettögonbryn

på i love! imorgon ska jag ha paljettögonbryn = P_A_L_J_E_T_T_Ö_G_O_N_B_R_Y_N. jag har en bild från en visning, men jag kan inte ladda upp bilder från min mac annat än från min mobil så det var ju värt. ni får hålla ut i väntan på den extremt spännande paljettögonbrynsbilden. detta är min cliffhanger då.

Utedag



jag hann inte städa klart för vi hade lite the prom jobbgrejer att kolla upp, men jag hann ner till stationen i tid för att träffa mamma. hon var sjukt op-art i vitt hår, svart mascara och svart/vitklänning. jäkla 60-tals ungdom tänkte jag och föreslog att vi skulle ta bussen upp men mamma insisterade på taxi för hon hade inte kissat hela tågresan från sthlm till malmö eftersom tjottan var liten och ful så vi åkte snabbt upp till mig, lämnade väskan, pudrade näsorna och så knallade vi ner till möllan och tog en cider i den sjukt blåsiga solen och åt god nummer 13 och 16 på råå för jag älskar råå. mamma undrade om jag jobbade på dygnet runt jag bara "meh MAMMA!" för att de aldrig har någon koll på vad jag sysslar med. skandal. sen gick vi och handlade smink, kläder, mat och öl och träffade cutie sara och foxy jonas grönlund på södra förstadsgatan. jonas hade sin snygga dotter med i en fin röd modern barnvagn och det var så rart att jag var nära att fråga chans på honom men istället drog jag med mamma hem eftersom jag var hungrig på räkor och allergimedicin eftersom det sved i ögonen på grund av all pollen som vill para sig med mig.

Cosby



cosbytröjans förlovade hemland = myrorna.

the prom rules ok!

hjälp läskigt. debaser skickade just ut pressutskicket till debasers alla malmöklubbar. sjukt nervöst. måste jobba som fan nu.

jordgubbskräm

ni vet den där liksom gropen som killar får på sidan av skinkorna när de spänner rumpan? jag har alltid velat äta jordgubbskräm med den gropen som tallrik.

eklektiskt hår

idag har mitt hår antagit formen "eklektisk". toppen.

la vie en läxa

detta har jag lärt mig av mina föräldrar att inte göra för att de har gjort det och det verkade inte vara en sån bra idé:
*sola solarium
*sola utan solskyddsfaktor
*röka
*köpa hus när det inte är så bra tajming
*vara odisciplinerad mot sina barn
*köra minimotorcycel på fyllan


ängeln på axeln bara "SLUTA BLOGGA BÖRJA STÄDA!"
(jag bara "bitch")

klubbkrönikabekymmer

jag har ingen aning om vad jag ska skriva för klubbkrönika till nöjesguidens majnummer. jag hade skrivit en lista men den lappen har jag klokt nog städat bort. vad göra? en hyllningstext till grace jones? trist. en text om klubbarnas utveckling under två generationer i sverige? trist och för likt "därför festar du" artikeln jag skrev i detta nummer. go-go flickorna&pojkarnas samt burleskens comeback på klubbar? jag vettefan. kanske en lista över alla jag hånglat med i malmö. SKOJA. jag får fortsätta fundera. mattias kroon visste inte heller vad han skulle skriva i sin krogkrönika. jag kanske ska lotta ut en utekväll med mig som han lottade ut en krogkväll med honom? fyndigt.

lite smuts i hörnen är bättre än ett rent helvete?

jag drömde att jag och k bråkade och han drömde detsamma. vi tjafsade lite igår. jag drömde att han sa att jag hade så fult och smutsigt hemma hos mig och så blev jag ledsen och så gick jag därifrån och blev glad och lätt i hjärtat igen.

my jamaican guy

"island life" skivan av grace jones är helt fantastisk att lyssna på när det är sol ute och man börja bli vårig och glad. alla låtar utom tredje spåret är bra. laddda ner "my jamaican guy" redan nu.

Morsan



jag ligger så efter i städschemat. jag har typ fått undan lite kläder som jag ska skänka till myrorna samt en kartong köksprylar. nu måste jag dammsuga och svabba golvet. det är lite drama med projektet nu jag pratade om. ord som "maffiametoder" har nu blivit inblandade samt slänga-på-luren-i-örat.
mamma svensson kommer kvart i tre, ska hämta henne på stationen. sen ska vi nog äta något ute, flanera och köpa saker och sen tänkte jag göra rökta räkor med gott till. kroon berättade om en god och enkel metod att göra musslor. perfekt. nu; dammsugning. fan vad trist. jag bor på 84 kvadrat, inte kul att städa. jag längtar tills jag får flytta. det ska bli en liten bachelorettepad med rosa mattor, porslinsekorrar och limegrön soffa.

Apr 3, 2007

1999

nastysms från fredrik virtanen. älskar finnar. de är så bra på hockey. journaliststudenter; bereden eder! vi heter inte medieHOROR för inget.

wild women do



and they dont regret it



middag

jag har inte lust att laga middag. igår åt jag gott grekiskt; massor av olika oliver, sallad, tunt skivad knaperstekt aubergine, sojakött, sojatzatsiki och majsbröd till. som en medelhavsdröm drömt av en svensk som heter svensson.

filmklubben

hade hoppats på filmklubben på svt ikväll men detta var vad som erbjöds:

LUNA PAPA
Tysk-rysk långfilm från 1999. I en liten by, inte långt från Samarkand, drömmer 17-åriga Mamlakat om att bli skådespelerska. En vacker fullmånenatt förförs hon av en mystisk främling som säger att han känner Tom Cruise. Mannen försvinner i mörkret och lämnar Mamlakat, som nu är gravid, bakom sig. För hennes far, Safar, och brodern Nareddin är upprätthållandet av familjeäran en fråga om stolthet, så de ger sig av med Mamlakat för att finna barnets far. Regi: Bakhtiar Khudojnazarov. I rollerna: Chulpan Khamatova, Moritz Bleibtreu, Merab Ninidze, Ato Mukhamedshanov, Nikolai Formenko, m.fl. Bredbild

mehåhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

UPDATE: det blir OMEN 2 ikväll. bitch-in.

Gud-disco


Säkert gayhouse, bach och visselpipor. Alison moyet på högsta volym.

safety dance

nya nylon är fantastisk så ni vet. jag har just ny en moment 22 på ett projekt jag jobbar med. eller det kanske inte heter moment 22, men ni vet när det känns som att ingen lösning funkar till 100% (jag hatar uttrycket 100%). den lösning som mest sannolikt vore mest effektiv och passande för alla inblandade hoppas jag på men det är klurigt. hoppas det ordnar sig till projektets och allas fördel. (ja, jag är norrländsk och har vice-andrew och blake & alexis carrington som bisnesidoler)

Good life



nya nylon och allure. vilken lycka. det är det; jag har för kul med datorn, musik (nu lyssnar jag på inner city) och bekvämt i min stora fåtölj för att vilja städa eller göra något som helst annat än att data, läsa, webba, snoka, skriva, photoshoppa och blogga.

does compute? yes darling. i do.

what would benny hill do?

UPDATE: angående tidningar. jag glömde ju mina gamla favoriter 70&80tals MAD och playboy! allt en ung kvinna behöver. playboy har - jag är seriös nu - haft fantastiska gästskribenter/författarintervjuver just under 70talet när tidningen var preppy nerd dirty (jag vet!). sen var utviken gudomligt snygga och omslagen några av de mest innovativa jag sett. den tidning som är mest lik 70&80tals playboy är nutidens i-D. se där. vem kommer döpa sig till dj buskis och bara spela londonmusik och benny hill melodin? shit, förmodligen jag. JAG KÄNNER KALLET MAMMA.

öga för öga tand för tand



jag var ute på ärenden och köpte bland annat smörkolakaffe och testade chanel allure sensuelle för att väga upp tristessen med att köpa mer städprylar som sopsäckar och cilit BANG! jag köpte även doftljus så det ska lukta gott tills jag blivit klar.

Tidningar ni är mina lovers



tidningar, bilder i allmänhet och musik har alltid varit mina favorithobbies. de tidningar jag gillat mest har i kronologisk ordning varit:

*fantomen
*knasen
*asterix&obelix
*gaston
*smash hits
*bravo
*seventeen
*pop
*darling
*bust
*honey
*cutie (japansk tidning, se bilden ovan)
*mini (systertidning till cutie)
*amerikanska vogue
*new scientist
*nylon
*harpers bazaar
*allure
*svenska elle (har tagit sig ordentligt sista två åren)

Nylon



jag älskar tidningen nylon. det vore kul att jobba på tidningen nylons los angeles kontor. det jag inte fattar med los angeles dock är att de 1) inte har ett fungerande bussnät och 2) att alla starlets dejtar samma 5 killar. jag har varit i los angeles och jag såg säkert fler än 7000 killar när jag var där. och nästan alla var snyggare än dj AM. jag ska battla mot honom när jag är där. han är säkert helt värdelös egentligen eftersom alla i la äter koks som mellis och inte hör ordentligt på grund av alla flygplan och blir glada om de spelar typ "living on a prayer" med bon jovi (det är sant! jag älskar la!). eller så någon tidning i new york. jag fick praktik på razorfishs new york kontor när jag var 20 och precis hade flyttat hemifrån. jag funderade på det men stannade kvar på darling/spray eftersom jag var rädd att jag inte litade på mig själv tillräckligt för att klara mig i new york.

eftersom alla på nylon är välklädda, snygga, smarta genier så har de naturligtvis sett till att man kan läsa deras tidning digitalt gratis. kolla på nylonmag.com och bläddra i senaste numret direkt på datorn. älskar det.

SPREAD IT

en typisk ebba von sydow grej att säga/skriva är: "trevligt att se elsa hosk som guess-modell!"

jag är för övrigt förolämpad att inte jag fick vara med och vika ut mig med ebba, sofi och hon från stureplan.se i senaste numret av café. jag menar hej, jag är också en blond mediahora! jag hade passat utmärkt i mitten på bilden i min oranga tshirt och mintgröna hjärtglasögon ätandes en varm korv eller slicka på en datasladd. ring mig, jag är billig!

ernie & bert

jag frågade fredrik virtanen hur bert karlsson var i verkligheten och han svarade massor av intressanta adjektiv varav ett fick jag slå upp - så intressant var jag.

har tv8 lejt dom för att de är sveriges svar på ernie & bert?

jag ska fråga fredrik igen, jag återkommer.

Harpers Bazaar



nya numret kom idag. ska kolla sen om det var värt för brevbäraren att bära hem åt mig från usa. åt just lunch med moa på råå så nu är jag i paltkoma. vi snackade om jobb (pause är skitsega att skriva för = frilansvarning) och om tjejgrejer. det är lustigt ljus ute idag, mina ögon är ljust grågröna. jag hämtade just sista tvätten och nu är jag trött.

update: pop NO

Anonymous said...
Men ursäkta! jäkla rockare då som bara kör dieselbil och har stora hundar som skäller och har hybris och inte inte klarar av att ringa till doktorn när de är sjuka och tror att sur + solglasögon = sexxy. Som din rådgivare tycker jag du ska lyssna på skeeter davis: the end of the world, sova sked med din kille, uppskatta det, och komma tillbaka. bah

therese svensson said...
okej darling! jag gör det! nu måste jag säga att jag uppskattar all musik bara den är cp med en twist. eller som jag brukar säga; har ett fuckbeat. kan man jucka till den gillar jag det. på riktigt, man hör det i låten, några exempel:
hall&oates - i cant go for that
peaches - lovertits
au pairs - its obvious
esg - parking lot blues
prince - 1999
yello - i love you
art of noise - legs
wham - everything she wants 12"
erasure - love to hate you
stones - miss you
sexpress - theme

therese svensson said...
bara det inte är mesigt liksom du vet. wa wa waaah. och då menar jag inte BRA wahwah som lizzy mercier.

Äkta diamant aka allt om mina älskare



den här hittade jag just när jag städade ur en skivback, en äkta diamant. det är alltså inte en smileygubbe i, jag var bara heltcrazy och satte den ovanpå min nyckelring från partyland (040-PARTY). jag fick diamanten av en gammal pojkvän som var av typen knöl. och som att inte det räckte att jag gick på bloopern att dejta honom så blev en annan skitrar och strålande klok och vacker flicka ihop med honom efter mig och blev även hon inte behandlad som en dam bör av sin loved one. vissa borde ha en varningsskylt på sig. men de enda svin jag dejtat har alla varit blonda, självgoda men haft dålig självkänsla, varit deprimerade och kört "snälla känsliga konstnärliga" killen på ytan. inte bra deal att dejta människor som medvetet eller omedvetet trycker ner sin partner för att må bättre själv (jag vet, jag har gjort det själv när jag var yngre). de snällaste, smartaste, roligaste och mest darlingrespektfulla killar jag dejtat har dock alla haft gemensamt att de varit långhåriga brunetter, tjocka (älskar kulmage) alternativt spinkiga (älskar revben), vegetarianer och varit bild-, musik- eller tekniknördar.

de har haft hög wiener-kvalité också. HÖLL JAG PÅ ATT SÄGA; jag menar hångel-kvalité.

glömde att pappa läser.

Skrattgropar



är skrattgropar egentligen celluliter på kinderna?

ängeln på axeln är en rättfärdig bitch

hej therese, det är jag ängeln på din axeln som är en jävla besserwisser. se nu vad du gör igen, du bloggar och webbar och lyssnar på skivor istället för att städa och diska. skärp dig, du vet ju att det bara blir stressigt sen. webba sen istället som en duktig kristen som tar det roliga sen och det tråkiga som första prio.

jag bara döh.

en god nyhet och en tråkig

god nyhet: jag ska förmodligen flytta till kontor i idoffhuset. jag kommer vara skitjobbig för alla för jag kan inte sitta still och så knappar jag hårt och snabbt på tangentbordet och dansar i stolen och mimar. men jag är ju i alla fall tyst och glad. alltid något.

dålig nyhet: nu måste jag ÖH panta burkar, köpa kattmat och tvättmedel. trippelöh. jag tänker i alla fall inte ta av mig solskärmen när jag går ut utan tänker låtsas att det är soligt och inte regnigt.

no no no no no no there´s a limit

jag tycker faktiskt inte om soul och funk. eller är lionel richie soul? han är så bitchin. jag gick igenom föräldrarnas skivor när jag var liten och fastnade mest för stones och beach boys. sen läste jag pop (åh gud) när jag gick i högstadiet eller något och letade fram deras soul- och funkskivor och testade sly & the family stone och till och med bowie ett tag. men det var inte min grej. discobowietiden gillade jag dock. men inte soul och funk. det är så himla....POPPIGT! jag pallar det inte. det känns som om alla popare började med soul&funk. jag har aldrig gillat pop. det låter så fult och tyst och irriterande och jag vill bara stänga in dom i en stor plastpåse och de skulle vara så mjäkiga de små popbanden att de inte ens skulle kunna slå sig ut ur den med samlad kraft. och de är säkert sådär att de lyssnar på morrisey när de har sexy time och sen gråter de efteråt för de är så känsliga och fanochhansmoster och sen dricker de te och odlar någon tantblomma på balkongen.

update: quincy jones är också bitchin.

Cmyk



kolla gänget bakom oss när vi drack pernod/skulle dricka champagne på via veneto häromdagen. cmyk. konspiration? de har läst min cmyk-artikel och gjort det med vilje. jag ska härmed jaga tecken på cmyk varje dag och utforma en vattentät teori.

Städdag



det här är sant och ingen bomb-bild från "war of the worlds". det ser ut såhär överallt i min lägenhet nu. jag bara "hmmm jag ska ju flytta snart så då är det bäst att bara slänga allt i stora högar på golvet, inte diska och slänga skräp lite överallt". smart. smart. så idag ska jag tvätta, diska (gud när ska de uppfinna en maskin som kan diska åt en??!!! jag väntar varje dag med spänd förväntan), och slänga i stort sett allt jag ser. imorgon kommer mamma dessutom. jag brukar reta henne för att hon är en slacker med städning, då kan ju inte jag ha smutsigt. typiskt att sätta mig själv i skiten. it will be allright saturday knight.

Apr 2, 2007

stereo


när mamma kommer på besök tar hon med sig min fina bandspelare som jag hade på 80talet. den ser ut såhär fast rosa. tänk att få sin första stereo till påsk nu när min vanliga gått sönder (det verkar ha gått en säkring någonstans så jag kan inte spela vinyl eller någonting. det är något skumt i görningen med det elektromagnetiska fältet. protuberanser, saturnus, databuggar, vad händer?)

omen

jag och min syster älskar horror. jag älskar 70tals horror och syrran obskyr indiehorror. vi älskar dock omen filmerna för alltid. idag hittade jag omen-dvdboxen med omen 1-4 samt nya remaken för 199 kronor på videomix. det är ett bra kap. uppskattas inte kultur längre?

private dancer



*swoon*



schema; mamma

mamma hälsar på onsdag till söndag. jag ska ta med henne på after business på rasoir, plockepinn, råå, smak, västra hamnen, after work på s:t gertrud, sangria på siesta och promenad i kungsparken. det blir bra.

Stubb och botox; en dag på kontoret

när jag fyller 30 ska jag ta botox i mina skrattrynkor. men jag ska göra det i LA annars gills det inte. botox tar bäst i LA. idag är jag hårdrockare. hård rock. synd bara att jag lyssnat på P1 hela dagen.

hedi slimane


dear hedi. i am a swedish girl who can only afford your rips offs on ebay. although i do not endorse that sort of behaviour i endorse eating good food and enjoying the outdoor life. you should eat too, and have some time off in the mountains or at an italian lake where there is lot of sausage and pasta. if you ever come to sweden, give me a call, im in the book and ill buy you a hot dog.

schock


affären schock har bästa tightsen i stan. de och lindex. bra att de ligger mittemot varann på gågatan. och sen kan man äta anka på la couronne, gå upp till johnny and i love you och fråga om man klätt sig fult eller fint och sen ta en drink på hilton. vilket toppenkvarter.

visa leg på folköl

i fredags när jag handlade grönsaker och folköl till middagen så bad de om leg! jag skriver igen; LEG! folköl! på ica!! jag rodnade av förvåning och skam och rotade nervöst i handväskan med rädslan att ha lämnat passet hemma men hittade det till slut och mumlade "jag är 28" när jag räckte fram det. förnedrande. jag gillar ju inte ens ungdomar. jag har inget uttalat hat mot dom (jag tror jag bara har uttalat hat mot rix fm, allergier, tragedier och korta öppettider), men de vet oftast ingenting, är dåliga på sex, har ingen backlog och de som är av hankön har en pervers tendens att raka sig överallt - inklusive armhålorna. tacka vet jag 30+. det är som en ljuv melodi för min karga lekamen.

eller som jag brukade säga när jag var yngre "varför skulle jag vilja vara med någon som är mindre av allt jag är, eller vill vara?". oftast fattade jag inte riktigt vad jag sa (som om jag gör det nu), men jag fattar att jag var inne på samma röda tråd. eller snarare - den tunna vita linjen.

olycklig. vad är det med mig? kan jag skärpa mig. "bita ihop" som pappa skulle säga. pappa är en jäkel på pepp. jag med. men jag tror vi glömmer peppa oss själva ibland.

misery loves virus

jag är extremt förvirrad angående vad jag ska göra med en grej. det jag vill får jag inte så jag vet inte hur jag ska lösa det. men det går inte lösa så jag får bara acceptera det. men det är jobbigt. jag gillar inte att bara acceptera saker, jag vill ändra det. det kommer förmodligen vara den egenskapen som tar kål på mig i sluttänden. jag tror det är därför jag fått så ont i magen. jag är mycket psykosomatisk av mig. de enda gånger jag blir sjuk är när jag är psykiskt stressad/frustrerad som nu när jag har problem jag inte verkar finna någon bra lösning på. men allt funkar ju ändå till slut. det är ju bara tid det handlar om. eller? han i "heroes" kan ju böja tid.

skivor

k fick sina piccadilly records skivor idag. jag fick mina skivor också. det här gången damp lizzy mercier, grace jones och 12"/80s/dance ner i min brevlåda. vilken glädje.

pretty woman mode

som en mer ladylike variant av det färgglada 80s/early 90s modet håller jag på "pretty woman" looken. slutty i CMYK och RGB lycra på nätterna och casual på dagarna i godisfärgat oversize linne, blus och jeans-shorts alternativt beastie boys looken under samma era. älskar det. som mellanstadiet fast man får äntligen ha de bästa kläderna som var för stora för en då.

godisnamn


igår sa jag att alla skulle kalla mig candy (sen kom jag på att det inte funkade för min kompis sandra heter ju candy, så jag får hitta något annat namn, förslag?) för att jag hade orange tshirtklänning och mintgröna hjärtsolglasögon och tuggummirosa lypsyl. under en sommar i stockholm kallade jag mig summercamp svensson (ändrade även i jobbmailen till summercamp@spray.se) samt flyttade ut på balkongen med madrass, en högtalare och en bunt serietidningar. som accessoar hade jag en skejtblaskredaktör till hångel samt lo-fi skivor. så ungdomligt. vojne vojne.

UPDATE; this just in:
candy explosion
confetti rain
vanilla tempest
gorgous go-go
sassy svensson
summer brain
candy rack
cutie compute


??CANDY RACK?? SUMMER BRAIN?? dopaminchock.

vilodagen

igår var jag ute i solen nästan hela dagen. jag hade bara ägg till frukost hemma och eftersom ingen orkat städa hemma hos mig än blev jag trött på allt det fula och gick ut och åt risfrukost på råå istället. sen mötte jag upp med lars och vi tog en långpromenad ner till stranden och pratade om massor av saker som vanligt. vi knallade runt lite i stan också, använde bullens toa och beställde champagne på via veneto men de hade ingen (söndag!) så vi drack pernod och åt mat istället. sen gick lars och hämtade en synth. hej då lars ill miss you science boy.

playwrights


helgen har varit en intressant blandning av höjd- och lågpunkter. i fredags dinerade jag som sagt på rasoir och blev jättefull och gick hem och åt popcorn. lördagen var ett lågvattenmärke i min personliga historia då jag hade magknip hela dagen och kräktes tre gånger. jag hatar att kräkas. dessutom missade jag explorers club. men jag såg goodfellas på tv och en dokumentär om eugene o´neil så jag bestämde mig för att börja läsa de gamla pjäsförfattarna. dock inte poster boy tennessee williams. han har fått nog med uppmärksamhet.

fantastiska strumpbyxor


första gången jag åt kebab var som tioåring i lysekil. jag hade en mintgrön och vit tröja och vita byxor men efter en kvart var min klädsel nedsölad av mildsås och kebabkött. min mamma och moster bara skrattade.

snyggaste strumpbyxorna:
godisfärger
cyan
snorgröna
knall-lila
svarta
vit/svartmönstrade
oversizemönster som gigantiska bokstäver eller fingrar
skelettmönster
såna 80-tals dirty med hål i som hororna i "pretty woman" hade

Apr 1, 2007

Guavajuice


Frukost på råå. Guavajuice, ris, papaya, räkor, tofu och sol i nacken.