Dec 22, 2007

fest med mig, gabriela och kroon på metro - sen c/o



Mattias kroon på maskerad



Chewbaccadräkten + var ska jag blogga?



Jag hittade resten av dräkten i en annan påse i garderoben. Nu ska jag bara hitta rävdräkten. Observera att jag gör gary glitter dansen.

uppdatering: ok var tycker ni jag ska blogga? här OCH ha solo-blogg på nöjesguiden, eller bara här? eller någonheltannanstans?

Chewbacca mössan!



Chewbacca måste ha solglasögon för hans framtid är så ljus. lika ljus som mina järnbristläppar.

cute & paste

jag ville ha en djduo som hette cute & paste förut. jag får värva en gammal it-kompis så jag kan använda namnet nångång.

han solo sex on legs


men hot dick on a stick! (eller som vi säger i Sverige: kuken i ett penisbröd) jag gick inte ut alls igår för sängen körde det tunga artilleriet och var skön som aldrig förr. jag lämnade inte ens lägenheten utan bara läste, sov och tittade på tv. ikväll ska jag dock vara räv och dansa på borden på good versus evil på c/o (sweet freds krav på att jag skulle bli listad var just att jag skulle dansa på minst ett bord). och ni vet ju hur räven är - helt okontrollerbar. sen ska jag sova och imorgonkväll tar jag tåget till stockholm och mamma på landet (hon bor utanför upplands väsby mot arlanda), och den 27e ska jag på skridskoklubben blades of glory som anastelle har på spy bar. MEN VAD SKA JAG HA PÅ MIG? jag får ta med mig allt jag har. alternativt bara tre paljettklänningar som får rotera under veckan.

igår gjorde jag misstaget att ta den här bilden som desktopbild på datorn, men nu får jag dåndimpen varje gång jag startar datorn och måste ta till luktsaltet.

drömbetydelse



häromnatten drömde jag att jag låg i en säng med vita sängkläder och det var ett takfönster ovanför mig med massa rutor och jag kunde se min reflektion eftersom det var mörkt ute och jag fyllde 30 och tänkte "jaha är det såhär jag ser ut" och spred ut armarna och tittade på dom. senare drömde jag att jag var gravid igen och skulle in på en hög buss eller spårvagn eller något, men det var så fruktansvärt tungt och jag bar på en massa saker att folk fick hjälpa mig upp.

nu har jag drömt så mycket om gravid (och att resa med flygplan) att jag kollade upp några återkommande drömämnen:

gravid:
New life.Creative. Inventive. Prepared to produce something.
To dream that you are pregnant, symbolizes an aspect of yourself or some aspect of your personal life that is growing and developing. You may not be ready to talk about it or act on it. This may also represent the birth of a new idea, direction, project or goal.

resa:
Journey. Freedom. Change. Change in attitude.
To dream that you are traveling, represents the path toward your life goals. It also parallels your daily routine and the way you progress. If your travels come to an end, then it symbolizes successful completion of your goals.

resebiljett:
Admission. License. Looking for change and excitement.
To see a ticket in your dream, signifies the start of a new endeavor. You have decided on your path and goals in life. Consider also the type of ticket. A bus or train ticket symbolizes the price you pay to get ahead in life, while a movie ticket represents your need to be more objective. To dream that you lose a ticket, denotes confusion and ambiguity in the direction of your life.

flygplan:
Movement across great distance. Freedom. Changes towards new directions.
To see an airplane in your dream, indicates that you will overcome your obstacles and rise above to a new level of prominence and status. You may experience a higher consciousness, new-found freedom and greater awareness

tak:
Upper limits. Ready to raise some limits.
To see a ceiling in your dream, represents a mental or spiritual perspective. It may also symbolize the limit you have set for yourself.

reflektion:
To see your reflection in your dream, represents your true self; it is time to look within. The reflection may highlight both your flaws and positive attributes. Learn from your flaws and how to improve on them and at the same time appreciate your good qualities. Alternatively, your reflection could also indicate how you want others to perceive you.

fönster:
To see windows in your dream, signifies bright hopes, vast possibilities and insight. To dream that you are looking out the window, signifies your outlook on life, your consciousness, point of view, awareness, and intuition. You may be reflecting on a decision and seeking guidance. Or you need to go out into the larger world and experience life. If you are looking in the window, then it indicates that you are doing some soul searching and looking within yourself. To see shut windows in your dream, signifies desertion and abandonment.

bagage:
To see luggage in your dream, signifies the many desires, worries, and needs that you carry with you and weighing you down. You need to reduce you desires and problems and alleviate the pressure you are putting on yourself.

tungt:
To dream that something is too heavy, symbolizes your burdens, work load and responsibilities. You are carry too much on your shoulders and need to prioritize. Take a break and lighten up.


coolt. det verkar som att jag vet vad jag ska göra.

the waitresses - i know what boys like



SLÖ ROCK OCH CUT & PASTE! så bra. fick den i inboxen från lukas. the man the myth the problem.

hund ledsen

jag såg ett program om en hund som hette sven som spelade synt och jag blev ledsen för hans ägare visste att sven skulle dö en dag för han var gammal och hunden var allt han hade, och så var det en annan hund som var döv och som räddade en autistisk pojke med en tjock mamma och det var så hjärtskärande.

sen åt jag en äggmacka.

kärlek slutar med bråk



jag lyssnade på den här låten i min mp3spelare idag när jag stannade vid ett övergångställe och ett par i min ålder stod och bråkade tyst vid busshållsplatsen och flickan hade tårar i ögonen och var mycket ledsen och det var tydligt att killen hade sårat henne mycket för hon brydde sig inte om hur många som såg hennes känslor och hennes ögon var blöta och allt var tyst och det kom bilar och det var utanför den tuskiska allt-du-kan-äta-buffén och det enda jag kunde höra var den här låten och jag tänkte att de skulle ångra sig men att allt var för sent.

Tvätt



Dec 21, 2007

egyptologi TRES ACTION ÈGYPTOLOGIE eller return of the mummy)



ok ni måste titta. det är det bästa av tre världar; egyptologi, ho-wood film samt svärdsfights - SVÄRD!!!!

det 29e året: här kommer det dagboken

jösses jag är snart på väg att åka till usa, det är så spännande. 2008 - eller som jag ser på det - mitt 29e år, kommer att blir mycket intressant. jag ska jobba, eventuellt flytta en period, börja träna igen, skriva bok, inte hångla om det inte är en pojkvän (!detta kommer jag få ångra!) , ha klubb i sthlm och malmö, ha tätare kontakt med mina gamla vänner & släkt samt nivet.

we´ve got the beat (perfume by burberry)


hurra, som ni vet älskar jag burberrys parfymer - i mars släpper de sin senaste parfym THE BEAT, som frontas av min favorit agyness deyn. på internet skriver de att det är en woody floral oriental som handlar om "sparkling floral woody juice with a typically British feel" centered on Ceylon tea, iris and bluebell. Additional notes include bergamot, cardamom, pink pepper, mandarin, white musk, vetiver and cedarwood". jag bara jum?

min parfymönskelista:
  • "coco" av chanel - den önskade jag mig i julklapp JAY! jag har "coco mademoiselle" och den är fab, men jag gillar äldre dofter.
  • "the beat" av burberry - släpps i mars
  • "pour homme" av dior (det är en herrparfym men det luktar så gott och mer fantastiskt än många av de damparfymer jag har på hyllan)

Det behövs alltid mer pynt

Knappa lampan


Jag klarade det!

donde esta ana?


fredrik virtanen trodde jag hade fått ätstörning när han såg min bild på facebook och skrev "har du blivit Ana! Vilken banalitet i att gå post-Ana vid 30" (vilket jag inte fattade så han sa att det var en förkortning för anorexia), men jag sa att jag höll in magen på bilden och att jag just ätit en halv ren och gått upp 7 kilo. idag är jag dock extra välgödd tack vare det fantastiska middagen igår där jag inte kunde bärga mig utan även åt smör som det är laktos i, så jag är laktossvullen idag. men det var det värt för det var riktigt smör och det måste jag äta en gång om året annars blir jag så ledsen. jag fick inte ens ont i magen efter men det tror jag beror på att jag drack så mycket whisky att whiskyn slog ut allt annat.

den mytomspunna rävdräkten


jag tror jag ska vara en räv imorgon på good versus evil maskeraden på c/o.

pastell no4 ikväll


det här balunset tänkte jag besökta ikväll! imorgon blir det maskerad på versus på c/o! jag svimmar av nördlycka, tänk om det kommer en stormtrooper, då dör jag av extas. jag funderar på att ha rävdräkt och solglasögon för jag hittar inte min röda drottning amidala dräkt.

våra julhelgtips i metro



What would Leia do?
Gå på Versus technomaskerad såklart

Obi-wan Kenobi (Oscar Villata) och Darth Vader (Sweet Fred) har tagit med skivbackarna från en rymd lång långt härifrån och spelar det finaste av techno och dorkhouse. Självklart får bästa kostym ett fint pris och om du inte klär ut dig häller vi öl på dig för då är du trist och kommer inte få ligga.
lör, Good versus Evil, C/O, Spångatan 38, Malmö, 23-03, fri entré innan midnatt sedan 50 kr

Ta hummern dit den kommer, eller seden då

Hummer är som bekant den klassiska nyårsrätten. Vi har väl alla tjusats av dess fina arom och smak samt blivit packade på champagne och himlat med ögonen åt brudarna som låst in sig på badrummet medans deras välklädda kavaljer sitter utanför och försöker råda bot på problemen. Easy come, easy go säger vi, men hummern består. Beställ din fina nyårssupé från fiskrestaurangen Johan P på Lilla torg i Malmö. De har två olika menyer för bra priser. Annars kan du köpa din hummerformade tofuhummer på Astrid och aporna vid konserthuset. Vi ska äta bådeoch! Läs mer på www.johanp.nu. Om du tycker hummer blir tråkigt kan du alltid vara ett geni och laga årets Nobelmiddag! Recept finner du på www.recept.nu.
Johan P, Saluhallen, Landbygatan 3, Malmö, ring 040-971818 för mer info


Det kommer bli jättevarmt därinne

Enligt stans bästa flyer lovar Reggaeton på restaurang Hipp massor av Hot Party och hiphop. De skriver att DJ Rosse från ”Klub Hemligt” (klubben är så ball att de stavar klubb med ett b). Dessutom dj Wido och dj Mega.
Fre, Reggaeafton, Hipp, Kalendegatan 12, Malmö, 23-03, 100 kr


Robotdans

Synt, elektro och mikroskopdisko med K är vad som bjuds när Ich Robot bjuder upp till dans i Retros källare. Ida och Lucy är inte två damer från Dallas utan i själva verket två unga män i sina bästa år som ser till att du har en trevlig kväll i elektronikans välsignade tecken. Lyssna och titta på videos på myspace.com/ichrobot.
Lör, Ich Robot, Retro, N Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré


Som sommar

Tiki-Pete spelar tikibar toner och knastrig jazz för alla öron som är trötta på julmusik och tjat och annat kärleksfullt gnat från släkten om att kamma sig och skaffa ett riktigt jobb. Dröm dig bort till Hawaii, eller den där tikibaren i Los Angeles som du var på förra sommaren.
Lör, Tiki-Pete, Metro, Ängelholmsgatan 14, Malmö, 22-03, fri entré


Pastell

Hemvändarhelg och alla potentiella span åker hem till byn– men först julfest på Pastell. Liveklubben bjuder oss på toner från år 2007 komprimerat i en artist– Familjen! Dessutom spelar Printer (de fyra danskarna). Vi ljuger inte när vi säger att alla dina ragg någonsin kommer att vara där– ganska komplicerat, men väldigt roligt.
Fre, Pastell # 4, Jeriko, Spång 38, Malmö, 22–03, 80 kr vid förköp på kulturcentralen, 20 år


Electronic soundclash på Inkonst

Hade du bort i Uddevalla hade du lätt gått på Harrys och druckit starköl ur en stövel på juldagen– tur för dig att du inte gör det. Hänger du i Malmö kan man hålla fast vid en vinnande tradition, nämligen att dansa loss på Electronic Soundclash på juldagen. För 5:e året i rad bjuder klubben på ett helelektroniskt soundclash med två dansgolv och 7 djs.
Tis, Electronic Soundclash, Inkonst, Bergsg 29, Malmö, 23-03, 100 kr


Svennedagen på KB

Alla tiders folkligaste samankomst är på intågande – juldagen på KB. Hångla med högstadievänner och dansa på scenen. Det är ändå ingen som kommer vara i skicks att komma ihåg att du var där. Big Boss Börén och Mini Boss Börén (lillbrorsan) spelar skivor på stora och på det lilla golvet kör Folkhemsdesperados. En sak till, Kb har öppet till 05, denna desperata natt.
Tis, Juldagen på KB, Kb, Bergsg 18, Malmö, 23–05, 100 kr, 20 år


Fick du fula julklappar?

Om du missade tåget hem till jul eller blivit för gammal för att uppskatta julklappar så kan du stilla din ångest på Debaser på Julafton. Där bjuder Andy och Mikael Nordlander till på sina bästa jultreats. Happy lonely Christmas!
Mån, Julafton på Debaser, N Parkg 2, Malmö, 22–03, 60 kr, 20 år


Det sista vi säger om jul!

Ett sista–minuten jultreat för dig som förträngt att det snart är jul: Julföreställning med Kristoffer Jonzon, hans piano och poeten Bob Hanssons vemod, kärlek och allsång.
Fre, Julshow Liksom, Inkonst, Bergsg 29, Malmö, 21–03, 80 kr, 18 år

Kalkon är den nya grisen
Är du mellan generationer i det traditionella julfirandet med släkten, samt har inte skaffat egen familj än så HEJ! Vi är på din sida kompis. För en toppenjul i egen regi behövs bara tre ting: god underhållning (finns på tvn), fin plastgran (finns på Lagerhaus), samt fantastiskt god mat. Självklart vill man inte laga till den själv, så därför går du bara till Ingelsta Kalkon och beställer en jultallrik efter egen smak. Självklart dricker du riktigt god sprit till samt ser till at ta på dig paljettblåsan och gå till Debasers julfest efteråt!
Ingelsta Kalkon, Östergatan 26 i Malmö samt Knut den stores torg 1d i Lund, www.ingelstakalkon.se

En date med high five
High Five bjuder som sedvanligt på mint juleps, exotica, surf och 60-tals trash galore rock. Langhorns spelar live och High Five gänget hälsar att du ska komma ut för en sista härlig bläcka innan högtidernas krav. Och vem kan säga nej till en sådan invit?
Fre, High Five, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22.00 sedan 80 kr

Fit for fest
På juldagen bjuder Lamont in till stor juldagsbaluns på Debaser och det bjuds bland annat på glamourdisco och ballroom rock. Lamont spelar live och drar som vanligt inte ner på extravaganserna och specialeffekter.
Tis, Lamonts juldagsparty, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 20-03, på scen 22.00, 80 kr

Julebeatbox
Jul + hiphop = Mjaaaa, men Festen bjuder som vanligt på en hejdundrande rapfest av sprakande julslag. Sly Johnson AKA the Mic Buddah (FRA) är del av den franska supergruppen Saïan Supa Crew. Det blir mycket beatbox av bästa sort. Dessutom Dj Team Skidoo.
Lör, Festen, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22 sedan 80 kr

2008 låter som shotta

jag och mattias pratade bland annat om 2008 och att vi INTE skulle banta i alla fall och jag sa att jag hade gått upp 7 kilo på ett och ett halvt år och mattias skrattade och trodde jag skoja, och sen pratade vi om hur glada vi var att ekologi blivit en del i vår vardagskultur, precis som internet en gång blev på 90-talet, och sen pratade vi om en massa annat och gubben bakom oss tyckte vi var mer intressanta än sitt eget sällskap för han satt och tittade och lyssnade på oss hela kvällen (hans sällskap lär ju inte pratat om media, kläder, kolade kompisar eller perversiteter direkt)

middag på årstiderna + öl på svea







jag var ute och försökte julhandla (jag fick i alla fall köpa vin denna gång på systembolaget, men han i kassan fnissade åt mitt leg???!!), och så ringde mattias och sa "hej coco, är du hungrig?" jag bara "JO" han bara "då äter vi då!". så gick vi till årstiderna, hängde av jackorna till den rödlätte gerderobskillen som lyssnade på bach och satte oss under ett tegelvalv i den gotiska källaren. vi fick champagne och tog varsin meny och åt hummer, renfilé, fisk i saffranssås, skaldjursvårrullar, rökt ål, lax och blodapelsinsorbet till dessert. det var som en dröm. sen svimmade mattias av lycka för det fanns ett vin från -92 n joly som jag inte vet hur man stavar, men han blev väldigt glad att det fanns för det hade han inte hittat tidigare. n joly bor i frankrike och gör biodynamiska paganistiska viner och det var gott och roligt. sen gick vi till svea och drack rökig whisky, vin, öl, calvados och pratade med daniel. sen ritade vi av varann i gästboken och tog en taxi till brogatan och nöp dygnet runt folk i rumpan och efter an halv öl där kastade jag in handduken för jag var full och trött och bestämde mig för att gå hem och sova. the end.

godnatt



det hände jättemycket roligt oväntat ikväll, en fantastisk middag bland annat. berättar mer imorgon dagboken. här är förresten jag och santo nu när vi ska sova hejdå.

Dec 20, 2007

JUDEkATTER = jag dör av lycka


hej kille: ge mig en judeoutfit till min katt och jag är din för alltid.

kelis


kelis är så BITCHEN. inte så bra musik, men BITCHEN. KOLLA.

lampan från hades


jag har fortfarande inte satt upp lampan som är skitsvår. det är sånt här man har män till - vaktisar med liggtjänst.


SKOJA!!

fast det är såklart en bonus. jag har dåligt tålamod vad gäller borra och plocka ihop små detaljer. jag gillar att lyfta och spika och laga mat.

julklapp från olof


här är bilden på mig jag fick från olof, åh jösses, det var tider det när jag dejtade jocken i fotbollslaget och vi hade heavy hångel dagarna i ända till romantiska donna summer låtar.

Dec 19, 2007

stockholm, här kommer öl och trubbel!

TIO POÄNG! det blev inte en ensam jul i skåne för mamma knåpade ihop en tågbiljett till mig, santo och nexxor. det blir en vecka i stockholm med glögg, öppen brasa i mammas hus på herrgårn, kalkon (vi ska göra fylld kalkon för första gången), julafton med moster marianne, morbror gunder (han som var min barnvakt och läste MAD blaskor för mig när mamma pluggade på tillskärarakademin), bio med pappa, massor med kabel-tv, ölträffar med gamla vänner, en eventuell riktig date och så kommer jag nog köpa alldeles för mycket dramatiska paljettplagg på beyond retro som vanligt!

Malmö C - Stockholm C (söndag, 2007-12-23. Avgång: 19:14)
Stockholm C - Malmö C (söndag, 2007-12-30. Avgång: 15:45)



nekad!!



jag fick inte handla glögg och vin på systembolaget på hansa för tjejen i kassan trodde inte att det var jag på leget, jag bara "men det är ju jag, jag är -78a!", hon bara "men jag tror inte du är 30". så jag fick gå tomhänt därifrån. tänk om mamma hittade på att jag var född -78. jag som hade planerat ett skönt bad med varm glögg och jazz på P2 efter två dagars hushållspyssel (kläderna som ligger omkringströdda är tvätt, inte lathet). men istället fick jag smeka kulorna på granen och se besviken ut.
senare tog jag en promenad med erik och han sa att han kunde köpa ut åt mig nästa gång.

hon i kassan på systemet hade förresten brunt hempermanentat hår.

rosenrot + och -


jag mailade med en klok donna om rosenrotens plus och minus, och jag sa att det var så galet för jag kände mig kär och glad, men eftersom jag inte har någon karl, så har jag tvetenskapligt funderat över om jag fortfarande är kär i mitt ex (svaret är dock nej ok), och hon sa såhär:
"men du det där har jag svar på! det är dina hjärnceller och nerver som spelar dig spratt. long term relationship... du måste vänja av dom förstår du. när vi ser något vi känner igen kör minnet igång samma känslo-process som förra gången man befann sig i samma situation. eller de gångerna innan. se "what the bleep do we know".

men jag har faktiskt slutat ta zoloft sen jag började med rosenroten, tro det eller ej. zoloft är så 2006. det är faktiskt stor skillnad. men sen dricker jag absurdt nyttiga teer också samt tar vitaminer. plus att jag fortfarande tror att jag har aspergers syndsrom eller damp light eller något.

tvåfärgade ben + minimarket


minimarket ska ju göra några plagg till weekdays nya butik, vet ej om det bara gäller för just den butiken i stockholm eller om de kommer till malmö också. jag bryr mig inte så mycket om det - men jag vill verkligen ha ett par jeans eller tights med olika färger för varje ben. jag vet att american apparel haft såna tights, men det skulle vara snyggt med såna jeans.

på tjocken

oj vad många celebriteter som blir gravida - nu är britney spears 16-åriga syrra gravid och lily allen ska ha barn med sin chemical brothers-kille. har de inte p-ring utomlands?

blythe dockor





anna skickade de här dockbilderna och jag älskar blythedockor, när jag prenumererade på japanska modetidningen CUTiE hade de alltid någon bisarrt blythe-inslag, som tex en blythe-serie eller ett blythe-modejobb.

veckans bekännelse: cheerleader

p.s jag har varit cheerleader åt märstas amerikanska fotbollslag när jag var 15. det enda jag kommer ihåg är att det var skitjobbigt att göra en mänsklig pyramid.

GLADA KLUBBNYHETER - the prom goes stockholm!


vi ska ha THE PROM i stockholm också! fredagen den 22e februari har vi bal med cheerleadertema på Debaser medis. ni kommer DÖ. jag kanske kan fixa en festbuss upp till stockholm med malmös partydjur iklädda pom-poms och the prom cheerleaderoutfits. STAY TUNED..................

självklart fortsätter vi i malmö också. första fredagen varje månad.

syntens historia

På Monitor i P1

nyårsidol DYNASTY


UFFFFF - den flärdfulle läsaren lia skickade den här bilden som nyårsinspiration! självklart!! jag måste fråga en tjej- och en killkompis om vi kan gå som krystal, blake och alexis.

enkät: nyårsidoler


åh gabriela skickade den här bilden som inspiration till nyårsfesten. så bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! okej, skicka in era nyårs-stil-ikon-bilder (antingen bildens webbadress eller till stamcellforever@gmail.com) för det är roligt och jag har slapp hemmadag och ska tvätta, panta burkar, dammsuga och baka (!!??? ja fer real), och vill ha bildfest.

skolan är slut för alltid

det är otroligt fuskigt att dagens kids får välja gymnasium med fördelar som gymkort, kötkort och bärbar dator.

Dec 18, 2007

INXS - i need you tonight



klipp och klistra in gubbar mot en fräck bakgrund (läs: svart) är de bästa videorna. kan nutidens musikindustri sluta hyra dyra l.a hus med pooler och pattbrudar/oljiga killar. kolla även on yellos "i love you" video här nedan. genialiskt.


jag borde bli videoregissör. ingen vet ju hur man gör längre.

JULGRAN EFTER




  1. jag sätter i tråd i 64 bronsfärgade julgranskulor
  2. jag skruvar på golvet
  3. klar

månadens kap; blommiga skor med dragkedja




från H&M, 129 kronor

Stadshuset


På stadshuset har en massa barn fått rita varsin dag fram till julafton. Mycket Neon naivistisk. En som heter therese har ritat dagens ljusbild och i sann thereseanda har hon ritat av julmaten.

trist nu kul sen

nu är jag såhär glad :( för jag ska bära ner boklådor till källarförrådet, panta burkar, återvinna flaskor, fixa tvättid, bära möbler och omorganisera mina kläder. MEN sen blir jag såhär glad :0 för då tänkte jag se tv och dricka juleöl i min ommöblerade lägenhet.

mina tisdagstips i metro

TIDENS ANDA Panik över var du ska fira jul? Eller är din familj coco? Hav förtröstan. Klä ut din katt till en ren och köp en juletallrik från Ingelsta kalkon. Själv är bäste dräng.

Konst på t-shirts
Blod är det nya svarta



Blood is the new black är en webbshop med konst och ny design. Den skapades 2004 av Mitra Khayyam för att fylla två syften – att ge nya designers och konstnärer en chans att visa upp sig, och för att ge allmänheten en chans att träffa nya designers och konstnärer. För att göra det lättillgängligt för en publik som kanske inte har råd eller lust att köpa tavlor eller annat arty, bestämde sig Mitra för att trycka all konst på t-shirts. Döenkelt och smart. Några av de konstnärer som medverkar är Andrea Shear, Keren Richter, Steve Green, Porous Walker och Jeremy Relph. Vi gillar Tiffany Malakooti, Milano Chow och Patrick Jilbert bäst (Jilbert har gjort en t-shirt med texten ”Thick girls are DOPE”, men Keith Shore kanske är mest känd av dem alla från sina samarbeten med Listen Skateboards, The Shins och MTV.
www.bloodisthenewblack.com

Modette-Linas blogg
Lina jobbade tidigare på fina tidningen Modette, och har nu flyttat sin modenördblogg till denna address:
www.fortheloveofourselves.blogspot.com. Det är massor av egobilder, stylingbilder, musikvideos, popkulturella referenser och sånt som det alltid är på modebloggar fast skillnaden är att Lina är smart, rolig och jävligt vass med cool smak. Ingen jävla Kate Moss tönt med andra ord. Bookmarka Lina genast så blir chefen glad att du surfar på arbetstid.
www.fortheloveofourselves.blogspot.com

För musiknörden
Ikväll blir det en trestegsraket vad gäller bra tv! Mellan 20.00-23.00 går det massor av bra program. Klockan 20.00 visar Musikbyrån sin årsbästalista och sammanfattar musikåret som gått. Det blandas med intervjuer, anal-yser och bonusmaterial. Redaktionen har listat 30 plattor, pricka av hur många du har i din skivsamling (eller hur många du hört talas om överhuvudtaget).
Musikbyråns årsbästalista, 20.00, SVT2

För modenörden
Direkt efter Musikbyrån kan du zappa över till Kanal 5 där Ugly Betty pinas av att Wilhelmina förbereder sitt bröllop. Wilhelmina i sin tur pinas över att Victoria Beckham stjäl all uppmärksamhet och herrejösseshurskadettasluta??! Gillar du inte tjejgeeks som jobbar på tidning så vet vi inte varför du läser detta, men då kan du titta på Dr. House på TV4 istället.
Ugly Betty, 21.00, Kanal 5

För nörden
Och så dagens klimax: Årets nobelpristagare samlas enligt traditionen för att prata om världen, framtiden och forskning. Ett av årets tv-måsten! Bänka dig med labbrocken.
Snillen spekulerar, 22:00, SVT1



glada nyheter!


  1. hon vi ville boka till the prom (aka the prawn eller the porn) kunde komma så vi är väldigt glada! vi berättar mer snart.
  2. ikväll är det mastodont nördtvkväll i tre timmar. först musikkbyråns årsbästalista, sen ugly betty och sist men inte minst snillen spekulerar där årets nobelpristagare pratar om forskning, världen och framtiden!
  3. jag har redan klämt på paketen som pappa lämnade, jag tror ett paket är ett GEVÄR men det är ganska lätt.

skruven och bulimipojken

idag när jag skruvade upp lamporna i köket lyssnade jag som vanligt på P1, och programmet "tendens" hade läsarnas egna berättelser - jag tror de tog de bästa som inte fick vara med som sommarpratare (de valde ju ut en riktig person att vara sommarpratare vilket var den ende jag lyssnade på förutom martin kellerman (som förövrigt var en ren slump att jag lyssnade på)). idag var det en kille som berättade om sin bulimi och att han fick det när hans mamma dog i cancer och jag blev så ledsen att jag fick stänga av radion och fokusera mig på att skruva loss den jävla skruven.

tessan och max from the block


från versus i fredags! candy och goggles.

den svenska modellen


i seattle finns det en burleskstrippa som heter THE SWEDISH HOUSEWIFE som strippar till "sommar, sommar, sommar" och andra svenska klassiker. jag måste intervjua henne. jag har intervjuat sucicide girls men jag har större sympati för humor och svenska seglarhits än dödsrock.

jag ska snart gå och panta burkar och vinna 10.000 på en tia-lott.

hemkunskap


jag gör om lite i lägenheten idag
  • nya spotlights i köket över diskHOn och spisen
  • jag kastade bort soffan
  • jag tog isär min dubbelsäng och flyttade 80-sängen dit soffan stod och tänkte den med tyg + kuddarna från soffan
  • brunt överkast på min 120-säng som jag ska sova i samt en vit ryamatta framför
  • vitt tyg framför min öppna garderbo samt pizzavalvet in till hallen
  • ny hatthängare istället för den skrymmande klädställningen
  • ny hallmatta
  • ny taklampa
  • fruktskål på köksbordet + hyacinter

olästa brev

inatt tänkte jag på de brev jag fått av mormor och farmor till jular och andra högtider, och att jag har så svårt att läsa deras skrivstil, sen tänkte jag om de dog innan jag har hunnit lära mig läsa deras brev och då blev jag ledsen. sen tänkte jag på saker jag skulle vilja säga till någon, nej, KUNDE säga till någon och då blev jag ännu mer vemodig. sen somnade jag och vaknade glad igen.

nyårsbalblåsa som glittrar i RGB



den här hittade jag också i förrådet! den kommer också från ebay och väskan i rosa lack är från chique. det kanske inte syns men klänningen har rosett vid midjan, sammetsfläckar och glittrar i RGB.

jem and the holograms går på disco



tre bortg(l)ömda fynd från förrådet. paljettklänningen köpte jag på ebay, den röda fick jag av mamma och jem & the holograms-lila tröjan köpte jag när vi var i malmö och tittade på lägenheter för fyra år sen.

29e räkningen

jag var riktigt hurtig imorse och åt tonfisk till frukost och drack yerba maté te med pappa i det mintgröna köket och flyttade sängar, bar soffor, åkte till återvinningscentralen, skruvade upp en lampa ovanför spisen, flyttade min 80-säng ditt soffan stod och satte typ över och nu är jag helt trött men det ligger massa saker på sängen så jag kan inte slumbra. pappa åkte just och vi har haft jätteroligt. i fredags var vi som bekant på hais julbord där vi åt som om vårt inre var ett svart hål (det fanns nigiris, makis, misosoppa, två wasabisenaper, wasabipanerad julskinka, japanska köttbullar, honungsglacerade revbensspäll, sashimi, glasnudelsallad med halstrad tonfisk, ångkokta grönsaker, ris, räkspett, kycklingspett, oxkött, två sorters japansk lax och massa mer. till dessert fick man hallon panna cotta, skiktad gröt och vinkokta päron med vaniljsås for the win). sen drack vi rökig whisky på bishop arms (mitt bästa ställe, det är aldrig någon mediaarbetare eller någon man känner där), och satt och pratade framför brasan om relationer och massa annat. jag saknar min familj och släkt väldigt mycket. det är först nu jag tycker det är kasst att ha flyttat så ofta. släkten är i norrland, familjen i stockholm, vänner i stockholm och malmö och det stora utlandet. hur ska detta sluta? det 29e året verkar bli intressant. för min del verkar det bli självrannsakningens år. det känns lite som att jag börjar gå långsammare istället för att jaga fram eller bort.

Lampan


Ny taklampa. Men jag ska visst sätta ihop de tre miljoner delarna på eget bevåg. Vi får se vem som ringer ikeas hjälpmigjagärmongo linje imorgon. Stay tuned!!

The gran!


Före julesmink.