Nov 22, 2008

otippad flirt


en kille jag känner ville ligga med mig igår vilket var helt otippat. naturligtvis ville inte jag detm och jag hade inte heller gjort det även om jag vore singel vilket också var lite otippat eftersom jag alltid gillat honom innan.

nu ska jag skriva på mina knogar och gå en sväng till freaks n geeks locals night på debaser innan det blir babel (jag gillar mitt kvarter, att bo kring folkets park är bäst - dock inte sidan mot möllevångstorget för det är så jävla dreads-trumma-töntigt)

fredag och dollars i korsetten




igår skrev jag COTN CNDY på knogarna men ikväll blir det RUND GÅNG. så bra namn. jag tog lite bilder igår förresten såg jag just i mobilen. louise och karin kom hit efter idol och vi drack vin och pratade om shix och sen gick vi till kartellen och ballade ur. det var så fint. babydoll caroline var helt extraordinärt snygg och san-one likaså. tjejer gör de bästa klubbarna för de tänker oftare på helheten.

sista bilden med mig och louise tagen vid halv fyra är bäst, jag ser ut som en 35årig bakgate-showgirl. jag borde bara smetat ut läppstiftet lite också.

kvällens måste: black devil disco club på babel när rundgång håller fest med ich robot

jag intervjuade dennis till öresundsregionen.se:

Lördag 22 November har skivbutiken Rundgång stor fest tillsammans med Ich RobotBabel (f.d Jeriko). De har bjudit in electrolegendarerna Black Devil Disco Club vilket betyder tidig julafton för alla musiknördar. Black Devil släppte lpn ”Disco Club” 1978 på en italiensk label, och fick snabbt kultstatus i discokretsar. Bakom gruppen stod Bernard Fevre och Jackie Gardano, eller Joachim Sherylee och Junior Claristidge som var deras artistnamn. 2007 började Bernard Fevre producera musik igen vilket resulterade i tre nya Black Devil album – ”28 after”, ”Black Devil in Dub” och ”Eight on Eight”. Inte nog med att Black Devil står på scen på lördag, Kite kommer agera förband och Rundgång djs och Ich Robot kommer spela skivor hela natten.

Dennis Lood står bakom skivbutiken och klubben Rundgång, så vi frågade honom vad som är så speciellt med Black Devil:
- De är helt unika, släppte en skiva 1978 som bara försvann. För att sedan blir återupptäckt i början av 2000-talet. Nu har de hunnit släppa 3 skivor till i samma stil. Det är elektroniskdisco och det är helt underbart.

Vad kan man förvänta sig på Rundgångs klubbar?

- Dans, dans, dans och de bästa vinyldjsarna i stan!

10 låtar man kan höra på era klubbar?

Sylvester - "Do you wanna funk"
Donna Summer - "I feel love""
Baby´s Gang - "Happy song""
Transvolta - "Disco computer""
Patrick Cowley - "Menergy""
Charlie - "Spacerwoman""
Man2man - "Male stripper""
Telex - "Moskow Diskow""
Depeche Mode - "No disco""
Men Without Hats - "Where do the boys go". Bara sköna discoclassics.

Önskegäster?

- Jag önskar att min vän Rickard som bor i Stockholm och älskar Black Devil kunde komma men det kan han inte. Trist!

Varför startade Rundgång klubb?

- En skivaffär bör väl alltid ha klubb. Mina vänner och stammisar har ju den bästa skivsmaken, så varför inte låta dem dja. Och så är jag ju själv en grym dj.

Vad gör ett bra dj-namn?

- Mitt är väl ganska bra. Digitalood, jag heter ju Lood i efternamn plus att ordet ITALO ingår... Annars är ju Mikael Nordlanders DJISOK ett helt genialiskt dj-namn. Jag gillar också Do The Math (Mathias Larsson).

Dina fem bästa skivfynd någonsin?

- När jag hittade Suicides första skiva var jag sååå lycklig, men det var innan jag startade Rundgång. Young Marble Giant orginalet hittade jag i Köpenhamn, det är en av de bästa skivorna genom tiderna. The Sound`s första från 1980 är en annan sån lycka. DAF "Der produkt of.." hittar man inte så ofta och är kul att ha, dock är det inte deras bästa. Fösta Bob Hund fullängdaren på vinyl är också så kul att ha. Bob Hund har varit en viktig del av mitt liv och jag är spänd på att höra deras nya låtar. Första gången Thomas Öberg var inne i butiken sa jag ”nu kan vi lägga ner för nu har min största svenska idol varit inne...”

Rundgång har klubb på Retro ca 1 gång i månaden, se vårt kalendarium för datum. Besök butiken på Kristianstadsgatan 17 i Malmö eller www.rundgong.se

kartellen igår!




jag fotade inget igår för jag var för full i fan och dansade hela kvällen med snygga louise, karin och gabriela i guldburen, men kolla dygnet runts bilder här på djuna barnes och tjejer i krokar: http://dygnetrunt.se/mingel/kartellen/71484
foto: Hilda Johansson

Falco & Brigitte Nielsen - "Body next to body"




heja brigitte! jag får hjärtstillestånd - det bästa av 80talets europopkultur möts i denna video. släng in prinsessan stephanie också så hade det varit perfekt.

Nov 21, 2008

Grace jones fris, eller stubb kanske



ja hej det är jag. jag skickade bilden från mobilen tänkandes att den rymde min stiliga gelekammade stubb. men icket.

(detta är min vanliga likgiltiga min det går sådär med den)

KARTELLEN IKVÄLL!

jag skulle vara en trailer trash förorts marie antoinette ikväll på klubb kartellen på Inkonst, men det blev en knallblå M.I.A peruk istället från bästa bästa Buttericks, så kom kom kom och ät cotton candy och var tranny prom purdy!!!!!!!!

Kartellen är en klubbcirkus som blandar gammeldags freak show med dagens klubbkultur. Förvänta dig allt från hipster-rap, hård crunk och old school booty rap till svettig GhettoTech och Electro i en enda galen röra. Det blir även freakshowakter, sockervaddflicka Tessan, gogo-burar och sexiga clowner.

Fredag 21 november: Dj Djuna Barnes (DK), San-One & BabyDoll. Suspension med Concrete Jungle Tribe. Live Vjing och freakad konst.

23-03, Nya rummet på Inkonst, Bergsgatan 38, Malmö

www.kartellen214.blogspot.com

www.myspace.com/djsanone

Observera lyckan:



Det har snöat hela dagen
OCH det är klubb kartellen ikväll på Inkonst med Djuna Barnes- må jag nypa mig i armen någon?

Det snöar!


Vilken tidig julklapp!!

Nov 20, 2008

RIP jeffrey dahmer glasögonen


*SNYFT-SMILEY*

nya glasögon


mina jeffrey dahmer glasögon har gått sönder för jag hade dom inte i ett glasögonfodral (skyll mig själv del 2). nästa vecka ska jag till köpenhamn så då ska jag se om jag hittar några fina halvrunda vintageglasögon. annars har jag sett att specsavers har jeffrey dahmer-glajjer i äkta rapport 1979 nyhetsankar-stylee.

tranny granny topshop



det ÄR ju uppenbart ett tranny geni i 60-års åldern, färskt influgen från long island eller ibiza, som designar topshops novemberkollektion. eller så är det för att jag fyller år i november och allt är presenter till MIG.

tänk vad fint att se på tv en torsdagskväll i sin paljettleotard och rota i sin fiolväska efter lypsyl.

äldre = blasé, fet och pinsam? ÖHRK


jag gick och handlade röd paprika, citron, grönsaker och blåbär för jag tror jag dragit på mig något mini-virus för att jag inte skött mathållningen och hälsan sen i juni typ (bevis: jag har gått upp fem kilo). så nu är jag trött på att vara ful och må dåligt så jag gjorde en old school favorit till middag idag - squashpasta med svamp, curry och sojagrädde. egentligen ska man ha i musslor också men det hade jag inte. när jag gör pastarätter brukar jag strimla squash fint med osthyvel så blir det som tagliatelle fast bättre. jag hade helt tappat sugen med allting vad gällde matlagning och träning men uppenbarligen mår jag ju dåligt av det så jag håller på och superkoncentrera mig på att det är roligt och intressant (för det är det ju och jag var besatt av det förut för ca tio kilo och 7000 klubbnätter sedan). eftersom jag är så sjukt lättpåverkad av mig själv (duh), så kan jag bara tänka mig till att känna olika saker. det är därför jag tror jag kan tänka bort allergierna jag har för jag har säkert tänkt till dom till att börja med. det är likadant med killar, jag kan tänka mig till att bli kär (eller okär också tyvärr).

så nu har jag tagit fram mina gamla dorkynäringsfysiologi-böcker igen och skrivit upp mig på nån pinsam fettosajt där man får "peppande" mails om nya rön och motionstips och kan skriva in sina "härliga resultat" och följa "sin framfart mot bättre hälsa". jag dör av skam. jag får skylla mig själv. är det såhär att bli äldre? fet, blasé och med på pinsamma utskick? jag DÖR!

på facebook hittade jag ett ca 3 år gammalt fotoalbum från malmös klubbliv och alla var helt rosenkindade och oskyldiga med glimten i ögat och jag bara WHA HAPPEND. jävla ålder. se nu är jag bitter också! det blir man ju när man är gammal!!!

Åhnej


Jag har kräkits igen och kom tillbaks till tvn- just för att upptäcka att det var 60 minutes. Ångest.

Nov 19, 2008

On Don Drapers bookshelf - böcker i "Mad Men"

en gammal artikel i (såklart) new york magazine tog upp litteraturen som förekommer i tv-serien "Mad Men" - från den tid när män fortfarande läste böcker till vardags. (idag läser typ 5 % av män litteratur. no shit sherlock att vi tjejer hellre träffar varandra än dumsnubbar av fallande kvalité):

In bed with his wife, Mad Men's Don Draper reads The Best of EverythingRona Jaffe's 1958 chick-lit classic about women trying to make it in the office world. Before getting into bed with his Jewish client, he reads Leon Uris's Exodus. And before he gets into bed with anyone in the second season — literary spoiler alert! — Draper is seen reading Frank O'Hara's Meditations in an Emergency. Clearly, Mad Men isn't just nostalgic for the days when men tossed back Scotch — but for the days when they tossed back Scotch and read books too! What else might be on the Draper's bookshelf? And what books about guys just like Don Draper might Matthew Weiner and the Mad Men writers have dug into for period detail?

The Hidden Persuaders (1957)
Vance Packard's hysterical exposé was the Fast Food Nation of its era — an alarmist romp through the "strange and exotic" world of Don Draper's cronies, from subliminal advertising to the feminization of men's clothes.
Sounds like Don: "The women are buying a promise," says one of the book's ad execs. "The cosmetic manufacturers are not selling lanolin, they are selling hope."

The Lonely Crowd (1950)
David Riesman's classic pop-sociology bestseller argued that Americans' pioneer spirit was being corrupted by postwar softness, while nuclear families crumbled. The result: Men were becoming "other-directed" — driven by communal peer pressure (like advertising) in an aspirational era of conspicuous consumption.
Sounds like Don: "The other-directed person is, in a sense, at home everywhere and nowhere, capable of a rapid if sometimes superficial intimacy with and response to everyone."

The Image: A Guide to Pseudo-Events in America (1961)
Daniel Boorstin was pop sociology's dystopic answer to Andy Warhol, diagnosing a new "age of contrivance" characterized by men like Don Draper who were "programming our experiences."
Sounds like Don: Like Theodore White's The Making of the President (1960), the book specifically focuses on the ways admen shaped the jingles, TV ads, and TV debates of the 1960 Nixon-Kennedy election, featured heavily in Mad Men.

Man in the Gray Flannel Suit (novel 1955, film 1956)
The title of Sloan Wilson's male weepie quickly became a pop catchphrase for conformist men, or what Theodore White dubbed the "organization man."
Sounds like Don: In the 1956 film, Gregory Peck played the role of a PTSD-rattled WWII vet who returns home from brutality of war to the common fear of becoming just another pencil-pushing commuter. When he takes a more demanding PR job at the Manhattan offices of a TV network to support his seemingly perfect family, he's nearly corrupted by the soul-deadening, square office job.

The Hucksters (1946)
Another ad-centric novel, starring another mysterious adman, Frederick Wakeman's scabrous take on advertising follows Victor Norman, a Drapery guy who returns home from his gig at the Office of War Information to a firm where his sole job is to keep a client happy with a new radio show.
Sounds like Don: Norman has an affair with a Jewish showgirl, a best friend who loves party girls more than he does, and a spectacular, romantic affair with a woman who forces him to see how unhappy he is. We guess that does sound familiar. —Logan Hill

Veckans fynd: Showgirl


H&m har fina fjäderspännen i grönt och lila för den eleganta värden och värdinnan för 59 bagis.

Don Draper i "Mad Men"









*UH* la petite mort!

tänk om jag gifte mig med don draper, då skulle jag heta therese svensson-draper, eller med jon hamm (som spelar don draper) så skulle jag heta therese svensson-HAM, eller om jag gifter mig med åke skulle jag heta strömer i efternamn som är danska för "snuten". det vore så bra när jag intervjuar danskar. "HEJ DET ÄR THERESE SVENSSON-SNUTEN SOM RINGER"

ej gikt

meh direkt efter jag gjorde det förra god-natt inlägget somnade jag verkligen och vaknade vid halv sex på morgonen med kläderna på, lamporna tända och tvn på. så trött var jag! helt sinnes. i fredags somnade jag ju innan 21 och i lördags gick jag och la mig 17.30. jag är så inte 100% frisk. idag har jag haft frossa och blödit näsblod och varit konstig så jag googlade ifall jag hade gikt men det hade jag verkligen inte. (bildgoogla gikt för jag tänker inte göra det)

Nov 18, 2008

God natt



kvällens tips: Mighty Wind på svt av christopher guest


kolla regissören christopher guest (spinal tap, best in show) film "Mighty wind" på svt1 22.00 ikväll. genidrag som "WHA HAPPEND" kommer från "Mighty wind"
läs mer på www.imdb.com/title/tt0310281)

dagens nyhet: ögonbryns transplantation


från new york magazine:
Recently, the hair-restoration company Bosley, which usually targets the George Costanzas and Rogaine-loving men of the world, announced the latest addition to their hair-plug repertoire: Eyebrow Transplantation. (...) The process involves taking hair from where it's finest (the nape of the neck or the temples), and placing it in the brow to fill in bald spots and reshape brows.
läs mer här: www.nymag.com/daily/fashion/2008/11/eyebrow_transplants_a_new_vani.html

(man bara PLOCKA INTE BORT ÖGONBRYNEN TILL ATT BÖRJA MED. jag läste även att botox är so last season på upper east side och att nya grejen är att spruta in förlamande förhuds-extrakt för alla vet att inget säger klass och pengar lika mycket som att ha förhud i fejjan)

åh nej enokin vad gör du


enoki invirad i biff. jag spydde i huvudet när jag hittade den då jag bildgooglade enokisvamp.

lunchnyheter

det blev inte omelett till lunch *SHOCKER* utan glasnudlar med enoki och gröna bönor. jag var döhungig innan lunch för jag översatte en vegetarisk guide till köpenhamn och bestämde mig för att åka dit och dinera nästa vecka.

jag har förresten fått finnar på kinden och utslag. förmodligen för att jag ibland ätit kött och ost den senaste tiden. jag blir så sjukt ful av dålig mat. så jag slutade med de dumheterna igår.

for the love of halsband


jag hittade två fina halsband på H&M i förra veckan. tur för mig, jag gillar skelett och snorgrönt.

Beach House - "Master of none"



om jag gillar pop så ska det vara spök-pop. som beach house eller bat for lashes. beach house spelar på KB på min födelsedag 29 november med jana hunter. det blir en bra födelsedagspresent.

http://www.myspace.com/beachhousemusic

http://www.myspace.com/batforlashes

Nov 17, 2008

tidernas bästa kärleksbrev med starwars referenser


jag DÖR igen, denna gång av kulturellt baserad dork lycka = babydoll-caroline visar prov på gammal brevvänskultur (där ovan nämnda brev finns med) i sin absolutely fabulous dagbok: www.straightedgeinthecity.blogspot.com

veckans tre saker från netto

FÄRDIG OMELETTSMET WTF?

"UNDERGROUND CULT DRINK FOR HUSTLERS" WTF??

BAJS LÅDA i rest my case

Nov 16, 2008

Ny Tatuering



observera santo som sover på kudden i bakgrunden.

WOOT! the hives och cyndi lauper gör jullåt?

http://www.nme.com/news/the-hives/41088

söndagstv: julia childs 80-tals french chef omelett special! / desperaly seeking susan



julia child
, denna popkulturella kocka med stort K var som bekant stor i amerika under 80-talet. för oss svenskar är hon även känd från "desperately seeking susan"-scenen när patricia arquette ska laga mat till sin töntige man i jersey och sätter på ett julia child tvprogram medan han jiddrar om hennes ferouch guld-pyramidjacka och bara:
Gary: What are you wearing?
Roberta: A jacket. It used to belong to Jimi Hendrix.
Gary: You bought a used jacket?? What are we, poor!

och man bara BARF-BOYFRIEND HEEEJ DOO! och återigen: i andan av min omelettbesatthet kommer här julia childs french chef omelett special.

barbro och bomben; how to overcome discouragement


jag har på tv i bakgrunden och det är ett program som heter "svenska hjältar" på tv3 med (såklart) 90tals märket mark levengood och det handlar om åklagaren i trollhättan vars hus blev sprängt på samma sätt som falsterbogatan-bomben i maj. text från tv3:
"Vi får också möta åklagaren Barbro Jönsson som trots ett dödligt bombattentat fullföljde utredningen mot mc-gänget Brödraskapet Wolfpack. - Vi vill inte ha ett Italien där maffian styr ända upp i de högsta institutionerna, säger Jönsson. Även 22/11". hennes dörr och hall hade också sprängts och det var bråte överallt. heja barbro!

det är så annorlunda i södra sverige - i stockholm skjuter de mest när det gäller något, här spränger de saker. jag kommer inte ihåg hur det ser ut i norrland eller göteborg, men det känns som att göteborg har mycket strypmord i hamnmiljö och i norrland råkar man skjuta folk under jaktsäsongen.

Jävla Skit


Det slutade regna och blev blå himmel så nu är jag på väg till gymmet. Jag tänker trampa på alla blommor på vägen dit fatta.

avdelning: tessan dör av lycka (hot tranny granny)




åååhhhhhhhhhhhhh jag DÖR. NI SER JU (oj caps lock av all exaltering) här ovan varför. jag älskar november-december perioden för det är då alla butiker kommer på att de ska sälja extrafina kläder. varför vet jag inte, eller jo jag fattar ju att det beror på att svenne-lisa och hennes kille ekonom-jan ska gå på bjudning på nyårsafton men lägg ägg, kan de inte sälja fina saker året om? VAD ÄR DEALEN. jag önskar mig i alla fall allt här ovan från topshop och kommer hålla andan tills jag får det (PAPPA HJÄÄÄLP lol smiley).

igår när jag var på konsum och handlade lördagsmiddag: två äpplen, en citron, en yoghurt, chips med dipp. haffade en raffig dansk tanta mig vid paprikan och gav mig beröm för mina tights (grå med grafittitext) och hon var ferouch i knallrosa öhonskugga, svarta runda plastörhängen, blekt 90-tals hår a la beverly hills kelly och döfräna blanda tights med inkamönster med små fåglar. hon kom tillbaka tre gånger och vi pratade fina minnen om förra säsongens H&Ms svarta tights med metallicränder och köpenhamn k-butiken på studiestrade som har bra vintage tights och "att H&M gör bra saker ibland" apropå att mina tights kom därifrån. (jag älskar dock H&M hela tiden förutom när de gör designsamarbeten för jag fattar inte vitsen. dyrt ska vara dyrt, fattigt fattigt, förstör inte min världsordning jag heter för fan svensson i efternamn). hela incidenten var ett fint bevis på att min tantraff / tranny granny-stil håller i rätten! de enda som ger mig beröm för mina kläder är nämligen heta tanter. en raffig tant gav mig häromsistens beröm för min fina färgglada lila tröja, och en annan frågade var jag hade köpt min fräcka hatt. jag och raffiga tanter gillar när det är färgglatt och har tydligen som grundegenskap att man verkligen inte kan matcha enligt konstens alla regler (som är mongo för övrigt).

p.s nu spöregnar det så jag kan inte träna YESS! VARS ÄR CHIPSEN?

tvillingklädda (andrew & andrew)



babydoll caroline kom med tåg från göteborg igår och tanken var att vi skulle ut och svira tvillingklädda på stan, men jag var så sjukt trött att jag hade gått och lagt mig halv sex så det var ju kört. jag somnade vid nio, vaknade vid 11 och kämpade kämpade för att hålla mig vaken så jag kunde se komikerkvällen på svt. det gick bra men jag däckade när saturday night live började.

nu nyser nexxor under täcket och jag ska gå och träna och sen städa, två saker jag lärt mig hata fer real. (jag måste skaffa en hemmaman.)