Apr 19, 2008

taco fiesta i mitt hjärta








richard hämtade mig vid 19 igår, så åkte vi och handlade mat, for hem till honom och gjorde taco mega siesta med margeritas och jättegott vin. vi lyssnade på gangsta rap och lou reed och pratade om teknisk aktieanalys och sen var klockan jättemycket så då tog vi taxi till yelle, men det var fullt så då gick vi till debaser där bartender råkade spilla ut våra två öl på mig och min handväska, så min klänning var dyblöt och iskall och min väska innehöll, förutom kamera och mobil, även en halv stor stark. detta var inte bra så jag blev på skitdåligt humör, och ännu sämre humör när jag var på uteserveringen och fick stockholms vattenfestival-vibbar av öltältet, och sen tog jag ut min agression på richard olyckligt nog, och så ringde brunetten och vi pratade och sa att det hade varit roligt att träffas förra helgen, sen ville jag gå hem men då tog det lång tid att få jackan eftersom jack-bongen försvunnit när jag fick rensa ut handväskan efter ölöversvämningen. skitdålig utekväll, jättetrevlig hemmakväll. merde.
idag har jag gjort prom posters och ätit kikärter till frukost och glass till lunch. jag är pank så jag äter allt som finns kvar.

speed racer



wachowski brödernas filmatisering av 60-tals animeserien speed-racer visas på tribeca film festival som jag för övrigt önskade jag var på. christina ricci spelar trixie som bara bär rosa, *swoon*

Apr 18, 2008

yelle - ACDG / kvällens tips



yelle JÄLLÄ på pastell på c/o

get lucky på debaser med space age baby jane

function soul warm up på retro

hej då nu kör jag bil och har en bra låt jag heter lily


lily allens nya låt "i could say" är bra, lyssna här: myspace.com/lilymusic

dreamboat


när jag var hos pappa förra helgen och kräkssjuk-sov drömde att jag var i en killes lägenhet och den var fantastiskt kufig i två plan med balkong inomhus och på övre plan var det ett triangelformat kök med separat diskställe en halvtrappa ner med utsikt över nedre vardagsrum. det var grönt porslin och konstiga vinklar och jag och killen ställde oss rygg mot rygg och knäppte varandras händer och vi gick till köket och han skulle precis vända mig om, och jag var nervös över vad han skulle säga och så vaknade jag och smsade drömkillen ifråga att han hade haft en fantastisk lägenhet.

THIS JUST IN

skriv det här i msn så blir det en full irländare:

*sp023

Apr 17, 2008

plommon med getost (samt otäck cous-cous som kunde varit quinoa eller bovete)

jag önskar leila var allergiker, bodde i mitt hus och ville ge mig mat som blev över. det här lagade hon igår (p.s cous-cous smakar ju dock skit och är livsfarligt så jag skulle gjort den här med quinoa eller bovete):

Plommon cous-cous med caramelliserad lök 4 portioner

chutney:
en halv msk smör
1 gul lök
125 g katrin plommon
1 kanelstång
en halv tsk malen kanel
en halv tsk malen ingefära
2 msk socker
2 dl vatten

cous-cous:
1.5 dl cous-cous
3 dl vatten
en halv msk flytande kycklingfond
1 msk olivolja
en halv påse saffran (0.5 g)
en halv tsk kanel
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Topping till cous-cous fatet:
4 färska mogna plommon
1 msk olivolja
en halv msk flytande honung
100 g getost
en halv kruka färsk mynta
1.5 msk pumpakärnor, saltrostade

Lök och plommon chutney:
  1. Skala och skiva löken och fräs i den smör, mörkt gyllenbrun i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt katrinplommon, kryddor, socker och vatten och koka långsamt till nästan all vätska ångat bort.
Cous-cous:
  1. Koka upp vatten, fond, olja och kryddor.
  2. Häll i cous-cous gryn och låt det stå och svälla under lock cirka 5 minuter, rör om med gaffel.
Topping till cous-cous fatet:
  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Ringla över olja och honung och stek dem i en het stekpanna.
  3. Lägg upp cous-cousen på ett stort fat och toppa den med caramelliserade löken, lägg på grillade plommonen, smula över getost, strö över pumpakärnor och plockade myntablad.
  4. Krydda extra med salt och svartpeppar.

Dygnet runt tv

jag skulle fjanta som vanligt på bilden, men det var roligt och jag uttalade yelle på svenska, såhär YÄLLÄ.
(djävulen på axeln: haha. idiot.
ängeln på axeln: MEN VADÅ VI BOR JU I SVERIGE.)

gamla hippies med syntar och elektronik

ahhhh det händer alldeles för mycket kul igen, idag är det:

Mole Harness och CJ boyd på skivbutiken rundgång.

stanza med STEN HANSON på inkonst.

pee wee


meh pee wee herman har egna gympaskor. jag missar ju allt. nu ska jag gå till dygnet runt tv och prata om saker, BEHOLD.

Apr 16, 2008

it had to be jew

avdelning new york-judar har de bästa namnen: izzy gold

jag är (mest sannolikt på grund av dålig empirisk second hand fakta eftersom jag aldrig varit i new york MEN--->) på woody allens sida vad gäller nyc/la i "annie hall". lukas såg den efter jag sett den tidigare i veckan och sa på skypen: "I’ll have the alfalfa sprouts and a plate of mashed yeast" (allens replik när han är i los angeles på en restaurang för att vinna annie hall tillbaka till new york). jag bara mmmmmm sprouts. eller ok jag kommer inte ihåg vad jag sa just då och jag orkar inte kolla skypehistoriken och jag har inte varit i new york och jag GILLADE los angeles men sannolikheten SANNOLIKHETEN??




(new dwork?)

onsdag 16 april i love you


meh hallå ba ikväll händer jättemycke:

audrey + fredrik (OBS INDIE OBS) på OBS INDIE OBS-klubben Möllan Hills på Debaser malmö.

smygläsning för nya sonic på vinylbaren 18-01, bergsgatan 18, malmö.

Skambyrån - mortified sweden, IN ANGST WE TRUST, 19-22, inkonst, bergsgatan 29, malmö.

sexy muzak time på carib kreol, 22-01, Carib Kreol, Claesgatan 11, malmö.

Apr 15, 2008

notis

ett av jordens fulaste djur spindelkrabban verkar vara populär på krogar i helsingborg.

spindelvävs alert


jag har aldrig varit ett cure fan. ironiskt nog var jag dock a) på deras konsert på min födelsedag 1995 eller liknande b) och jag skiter fortfarande knäck till denna video och c) jag får hyfsat höga poäng till deras låt i singstar. det här kändes onödigt att skriva. jag tar nog bort det snart.

video skräckbevis:
  1. en spindelmun
  2. nätdamm
  3. smink med kall fukt

Apr 14, 2008

LÅNGT

min syster har så långt fint hår, det är så LÅNGT. jag sparar som bekant mitt till en kort page med lång lugg och går redan emot alla mina naturliga impulser att klippa av det. men det ska bli till käken. det går snabbt. tills dess ser ni mig med platt lugg (ifall det är nytvättat med balsam) alternativt med diadem (i alla andra smutsiga fall även känt som för alltid).

det blir rätt soligt på de allra flesta håll; mexikansk matlagning


efter tacolyckan i söndags bestämde jag mig för att lära mig autentiskt mexikansk matlagning eftersom jag inte vet ett skvatt om det, men de få smaker jag testat från området har älskat mig och vice versa. jag kan göra majstortillas i alla fall så det gör mig glad, eller om det heter tostadas? jag vet inte så noga, men snart vet jag mer. jag pratade med baby space idag och vi kom på att vi kanske skulle dricka folköl i parken och gå på yelle nu i veckan för då blir det vår. eftersom vi har samma glutenallergi kanske vi även tar tillfället i akt och äter omnämnda medtagna majstortillas.

till middag gjorde jag soppa på röda linser, borlottibönor, lantbuljong, saffran och chili som jag mixade len och ringlade balsamicovinäger över. det var faktiskt gott och tog tio minuter.

Slammerin Swede Svensson loves The Great Moolah


Damen på "mitt liv som tant"-bilden här under är the great Moolah, en av pionjärerna inom lady wrestling. Kolla in den här fantastiska matchen från 1979. Moolah fortsatte brottas tills hon var i 70års åldern. Dokumentären "Lipstick & Dynamite - the first ladies of wrestling" är säkert som en dröm fast jag har inte sett den än. Mitt brottarnamn skulle kanske vara Slammerin Swede Svensson.

mitt liv som tant


igår sa jag till tjejen som satt bredvid mig på planet "ursäkta men jag tror inte man får ha på mobilen under flygningen". men då visade det sig att moderna mobiltelefoner minsann kan spela musik i en annan funktion utan att störa planet så jag sa "jaha jaså ballt" och skämdes och låtsades sova resten av tiden. sen på flygbussen mellan sturup och malmö spände jag fast säkerhetsbältet och oroade mig över mina pensionsfonder. jag fick nästan kallsvett och sedan dubbel kallsvett då jag kom på vad jag höll på med. inatt drömde jag att jag hade en stalker, polisen visade privata bilder han haft i sin ägo vars baksidor var fulla med otäcka anteckningar från den här personen (sannolikt en konsekvens av att jag blev känslosam efter 42-åringens illdåd mot andra). nu kommer jag aldrig mer öppna dörren när det ringer på. i övrigt är det ju mycket oartigt att hälsa på oanmält så jag brukar inte öppna ändå. men OM det nu hade ringt på hade jag ignorerat det dubbelt så mycket.

obs_:_
  • tillrättavisa folk i trafiken
  • säkerhetsbälte i buss
  • oro över pensionen
  • paranoia
stod saturnus i någon bisarr konjunktion med uranus eller vad hände?

mitt liv som kobra


ikväll är det Kobra igen på svt. temat är DUMPAD. alla har blivit det. de som inte blivit det är oskulder eller ovana, så se programmet då och gråt. förra programmet handlade om doft. parfymkritikern chandler burr från new york times och vetenskapsdoftkvinnan sissel tolaas intervjuades och jag älskade dom så mycket. kristofer lundström och jane magnusson är så DUKTIGA.

se klippen här: kobra
scrolla ner till chandler burr och sissel tolaas

Kobra, SVT1, 21.30

uppdaterad önskelista:
  • doftotek
  • häststaty i velour
  • städfirma
  • hem-catering
  • yacht vid behov

helgen - en hyllning





ok nu är jag hemma, jag hade en vilsam blast som inkluderade: 6-timmars bilresa på fredag med pappa då jag ville stanna och äta var tredje timme, lördags-ceasarsallad på jimmys krog i hammarby sjöstad, smsande med en gammal it-kille, fest med ostronbar och champagne, trapphus-umgänge med skäggige brunetten, superfylla på grund av mixen whisky och antibiotika, kräksjukan i ett dygn, se family guy på datorn med min syster, tacos till brunch hos pappa, blixtvisit hos mamma, flyg hem. jag fick trivsamt nog nivea q10 kräm av pappa eftersom min tog slut och jag är ful annars. jag fick även en mycket galant tröja i GULD och SVART av brunetten men jag glömde den på festen eftersom jag var så glad i hågen och hade slipat fyllestenen extra extra noga.

önskelista måndag









idag vill jag ha det här på mig men får inte. glasögonen är från urban outfitters och kläderna från topshop.