Dec 11, 2007

spaghetti alla pescatora

eftersom det är mattema idag på dagboken kommer här länken till mitt bästa matprogram, solens mat. ni kan se det HÄR. det är en skånsk gubbe som pratar italienska och charmar skynkena av bondegummorna i italien och andra medelhavsländer. här är ett bonusrecept från programmet:

Spaghetti alla pescatora
Tillagningstid: ca 30 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
300 g torkad spaghetti
500 g spättafilé eller torskfilé
3 dl fiskbuljong
8 st körsbärstomater
1 st chalottenlök
0,5 dl vitt vin
2 msk extra jungfruolja
salt, peppar

Gör så här:

Fräs löken i olivoljan. Häll i vinet och låt koka ner. Halvera tomaterna och lägg i pannan. Häll på fiskbuljongen och låt det småputtra.

Skär fisken i 3 cm stora bitar och lägg ner i buljongen (OBS! Det får inte koka). Koka upp 1 liter vatten med 10 g salt. Lägg i pastan och låt oka 4 minuter.

Slå upp pastan i durkslag och spara lite av kokvattnet. Lägg över pastan i pannan med buljong och fisk. Späd ev. med lite kokvatten. Låt pastan koka med ca 4 minuter eller tills den känns färdig med tuggmotstånd. Servera direkt från pannan på tallrik.

No comments: