Mar 15, 2008

idag lördag!


jag ska snart dricka öl med ny herrbekant. håll i hatten. sen är det releasefest för lashing patsy på c/o, sen function och swim fast club. yikes.

Känguru


Jag var just på Debaser och letade efter mina brillor som försvunnit igen. De var inte där. Nu måste jag städa och leta hemma. MacMerde.

UPDATE: de låg i glasögonlådan i hallen. *eh*

Jag tänker på rymden


Jag hade glömt stänga av p1 morgonlarmet så nu är jag vaken och vill göra saker. Men jag ska tänka på rymden och somna om. Jag har sovit bredvid bra böckers världsatlas från -74. Det var min favoritbok när jag var liten. Bilden är från den tummade rymdsektionen.

Mar 14, 2008

Keanu


Jag ligger i sängen och ser Keanu reeves. Jag är med andra ord i tryggt förvar. Jag såg kristian kattungen kornhags rygg tvärsöver gatan i huset mittemot. Imorgon ska jag träna och på kvällen ska jag på releasefest på jeriko, sen Swim fast och Function. Lukas smsade från ett musikbisnesmöte i austin. Det verkade tråkigt så jag skrev tillbaka 'mmmmm bisnes mmm'. Jag har mitt missnöjes vinter på kinden för jag har finnar men jag har lagt på tandkräm så imorgon kanske det töat bort. Inatt på tv4 visas konstiga matinén the ghost and mrs muir som jag såg hos brunetten. jag rekommenderar den varmt. Hejdavihörssnart. Förresten du. Nu sa just en kvinnlig karaktär i 'djävulens advokat' till Keanus tjej att det fanns tre optioner: 'Work. Play. Or breed'.

minnie ripperton - "les fleurs"



väl vald reklamtryckare. god bless minnie.

vänta lite "kiss my petals"??? så SNUSKIG låt!

träningspass


300 Spartan Workout Training. Home Version - More free videos are here

min långa vetenskapliga kompis tränar efter det här programmet som var så hjärtknipande och hade så bra musik att jag måste visa det dagboken.

en officer och en idiot (jag)


jag hamnade här av en bisarr kedja. ad-henrik klarade det galant. copy-anna likaså. jag svimmade efter tre sekunder när jag skulle skriva in några siffror och styra en röd boll samtidigt. tur jag inte sökte till armen för att bli helikopterpilot den där gången för 9 år sedan.

www.officer.nu

lyssna på rösten. jag tittade inte på skärmen först utan trodde det var it som pratade med mig. självklart borde jag redan där förstått att jag inte borde göra testet. undrar hur andreas haugaard och jonathan sahlin klarar testet.

bästa svenska herrtidningen






http://www.manabouttownonline.com/

mmmmmm china red mmmmmmmmmmmm




Mar 13, 2008

svensk 30-nånting personifierad

Parfym "i do" make up store


Jag luktar som en creme brulee med lite tonka böna? Detta är bra. Mycket bra.

vem älskar dig baby

vilken oinspirerande dag. jag drömde inte ens något intressant som jag kommer ihåg. jag vann heller inte på lotto på gårdagens dragning. jag gick till spelarkiosken med min lott och tänkte de kunde ge mig pengar för jag var sugen på torkad frukt. men det verkar som att jag ska vinna på lördag istället KOM IGEN KÄMPA LOTTEN.

idag har jag varit korthuggna chefredaktörn. jag är inte på humör för tjoller. vem älskar mig idag?

Mar 12, 2008

projekt


jag har ett nytt fritidsprojekt som heter "MAMMAS MP3".

månadens kommentarer: blod

avdelning: lämna blod din stockholmsjävel-inlägg:

Anonymous Anonymous said...

Problemet är inte att vi stockholmare är snåla. Däremot måste vi erkänna att vi under ganska många år nu överfiskat ert färska blod där ute på landsbygden. Detta har fått pågå så länge att det börjar bli riktigt glest på folk, annat än i ett fåtal krympande bestånd längs sydvästkusten. Det lönar sig inte längre för oss att skicka ut våra tvångsblodbussar och skörda era blodplättar längre. Så vi får göra som med torsken - ett tillfälligt stopp och sen när ni vuxit till er lite så kommer vi tillbaks och fyller på våra förråd.

Kram,
Kickan Axén-Olin
Stockholms blodborgarråd

10:47 PM, March 10, 2008

Delete
Anonymous Anonymous said...

Förresten,

Sluta tjyvläsa våran morgontidning!

Med vänlig hälsning,
Kicki Axin-Olén
Sthlms blodbadsborgarråd

10:49 PM, March 10, 2008

Delete
Anonymous Anonymous said...

No way jose, jag hoppas allt blod tar slut så alla dör- och DÅ kommer blodbussen att komma krypande till mig och be om ursäkt för att de bad mej dra åt helvete för jag var under 1,60. Detta under en djupt deprimerande och svår del av mitt liv då jag kände mej värdelös- OCH DET VAR JAG TYDLIGEN!

11:16 PM, March 11, 2008

big fun onsdag 12e mars


snart slutar vi: big fun för jag har korrat hela dagen. men lyssna nu O YE O YE ikväll är det två fester: musik på galleri KRETS samt releasefest för skilla på debaser. välj vad du vill, jag ska träna och vara avhållssam.

KRETS
Kristianstadsgatan 16
Onsdag 12/3
kl. 19:00-22.30
Fri entré

Detta musikevent är ett samarbetsarrangemang med Motvikt. Det kommer att bjudas på livemusik, videoprojektioner, kanske en rökmaskin samt lyssningar på förinspelat material.

Välkomna!
/K R E T S + Motvikt

Live:
VALUTAN
– Syntpop och electronica från Wall Streets mörka hjärta.

JERKER BRASK
– Obskyra ljudfragment och stegrande ljudväggar.

JAMES BREWSTER / PETER HENNING / JERKER BRASK
– Elektroakustisk improvisationsmusik.

från elins byrålåda: darling snapshots 2000


vi ser ut som ett gäng balkanslackers.

venturo


titta vad mysigt jag och min familj har det i venturon.

copy-anna hittade ett ställe som har en venturo. jag mailade just och frågade vad den kostade.

santo och nexxor är för övrigt strykna ur familjen (tillfälligtvis) och får snart flytta till sommarkollot hos fröken svensson sr. de är sura att jag aldrig är hemma och idag hade n kissat på min postlapp som jag måste ha för att hämta ett presskit med smink. nerkissad sminklapp = deportering. kattpsykologi är ej logisk. jag vill ju inte vara hemma mer om de kissar på brudiga saker.


Dead or alive - "You spin me round" / mima



när jag var mellan 5-10 år var en stor del av min fritid vikt åt att spela in radioprogram på bandspelaren, mima, hitta på koreografi och härma mtv. sen bossade jag över några tjejkompisar att härma en dans och så uppträdde vi på skolgården. sen hittade jag smash hits och skivbutiken och några år senare ville jag jobba på mtv och likt simone ha ett separat klädkonto. i fyran korstygnsbroderade jag mtv-logon när vi skulle göra en ful lampa i slöjden. det är fortfarande helt sjukt att inte mtv headhuntade mig när jag var 10. jag skulle räddat allt.

dröm: utomhusdebaser

jag drömde häromnatten att jag var i stockholm på debaser med anna storåkers och det var inte något irl debaser utan det låg utomhus mot vattnet och vi åkte rulltrappa uppför ett berg till andra våningen och det var folk överallt som på skansen (fast inte så mycket barn) så vi fick bära en extra stol (som var vit) till vårt bord. jag skulle hämta mat eller något på bottenplan där köket låg men där hade skäggige brunetten sin restaurang och han hade kockhatt och jag såg honom men vi sa inget och de på restaurangen pratade bara med varandra och hade långa luggar och iväg i en skitstor yacht. när jag kom till bordet hade redan anna fått sin mat och sen var det någon konstig sport som jag inte ville vara med och tävla i så jag vaknade.

harder faster scooter


jag körde verkligen fort igår. jag började med den sämsta varsvstiden av alla, 51 sek, på träningen, sen fattade jag galoppen och slutade femma av nio på tävlingen. det var över förväntan! jag rammade en it-kille som inte flyttade på sig fastän jag var snabbare, och mosade in i refugen så den flyttade lite på sig. jag tänkte WHAT WOULD KIMI DO? och det var uppenbarligen att svaret var "köra snabbt" så då försökte jag göra det och fick ner min snabbaste varvstid på 38 sek. smoking bullet i vårt racing team Balla Hörnan tog dock alla på sängen genom att göra en äkta kimi och köra upp från sista plats till andra plats (med snabbaste varvstiden 35 sek), och vann silver. jag och anna var så stolta. sen blev vi kuppade att spela det där med laser när man skjuter på varann och jag fattade inte så mycket men jag hette i alla fall Viper och sköt på alla. en i it sköt mig alltid precis efter någon annan så jag blev skitlack. det var min mesta svennekväll sen midsommarafton, och skillnaden var att jag gillade det.

Mar 11, 2008

Kör fort

Balla hörnan racing team ok go


Vi ska åka go cart om en kvart. Jag dör.

viktiga samtalsämnen


dagens samtalsämnen på jobbet:
  • dyra cyklar
  • bärbara datorer som väger 11 kilo
  • att män saknar självinsikt när de hamnar i relationer och reagerar negativt på vad man gör och hur man är när de inte är med, även om de själva gör samma saker (som att dricka öl och se på skräptv i smutsig pyjamas en tisdagskväll).
  • att jag och anna håller en reserverad attityd inför saker som åker snabbt samt tävlingar
  • att man ska ge ungdomen ansvar under disciplin
  • japanska spindelkrabban (aka cloverfield-monstret) och stjärnmullvaden som var så fula att jag inte kunde titta på dataskärmen. vill jag att de ska finnas? spindelkrabban bor på havsbotten utanför japan och armarna kan bli mer än 4 meter långa. konstigt att japanerna har grov monsterpsykos med sånt i havet. stjärnmullvaden är bara ett tentakeläckel som bor i våt mark. varför finns så mycket otäckt under oss?
  • per gunne

Mar 10, 2008

cosmic rock

fy vad dåligt blandband austronauterna fick. vad skulle stephen hawkings säga?

the prom tennis night bilder














jag glömde skriva hur det var i fredags på tennis-prom: det var kul och allt flöt på så bra och var så organiserat att jag inte hade så mycket att göra förutom att dela ut godis med caroline, presentera sportsday megaphone och hänga med de otroligt trevliga banden. jenny & a`bin spelade först och var mycket, mycket bra, sen körde sportsday megaphone ett akut energidrömgig. minst 10 personer flirtade med honom under kvällen och jag vet inte vem som vann. dj babydoll och team lk spelade skivor och hade tenniskläder och jag fick stå och skämmas i svart. tidigare på dagen hade jag blåst upp 75 ballonger med en knasig ballongpump som man fick pumpa skitsnabbt med så det såg snuskigt ut, och sprotsday megaphone-hugh hade tappat bort sin väska på flygplatsen i london så vi gick till triangeln och shoppade killkläder. han var rolig och megacute. det är så bra med the proms princip att bara boka snygga akter.

Gympa




måne

nu ska vi gå och äta champagnetryffel på chokladfabriken och sedan gå ner och titta på en klänning.

max l klonprojekt



översta bilden är från dn.se streetstyle yeeah duuude (id do him), andra bilden från hm.se. egentligen är det dock bevismaterial på att max l jobbar med stamceller.

ÅH DU DIN

snåle stockholmsjäkel, nu går du genast och lämnar blod.
blodbrist värre än någonsin

absurd art


jag och anna åt på konst & kökken idag. det hade blivit vår idag så vi satt utomhus och åt två av stans bästa sallader. jag tog en räksallad med citronaioli, caviarat och rostade rotfrukter, medan anna åt en varm potatissallad med pumpafrön. dessutom fick jag en gluten- och laktosfri tekaka av servitrisen varpå jag storögt sa "TEKAKA??". så otroligt gott med tekaka. jag funderade på att köpa med ett lass hem, men kom fram till att det var bäst att jag inte gjorde det eftersom det bara skulle resultera i att jag åt upp alla på raken när jag kom hem. vi pratade om hur man inte kan ha alltför goda saker hemma eftersom man då äter upp allt på en gång utan stopp. det är som att ha godis hemma, man kan inte spara utan måste äta upp allt på en gång eller slänga det. det är allt eller inget vilket är intressant eftersom man inte var så när man var liten. eller i alla fall inte jag. jag brukade lura mina vänner när vi åt godis och säga "vi tävlar om vem som äter upp vårt godis fortast!", sen åt jag långsamt, och satt sen där och gottade mig och sparade mitt godis medan min idiot till kompis fick ont i magen och en tom godispåse (ja jag var ett svin). jag och anna pratade om det och kom fram till att det förmodligen är en sublimering/uppror mot att man nuförtiden automatiskt gör allt man som barn blev tillsagd om att göra, saker man fortfarande hatar - borsta tänderna, gå upp i tid, äta grönsaker, tvätta håret, gå till frisören, lägga sig i tid, gå till banken, gå på parmiddagar, vara snäll etc. då är det som att stenåldersdelen i en själv krockar med det nutidskulturcivila och man gör små futtiga försök till sublimerade uppror:
  • idag gick jag upp i tid - jag måste se porr!
  • jag började pensionsspara på banken - jag måste dricka all öl!
  • jag hade skjorta på jobbet - jag måste ladda ner space frogs och äta ett kilo godis till middag!
det är så fånigt det här livet. människor är en sån absurd art. inte undra på att majoriteten äter magsårsmedicin eller antidepressiva piller, alla bara "men när får vi äta och ligga?".

drömincidenten


jag och copy-anna pratade om när man drömmer att man är kär eller intim med någon av sina vänner. det är mycket suspekt. sen när man träffar dom i verkligheten blir man helt blyg och ens vän bara eh.

Mar 9, 2008

brian de guilbert i "ivanhoe"

jag gjorde brian guilbert som godis för att pigga upp mig:
brian guilbert

(...)

jag började sakna skäggige brunetten väldigt. så att det känns fysiskt. jag ska msna med vänner, tvätta och se film så jag glömmer.

dataspel

hej nördar, sök den här tjänsten som dataspelsjournalist på DN:

dataspelsjournalist

söndagsläsning: marie-antoinette & the lost dauphin


torsdagens kvällsresearch var om österrikes kunliga historia eftersom jag ska vara österrike på en fest och måste ta reda på vem jag ska vara och vilka länder jag ska vara vän och ovän med. marie-antoinette var ju österikisk, så jag kollade upp hennes mamma marie-therese som ödesmättande nog hade följande kopplingar:
  • hon heter therese
  • hon dog 29 november (min födelsedag)
  • hon spelades av min idol marianne faithful i coppolas filmatisering (intressant nog har sofia coppola använt marie-antoinettes dotter marie-therese-charlottes alla namn till sina filmkaraktärer),
hela familjen, och den tidsepoken, var mycket intressant och absurd. historia är bättre än något annat jag läst (tillsammans med astrofysik). därav också min rätt ljumma inställning till romaner. dock älskar jag ju sci-fi men det är väl för att framtidshistoria ännu inte finns ("gör den INTE" flämtar Arthur C.Clarke besviket).

läs exempelvis historien om marie-antoinettes son Louis XVII / "the lost dauphin". den är så spännande att jag hoppade över varannan rad för att kunna veta allt så snabbt som möjligt.

the lost dauphin

kaputt


jag har spenderat morgonen med att äta tomat och titta på årets bästa tv-serie "mad men". den sämsta tvserien går för övrigt just nu på kanal5 och heter "i huvudet på gynning". snart ska jag tvätta. jag måste till konsum och köpa sopsäckar för att sortera min garderob. jag funderar även på att köpa godis fastän jag inte gillar det men vad ska jag annars göra? egentligen ville jag ha långfrukost med min familj men de är ju kaputt eftersom de bor långt bort. igår spelade två av de mest intressanta nutida banden i malmö - mountain of one och printer. jag hade sett fram emot det väldigt men jag var så oerhört trött att jag inte kunde röra en lem och somnade orörd vid halv elva. det var trivsamt. jag är mycket exalterad över den här tvättiden idag. jag har inte tvättat på någon månad så jag har bara fem plagg att välja mellan varav alla är svarta och grå och jag hatar modest. det var förresten på tiden att kate moss inte blev framröstad som bäst klädda kvinna i tidningen tatler detta året. istället vann agyness deyn.

vårsko

40-tals skon skidgrip från converse släpps igen eftersom converse fyller 100 år. älskar robusta herr canvasskor. jag ska bara ha herrkläder på mig.