Oct 4, 2008

freaks n geeks rules




igår hade jag och richard sista-minuten taco siesta med drinkar och champaaaaagne, sen tog jag på mig peruken och så gick vi ner till debaser och drack ouzo eller vad det heter och rosevin och blev banged up om det är slang för full, och så tokdansade vi till fritzs corner djs och det var några som inte kände igen mig när jag hejade. nördparty 4-ever.

Oct 3, 2008

En afton med fleetwood mac


Sweet! Nu väntar jag på richard utanför konsum, vi ska ha taco fiesta, vara cyniska, skvallra, dricka champagne och sen gå till freaks n geeks på Debaser! Jag ska vara enid i ghost world men jag råkade ta mörkbrun peruk istället för svart på buttericks men det kommer nog bli bra ändå! Richard kommer bara säga world of warcraft-fraser som vanligt så han är down geek-bitch.

Oct 2, 2008

mtv news: chloe sevigny



chloe sevigny gör (förutom damkollektion som innan), en herrkollektion till opening ceremony: www.nylonmag.com, www.openingceremony.com

rökreklam 40tal



klassiskt udda reklam för cigg 1946.

(att röka cigaretter år 2008 är ungefär lika smaklöst idotiskt som att sticka upp en pinne i näsan för att försöka förstöra hjärnan. och samtidigt betala pengar för det. och lukta nasty fattig fabrik som konsekvens. just say no kids!)

topp 20 mad men ads


New York magazine fyller 40 och valde ut topp 20 ads från madison avenue sedan 1968.

"Madison Avenue has spent the past four decades refining the art of the big sell. To determine the very best ad campaigns developed since 1968, we polled four generations of creative directors to create a long list of nominees. Then two dozen contemporary Mad men (and women) ranked their favorites. The jury favored high-concept spots over simple slogans, and fell for a disproportionate number of strange-looking actors."

Läs listan över de 20 bästa reklamerna här: www.nymag.com/anniversary/40th/50671/

Oct 1, 2008

scarlett johansson bröllop





åh kolla vad scarlett johansson gifte sig: www.wildretreat.com, ett eko-ewok-tältställe i vancouver. örnen är ringbärare.

(ja jag är brudig. men sjuk!)

feber


non-ferouch: jag vaknade med feber och igensnorad näsa så jag sjukanmälde mig, jobbade en timme med datorn i sängen som jag nös på varannan mening, somnade om och hade feberdrömmar i flera timmar (ingen alvedon hemma), om mitt jobb, new york, min förra sambo som cyklade förbi och inte kände igen mig, en strand med surfare, en resa till england, åke, besökare i en liten matbutik, en puss och att jag hade på mig knästrumpor och en svart kjol och vit tröja och jag äger inte ens ett par knästrumpor i mitt vakna liv.

sen har jag mest sovit, frysit, svettats och ätit sjukmiddag bestående av svampsoppa med vitlök och persilja samt tofuline chokladglass till efterrätt. jag var tvungen att gå till konsum och handla och höll på att svimma när jag var där inne för jag nös varje sekund och ville inte bli utkastad för att jag var en hälsorisk. p.s köp inte paprikan för den tog jag på och la tillbaks.

pony test

The KT Personality Quiz says...

KT Personality Quiz Results

Which Kimono's Townhouse character are you?

"i mean well". testa själv på http://www.kimonostownhouse.com/fun/personality.html

Sep 30, 2008

James Ausfahrt - "The Story of the Tree and the Peach"



min karls soloprojekt - cprock rulesok

France Gall - "Les Années Folles"



fantastisk video från France Gall 1969

(ögonblink till babydoll c!)

p.s britney spears kunde varit nära denna grannlåt bara någon skickat henne till ett strikt europeiskt kollo med regler, omtanke och helt hyfsad hygienregim (dvs inte gå barfota på bensinmacksWC - men dock gärna bära kroppsbehåring och städa max en gång i månaden aka the european way!)

halloweendräkt & syrran (aka jem and the holograms / the misfits)


(msn med min syster cornelia som är sveriges kostymgeni:)
trish säger (21:11):

jag funderar på dräkt till halloween, har du någon bra idé?
C. Sundae säger (21:14):
oj SWEET! ...eh, ed wood (dvs rosa angoratröja, blond lockig peruk och muscha), dazzler (trikå, mic och sjukt smink) eller nån i the misfits typ pizzazz, eller the dude från big lebowski.

jag önskar jag hade tagit den här bilden på russel crowe


ferouch!

dagens nyheter / duran duran



  • jag älskar romantiska kåserier - igår sa jag till åke att han var watson till min sherlock och han svarade att jag var duran till hans duran.
  • jag har på idol 2008 i bakgrunden och gör illa-grimasen för en som heter robin b sjunger "brigde over troubled water" och jag bygger en bro direkt till psykakuten.
  • jag har skrivit om sport idag och lärde mig saker. sen var det derbybråk i malmö ikväll och det sprängdes smällare på gatorna så att polis-schäfern hoppade till i inslaget på lokaltv.
  • jag längtar till jul och sa det högt på redaktionen och de andra gör det också och det är på tiden att jag fan längtar för jag har inte gjort det på länge. sen drack jag grönt julte från kahls och louise sa "det luktar alkohol" och så var det mitt te som luktade glögg.
  • jag skrev om rögle idag på www.öresundsregionen.se och det är så fint för det är pappa svensson som gjort deras logo, han är en full fierceness diva hockey designer!
  • jag är snuvig och blåmärket under foten har inte försvunnit så jag haltar fortfarande, men jag ska vara värdinna på nästa kartellen så HURRA för bloody hot mess!

jag köpte ostronskivling och tryckte på google

från taffel.se

Recept: Friterad ostronskivling med kaprismajonnäs

Receptmakare: Jens Linder 4 portioner tid 20 minuter

  • 1 liter ostronskivling
  • salt
  • Till panering och fritering:
  • vetemjöl
  • 4 ägg, vispade
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 1 liter matolja
  • Till kaprismajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk pressad citron
  • 1-2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl majsolja
  • eventuellt lite vatten
  1. Börja med majonnäsen. Rör ihop äggula, kapris, citron, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan, under kontinuerlig vispning, först droppvis, sedan i en tunn stråle tills blandningen blir slät och tjock. Tillsätt vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av.
  2. Dela den hopväxta svampen i fyra delar (buketter). Panera dem noga genom att vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Skaka försiktigt av överflödigt ströbröd. Om paneringen inte täcker, panera en gång till.
  3. Hetta upp oljan till 180°C. (En liten brödbit ska bli gyllene på 1 minut. )Lägg ner svampbitarna en i taget med 10 sekunder emellan. Fyll inte frityrgrytan för mycket, då blir temperaturen för låg. Fritera tills svampen får en fin gyllene färg, ca 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med majonnäsen vid sidan om.

Sep 29, 2008

bortskänkes/bytes: prada parfym



jag har för mycket saker så jag tänkte börja med det här att: ifall någon annan vill ha det så får ni det gärna för jag tycker att den som vill ha något allra mest bör få det. jag har en original prada parfym (30 ml) som jag inte använder och skänker bort den. den luktar som en blandning av sophia loren och fafi-damen här övan - så om du vill ha den maila mig hjärna på therese@oresundsregionen.se och berätta om något du gillar att göra för jag behöver tips på en ny hobby för jag har tröttnat på att rita jävla hieroglyfer. oh eller om du har något du vill byta så hojta till. tex en grytlapp eller batteri eller en glutenfri bulle.

här är sephoras text om den:
Prada: Prada brings its unique fusion of tradition and innovation to the world of fragrance, reinventing the ancient art of perfumery by creating a fragrance of yesterday and tomorrow, a scent inspired by the past, that embodies the future. It is a fragrance that intertwines memory, reality, and possibility.
Notes: Bergamot Oil Italian, Orange Oil, Bitter Orange Oil, Mandarin Flower, Mimosa India, Rose Absolute ABS, Schinus Molle ABS LMR, Peru Balsam, Patchouli Oil LMR, Raspberry Flower, Labdanum Resinoide LMR, Tonka Bean ABS LMR, Vanilla Absolute, Musk, Sandalwood Oil.
Style:
Classic. Pure. Addictive

henry holland s/s 09 visning







hans inspiration var enligt style.com: "It's all about Beverly Hills, 90210. I bought a box set of the first series—1991, not the new one," declared Henry Holland of his collection, "Sex, Lies, & Volleyball." det är en av mina topp tre visningar hittils, och de är topshop unique och denna och trean kommer sen (fastän calvin klein var fräsig frigid framtid, och danielle scutt var bäst som alltid och marc hade platta hattar med nördglasögon och luella likaså, så sparar jag ändock trean).

se hela här: house of holland

for the love of nigella lawson och ärtor!

jag är nykär i nigella lawson (vi har vår andra smekmånad), genom hennes söndagssända program "Nigella express" - igår gjorde jag hennes ärtcurry muttar paneer fast med svamp istället för ost, och hade med mig som lunchlåda idag. till det åt jag saffrans- och chilikryddad alaska pollock och det var så gott. imorgon kommer nigella till illum i köpenhamn och skriver autograf EEEP! jag sa till mattias att jag ska börja ta kockautografer, men tyvärr kan jag inte åka till köpenhamn imorgon så jag får längta lite längre.

receptet till nigellas ärtcurry (jag skippade dock paneeren och tog grovhackade champinjoner istället fast fast tofu eller halloumi borde för bövelen funka lika bra det också, och jag har fan ingen mixer så jag hackade löken för hand och jag hade ingen vitlök eller garam masala heller men det blev gott med koriander, chili, mangocurry och spiskummin också. eh, det är ju en curry!):
  • 1/2 cup vegetable oil
  • 8 ounces paneer, cut into 1/2-inch cubes
  • 1 onion, halved
  • 2 cloves garlic, roughly chopped
  • 1-inch piece ginger, roughly chopped
  • Sprinkling of salt
  • 1 teaspoon turmeric
  • 1 teaspoon garam masala
  • 2 (10-ounce) packets frozen peas
  • 1 teaspoon tomato puree
  • 1 cup vegetable stock
  • Special equipment: food processor
  1. Heat the oil a large skillet and add the paneer cubes, in 2 batches, and fry until they are golden. Remove the golden cubes to a double thickness of kitchen towel. (It is possible to dry fry the paneer cubes in the pan with no oil, to avoid the oil splashing you. Then continue with the recipe below.)
  2. Pour all but about 2 tablespoons of the oil out of the pan. Put the onion, garlic cloves, and ginger into a food processor and blitz to a coarse pulp. Fry gently for about 5 minutes with a sprinkling of salt. Stir in the garam masala and turmeric and cook for another 2 minutes before adding the still frozen peas.
  3. Dissolve the tomato puree in the vegetable stock and pour over the contents of the pan. Stir again and turn the heat down to low, cover with foil or a lid and cook for 15 minutes, tasting to check that the peas are tender. You can cook muttar paneer up to this stage, if you like, uncovering and then reheating gently with the diced, oil-crisped cheese, or proceed directly now. In which case, take off the foil and add the paneer cubes to warm them through before serving.
fler nigella lawson express recept (aka crooscheck cooking!) här: http://www.bbc.co.uk/food/tv_and_radio/nigellaexpress_index.shtml

bo burnham - "im bo yo"



jag är pro-bo. skeptisk till adaptow though.

från new york magazine:
The one thing we've always taken for granted with Judd Apatow is his ability to assemble a cast: whether it's the Freaks and GeeksUndeclared set (Seth Rogen, Jason Segel, Jay Baruchel) or the post–40-Year-Old Virgin one (Jonah Hill, Paul Rudd, McLovin), the extended Apatow family has always been an endearing bunch. But we're a bit concerned about the latest addition to the stable — 18-year-old Internet celebrity Bo Burnham, better known as that dude who sings joke songs on YouTube. Burnham is writing a screenplay and music, and potentially starring, in a movie that Apatow is set to produce.