Apr 12, 2008

Bauer


Hej det är therese svensson jag drack öl på gubbpuben, sen indigo och nu sitter jag på Bauer med skäggige brunetten. What would opus sing?

Apr 11, 2008

filthy filthy bachelorette

nu fick jag paltkoma efter lunchen. jag åt mikrade fiskpinnar med rårivna morötter. det är min på-jobbet-orka-laga-mat-mat. jag har inte diskat diskberget hemma än, jag är en sån hushållsrebell. born to be filthy bachelorette with bad etiquette but good manners.

nu är jag trött. ni kanske märker. ska bli skönt att bli omhändertagen i helgen, ingen i malmö fattar ju hur man gör tröga jävlar.



(skoja.)

vad som åker upp måste komma ner


ikväll är det pacific och the kid på gurra gelins klubb flyktsoda på debaser medis (SÅ MÅNGA ORD). jag tror jag kommer upp vid tiotiden ikväll. jag funderade på att testa nya krogen bauer på södermalm med pappa men sen såg jag ett foto därifrån och ångrade mig totalt och nu kommer någon mula mig med snö på vägen hem på grund av all skam över dessa ord.

Apr 10, 2008

crowded house - dont dream it´s over


det förstördes! hallen. redhawks. i loved you men du visste inte bättre.

youre the voice

jag fick ställa in dygnet runt tv panelmedverkan eftersom jag inte kan prata. jag är dock så lycklig nu över mediciner så nu kvittar det. jag har varit så tråkig nu dagboken och bara pratat om sjukdomen och hockey. jag vet att det finns fler saker. jag har wikipedia. igår wikipediade jag kosacker eftersom ett svenskt bryggeri har en öl som heter det och den verkade god.

anka


igår skulle jag och pappa äta på restaurang möllan men det var stängt och jag visste inte varför så vi gick till la couronne istället och hade jättetrevligt och jag åt rosastekt ankbröst med aprikoser och sallad, och pappa åt kyckling cordon bleue eller vad det heter med sallad eftersom vi är natural born GI aka stockholmare. vi pratade om kanada och hockey och hade jättekul och jag drack hoegaarden vilket var som en dröm då jag inte druckit god öl på jättelänge. det var en gäst som fyllde år så personalen släckte ner och kom ut med något sprakande festligt och jag sa "kan du fatta att jag fyller 30!" till pappa varpå vi gjorde high five. imorgon kommer han förbi jobbet när jag slutat så åker jag med upp till stockholm.

min framtid är så ljus att jag växer en halvmeter på höjden



min framtid är så ljus att jag klipper av mig huvudet. jag var hos läkarn och hon ba hallå och jag ba *väs* så jag fick antibiotika och hostmedicin ÄNTLIGEN. det kommer bli så roligt att prata igen, ni kommer inte veta hur mycket jag ska tala. högt och länge och fort och i olika tonarter. och ikväll är det hockey. pappa bjöd på lunch på vårt favoritställe - Smak på konsthallen, vi åt rockvinge med morot och dill. sen for han till ängelholm för att se rögle-mora. jag ska se malmö-leksand. ni vet vad ett av de där orden rimmar på.

i love michael cera



http://www.clarkandmichael.com/

Apr 9, 2008

Bygg


På lunchen gick jag och pappa till konst&kökken. På väg dit gick vi förbi utsiktsplatsen över öresundstunnelbygget. Han från gamla fritz corner stod också där och tittade, henrik tror jag han heter. Jag kunde inte skrika bygg! Men tanken var där.

snälla prat snälla

själv ska jag inte gå på konsthallen. istället ska jag äta middag med pappa och fundera på hur jag ska få tillbaka rösten tills imorgon då jag ska vara med i dygnet runt tv. rösten har varit borta i en vecka nu. folk beter sig annorlunda när man inte pratar. de verkar bli mer självmedvetna och kanske därför mer obehagliga till mods eftersom det bara är de som pratar medan man bara tittar på dom tyst och mimar tillbaka enstaviga svar och håller upp papper med texten "ja", "nej" eller "jag mailar dig". det börjar bli väldigt tråkigt att vara tyst. jag msnade till anna och sa att jag skulle sjunga skithögt varje morgon när rösten är tillbaka, och ropa högt när jag ser saker jag blir glad av, som mailet jag just fick med ämnesraden "transplanterade celler överlever länge i hjärnan" (jag spärrade dock upp ögonen och gestikulerade med armarna vilket åtminstone gav något litet). det positiva med att vara sjuk är att man verkligen lär sig vara tacksam över de kroppsfunktioner och mekanismer man tillfälligtvis förlorat. jag kommer bli så otroligt lycklig när jag kan prata igen. på samma sätt som jag varje dag är så lycklig att jag inte är deprimerad.

kvällens tips: konsthallen



nu är det la ändå julafton lillhilda ditt kulturnöt - kl 18 är det bokrelease med Publikation i bokhandeln, vid 19 håller sen
olof olsson ett allmänbildande föredrag om ämnet ETIK inne i konsthallen.

Nu är det dags för Publikation( ) att presentera en ny utgivning: bok x 3:
GGG&G är ett samarbete mellan Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans. HÄR är ett samarbete mellan Viktor Kopp och Niklas Söderberg. • linjelagren • är ett samarbete mellan Charlotte Walentin och Susann Rönnertz. Inbjudna skribenter: Leif Holmstrand, Boel Gerell, Hanna Nordenhök, Pär Thörn, Per Engström, Kristina Lundblad, Hannu Sarenström och Fred Andersson. Redaktör Yrr Jonasdottir.

jordgubbsmarmelad, aioli, svål, kräks

äckligaste maten jag läst om hittills denna vecka: Fat Elvis burgaren på vinylbaren med jordnötssmör, cheddarost, bacon, aioli och jordgubbsmarmelad.

jag slog upp ballotine:
Ballotine:
A pƒt‚-like dish in which forcemeat is stuffed back into the boneless carcass from which the forcemeat was made. This may include fish, poultry, game birds, or even some cuts of meat. The mixture is wrapped in muslin and poached or braised.

boneless carcass stuffed with forcemeat fick mig också att spara på saliven. men jag vet ju att stuffed turkey är gott och det räknas väl som ballotine?

Apr 8, 2008

hej då matchen som slutade med 4-4 du var jätterolig



(synd att jag sa att jag kunde ha lunginflammation och att jag skulle skriva ett kärleksbrev bara malmö gick vidare, men det var det värt.)

Hockey



Nu kör ismaskinen och det står 3-2 till malmö. Hittills har pappa sagt att malmös nummer 40 passar dåligt, att man aldrig vet vad som ska hända när nummer 5 får pucken (på ett negativt sätt), att det är ologiskt att barnen ska åka runt i pausen eftersom isen inte torkar, och att man inte hör vad de säger i högtalarna. Jag har sagt att malmös kanadensiska nummer 38 spelar som en hanson i filmen Slapshot och därför är bäst, att fler borde behandla livet och sitt skägg som om det vore slutspel och att jag ville ha en cola light.

Its hockey night tonight!



1 - 0 till malmö tack carl söderberg efter 30 sek! heja bruins draft!!

du är så GULLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


den är så GULLI!!!!!! jag vill äta upp den men kan inte så jag vill ta upp den och krama den i handen och gnida den mot kinden och ta hand om den.

ismaskin

för att göra det lite spännande idag har jag haft uppe en firefoxflik med en sida om lunginflammation. lukas sa idag på msn att jag nog hade lunginflammation när jag sa att jag hostade blodigt var och inte kunde prata, så då var jag naturligtvis tvungen att googla det. timothy i "brisby & nimms hemlighet" hade ju visserligen lunginflammation och jag verkar ju sällan till aldrig bli frisk, men jag är ju ingen åkersork? snart ska jag och pappa äta på restaurang asien och sen se hockey, jag är dock mycket besviken över att inte kunna skriva HEJA MASKOTEN!!!!!!; HOCKEY!!!!!; ÅK SNABBARE!!!!!!!! och HEJA SLIPA NOGA ISMASKINEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! på matchen.

i en tv-serie jag såg förra veckan om någon brud som bor i alaska och har tunt blont hår som är lockat med locktång, så var det en annan tjej med brunt hår som jobbade i en bar som var ihop med en tjock rik kille som hade köpt en ishall och han hade döpt ismaskinen till tjejens namn som var THERESA. det var fint. jag tror tv-serien hette "men in trees".

HJÄÄÄLP


bilden är från ett café i landskrona som familjen ifråga äger. barnfamiljer är min sämsta fiende.

Apr 7, 2008

förrförra veckans kap; grace kelly blomväska


i met it at the candy store. eller nej faktiskt bara på svennehjon gina tricot som sålde ut den för 149 kr, men fager som en hippiecell var den så den blev min för sisådär två veckor sedan. min gamla trotjänare gröna grungeväskan (se bänkalkisbilden ovan till höger) har gått sönder i sömmarna så jag måste laga den innan den får komma in i matchen igen. likaså ceriserosa jem and the holograms-väskan har gått sönder och måste lagas. jag har dock skaffat ny duffelträningsväska i pixlad nylon till gympakläderna.

logon vs hallen - ett rafflande inlägg om sport



imorgon ska jag och pappa på hockeyderbyt mellan malmö och rögle. det kommer bli mycket spännande. det är slutsålt och jag hejar naturligtvis på malmö eftersom de kommer få sin nya fina hockeyhall så kämpa kämpa hallen! fast å andra sidan är malmö så dåligt (HV71 är töntigast, malmö sämst), och pappa tränade rögle när jag var liten och jag gillade verkligen att bo i ängelholm, plus att rögle har kvar logon som pappa ritade på 80-talet så jag är nostalgiskt partisk (han har även ritat västerås logo och några fler eftersom han är ett geni på det här med hockeydräktsdesign min käre hockeypappa). i alla fall: jag må vara kluven om matchen imorgon, men seriöst; kämpa nya malmöhallen kämpa! om redhawks går upp i elitserien ska jag skaffa säsongskort i nya hallen så KÄMPA.

förresten är arga djur så fula som logos, vadå arga djur? arg örn? så dumt! sportlogos ska vara tysk-nordamerikanskt stilistiskt rena eftersom idrottare inte känner känslor bara sport.

jag ska förresten liveblogga från matchen imorgon med pappas inlägg och mina frågetecken. ring hd.se hockeybloggen - vi har en levande här!

UPDATE: nu spelar HV71 mot linköping (kanal5), men jag behöver inte titta noga för att följa med för grannen en våning ovanför mig till vänster hejar på HV så han skriker högt varje gång de gör mål. jag är dock smått intresserad av kvällens hockey-dj. han spelade just john farnam följt av euro-techno.

konstig gös

dagens konstigaste rätt är från dannegården hotell & restaurang i trelleborg: kakaostekt gös med tryffelravioli.

Apr 6, 2008

gnäll


jag vaknar varje morgon som om det vore julafton helt exalterad över att vakna frisk, men så är aldrig fallet, jag är fortfarande sjuk varje morgon. tänk om det är som i groundhog day? dagens överraskning är näsblod, den här trötta köttlekamen verkar ha gett upp fastän jag bara sover och matar den med blåbär, röda paprikor och så mycket vitlök och rå lök att metangasen jag producerar borde blåsa ett smärre hål i ozonlagret. jag kan i alla fall ladda över gamla kameramobilbilder till datorn ---> dagboken tack vare att jag äntligen hittade rätt program. alltid något. det är formel 1 på tv. kimi lär ju inte vinna som vanligt fastän han är snabbast (nej just, han blev tvåa). nu ringde mamma på mobilen men jag kan ju inte prata så det var ju värt. jag har blocket vid sängen som jag använder för att kommunicera. men det hjälper ju inte om jag inte träffar någon. vilket jag ju inte gör. tack och lov för textbaserad kommunikation. i veckan kommer pappa, det ska bli jätteroligt. vi ska se hockey och förmodligen äta sushi. på ikazukuri (de får fan skylla sig själva om man inte kan deras namn när de väljer så dumt, de kan ju heta sushi-johan eller något) har de råris som ris-alternativ så man slipper äta fem ton socker till varje sushimåltid. det är ju bra. nu måste jag sova igen. jag känner mig som den där frustrerade musen i "brisby & nimms hemlighet" som är sjuk och bara måste vara inomhus hela tiden.

the prom bilder woho!



























i fredags kväll: jag sov till 20.30 och låg och tänkte hur ska det här gå, pumpade mig full på medicin, alvedon, concealer och clear eyes och begav mig till debaser. sen brände jag ut det sista av rösten på att prata med provköket och debaser-sara och sen höll jag mig i bakgrunden vid dj-båset sippande varm citronsaft och skrivandes i mitt kommunikations-block till kristian och johan som spelade cprawk. kvällen blev en jätterolig klassisk fest, komplett med fantastiska uppträdanden av provköket och firefox ak, tågdans på dansgolvet, applåder när jag och kinksi spelade skivor, serpentinfnatt och bra stämning. några från jobbet var där också, men det var lite nesligt när en av dem önskade skivor eftersom jag inte kunde prata utan bara fick stumt peka på kinski och hoppas på att han kunde tala i mitt ställe. men det var många som önskade, och alla önskade skitbra musik som jag gärna spelade, så det var bitchin fer sure. jag var skitglad om än stum och döende (det är därför jag symboliskt hänger i en snara på bilden ovan).

saker som skrevs i mitt talar-block under kvällen:
  • you jane DOERK
  • liasions dangereuses
  • vem är detta? om det inte är madonna skiter jag i det
  • livechat + cello
  • jag har tappat rösten
  • hej bra!
  • jag hatar hippies
  • är du född i vågens tecken? för vågen har ingen punchline
  • jag gillar den lynnige syntbatteristen med aptit på livet
  • vad snackar ni om?
  • yazoo

the kills






vart kommer bananen ifrån?




det har ju öppnat en ny emmaus precis bredvid ÖB (det kvarteret är som ett enda stort maskhål till säffle), och besöket började med lite exaltering som sedan utmynnade i trött besvikelse. teaterdelen var rolig men jag vet fortfarande inte när jag får användning av en trubadurdräkt från en robin hood-pjäs (tommie, maina och micke wehner vet dock säkert en handfull tillfällen). resten av sortimentet var fult och de hade en halvrolig porslingfigur men jag tror inte ens den var gjord av porslin. ett proggband med ljusa röster spelade när jag var där. de satt i ett hörn och sa "hörni. har ni egentligen funderat på...varifrån den där bananen ni äter...kommer ifrån? vem som plockat den, hur han mådde, vad hans familj gör och vem som betalar honom?" sen kom en låt som hette "vart kommer bananen ifrån" och jag tittade mig omkring för att se ifall det var en komplott mot min person. sen gick jag därifrån.

nöjesguiden cmykläsning moccasin











okej det var säkert över en månad sen, men jag hittade äntligen programmet jag behövde för att ladda över filer från min kameramobil.