Feb 7, 2009

Läpptelefon present från andreas!



nu iväg till andreas haugaard vida omskriven i nöjesguiden för sina beryktade middagsbjudningar

nu måste jag verkligen bege mig till andreas i hans slott av gråa torn och tinnar. jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. jag vill inte erkänna det men jag fick fler utslag och lite allergiontsvullnad av ostpizzan, så det blir nog en stor vit dragkedje-klänning med mönstrade strumpbyxor, eller nya stora manchesterbyxorna med vitt skärp och instoppad tajt teracottafärgad tröja. åh vad laktosful och tunn jag är.

i love you dagboken.

p.s kolla senaste nöjesguiden där mattias baby kroon intervjuat andreas till krog-sidan. mjaou!

en liten notis om rädsla

jag är så rädd ibland. därför har jag bestämt mig för att jag måste göra det som skrämmer mig ibland och vara ärlig för annars slutar det med att jag sluter mig och det är inte ok. annars händer ju inget på riktigt. inte ens lava eller en jordbävning och då kan det lika gärna vara slut för det här är det. är ni rädda? jag tror alla är det men ingen säger såna saker högt men man kan se det i ögonen ibland eller i sättet någon kanske skrattar eller vänder sig om, och jag tror det är det och det som kallas svagheter som är det mänskliga som är det som vänder en och också gör att man gör det där som kallas bra som är stort och får ens bröst att växa och skälva och andra speciella att tappa andan men samla lust till att göra.

laktos- och glutenfri pizzamys

jag promenerade med killen till möllans ost och handlade en liten bit 4 års lagrad primadonna (så fin och orange och frasigt torr), samt en 1 års lagrad hård vacker vit getost vid namn contessa (och något mer). det är väldigt sällan jag köpte ost nuförtiden på möllan. förr gjorde jag det hela tiden. det finns ingen laktos i ost som är långlagrad, och getost brukar jag tåla mycket bättre, så egentligen gör min laktosintolerans bara att jag är allergisk mot de äckliga ostarna. alltså borde jag gå dit mycket mer regelbundet, men det blir nästan liksom för bra för att vara sant. det är som nu när jag har och majs- och rårismakaroner hemma och det blir liksom för bra och normalt. jag tror jag har en abnormalitetsstörning ibland.

efter möllans ost tog jag en promenad ner till kanalen, köpe de svarta manchesterbyxorna i rydbyxmodell för 50 kronor på monkirean (jag är ju pank så det sista jag har måste gå till mat, men såhär fina svarta manchesterbyxor för 50 kronor kommer jag aldrig hitta igen), och sen gick jag till mitt konsum vid folkets park för att handla litet mat. där träffade jag bästa ex kristofer som skulle handla till en lasagne, och han hjälpte mig välja olivolja för jag vet att han har så bra näsa för det. jag sölade på rätt länge i butiken och köpte till slut broccoli, grönsaksbuljong, vegetariska baconbitar, laktosfri långlagrad emmenthaler från valio (åh det är så bra att finnar och norrlänningar är så laktosintoleranta för norrmejerier och finska valio brukar vara så bra på allergimat) samt glutenfri pizzabotten och en fin nötfärgad skogschampinjon.

när jag kom hem gjorde jag min pizza med tomatsås, laktosfri ost, basilika och ena halvan toppad med skivan champinjon och riven contessa getost, och andra halvan med baconbitar och champinjon. gräddade i 12 minuter och åt med ruccola och isvatten. sen älskade jag mig själv samtidigt som jag fortsatte vara lite rädd och bakis. sen ringde andreas haugaard om middagsbjudningen ikväll och sa att han hade lagat coque au vine men att han hade glömt att jag var laktos och haft i litet smör, och jag sa att jag redan hade kliande laktosutslag så det kanske inte gjorde så stor skillnad och att kuk och vin var det bästa jag visste och så sa vi hej då vi ses sen.

en till grej om allergimat: det är så fint med laktos- och glutenfri mat för allt är så litet. som i japan. brödet är så litet, glutenfritt bröd har ungefär hälften så stora skivor som vanligt bröd, och sojaostarna är som små barnhandflator, och glutenfria pizzabottnar är som små fluffiga barnpizzor med gullig förpackningsdesign.

wineacidfredag med kulturraket







igår var det kultursmäll med lucky dragons på KRETS, sebumöl på golden, fest på studion och urballad wineacid förfest hos louise med anna, eva och lou. jag träffade killen också under kvällen och han var inte wineacid så jag fick vara det för oss båda, och sen glömde jag min halsduk på studion. jag fick ångest för jag gillar killen och då kan allting hända - vulkanutbrott, lava, jordbävningar och jag har inget SKYDD längre och jag vet inte vad som kommer hända med mig. känslor vad gör du.

Feb 6, 2009

Indiankärlek




Keep it real!


Jag är på ACIDförfest hos lou med anna och eva.

Åh kallt


Jag fick gå hem i kontorsskorna för jag fick skavsår av kickersskorna.

ikväll är det kultursmäll: sumi ink club, lucky dragons och singsangfest


1. sumi ink club, lucky dragons konsert på KRETS www.oresundsregionen.se/sv/evenemang/609/sumi-ink-club-workshop-och-lucky-dragons-konsert-pa-galleri-krets/index.aspx

2. har jag inte skrivit om men du kan titta på bilden

sushiminnen från förr

jag hittade även denna bilden från itsu när jag och pappa var i london och jag bara åt sushi (pappa är den som äter yoghurten, jag bara jag bantar INTE hej då). det bra med bra sushiställen är att man kan välja olika bitar, inte bara olika storlekar som här i sverige där man alltid amen får två lax, två räkor och en cali maki.

itsu måste komma till malmö: www.itsu.co.uk/restaurants/canary_wharf/

varACID

jag gick igenom en gammal bildmapp för jag var on the lookout, och hittade den här bilden och sa till anna och louise: "kommer ni ihåg när jag hade skrapat upp knäna och varet luktade mosad banan?"

what´s your take on cassavetes

ah det dåliga humöret var bara att jag var TRÖTT för det verkade gå över efter jag hade druckit fem koppar kaffe och ätit socker. nu lyssnar vi på le tigre, katalogiserar IT system och gjorde nyss !!!-dansen som killen visade mig förut, och så försökte vi snurra runt i stolarna utan att nudda mark.

vad hände med christian slater och winona ryder?


jag vill ha dom igen.

i love kisses, kickersskor och science

Samer och wayne gretzky citat


Heja kalendern friskt humör

Bangles - "In your room"


jag och louise mimade till bangles skivan vi lyssnar på, så nu känns det bättre.

åh monki



jag och anna var på monki igår och jag fyndade den hallonfärgade byx-och-koft-ensamble jag har på mig idag för 200 kronor! byxorna kostade 50 kronor och är så mjuka att det känns som att jag fortfarande ligger under täcket och sover. här är monkis nya solglasögon som snart ska komma. 200 bagis stycket kommer de gå för. åh vad pank jag är.

rädda mig från dåligt humör

jag är på dåligt humör och är irriterad men jag är osäker på varför så jag tog en multivitamintablett av louise ifall det var b-vitamin eller magnesiumbrist.

fisktacos

lukas åt fisktacos. den såg ut såhär. jag har aldrig ätit fisktacos fastän jag och syrran gjorde ett försök när vi var i vancouver. jag googlade fisktacos och det här kom upp från DN:

Fisktacos recept
Stek fiskpinnarna enligt anvisning på förpackningen. Strö över den mexikanska kryddblandningen.

Servera fiskpinnarna nystekta med isbergssallad, lök och guacamole i värmda tacoskålar eller tortillor.
DN

det måste ju vara ett skämt? det är nog någon som fått sparken av dn och lagt in det här receptet för att jävlas.

Feb 5, 2009

scarlett och drew rädda mina hornhinnor snella från denna dåliga blåklädda dekor samt lillbabs "piffade" dotter i kockfinalen



ok. stop the press scarlett johansson är rödhårig, och

(eh) victor vann just "årets kock".

(det här "årets kock"-programmet var ju sämre än en dålig hockeymatch av typen malmö redhawks vs valfritt loserlag från typ bromölla norgeland (- när de täta och sjukt dökassa spelarna fortfarande var med dock) så jag säger GUD NITE F&^% CHEEZBURGER)

årets kock på tv nu

nu är det det "Årets kock" på tv4, och vendel-alex och vendel-anna i malmö är med i spelet! åh jag måste tända ljus, fejkbrasan och gnida in chanel no5 över mig så bra är det.

http://recept.nu/1.286855/2009/02/05/vi_har_arets_kock_recepten

www.tv4.se

lux interior RIP


LUX! du r död. www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2009/02/04/the-cramps-lux-interior-dead-at-60

i love you.

(i know!)

mitt potentiella första barn skulle heta lux svensson.

(i KNOW)

nej det gjorde du inte för det var inte sant.

ikväll är det nördsmäll: pär thörn bokrelease, desmond & the tutus och rundgång

åh vilken megalomanisk trestegsraket för nördkulturfoxar såsom jag till exempel!

1. pär thörn bokrelease på KRETS: www.oresundsregionen.se/sv/evenemang/610/releasefest-for-par-thorns-tidsstudiemannen/index.aspx

2. desmond and the tutus på DEBASER: www.oresundsregionen.se/sv/evenemang/608/desmond-and-the-tututs/index.aspx

3. rundgång klubb på BABEL: www.oresundsregionen.se/sv/evenemang/600/rundgang-klubb/index.aspx

I CAN HAS CHEEZBURGER? jag glömde bort hur dåligBRA humor katter har






lol cats

ugnsbakad rotselleri med grönmögelost

den här kanske kan få mig att komma över min potatisfobi.


Ingredienser för 2 portioner:


250 gram rotselleri
6,25 cl rostade hasselnötter
1,5 st potatis(ar)
2,5 dl vispgrädde
75 gram grönmögelost
0,5 tsk kumminfrön

gör såhär:
Varva den skalade och skivade rotsellerin, de hackade hasselnötterna och den skalade och skivade potatisen i en smord eldfast form. Häll över grädden och ugnsbaka 40 minuter i 200 grader. Strö över ost och kumminfrön och ugnsbaka ytterligare 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och osten är gyllenbrun.

från Köneman "Det moderna köket"

TRYCK PÅ KNAPPEN TESSAN





NEJ GÖR DET INTE!!!!!!!!!



(och snälla ha aldrig mer balsam i håret tönt)

tour de force



www.letourdeforce.com

the tudors

jag såg the tudors igår och nu börjar det brinna i knutarna för fru boleyn. henry var så himla kass (och FUL på bilden). man bara alltså henry du behöver inte halshugga dina tjejer varje gång du vill göra slut ditt konflikträdda asshole (p.s han var kräfta).

det var inte bättre förr.

man dog när man var 14 i barnasäng, ingen tvättade händerna, det låg träk på gatorna, man hängde folk, det satt pinnar med spetsade huvuden på, man blev bortgift med pensionerade kusiner, man fick inte äta svamp, man dog när man var 35 om man hade tur och alla var korta.

Feb 4, 2009

det här inlägget heter anna och thereses beslutsångest





dagens morgonlåt 4 feb: Augustus Pablo - "Rockers rock"



utlåtande: jag blev inte döpigg men jag drack kaffe i sängen och sen var jag glad och silly (dock fortfarande allergen med svullenhet och kliande utslag men jag börjar vänja mig).

silly nu var vi silly



jag och anna fick varsin hello kitty mobilgrej i 10-kronors apparaten på ica, och vi blev helt lyckliga och jag sa att jag ville ha den fasttejpad på huden, eller framför ögonen så jag ser den hela tiden, och så gjorde jag en atrapp och satte fast i mössan så jag kunde titta på den hela tiden som en ponny som har en pinne med en morot på, och jag blev vindögd och louise garvade och skulle fota men riktade kameran åt fel håll som FAIL-tanten och så skrattade vi och nu slutar vi jobba om tre minuter och då ska jag och anna titta på fler shoboshobotröjor som kommit till H&M. åh dagboken du är så silly ibland.

fyndis från humanis second handis: kofta och parfymtröja


förutom chaneltröjan här nedan fick jag även en hänförande grön kofta samt en rafflade tröja med parfymflaske-tryck och PALJETTER när jag var på humana igår. det är så fint för de på humana sa att de hade hittat en therese-tröja och visade en svart stor stickad tröja med stora paljetter utspridda utan logik och sans. jag blev så glad, men det blev den gröna koftan istället. jag blir också glad när louise och anna visar mig kläder som de tycker är min grej och de har alltid RÄTT. loves it.

jag har långt fint Cosbyfärgat hår


och en döäkta chaneltröja med guldtext från humana.

rastdialog

jag: yess rast, nu kan jag porrsurfa analsex!
anna och louise och jag: hahaha yuuuuuuuuuu
jag: men jag vill inte
anna: nu måste du
jag: då måste du googla tidelag
anna: (skriver på tangentbordet) ö-g-o-n-f-r-a-n-s-b-ö-j-a-r-e
louise: då googlar jag tidelag
jag: men UE
louise: jag hittade den här http://nojesguiden.se/upload/2008/01/30/anastelle_hundar.jpg

efter två minuter

jag: (kliar mig innanför tröjan på ryggen och blundar) MMMM mina utslag på ryggen är så sexiga jag blir så kåt
alla: fniss
grafikerna: FAN! (de spelar dataspel på rasten)

fearne cotton

dåligt jobb (The 27-year old TV and radio presenter spent her day promoting the Red Carpet coverage of the BAFTAs that she'll be hosting this Sunday, standing heel-high in the thick snow that blanketed London. från asos.com), men bra klänning och bra namn: ormbunks bomull. (tänk vad hon hade behövt den fodrade fantasi fleecetrosan just här. jag måste uppfinna den genast!)

oj vad FINT!

lincoln center i new york. www.lincolncenter.org

jag har aldrig varit i new york men jag har drömt att jag var där och då ville jag inte åka hem så jag gick på lägenhetsvisning i en dammig vindslokal för att hyra den i 6 månader och jag höll den skrynkliga adresslappen i handen tills jag vaknade.