Jun 7, 2008

I love life, children and flower!



Silver mercedes


Den är så fin! : champagne, vodka, tränbärsjuice och apelsin sorbet. Girl alert!

Huset


Här bor jag, sara berg och mattias kroon när vi är i stockholm.

Jun 6, 2008

Jag är så jävla full


- Not!!

Syrran 1


Jag sitter med syrran på hennes balkong och dricker rosevin, sen hoppas jag på att träffas upp med min gamla bästis charlie och sen gå på ölpicknick i vitabergsparken med skäggige brunetten & company. P.s I love you sweden förutom att du stängt tillgången till alkohol för mig på systemet idag, men förutom det så grattis.

Hu


Gu va barnsligt det är någon som skrivit tessan i sanden med vatten.

"Lycka är en godispåse från sega råttan"


Jag är i hammarby i stockholm och ska bada och dricka vin med syrran cornelia, jag kom upp igår och lämnade katterna hos mamma på landet och jag hade tänkt sova där men allt blev så påträngande och otryggt och jag har fan lite tunn hud och orkade inte vara social eller prata så jag klappade katterna för det var det enda jag pallade och så åkte jag till pappa och sov på soffan och mamma skickade sårade skuldsms eftersom jag tydligen inte har några känslor utan allt jag gör är för att såra andra. Not! De måste veta att jag inte är gjord av sten?

Jun 5, 2008

Savory fillings

Dagens lexikon:

Ravioli:
Small circular or square cases of dough with savory fillings.

JAG är en savory filling.

Luke Skywalker



SJUKT LIKT


Jun 4, 2008

här är jag i naturen jag heter brainbow

I heart Tiki Tuesdays made of dolphin gold brainbow

















det var den trevligaste vardagsklubb jag varit på igår och tur nog var det jag och anna som gjorde den så vi fick dessutom gratis öl. vi visade "dr.phibes rises again" på fladdrigt lakan bakom dr. ronny som spelade fågelljud och exotica på VINYL. maeds dominos spelade live och var jätteduktiga, som tur var fick jag höra dom två gånger eftersom jag och anna satte upp pyntet och riggade tikifacklorna när de höll på och soundchecka. det blåste mycket så jag och anna hade sommarklänningar (hennes hade parasoller, och min hade blommor) med tjocka ytterplagg (hon kofta, jag kavaj) över. sen drack vi vin och testade drinken ENDLESS SUMMER som tydligen var godare utan laktos än med, pratade med babydoll-caroline som var jättestilig som vanligt och en dashing blondin i hawaiisparkdräkt som jag tror hette gabbi vilket i sig är det mest fantastiska 80-tals namnet. så hängde vi med rara sara berg, pastell-kalle, kb-kattungen-kristian, mejeriet-johan, gulle-viktor och som-sophia. det var 1 kändis där som hette moto boy och han var lång. mattis kroon smsade och frågade om lista så jag skrattade och tyckte han var gullig tills han väl kom och lyfte upp mig jättehögt så jag tappade mitt hårpynt, och så gjorde vi skuggdjur och drack mer och pratade med kristofer som dök upp likt pastorn i hatten och det var roligt.

idag var jag trött när jag skulle klä på mig så det blev en blå shortsdräkt men det var inte så bra för när man ska gå på tjotta måste man ju ta av sig allt och kissa naken så det blir helt dumt.

Jun 3, 2008

magdalena ribbing om hysteriska arrangörer och gäster

från dn.se, detta påminner för övrigt om en så kallad hippa som ska anordnas i sommar:

Studentbal med parkrav

Fråga: Min gymnasieskolas fristående festkommitté bestående av elever arrangerar en studentbal till vilken man måste anmäla sig parvis. Ifall paret är tillsammans eller bara kompisar är det ingen som lägger sig i så länge det är en av varje kön. Däremot får två tjejer eller två killar endast gå tillsammans om de har intyg från kuratorn att de är homosexuella "för det är ju inte kul om kompisar går ihop". Det går inte att köpa biljett ensam. Paren placeras tillsammans på festen.

Många väljer att inte gå på balen, också för att det blir dyrt med balklänning, sminkning på salong och så vidare, inför denna bal på slottet som sedan snabbt urartar till fyllefest.

Jag undrar hur det går till på bjudningar i vuxenlivet:
- Brukar man alltid "anmäla sig" parvis och vilka krav ställs på paren?
- Brukar paren placeras tillsammans?


Svar: Ojojoj! Det låter märkligt!
Först festkommittén som lägger sig i vem studenten väljer att gå med, vilket kön den personen har, eller om studenten vill gå utan sällskap.

Kanske har festkommittén resonerat ungefär att alla måste vara par så att ingen känner sig utanför, och att de som är homosexuella inte får ta med vilka kompisar som helst. Men det är verkligen inte demokratiskt att kräva att alla ska ha sällskap, och kräva att få godkänna sällskapet.

Och så "gästerna" som tror att de ska ha exklusiva kläder för att det ska bli roligt på balen! Plus denna pinsamma fånighet som du skriver, "sminkning på salong". Vad i allsindar! Inte för att jag missunnar kosmetologer deras levebröd, men studenter och gymnasieelever är vanligen under 80 år, varför skulle de behöva sminkas på salong? För att gå på en fest! Urlöjligt! Klänningarna behöver inte vara ett problem, en lång kjol kan man sy själv av något festfint tyg, och skaffa eller sy en topp till - det blir mindre kostsamt än flertalet märkesjeans. Ni är ju inte kungligheter på representationsfest. Vad kommer allt trams ifrån? Ska de stackars killarna tvingas att hyra frackar också?

På flera sätt är det beklämmande och pretentiöst, det du beskriver: festkommitténs nervösa attityd till tillåtna "gäster", och "gästernas" hysteriska attityd till sig själva. Att festen slutar i fylleri verkar inte osannolikt med dessa dumheter som grund.

Mitt förslag är att du som verkar tänka lite längre tar upp alltihop till diskussion, börja med urvalet av "gäster" och grunden till urvalsprincipen, och fortsätt med att ifrågasätta dumheterna om prinsessklädsel och salongssminkning. Ta ner balen till vad den bör vara: en rolig kväll för unga människor som inte ska behöva ruinera sig för att kunna delta, och som ska ha rätt att ta med vilken vän de vill oavsett kön, eller ingen vän alls.

Och för att svara på din fråga: när det är formella bjudningar med vuxna människor ska etablerade par bjudas tillsammans, men den som inte har en partner ombeds inte skaffa en sådan för att bli bjuden. På formella bjudningar har äkta par aldrig varandra till bordet, medan förlovade par, eller relativt nyförlovade åtminstone, alltid har varandra till bordet. Än är ni tilltänkta gäster förmodligen inte gifta, men kanske en del räknas som "förlovade" så där kan man väl säga att festkommittén har en poäng, mitt i allt larv.

Magdalena Ribbing

tessans tribute page!


Tromas "Surf nazis must die!"

jakten på surffilmen





igår var jag på partyland och hämtade tikidekor tills ikväll, sen var jag på kvarn video och letade febrilt efter gamla surfvideos, naturligtvis vet jag inte hur man lever och tänkte därför att det var helt självklart att det skulle finnas ett stort utbud av gamla 50- och 60-tals surffilmer för mig att lägga labbarna på, men så var ju inte fallet. jag hittade inte ens "endless summer" (jag lurade för övrigt en killkompis att "endless summer" egentligen var en softporrgayfilm men att den version som fanns ute på importdvd var den censurerade klippta versionen och att det var svårt att hitta originalet eftersom många inte visste att det egentligen var en porrfilm). när jag frågade tjejen i kassan på kvarn video efter filmer var hon helt tuggummi-attityd i min fejja och bara var tyst och tittade på mig med glansiga fiskögon och baaaa haaallåååå. jag frågade om hon hade några tromafilmer eftersom jag har "surf-nazis must die" på vhs, men behöver ha filmer i dvdformat för att kunna visa dom, och då stirrade hon tomt på mig så jag blev nervös ifall hon hörde mig eller om jag ens var där, och jag sa "troma, filmbolaget?" hon bara "jaha" och jag tänkte att hon var en idiot som inte visste vad troma var för något. sen sa hon "jag kan inte söka på filmbolag varpå jag sa "kan du inte söka på troma rent generellt, ibland har de med troma i filmtiteln?" och hon bara "jag kan inte söka på filmbolag". MONGO. till sist gjorde hon en frisökning på ordet troma men det kom inte upp något. inte heller visste hon vad "endless summer" var för något, men hon sa att de hade "blue crush". jag bara HEJ DÅ och köpte dr.phibes istället för den är lagom mondo exotica. sen tog jag med pappa till green mango (mitt nya favoritsunkhak) där vi åt tofu med grönsaker (jag) och breda risnudlar med svart bönsås och broccoli (pappa), och det var jättegott och vi drack kall öl och pappa tittade på damerna bakom mig så vi bytte plats och sen gick vi hem och åt chips och läste knasen.

en afton med kylie



yes igen! jag ska spela skivor på En afton med Kylie den 16e juni på debaser. jag LÄR ju spela "especially for you" med Kylie och Jason Donovan. jag önskar kylie och jason hittade tillbaka till varandra. egentligen har jag bara en skiva med kylie (den från 90-talet som ingen tyckte om), men det ordnar sig nog.

Jun 2, 2008

fez full of fun


jag kan knappt bärga mig tills imorgon när det är TIKI TUESDAY på debaser! MAKE OUT MANIA TIKI GALORE FEZ FULL OF FUN SURFBANDS ON STAGE! GRATIS HELA KVÄLLEN!! jag trodde det var fredag idag för jag är på så bra humör, men det var bara måndag men nu står pappa utanför och väntar för han hälsar på och vi ska ut och handla pynt till tikifesten imorgon, det blir tikifacklor och ananasdrinkar med fint namn (vi har inte bestämt än men jag gjorde en enkät på jobbet). ok nu måste jag gå!

Jun 1, 2008

Strandpremiär


Det är 28 grader idag och jag ligger på en sanddyn på stranden som en vit säl i frottébikini med hög spf och läser harlequinbok om egyptologiromanser. Yes!