Oct 18, 2008

VM i party: kartellen igår!










det var så roligt igår! kartellen gör så bra fester; de hade en dansk cirkusakrobat, ett helt sjukt bra liveframträdande av Cleo och Syster Sol och alla var döbra klädda. tjejklubbarrangörer rules! sockervadden var mäkta populär och city-tara tog bild när jag var sockervaddsflicka, och jag fick en fin badge (TACK!) och permag var där med sina skatekompisar och milkncookies-rickard var där och san-one och caroline spelade jättebra musik och jag dansade i guldburen med natalie och det var så ferouch att jag ångrar att det stängde redan klockan tre. sen gick jag hem, slängde peruken och kleopatra headpiecen i hallen, åt kallt basmatiris och somnade som en stock och vaknade vid ett-tiden idag. så skönt...
(jag har börjat vakna vid fem på morgonen och inte kan somna om så jag ser på amerikanska nyheter eller jobbar, men nu sov jag som en dröm. förmodligen för att jag tänkte HÄST innan jag somnade - jag berättade för redaktionen på jobbet att de skapade my little pony utifrån studier på vad lyckliga och lugna småflickor tänkte på precis innan de somnade, och då tänkte de tydligen HÄST, så jag och anna skrev ut varsin häst-bild och ska sätta vid sängen så man kommer ihåg att tänka på det.)

Oct 17, 2008

bra vecka, och idag: KARTELLEN



eeep!! ikväll är det cirkusklubben KARTELLEN! babydoll caroline ska vara cirkusdirektör, san-one tigerdam och jag ska vara kleopatra-värdinna (eller kannibal, jag har inte bestämt helt än). kom kom kom och dansa i gogo-guldburen, titta på modevisning, ät gratis sockervadd och få presenter!! grrls är de bästa klubbarrangörerna! 23-03 på inkonst!!

och imorgon är det xiu xiu på debaser, vilken drömvecka! och så har jag, freaks n geeks och babydoll caroline bestämt saker inför vår stora halloweenmaskerad vi ska ha på debaser i november!! mer info sen!

bilderna är från TIKI THURSDAYS när caroline var chanelgangster och jag kannibalflicka.

Oct 16, 2008

ikväll: TIKI THURSDAY!

ikväll är det Tiki Thursday på debaser 19-03 fri entré hela kvällen!!

Exotica-surf-sommar-klubben återuppstår i höstskrud! Det blir djungelljud, surfrock, freaky film, tikidrinkar, turbaner, masker, fri entré och hawaiistämning i baren. Bakom klubben står Anna & Therese, Tiki-Pete, Nihilisten och Do the Math.

kom kom kom!!

sött american apparel

det var ingen bra idé att inte äta middag men dricka varm glögg, jag somnade rätt direkt. det var skönt. men glögg är jävla sött så man får spä ut det - är det extra sött i år?

idag ska jag göra lite intervjuer och förbereda för fotorunda imorgon. ikväll är det tiki thursdays höstversion på debaser och imorgon ska jag ut och fota hela dagen, även i lund. jag gillar inte lund så mycket.

förresten ska american apparel snart öppna i malmö: www.oresundsregionen.se/sv/artikel/181/american-apparel/index.aspx

Oct 15, 2008

DOUG RULES

mer info när jag datar imorgon FÖR:
jag har alldeles för hög seratoninnivå nu

Jag älskar built to spill


De hade öl och jag och doug martsch dansade till public enemy backstage, och så gick vi till deras fina buss och festade men jag gick av innan de lämnade malmö och den bästa följde mig ut och jag tappade allas kort.

Oct 14, 2008

built to spill - "car"



en av mina gamla favoritlåtar från "there´s nothing wrong with love" som jag brukade uttala som Therese nothing wrong with love, vilket sedan visade sig vara en självuppfyllande profetia till mig själv. jag gillade (okej gillar GAWD) kärlekslåtar med mathtexter. hela den skivan är helt fullkomlig fenomenal småskalig enkel indierock.

(sic del 2 jag kan fortfarande texten)

avdelning lo-fi: built to spill (och när stockholm blev cool)


helt sjukt, jag ska se min lo-fo ungdoms favoritband ikväll på KB - built to spill (sic). det har tagit mig 11 år nu tror jag sen jag missade dom första gången-97 i stockholm för att jag låg på en parkering och hånglade istället med en kille som inte var min date för kvällen. slampa. (dock hann jag se cornelius uppträda vilket också markerade den historiska gränsen för "när stockholm blev coolt")
som tur är kör built to spill hela "perfect from now on" från just 1997 ikväll. alltså har jag inte missat något för gud hör lo-fi bön. jag kommer skicka inlägg sen i stacato och så många utropstecken att magdalena ribbing går i taket. eller inte. vi får se. VA ITALIC VAD I.....!!!!! adjö

www.myspace.com/builttospill

månadens tips: webbradion jango

jag vill förresten tipsa om webbradion www.jango.com, skriv in exexmpelvis lez baxter så har du en finfin exoticakanal utan reklam när du jobbar. merci jango!

porslin




en ny zeeländsk tjej gör om gammalt porslin så det blir såhär fint: http://www.etsy.com/shop.php?user_id=46175

jag gillar de översta och de nedersta kaffekopparna så man kan välja vilken egenskap man ska satsa på för dagen.

Oct 13, 2008

d-working it jonas g

efter lunch på väg tillbaka till jobbet, träffade jag jonas grönlund vid kaffebaren på möllan och han hade slappa vitljusblå jeans, liten kavaj och nyhämtad skiva från posten. jag visste inte om han hade gått all-in och bejakat sin inre nörd eller vad det gällde men han var så dorkyhet!

Silver



Oct 12, 2008

mattias kroons béarnaise


Cooking with Kroon:

"Värm en liten kastrull på spisen. Lägg i en tesked finhackad shallotenlök, femtio gram hackade dragonstjälkar, sjuttio gram färskt hackad körvel, lite tellicherry-peppar, en nypa salt och fyra matskedar vinäger. Reducera ner till en tredjedel. Ta sedan bort kastrullen från värmen och lägg ner fem ägggulor. Börja nu vispa såsen lugnt och fint. Tillsätt gradvis 150 gram smält smör och vispa mer och mer intensivt tills såsen börjar bli tjock. När smöret är väl integrerat i såsen pressar du allt genom en finmaskig sil. Avsluta med att tillsätta en matsked vardera av finhackad dragon och körvel, samt en knivsudd chayennepeppar. Servera inte såsen för varm, då skär den sig."

for the love of sinneskritiker


jag ser "the f word" - matprogrammet med gordon ramsey med matkritikern giles coren som inslagsreporter (efter åke kommer giles sen han solo), och "the f word" är bra för det är snabbt-mat-snabbt-mat-klipp-snabbt och det enda matprogram (hittills) som jag sett med en medverkande matkritiker.
jag älskar mat- och dryckkritiker, de har en så utsökt blandning av sinne, kritik, cynism, förväntan och ypperlig känsla. jag älskar det.

det handlar för fan om sinnen.

SINNEN!!

P.S giles coren är litet ful nu när jag tittar noga för han har bruna ögon och just nu på kanal 5 äter han mat ur en soptunna. jag ångrar mig lite men jag tänker på hans personlighet ok.

P.S2 nu var han het igen för han slutade äta ur en soptunna! läs hans matkrönikor för the times här: www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/eating_out/giles_coren/

Prince - "Computer Blue"



hela Purple rain skivan är igensåsad av fenomenalt låtskriveri. jag kan dock fortfarande inte spela "computer blue" på porrgitarren efter två hela veckor. vad är det för fel på mig.

konserten är från Minneapolis 15 mars 1983. / fredrik strage

p.s om du blivit coco galore och glömt bort skivan finns den på cdon.se för 59 kronor! http://cdon.se/musik/prince/purple_rain-5062

här är du



jag älskar när du handpruttar zappas "peaches en regalia"

mellanstadiesmycken och hand signs





hand 1: star trek
hand 2: vanilla ice

p.s observera mitt klistermärke på datorn med en leopard och texten "Well Done". de delar vi ut till oss på redaktionen efter att vi varit extra sjukt duktiga. jag har även ett klistermärke i form av en känguru med fluga, en elefant med huvudduk samt ett lejon med dålig uppsyn.