Mar 9, 2007

Boys boys boys!


Vi lyssnar på sabrina nu, man fick en poster på köpet för 45 kronor som inte gick av för hackor. Mixen var också bra, likaså middagen, sorbetdesserten men allra allra bäst är ölen!

I love! Ibizatjejer



emogay tyskland



Tjejmiddag i dusseldorf



afternoon delight + brunch

nu ska jag gå över till k för afternoon delight samt brunch. låter lovande, jag kan knappt bärga mig. jag har grundat med choklad/apelsinkaffe från kahls kafferosteri (snälla sponsra mig), och kelat med santo och datorn i sängen. santo är för övrigt en katt. många häpnar över att jag har katter eftersom jag inte gillar att ta hand om saker eller städa och tjafsa runt med ting som kattmat och hår. dessutom är jag ingen hippie. jag vet inte vad jag vill ha sagt här nu egentligen. det är bäst jag går. ska handla mat till ikväll också, har fortfarande inte bestämt om det blir gratäng eller hawaii-tofu. rock the vote!

dagens önskelista: beethoven klockan

JAG DÖR AV NÖRD(-CHOCK)!!!

homina homina; vad sa jag!


bikini




tydligen bikinidags strax enligt internetsajterna. på asos.com fanns de här bikinisarna. de var sjukt snygga, speciellt om man skulle vara en kolasmal 70s brud med a-kupa, alternativt raquel welch. raquel welch kan bära upp allt. precis som brigitte bardot.

a night to remember

i går somnade jag efter att ha ätit chips och tittat på "stolthet och fördom" som jag inte sett sedan 1995. jag blev återigen kär i mr darcy och oj vilka stora bröst elizabeth bennet hade!

party boy party girl deluxe nöjesguiden








chris, måns rentunn, mattias kroon,you cant hide your love forever, i love! och en massa andra som vägrade stå stilla för att min kamera var långsam.

alkohol, så här mycket alkohol fanns det på deluxe

Mar 8, 2007

fart och fest och färg

sen ska jag på någon fräsch fest/affärsinvigning i gamla levis store. tror den hette deluxe. heter allt deluxe? tror det, för det stod så på dyngan.

2.1 i snitt

vad är det med mig de här dagarna? jag har tappat en tallrik och ett glas i golvet, gjort illa fingret, dubbelbokat grejer och satt in nätverkssladden i fel uttag (jag bara eh internet är konstigt idag) och min hjärna har betett sig som en pårökt ungdom med 2.1 i snitt. inte bra. ska ut på stan och ta lite frisk luft (aka avgaser) och kolla yazooskivor. jAG KAN(oj capslock)ske slår till på en pion också, eller en hor-tensia om jag är riktigt äventyrlig.

matvrak

jaaa tjejmiddag imorgon. det är det bästa. sen på lördag ska jag äta kärleksmiddag på rasoir med k och spela skivor som hans everlasting dominant mrs revk. (skoja jag är inte dominant, bara skytt). funderar på att laga något av följande imorgon:
  • penispasta hahaha - SKOJA!
  • dim sum
  • tofu/koriander/ananas/chili-paket
  • hickoryrökta sojaköttspett
  • någon sorts gratäng (klassikern)
mitt internet beter sig opålitligt idag. vad är det frågan om.

claus och rolf; de tyska pojkarna

det här är sant - scarlett johansson har kommit ut som den tyska pojken rolf! jag visste det. hon visste det. det tyska småpojkesyndromet sprider sig. vem är du?

den tyska pojken rolf!

scarlett johansson är också en tysk pojke!

dallas





jag ser mer ut som lily allen än lucy på den där bilden?? moa skulle vara pamela men blev sue ellen eftersom vi drack så mycket öl och whisky. killarna var han den där tuffsnygga som jag alltid glömmer bort vad han heter men jag tror det är jeff? k kom senare för han firade en väns födelsedag på tempo, och han hade kravatt och skjorta så jag låtsades att han var j.r. jag och moa bestämde att vi skulle försöka återskapa den fagulösa over the top skimrande maken de har i dallas - minimala ögonbryn, mycket bruna glansiga ögonlock, tunga fransar, hudfärgat lipgloss och fem ton rouge.

mcqueen hjärta kleopatra



månadens look är utan tvekan egyptisk guldhora med pigmentchock a la kleopatra. guldläppstift och blå ögonskugga är dopamin i high class koncentrerad form. på en nyårsafton för flera år sedan klädde jag, yvonne och sandra ut oss till egyptiska guldhoror och var på nyårsfest på hornstull och efterfest hos fredrik strage (tror jag), vi hade svarta kleopatraperuker, kleopatrasmink och svart/guldiga kläder. perukerna var väldigt varma vilket var tur eftersom det snöade ute och vi gick vilse på östermalm på väg till festen, men vi frågade en dam om vägen och det visade sig vara arja saijoma som höll i en ros.

Mar 7, 2007

dallasfest


Jag är lucy på rymmen. Moa är pamela.

i love to love

moa tyckte jag var lik en liten slampig fransyska (?) som heter alizee, men jag vet inte varför? nu har jag varit duktig och skrivit klart klubbkrönikan till nöjesguidens aprilnummer, en text om mode och så håller jag på och sammanställer en text om en ny klubb i malmö som jag tror väldigt mycket på, den kommer förmodligen bli en av de bästa/mest intressanta klubbarna i stan tillsammans med I LOVE!, the space between och bubblaren closer som jag ska kolla upp mer. love on the beat och moroder har jag inte hunnit gå på än men jag är väldigt nyfiken och har stora förhoppningar så vi får se. (och nej det är inte the prom GAWD!)
nu är det dags för mat så jag har slött slängt in ett foliepaket i ugnen med lax, broccoli, kalamataoliver, vitlök och tamari. ska äta med tomatsallad och rostade solrosfrön. hmmmm essentiella FETTsyror.

scarface michelle my belle




efterfest

hej jag måste gå på tokmycket efterfest/hemmafester den här veckan för att göra research till nöjesguiden, så om ni, eller någon ni känner har minsta till största för-/hemma-/efterfest så ring/smsa mig så kommer jag med god öl och glatt humör! 0739-286895

MERCI

yazoo

har lyssnat på yazoo i ett dygn nu och de (tätt följda av stranglers och bronski beat) är veckans band. jag blev sugen på att spela skivor igen, ska fråga k om jag får vara vikarie om någon sjukar sig från soir rasoir någongång. idag har mitt hår lagt till sig med en väldigt dashing flock of seagulls våg. jag vet inte vad det sysslar med om nätterna.

coco is dead we love coco

jag hämtade ett paket på posten som innehöll, till min stora glädje, ett halsband jag köpt från alex+chloe, världens bästa smyckesdesigners. jag fick en fin låda med svart papper och en sammetspåse och ojojoj det var som lördagsgodis för vuxna fast tusen gånger bättre. älskar paket. det är som en veckas ranson av zoloft på en gång.

italochock

inget hoochie koochie igår men väl en kall hoegaarden på volym med k och hans kompis n som är rar och rolig och på nyårsafton dansade jag med n när han satt i en snurrstol och så dansade vi "svabba däck"-dansen. den var kul. vi dansade inte igår dock. men ska väl ses till helgen när vi ska äta den traditionsenliga middagen på rasoir och på lördag tänkte jag gå på italochocken moroder i stans bästa klubblokal - tangopalatsets källare.

Mar 6, 2007

le petit mort

nu lyssnar jag på OMD, britney spears remixer, a flock of seagulls och dricker vin (ja anonymous lev med det) och skulle helst vilja gå ut och dansa anonymt till solen går upp någonstans på klubb utan att känna någon. detta är ett stort minus med att bo i en småstad. men de närmaste städer jag skulle kunna tänka mig att flytta till härnäst är boston, london, amsterdam, l.a, new york eller i värsta fall köpenhamn.

igen igen igen!

när jag tittade upp var jag visst mer lik brigitte bardot (YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), jesse mccartney (??!CLAUS!) och christina ricci. detta bådar gott. kanske får ligga ikväll till och med.

allt om alla mina mammor

wow, myheritage.com var fantastiska. jag satte in den här bilden där jag datar med loj min inklusive ögonbrynsfinne och blev en drös av donnor. det är som att vara barnet till playboy mansions alla partysluts ever. betyder detta att jag:
  • kan hångla med justin timberlake?
  • får vara med i en missonireklam?
  • får slåss mot arnold?
  • inte kan dö?
  • är societetsflickepirat?

my heritage!

vad betyder detta dr.Phil?

jag lyssnar på massor av gamla låg-mellanstadiefavoriter som yazoo, bronski beat, spandau ballet och human league och blir helt mjuk och tårögd, vad händer?? visserligen var lågstadiet en halvtrist period eftersom jag flyttade från skellefteå till ängelholm och blev mobbad för att jag inte pratade skånska (!!?? jag vet var ni bor!), men det gick över efter en vecka när jag väl fattade vad de sa och kunde ta kontrollen. men jag vet inte. har tänkt på gamla favorit-tidningen smash hits idag också. den var fin. speciellt när de hade ett helt häfte bara med sångtexter så man kunde sjunga med i alla hits.

smash hits!

jag har en ovanligt nostalgisk period. är det för att jag skriver nätdagbok igen och har plockat fram mina gamla neonfärgade bermudashorts och garfield örhängen? för jag är fan inte gravid eller galen.

line of beauty

nu har jag layoutat klart ett modejobb, ätit hajmalfilé med ananas, broccoli, rödlök + chili och sett "smalltown boy" videon tre gånger på raken och gråtit i smyg.

smalltown boy videon!

"den europeiska avantgardeminimalismen är fulländad"

jag dör, sid peach är så bra.

deadlinedag

vi fick tre dagar på oss till deadline för aprilnumret. hurra mamma! ska ut på inspirationstur på skivesset och försöka hitta lite gaypartymusik att amfetamin-skriva till. WHERE´S THE PARTY? i mitt word dokument! nu lyssnar jag på skivor hemma hos k med husets herre och emil broomé, ska bege mig på skivjakt (skityacht haha), sedan hem.

bronski beat

idag vill jag bara lyssna på gaypartymusik medan jag skriver texter om CMYK, NOW och DNA. jag är inte en smalltown boy men jag älskar honom.

dagens smash hit: erasure!

Im crazy flowing over with ideas
A thousand ways to woo a lover so sincere
Love and hate what a beautiful combination
Sending shivers up and down my spine

For every casanova that appears
My sense of hesitation disappears
Love and hate what a beautiful combination
Sending shivers up and down my spine

And the lovers that you sent for me
Didnt come with any satisfaction guarantee
So I return them to the sender
And the note attached will read
How I love to hate you
I love to hate you
I love to hate you
I love to hate you

Oh you really still expect me to believe
Every single letter I receive
Sorry you what a shameful situation
Sending shivers up and down my spine

Oh I like to read of murder mystery
I like to know the killer isnt me
Love and hate what a beautiful combination
Sending shivers make me quiver
Feel it sliver up and down my spine

erasure 49 kronor!

Mar 5, 2007

skivfynd

vi kollade skivor idag på lilla torgs seriemagasin, och fann några av mina absoluta early 90s favoriter samt paul mccartneys bästa skiva någonsin - "mccartney 2" och en neon leon från -83 (dock jävligt kass). ska försöka hitta kajsas singlar till H&Mkampanjen ca -91. han från schlagerfestivalen var förresten i skivbutiken också, han ola salo.

smaksatt salt

salter är bland de bästa kryddorna. salt finns i tusen olika smaker och jag älskar säkert alla. på hemköp köpte jag idag salt med tillsatt spirulina, magnesium och annat gott som passar till fisk och grönsaker. jag köpte även rökt hickorysalt som funkar speciellt bra till protein.

turbanflickan med spindel på bröstet

förutom prada, simone de beauvoir och greta garbo är den här donnan enda exemplet på när en turban är BITCHING!

det är sant! 30 år är bäst

herregud, jag skrev just "var härligt vitblond" här under. om man skriver "härligt" som adjektiv ÄR MAn (oj caps lock) automatiskt över 30. vad hände med 29? jag får ju fortfarande betala barnbiljett när jag har finnar. men jag fattar inte folk som blir sura när de frågar efter leg på systemet. vem fan vill se ut som en tonåring? jag älskar att bli äldre. kan knappt bärga mig tills jag blir 30. måste förresten skaffa nytt leg. mitt gamla gick ut för två år sedan - ingen reagerar. men på kb tror vakterna a-l-d-r-i-g det är jag på leget så de släpper in mig "för jag ser så glad ut". jaha.

beat happening

idag har jag haft en trevlig dag på stan. jag har haft mediaförbud i ett halvt dygn (men jag läste sydsvenskan) eftersom jag kommer få en informationspsykos snart, och efter en trevlig frukost med ägg, blåbär+spirulinasmoothie och croissanter (för k), tog vi sällskap ner till mazettihuset där han hade ett möte, och jag knallade ner till gågatan för att se om det var något nytt på gång i kvarteret. det var det inte. men på lindex var det superrea på mycket smink, bland annat depends färgglada nagellack som jag skrev om i metro häromdagen. jag stod och höll i det neonrosa, som vanligt, men valde att inte köpa det, som vanligt. jag förstår inte. det kostar 25 kronor och jag vill ha det men det är uppenbarligen en annan del av mig som tycker att det är en hemskt dålig idé. så jag testade bara allt deras smink istället och träffade upp moa utanför la couronne där vi hade bokat en fikadejt, men eftersom de visst öppnade först 17.00 knallade vi ner till bullen istället. moa hade snyggt isrosa läppstift och var härligt vitblond och vi drack varsin shoppingcider och pratade om musik, färger och grejer vi skrev om. sen regnade det och moa gick hem och jag gick till solde där k satt som en dubbelespressoprins vid baren. vi hängde där ett tag. jag läste deras småkakekokbok och drack en must, sedan fick vi nog och stack iväg för att köpa papper, rödvin och mat på hemköp.

nu dricker jag vin, datar och lyssnar på anna domino medan k lagar hickoryrökta sojabiffar med persiko&ananas-salsa och sallad med granatäpple (love boy!). det luktar jättegott i hela lägenheten och mina kinder är röda av tanninerna. om det nu är tanninerna som gör det rött? jag vet att deras kompis alkohol gör mig full och det älskar jag dem för eftersom deras vänner är mina vänner (va).

word to the nerd! freak to the heat!

det blev inget inkonst för mig igår. jag blev lat och drack te istället. caitlin kom förbi en minut och lämnade mina nycklar och hämtade sin ipod och undrade om jag skulle med till tempo med killratpacket, men jag orkade inte byta från pyjamas så jag fortsatte datakoman med mitt mintchokladte tills k ringde och sa "hej jag är i malmö nu, ska vi ses hos mig?" jag bara "okej kommer vi hångla?" han bara "lätt!". så jag gick dit, vi fumlade lite och snackade nästan käkarna ur led och jag tittade/lyssnade lite på hans nya skivor och så drack vi rieslingvin (det som emil hade tipsat om), men det var tyvärr så gott att vi drack upp allting och jag var lite sugen på att gå ut och öla och titta att det fanns folk och mer saker än min dator och tv (eftersom jag isolerat mig lite väl mycket sista tiden), så vi stack ner till på besök, men de hade precis stängt för kvällen, så då tog vi metro men det var samma visa där (vadå stänga klockan elva) så jaha tänkte vi man kan ju alltid lita på tempo, och styrde våra steg dit. där satt som sagt boybandet no1; mattias kroon, jonathan sahlin, emil broomé och carl belfrage. några "din söndag" killar var också där och de visade mig hur man drack fernet och pernod och vad som var vad. om jag kommer ihåg rätt tyckte jag att pernod var minst äcklig av de två. jag beställde en innis&gunn eller vad den heter, och satte mig med k och såg romantisk ut i ögonen och åt en skål med nötter.

Mar 4, 2007

tulpanmani

nu: skynda köpa folköl
17.00: dokumentären "tulpanmani" på åttan
sedan: omega-3 middag, releasegrej på inkonst samt bir på metro

3D glasögon

3D glasögon ska bli veckans inköp. tror jag måste göra ett syntest snart. jag datar minst 10 timmar om dagen och jag vet inte om jag bara inbillar mig men jag tror jag ser suddigt. eller så beror det, som sagt, bara på att jag datar och när jag inte datar läser jag och när jag inte läser super jag och när jag inte super sover jag. klart som fan det blir suddigt.

this just in: kärleksbrev!

1. du är så duktig och skriver så bra och har så bra smak! väldigt fin blogg du har!

2. hursomhelst, du skriver kul, oförutsägbart, smart, snyggt och lite slarvigt, (precis som jag vill ha mina kvinnor).

chloé är blasé



chloés nya designer melim andersson var tråkig och fastän jag inte gillade chloés romantiska vintage pryl med svävande hår och hålbroderi, så var det tusen resor bättre än melims nya höstkollektion. ser ut som sämst of stockholm fashionweek med trött slickat hår, trista skor och trista kläder. jag har sett liknande plagg på lindex och H&M i höstas. typiskt skandinaver med sin trygga minimalism - vi är faktiskt inte tyskar som kan få det att funka. jag menar; var är leila k estetiken? ALL IN ALL IN KÖR PÅ TRYCK PÅ KNAPPEN!

och som ångestbonus 2 så är det vismagasinet "felicia" på P2 och jag får snart hjärnmens så dåligt är det.

spons.nu

mitt sidoprojekt för våren ska förresten gå ut på att bli sponsrad. jag tycker det verkar vara en toppenidé för företag som monki, ormolycka, M.A.C, givenchy arty, kaffebaren och fullers bryggeri att sponsra en delikat promqueen som mig.

surströmmingsglass

glass ska smaka salt inte sött. och som sann norrbottning älskar jag naturligtvis surströmming så jag svimmar av förväntan på den nya surströmmingsglassen. vi brukar ha surströmmingsskiva varje sommar hemma hos mamma på landet och det är min absoluta favorithögtid. det och påsken gillar jag. på påsken målar man ägg och har neonfärgade fjädrar, hur kul är inte det? hoppas pappa blir frisk så han kan hälsa på nästa vecka som planerat. då ska jag ta med honom till smak, hiltons lyxbrunch, metro, stammispuben och så ska vi måla ägg och dricka öl.

surströmmingsglass!