Jan 8, 2008

tisdagstipsen i metro 8 jan


TIDENS ANDA Det är fullmåne ikväll så håll dig inomhus om du tror på otäcka myter, eller gå till krogen om du tror på månens afrodisiasiska egenskaper. Vi tror på bägge.

Din lokala allt-i-ett-butik! Rundgång är nummer ett

Rundgång är stans trevligaste skivbutik som ligger ett stenkast från Möllevångstorget. De är alltid trevliga och serverar kaffe och kaka, krautvinyler, gammal pop samt t-shirts, planscher och smycken från coola up-and-coming designers och konstnärer. Ofta har de saker från konstnärer som ställer ut på intilliggande galleriet Krets. De har dessutom en skön soffa, och så får man önska musik om man vill. Ofta har de livespelningar i butiken som då blir proppfull. Hela atmosfären gör Rundgång till en fantastisk fin allt-i-ett-kvartersbutik. Missa inte!
Rundgång, Kristanstadsgatan 14, Malmö, mån stängt, tis-fre 11.30-18.00, lör 11.30-16.00, sön stängt, www.rundgong.se

Ta långlunch på Njutbar
Njutbar är vad det låter som – ett ställe man vill sitta länge på och äta allt ögat faller på. Deras chark- och ostavdelning är riktigt smaknördig, och du kan beställa en liten charktallrik för 60 kr och en stor för 120 kr. Den lilla osttallriken kostar 50, och den stora 100 kr. Köp två stycken och dela med en god vän tillsammans med en bit bröd och något gott att dricka och du har veckans trevligaste stund. De serverar dessutom sallader, soppor och mackor av olika slag så vi vet inte varför du inte ska gå dit redan idag. Självklart kan du ta med din mat hem eller köpa olivolja, kaffe, bröd och annat gott i delikatessdisken.
Njutbar, Stora Nygatan 23, Malmö, mån-tor 11-18, fre 11-19, lör 11-17, sön 11-15


I rymden kan ingen höra dig skrika för det finns ingen luft
Science Fiction bokhandeln har länge varit ett pit-stop på våra Stockholmsresor. Men nu har den som bekant öppnat i Malmö vid Davidshallstorg. Botanisera bland Star Wars böcker, anime, alkemistböcker, serier, asiatiska filmer, roll- och brädspel och allt annat som gör ditt nördiga lilla hjärta klappa fortare. På deras sajt kan du kolla in deras stora utbud och läsa artiklar, månadens fantasy, personalens tips samt (vår favorit) Warhammerspalten. Åh lycka. Om du inte är typen som kan repliker ur Star Trek och klär ut dig till en räv så fort du får tillfälle, kan du ändå hitta bra filmer i deras dvd-avdelning. Bland annat Blade Runner och tecknade serier från 80-talet som Doctor Snyggles.
Sci-fi bokhandeln, Storgatan 41, Malmö, 10-19

Jazz på hörnet
För lång och trogen tjänst, besök Volym ikväll för ytterligare en kväll i livejazzens tecken. Japp, du gissade rätt. Det är Volymkapellet. Boka bord med en trevlig dam eller herre, och ät deras goda tofuburgare eller sallad till tonerna av glasskrammel, ölsorl och jazz.
Volymkapellet, Volym, Metro, Kristianstadsgatan 17, Malmö, 22-01, fri entré

4 comments:

Hanna said...

Nu är det ju nymåne ikväll. Men whatever.

Therese Svensson said...

nej nu! i min kalender skulle den vara full som en kaja.

Anonymous said...

tack för tipsen babe

CJ said...

"gör ditt nördiga lilla hjärta klappa fortare"?! jag brukade störa mig på direktöversättningar men nu börjar de bli söta!