Jan 7, 2008

måndagstipsen i metro 7jan


TIDENS ANDA Om du inte har köpt en väggalmanacka vid det här laget är det sannerligen dags. Våra favoriter är djur som kramas, Kandinsky och djur i hatt.

Vad skulle indianerna göra? - Gå till Moccasin

Moccasin mat & vin vid Davidshallstorg har som bekant fått ett uppschving, både vad gäller meny och inredning. Att de dessutom har lagt till en vinmeny gör att vi bockar och bugar för ställen som inte slutar utvecklas. På matmenyn kan man hitta rätter som glacerade revbensspjäll, ungsbakad sej, grillad aubergine med blomkål samt grönsaksbiffar. Vi blev hungriga bara att skriva den här texten.
Moccasin, Ferséns väg 14, Malmö, mån-tis 11-15, ons-fre 11-22, lör 12-17

Pedro for president
Bänka dig framför tvn 18.10 för då är det nörddags! Napoleon Dynamite knep våra unga hjärtan för ett par år sedan som den mest störda nörden sedan Bogger i ”Revenge Of The Nerds”. Se han mata lamadjuret Tina, se han klassifiera mjölk, se han tämja en vild hingst, se han bli vän med Pedro, se han göra bästa dansen! Åh Napoleon!
Napoleon Dynamite, TV4, 18.10

En t-shirt på brevlådan
T-Media gör en t-shirt varannan månad med ett tryck inspirerat av en aktuell nyhet. Det kan vara allt från den där stora jättebläckfisken till ett ånglok. De enda som får t-shirtarna är prenumeranterna på T-Media, och tröjorna görs av små företag i Melbourne. På insidan av tröjorna hittar man dels sitt personliga prenumerantnummer samt artikeln som har inspirerat till trycket. Varje tröja kostar 52 AUD vilket inkluderar tröja och frakt till Sverige!
www.t-media.com.au

Biodags i kylan!
Det är kallt ute och du har förmodligen fått biobiljetter av någon godhjärtad släkting. Vad göra förutom att boka in en biokväll i skydd från vinterns kyla. Kolla in ”Aliens vs Predator 2” som hade premiär 4 januari, eller Wes Andersons nya smällkaramell”The Darjeeling Limited” om tre bröder på en hyfsat osannolik resa. Ska du bjuda mamma på bio passar ”The Jane Austen Book Club” bra, vilket har massor av gråtscener, sjungscener, bondingscener och vilken-kille-jag-än-gillar-är-jag-ändå-viktigast-scener. Eller så kan du bara spara dig till Joy Division filmen ”Control” som har premiär 11 januari.
www.sf.se

Jimmy Backius framför kameran
Dokumentärserien ”13 svenska fotografer” är ett tio minuter långt program där Pelle Wichmann och Åke Sandrström låter en svensk fotograf berätta om sitt liv och arbete. Idag är det dags för Jimmy Backius att visa hur kul det är att fota mode för klädkedjor och modemagasin. Backius började som asfaltsläggare så vi är naturligt nog mest nyfikna på hur han gick över till modefotografi.
13 svenska fotografer, SVT2, 20.20

No comments: