Apr 23, 2007

dagens metrotext: måndag23april

Alla vägar leder till Joanna Newsom
Avantgardistisk folksångerska spelar på Vega

Kjell Alinge på Sveriges mesta radioprogram "Eldorado" har sagt att den ende artist han spelat alla låtar från i sitt program är Joanna Newsom. Joanna spelar på en gigantisk harpa och har ett minst lika stort kreativt område i hjärnan. Och tack gode Dionysus för det eftersom resultatet av det hela låter mycket, mycket bra. Alltid lockande, aldrig indieirriterande, bara bra hela vägen. Man vet aldrig vilken väg Newsom tar förutom att man kan vara säker på att det är den bra vägen. Bra och outforskad. Vår tids Joni Mitchell och Bach. Alasdair Roberts är förband.
*Joanna Newsom, Vega, Enghavevej 40, Köpenhamn V, 20.00, 300 dkr,

Skäggrock när den är som bäst
Bedårande sött herrband från Texas av typen "bibblannördar-med-lite-ölmage-och-mycket-skägg-skapar-fin-musik-ihop" spelar live ikväll på KB. Bandet heter Midlake och ni kan räkna med två saker; a) de kommer spela sjukt bra indie/lo-fi/gubbrock och b) de kommer vara blyga inför brudar. Midlake kommer närmare bestämt från universitetsstaden Denton och spelar svävig rockmusik i samma klass som Crosby, Stills and Nash, The Band, Fleetwood Mac och Grandaddy. Förbandar gör Robert Gomes & Stephanie Dosen. All hail the beard ladies and gentlemen.
*Midlake, Kulturbolaget, Bergsgatan 18, Malmö, 19.00, 140 kr

Kära nätdagbok!
Right side of the river är en av de roligaste bloggarna i Malmö. Den är smart, rolig, självironisk, cool och lagomt saucy. Bildvalet till varje inlägg är minst lika bra som själva texten. Författarinnan bakom bloggen är dold i mystik så vi kan inte säga vem det är annat än att det är en Donna med stort D. Typiskt citat: "Ikväll har jag lyssnat på P3 Tro och byggt naglarna, de är ju ändå påsk". Stora journalistpriset någon?
*http://rsotr.blogspot.com

Boys and toys kan bli konst
Utställningen "This is the First Day of My Life" av Elmgreen & Dragset är en vittomfattande presentation av konstnärsduons skulpturer från 1997-2007. Flera nya verk kommer att visas tillsammans med tidigare skulpturer och en meckig miljö av gångar och hemliga rum har byggts upp i Konsthallens ljusa lokal. Det är första gången som konstnärsduon presenteras i stor skala i sassy Skåne. När du ändå är där bör du passa på att äta lunch i en av stans bästa restauranger; Smak. Deras vegetariska alternativ är som ett party i munnen som aldrig vill ta slut, och salladsbuffén är lika delar ortorektisk, innovativ och förbaskat god!
*Elmgreen&Dragset, Malmö konsthall, S:t Johannesgatan 7, Malmö, 11-17,
visning 14, fri entré

No comments: