Mar 23, 2007

våra helgtips!

metro fredag 23 mars

Elektronisk superfest
Malmös elektroniska discobästis - Diskobox kör i helgen loss på Moriskan. Slå klackarna i taket till Dionysus favoritmusik; italo, space disco, vocoders, electrofunk och tidig Chicago house. Albion, Karol, Joakim Cosmo och Danielski står bakom skivbåset.
*fre, Diskobox, Moriskan, Folkets park, Malmö, 23-03, 60 kr

Disco darling
Allas våra favoritherrar Calle och Dansmusen levererar dansanta manchestertunes timme efter timme på allas vår favoritklubb på KB. På lilla golvet djar Song i wish i had written så vänta dig fun with funky.
*fre, Klubb Kollo, Kulturbolaget, Bergsgatan 18, Malmö, 23.30-04, 60 kr

Bakom basistens bas
Drumnbass, liquid funk, jump up, neurofunk, drumfunk och grimeparty i massor när Big Bad Bass återigen tar över lilla lilla källarlokalen Panora. Räkna med dopaminchock när SEBA, Moonbass och Yoshi spelar skivor.
*lör, Big Bad Bass, Panora, St Gertrudsgatan 4, Malmö, 23-03, 60 kr

Lördagsgodis
SNAXX gör fina blanka flyers med skimrande pastellbokstäver, men inte nog med det; de har en trevlig klubb också. Här får du din dos av skinande ny house av högsta kvalité. Dj JDO står för skivspelandet.
*lör, SNAXX, Retro, N. Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

Arty Party
Vi älskar Matti, alla älskar Matti. Han är Sveriges sci-fi fairytale psychkraut rockstar inom arty svängen. Kolla in Mattis nyproducerade performanceverk. Vi lovar att du inte kommer ångra dig. Boka biljett på info@teaterlilith.com.
*lör, Matti Kallionien, Lilith performance studio, Bragegatan 15, Malmö, 18-23

Sista Crush
Popklubbarnas popklubb firar 3 års jubileum i kväll. Det firar de med att lägga ner helt och hållet. Och vi kan bara instämma i svanesången, allt som är bra och fint måste lägga ner när det fortfarande finns tid över till annat. Som Björn Borg ungefär. Vit Päls och Din Stalker kör live och ett helt gäng med dj’s så klart. Alla kommer vara där och dansa på krossade ölglas ända till det bittra slutet
*Fre, Crush, Deep, Amiralsgatan 20, kl 23-05, entré 70 kr, innan midnatt 40 kr.

Arg dans
Hur dansar man om rädsla? Hur dansar man om arkitektur, eller mat? Ingen vet, men i kväll kan du se ett försök till att dansa om just rädsla. Ett gäng från Amsterdam kommer till stan för att visa upp sig och i foajén visas små filmer om filmer om rädsla. Om du är på det humöret, vill säga.
*Fre, Angst, Palladium, Södergatan 15, kl 19.30, 150 kr

Helskäggsdisco
Johnny Too Bad är inte bara en skön snubbe från Göteborg med en massa flummiga disco och souliga technoskivor i bagaget. Nej, han har även ett ståtligt skägg vilket är ett tecken på överlägsen hjärnkapacitet och briljans. Blir som vanligt en helkväll i hedonismens tecken.
*Fre, Oh, Baby I Like It Raw!, Jeriko, Spångatan 38, kl 23-03, entré 50 kr, fri entré innan midnatt

Allt ska ner i den stora kakan
Crazy dansare och total random på cd-växlaren är Love On The Beats melodi. Hela Inkonst görs om och allt kommer kännas lite mer arty fast med hyperkommersiell gammal 90-talsmusik uppblandad med indie och hiphop. Löjligt förvirrande och kul.
*Fre, March With The Beat, Inkonst, Bergsgatan 29, kl 23-03, entré 60 kr

Rockers med låtar innanför västen
The Branded är kanske Malmös bästa garageband. Som i rockstilen, inte att de bara spelar i gamla garage hela tiden. På Panora, som kanske påminner om ett garage ibland, spelar de i kväll för en eldad skara kids. Toastmackorna i baren är heller inte så tokiga faktiskt.
*Fre, The Night of The Phantoms, The Branded, Panora, kl 23-03, St Gertrudsgatan 4, entré 60 kr

No comments: