Dec 21, 2007

våra julhelgtips i metro



What would Leia do?
Gå på Versus technomaskerad såklart

Obi-wan Kenobi (Oscar Villata) och Darth Vader (Sweet Fred) har tagit med skivbackarna från en rymd lång långt härifrån och spelar det finaste av techno och dorkhouse. Självklart får bästa kostym ett fint pris och om du inte klär ut dig häller vi öl på dig för då är du trist och kommer inte få ligga.
lör, Good versus Evil, C/O, Spångatan 38, Malmö, 23-03, fri entré innan midnatt sedan 50 kr

Ta hummern dit den kommer, eller seden då

Hummer är som bekant den klassiska nyårsrätten. Vi har väl alla tjusats av dess fina arom och smak samt blivit packade på champagne och himlat med ögonen åt brudarna som låst in sig på badrummet medans deras välklädda kavaljer sitter utanför och försöker råda bot på problemen. Easy come, easy go säger vi, men hummern består. Beställ din fina nyårssupé från fiskrestaurangen Johan P på Lilla torg i Malmö. De har två olika menyer för bra priser. Annars kan du köpa din hummerformade tofuhummer på Astrid och aporna vid konserthuset. Vi ska äta bådeoch! Läs mer på www.johanp.nu. Om du tycker hummer blir tråkigt kan du alltid vara ett geni och laga årets Nobelmiddag! Recept finner du på www.recept.nu.
Johan P, Saluhallen, Landbygatan 3, Malmö, ring 040-971818 för mer info


Det kommer bli jättevarmt därinne

Enligt stans bästa flyer lovar Reggaeton på restaurang Hipp massor av Hot Party och hiphop. De skriver att DJ Rosse från ”Klub Hemligt” (klubben är så ball att de stavar klubb med ett b). Dessutom dj Wido och dj Mega.
Fre, Reggaeafton, Hipp, Kalendegatan 12, Malmö, 23-03, 100 kr


Robotdans

Synt, elektro och mikroskopdisko med K är vad som bjuds när Ich Robot bjuder upp till dans i Retros källare. Ida och Lucy är inte två damer från Dallas utan i själva verket två unga män i sina bästa år som ser till att du har en trevlig kväll i elektronikans välsignade tecken. Lyssna och titta på videos på myspace.com/ichrobot.
Lör, Ich Robot, Retro, N Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré


Som sommar

Tiki-Pete spelar tikibar toner och knastrig jazz för alla öron som är trötta på julmusik och tjat och annat kärleksfullt gnat från släkten om att kamma sig och skaffa ett riktigt jobb. Dröm dig bort till Hawaii, eller den där tikibaren i Los Angeles som du var på förra sommaren.
Lör, Tiki-Pete, Metro, Ängelholmsgatan 14, Malmö, 22-03, fri entré


Pastell

Hemvändarhelg och alla potentiella span åker hem till byn– men först julfest på Pastell. Liveklubben bjuder oss på toner från år 2007 komprimerat i en artist– Familjen! Dessutom spelar Printer (de fyra danskarna). Vi ljuger inte när vi säger att alla dina ragg någonsin kommer att vara där– ganska komplicerat, men väldigt roligt.
Fre, Pastell # 4, Jeriko, Spång 38, Malmö, 22–03, 80 kr vid förköp på kulturcentralen, 20 år


Electronic soundclash på Inkonst

Hade du bort i Uddevalla hade du lätt gått på Harrys och druckit starköl ur en stövel på juldagen– tur för dig att du inte gör det. Hänger du i Malmö kan man hålla fast vid en vinnande tradition, nämligen att dansa loss på Electronic Soundclash på juldagen. För 5:e året i rad bjuder klubben på ett helelektroniskt soundclash med två dansgolv och 7 djs.
Tis, Electronic Soundclash, Inkonst, Bergsg 29, Malmö, 23-03, 100 kr


Svennedagen på KB

Alla tiders folkligaste samankomst är på intågande – juldagen på KB. Hångla med högstadievänner och dansa på scenen. Det är ändå ingen som kommer vara i skicks att komma ihåg att du var där. Big Boss Börén och Mini Boss Börén (lillbrorsan) spelar skivor på stora och på det lilla golvet kör Folkhemsdesperados. En sak till, Kb har öppet till 05, denna desperata natt.
Tis, Juldagen på KB, Kb, Bergsg 18, Malmö, 23–05, 100 kr, 20 år


Fick du fula julklappar?

Om du missade tåget hem till jul eller blivit för gammal för att uppskatta julklappar så kan du stilla din ångest på Debaser på Julafton. Där bjuder Andy och Mikael Nordlander till på sina bästa jultreats. Happy lonely Christmas!
Mån, Julafton på Debaser, N Parkg 2, Malmö, 22–03, 60 kr, 20 år


Det sista vi säger om jul!

Ett sista–minuten jultreat för dig som förträngt att det snart är jul: Julföreställning med Kristoffer Jonzon, hans piano och poeten Bob Hanssons vemod, kärlek och allsång.
Fre, Julshow Liksom, Inkonst, Bergsg 29, Malmö, 21–03, 80 kr, 18 år

Kalkon är den nya grisen
Är du mellan generationer i det traditionella julfirandet med släkten, samt har inte skaffat egen familj än så HEJ! Vi är på din sida kompis. För en toppenjul i egen regi behövs bara tre ting: god underhållning (finns på tvn), fin plastgran (finns på Lagerhaus), samt fantastiskt god mat. Självklart vill man inte laga till den själv, så därför går du bara till Ingelsta Kalkon och beställer en jultallrik efter egen smak. Självklart dricker du riktigt god sprit till samt ser till at ta på dig paljettblåsan och gå till Debasers julfest efteråt!
Ingelsta Kalkon, Östergatan 26 i Malmö samt Knut den stores torg 1d i Lund, www.ingelstakalkon.se

En date med high five
High Five bjuder som sedvanligt på mint juleps, exotica, surf och 60-tals trash galore rock. Langhorns spelar live och High Five gänget hälsar att du ska komma ut för en sista härlig bläcka innan högtidernas krav. Och vem kan säga nej till en sådan invit?
Fre, High Five, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22.00 sedan 80 kr

Fit for fest
På juldagen bjuder Lamont in till stor juldagsbaluns på Debaser och det bjuds bland annat på glamourdisco och ballroom rock. Lamont spelar live och drar som vanligt inte ner på extravaganserna och specialeffekter.
Tis, Lamonts juldagsparty, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 20-03, på scen 22.00, 80 kr

Julebeatbox
Jul + hiphop = Mjaaaa, men Festen bjuder som vanligt på en hejdundrande rapfest av sprakande julslag. Sly Johnson AKA the Mic Buddah (FRA) är del av den franska supergruppen Saïan Supa Crew. Det blir mycket beatbox av bästa sort. Dessutom Dj Team Skidoo.
Lör, Festen, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré innan 22 sedan 80 kr

2 comments:

Anonymous said...

Jag ska vara Leia med kanelbulle-rfisyren på Versus imorgon! /Tina

Therese Svensson said...

HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA