Dec 18, 2007

mina tisdagstips i metro

TIDENS ANDA Panik över var du ska fira jul? Eller är din familj coco? Hav förtröstan. Klä ut din katt till en ren och köp en juletallrik från Ingelsta kalkon. Själv är bäste dräng.

Konst på t-shirts
Blod är det nya svarta



Blood is the new black är en webbshop med konst och ny design. Den skapades 2004 av Mitra Khayyam för att fylla två syften – att ge nya designers och konstnärer en chans att visa upp sig, och för att ge allmänheten en chans att träffa nya designers och konstnärer. För att göra det lättillgängligt för en publik som kanske inte har råd eller lust att köpa tavlor eller annat arty, bestämde sig Mitra för att trycka all konst på t-shirts. Döenkelt och smart. Några av de konstnärer som medverkar är Andrea Shear, Keren Richter, Steve Green, Porous Walker och Jeremy Relph. Vi gillar Tiffany Malakooti, Milano Chow och Patrick Jilbert bäst (Jilbert har gjort en t-shirt med texten ”Thick girls are DOPE”, men Keith Shore kanske är mest känd av dem alla från sina samarbeten med Listen Skateboards, The Shins och MTV.
www.bloodisthenewblack.com

Modette-Linas blogg
Lina jobbade tidigare på fina tidningen Modette, och har nu flyttat sin modenördblogg till denna address:
www.fortheloveofourselves.blogspot.com. Det är massor av egobilder, stylingbilder, musikvideos, popkulturella referenser och sånt som det alltid är på modebloggar fast skillnaden är att Lina är smart, rolig och jävligt vass med cool smak. Ingen jävla Kate Moss tönt med andra ord. Bookmarka Lina genast så blir chefen glad att du surfar på arbetstid.
www.fortheloveofourselves.blogspot.com

För musiknörden
Ikväll blir det en trestegsraket vad gäller bra tv! Mellan 20.00-23.00 går det massor av bra program. Klockan 20.00 visar Musikbyrån sin årsbästalista och sammanfattar musikåret som gått. Det blandas med intervjuer, anal-yser och bonusmaterial. Redaktionen har listat 30 plattor, pricka av hur många du har i din skivsamling (eller hur många du hört talas om överhuvudtaget).
Musikbyråns årsbästalista, 20.00, SVT2

För modenörden
Direkt efter Musikbyrån kan du zappa över till Kanal 5 där Ugly Betty pinas av att Wilhelmina förbereder sitt bröllop. Wilhelmina i sin tur pinas över att Victoria Beckham stjäl all uppmärksamhet och herrejösseshurskadettasluta??! Gillar du inte tjejgeeks som jobbar på tidning så vet vi inte varför du läser detta, men då kan du titta på Dr. House på TV4 istället.
Ugly Betty, 21.00, Kanal 5

För nörden
Och så dagens klimax: Årets nobelpristagare samlas enligt traditionen för att prata om världen, framtiden och forskning. Ett av årets tv-måsten! Bänka dig med labbrocken.
Snillen spekulerar, 22:00, SVT1



2 comments:

Agata Grzybowska said...

nice t-shirt :)

Anonymous said...

ja lägg ut alla dina metro tips, jag vill läsa fast jag inte bor i malmö. kram/tia